Leupold VX-II 1-4x20 DX , kokemuksia kenelläkään?

Henttu

Tuollainen olisi tarkoitus hankkia, mutta miten riittää valovoima esim hirvimetsällä?

8

2322

Vastaukset

 • Heitä roskiin, osta zeiss tai kahles

 • Tuo on erinomainen kiikari hirvelle, jossa useasti joutuu läheltä ampumaan. Etulinssin koolla onmerkitystä vain suurilla suurennoksilla. Tuossa kiikarissa ulostulo pupilli on suurennoksen pienuudesta riittävä (20/4=5). Jos olet nuori, niin silmäsi pupilli avautuu max. 7mm, mutta jos jo ikää,niin 4-5mm suurimmillaan on pupilli silmässä.

  • Ei tule tällä kertaa itselleni, vaan 55v isälleni, jolla näkö ei varmasti enää parane. Tärkeitä ominaisuuksia ovat juuri valovoimaisuus ja laajanäkökenttä. Todennäköisesti tuo kiikari tulee hankittua.
   Ainakin ominaisuuksien mukaan vaikuttaisi hintaan nähden hyvältä ostokselta.
   http://www.hjorth.fi/Ampumaurheilu2007osa_3.pdf

   Yhden tarjouksen sain jo tuosta. Se oli 380€ ilman jalkoja. Edullisemmin ei lienee mistään saa...


 • Mulla on 243w päällä n 15 vuotta vanha leupold ja hyvin toimii, optilockin renkaissa vaan pultti katkennu, mut sehä osoittaa vaan sen että kun kaatuu kiikarin päälle se kestää.

  Nyt oon ostamassa samanlaista tai ainakin vx2 ja laitan vanhan piekkarin päälle vaikka sitä ei oo paljon tarvinnu vuosittain säädellä.
  yleensä yhtään.
  Kannatan!

 • kestää hyvin

  • Tuli tuo Vx II ostettua ja hyvä peli on!!
   Näkökenttä on laaja ja näkymä selkeä hämärämpänä ajankohtanakin. Suosittelen!


  • Hyvä kiikari Hirvi ja karhujahtiin. Hyvä ohutlankainen ristikko. Etulinssi turhan syvällä putkessa hankala pyyhkiä sadekelillä, mutta onhan suojat jo keksitty. Varmaan parhaita 500€ sarjassa. Mieluummin tämä kuin esim. 900€ "karvahattu" Zaiss.


 • 5-vuotta ollu 9.3x62 tikka t3 battuen päällä kyseinen kiikari. on sitte maailman paras hirvikiikari varsinkin isolle kaliiberille kun silman etäisyys kiikariin tuo 110mm. ja muutenkin laaja näkokenttä ja kirkas kuva muihin veraattuna.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  46
  1253
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  639
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  527
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  66
  388