Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tietääkö siemen vuodenajan?

ähmäkutti

Tietääkö siemen mikä vuodenaika on meneillään jos sitä yrittää sisällä kasvattaa? Olen ihan hukassa näitten asioiden kanssa vielä :D Ostin tänään basilikan ja oreganon siemeniä, mutta niitten kylvö-aika on keväällä, mutta tietääkö se siemen nyt että on syksy eikä alakkaan kasvaa vaikka onkin sisällä? kiitos.

6

2396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • agrologi

      Jotkut siemenet tarvitsevat ennen kasvuunlähtöä kylmän kauden (käytännössä talven, tai keino-oloissa muutaman viikon jääkaapissa). Muuten kasvuulähtöä säätelee lämpö ja kosteus. Tietääkseni yrtit eivät vaadi kymäkäsittelyä. Joten sen puolesta voit istuttaa yrttisi nytkin.

      Kasvaakseen hyvin yrtit (kuten muutkin kasvit)tarvitsevat riittävästi valoa ja lämpöä Syksyllä valon väheneminen ei innosta yrttejä kasvamaa, joten tarvitset kasveillesi kasvilampun, jos haluat pitää kasvit hyvässä kasvussa. Lisäksi yrtit vaativat sopivan lannoituksen, niiden ravinteiden tarpeet ovat tosin vaatimattomat, mutta kuitenkin.

      • ähmäkutti

        asia selvä, kiitoksia!


    • samaa

      eli kylvin joitakin yrttejä syksyllä. Kyllähän ne itivät, mutta siihen jäi. Mitään valmista ei tullut, vaikka yötäpäivää oli kasvilamppu palamassa niiden yläpuolella. Auringon voimaa ei vaan mikään voita. Kasvihuoneolosuhteissa kasvattaminen kyllä onnistuu, mutta kotona sellaisen järjestäminen on hankalaa. Sähköä kuluu noissa kasvilampuissa paljon.
      Onneksi keväällä kylvämäni basilikan siemenet ovat tuottaneet taas niin runsaan sadon, että pestoa on paljon pakkasessa talven varalle :)

      • lisävaloja

        ei saa pitää päällä koko vuorokautta, kasvit tarvitsevat myös lepoajan. Yleensä valoja pidetään päällä 16 h vuorokaudessa, poikkeus lyhyen päivän kasvit


    • pientä apua.

      Pikaisella googletuksella oregano näyttäisi olevan monivuotinen ja basilika yksivuotinen sen enempiä sivustoihin perehtymättä ja availematta liiaksi.

      Tosissaan mikäli kasvi vaatii kylmäkäsittelyn niin 1-4 viikkoa jääkaapissa toimii. Onhan näitä jekkuja... Lue nyt ensinnä minkälaisissa olosuhteissa kummatkin viihtyvät. Kuivassa vai kosteassa? Aurinkoiessa vai varjoisessa? yritä jäljitellä oikeita olosuhteita ja anna kasvien pitää myös yötä. Harvemmassa paikassa on 24/7 täysi auringon paiste.

      Ei se kasvi kalenterista katso aikaa sentään, mutta mikäli kasvi on kotoisin esim maasta, jossa tulee talvena kylmä niin voinee talvehtimisen järjestäminen kasville olla hyvä idea jne... Jos taas lämpimästä niin ei tartte sentään raukkaa jäädyttää.

      Eli laita vain kasvamaan nyt, mutta tutki ekana hieman niitä kasvuolosuhteita ettet laita varjossa viihtyvää suoraan lampun alle ja valoa kaipaavaa sinne pimeimpään ja kylmimpään nurkkaan jne.

      • -----------

        sitä tarvinnet..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe