lähihoitajien lääkelaskut

.....

Lähihoitajaksi olisi tarkoitus hakea, mutta lääkelaskut pelottavat, kun matikkapäätä ei ole ollenkaan. Kuinka vaikeatasoisia lääkelaskut ovat?

8

1600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä sen voin tietää
    • laskut!

      Itse alan myös opiskella lähihoitajaksi ja minulla ei ole hyvää matikkapäätä ollut koskaan, koulussa tais mennä rimaa hipoen useasti kokeet läpi! Kun sain tietää että sain piskelupaikan lähäriksi alkoi itseänikin pelottaa lääkelaskut, sain lainaksi lääkelaskukirjan ja aloin niihin tutustua kaikessa rauhassa! muutaman tunnin laskuja tuijotettuani alkoin valjeta miten niitä lasketaan ja kaikessa hämmästyksessäni tajusin että ei ne olekkaan ihan niin vaikeita mitä kuvittelin ja pelkäsin! Annostelu laskut ovat ihan simppeleitä jos harjoittelee muuttamaan yksiköitä g-mg välillä, ne liuoslaskut ovat vähän kinkkisempiä enkä niistä itsekkään vielä ole perillä mutta eiköhän ne siitä valkene kun opettelee vaan ne perus säännöt miten ne lasketaan! On niistä lääkelaskuista tyhmemmätkin läpi päässeet niin eiköhän mekin päästä!

      Tämä on elämää vaan, aivot meillä päässä on kuitenkin ja itse lähden siltä pohjalta liikkeelle, että opettelen niitä niin kauan että ne opin ja sillä selvä, koska haluan lähihoitajan ammatin!

      koita kaivaa jostain vastaavia laskuja ja ala jo etukäteen niitä opettelemaan ja katsomaan niin on sitten helpompaa paljon kun varsinaiset lääkelaskutunnit alkavat!

      • sinä aivan varmasti opit

        ne laskut, eivät ole vaikeita edes ja siihen opetetaan ja sinä opit mukana.tsemppiä=)


    • selviää.

      Mulla oli peruskoulussa matikka vitonen ja läpäsin lääkelaskut muutaman yrityksen jälkeen. Otin tosin oppitunteja lääkelaskuista. Lopulta opin ne niin hyvin, että kaikki laskut tuntuivat helpolta. Kyllä niistä normaaliälyinen ihminen selviää vaikka olisikin matematiikassa heikko. Ei toisen asteen tutkinnot ole niin vaikeita, ei tosiaankaan. Eriasia varmaan jos opiskelisit yliopistossa lääkäriksi. Ei kannata pelätä, kyllä niistä selviää.

    • Keväällä suoritanut

      Jos osaat kertotaulut ja sinulla on loogista ajattelutaitoa esim. 1tabl. siinä vaikuttavaa ainetta vaikka 500mg niin silloin puolikkaassa tabletissa on 250mg. Yksinkertaista! Pärjää kun ajattelee käytännössä asioita. Kyllä meille ainakin opetettiin niin hyvin että jokainen tajusi ja kaikki pääsivät läpi tentistä. Ja tentin saa uusia niin monta kertaa että pääsee läpi. Hae ihmeessä kouluun!

    • aineita.

      Osta joku uusi lääkelaskujen kirja ja ala katsomaan siitä ja opettelemaan etukäteen.

      Tuokin on niin turha aine. Pillerien jakaminen kuppiin on niin yksinkertaista että sen osaa ilman lääkelaskujakin. Katsotaan listalta mitä annetaan ja kuinka paljon. Ei tosiaan tarvi matikkaa.Itse en osaisi laskea enää ainuttakaan laskua. Toiseksi lähihoitajat eivät saa koskea ollenkaan lääkkeisiin, kuin vain tosi harvoissa paikoissa. Käytönnössä niitä ei tarvi jakaa paljon missään.

      Koulussa panostetaan yleensä kaikkeen hölynpölyyn ja sellaisiin aineisiin joista ei ole mitään hyötyä. Sitten tarpeelliset aineet jää vähälle huomille ja harjoittelulle. Se on harmi.

    • Anonyymi

      🥺🥺🥺

    • Anonyymi

      Lähihoitajan lääkelaskut eivät todellakaan ole mitään korkeampaa matematiikkaa. Ihan jokainen oppii sen verran, jos haluaa. Ei tarvitse pelätä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe