Altakasteluruukkku + Jukkapalmu

Poikamies.

Hei. Sain lahjaksi Jukkapalmun. Kasvi on terve ja noin puoli metriä korkea. Ilmeisesti kasvi voi hyvin. Ongelma on että en muista kastella kyseistä kasvia :( Tämän vuoksi mietin siirtoa altakasteluruukkuun, jos kasvi saisi paremmin vettä. Viihtyykö jukkapalmu altakastelu ruukussa?

Kaikki niksit kyseistä kasvia koskien otetaan erittäin hyvin vastaan.

Ostin tuollaisen Orthexin muovisen altakasteluruukun. Istutin palmun ohjeiden mukaan kyseiseen ruukkuun. Ohjeissa oli kuitenkin kohta: Jos pidät ruukkua lattialla varmista säännöllisesti, ettei ruukun alle päässyt vettä mm. kastelun tai lattiapesun yhteydessä. Vahingoittaako tuo vesi ruukkua vai lattiaa? Ilmeisesti ruukun alle jäävä vesi ei tee hyvää parketti / laminaatti lattialle? Minulla on asunnossa muovimatto,joten koskeeko tuo varoitus minua myös?

Kiitoksia etukäteen :)

9

1912

Vastaukset

 • no muovi vesi ? äly hoi tuskin koskee ... Mutta palmun hoidosta ... minäkin vaan nakkaan joskus palmulle vettä eikä ole missään altakastelu ruukussa . sijoita kasvi aurinkoiselle, jopa paahteiselle paikalle . Kastele ns. muistaessasi :) kasvattaa nopeasti uusia versoja :D:D:D

  • Kiitoksia neuvosta :) Pitäisi varmaan hankkia plants for dummies kirja...


 • Ja hyvin kasvaa :) Meillä on jukkapalmu kukkapöyvällä ikkunan eessä ja on tehny tosi paljon uutta. Kastellaan aika harvakseen, mut sumuttelen melkee päivittäin. Voitha ostaa sellasen matalan kukka-alustan palmun alle, jos et kukkapöytää halua hankkia. Ei meillä ainakaa sitä vettä mistää oo tullu ja vuoden päivät kohta kukkanen ollu.

 • Altakasteluruukkujen vesisäiliötä kannattaa välillä pitää ihan tyhjänäkin vaikka pari viikkoa jotta multa ehtii välillä kuivahtaa. Se tekee hyvää jukkapalmullekin. Eli säiliön tyhjennyttyä älä täytä sitä välittömästi uudelleen.

  • Jos altakasteluruukun vesisäiliössä pitää aina vettä, kasvi kuolee varmasti. Jukka palmu on kuivan paikan kasvi, sen kohdalla säiliötä ei pidä täyttää, ennen kuin multa on täysin kuiva (siis korppu).


 • Pieni yleisvinkki aloitteleville kasviharrastajille (joku vou nyt pitää näsäviisautena...).

  Eli harvemmin kukaan ikinä tappaa kasvit siihen, että kasteleisi niitä liian vähän! Yleensä syy on 99% siinä, että kastellaan liian paljon ja liian voimakkailla lannoitteilla jne.

  Eli näkemättä Jukkapalmusi kasvupaikkaa, kerran vkossa kastelu riittää varmasti, jos ei ole hirveän paahteinen paikka.
  Talvella niukemmin ja saa välillä tulla ihan rutikuivaksikin.

  Samoin joka keväinen mullan tai ruukkujen vaihto on lähinnä kauppaiden myyntikikka, eihän niitä luonnonkaan kasveja kukaan ole siellä hoivaamassa ja koko aikaa uutta multaa ja parempaa kasvupaikkaa tarjoamassa.

  Joten ap: jatka hyväksi näkemääsi toimintaa. Hommaa uusi ruukku jos siltä tuntuu, muoviset altakasteluruukut kyllä aika rumia ja niissä on monesti enemmän leveyttä kun syvyyttä.
  Kiva ja kaunis saviruukku olisi hengittävämpi ja nätimpi. Mutta siis ihan makujuttu.

  Lisää hoito-ohjeita löydät varmasti netistä hakusanoilla tai vaikka kirjastosta.

  • Saviruukku on todella kaunis ja jostakin luin,että se pitäisi ensin kastella,että se ei ime sitten vesiä siihen ruukun pintaan tms.2viikon välein riittänee kastelu ja kun laitat esim.jääkaapin oveen lapun tai alakkaan merkkaat,milloin kastelit,olet ajan tasalla!


 • Ei mitään muistilappuja !! Kasvia ei saa kastella kalenterin mukaan, vaan silloin kun tarve vaatii :) Ei sitä tarvi muistiin merkata :)

 • ostin 9 eurolla viherkasvikosteusmittarin, muuttuu aina punaiseksi kun on juurista asti multa kuiva, antaa olla kuivana kuukauden ja sen jälkeen kusee ja paskantaa suuhunsa sano kakkakikkare ku kakkas kikkareita kakkantamaan

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  576
  4168
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  59
  1791
 3. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  21
  588
 4. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  550
 5. Sekaisin olevat naiset

  Lapset eivät asu äitinsä kanssa, ollaan menossa naimisiin ja ei olla, sitten mies vaihtuu ja taas ollaan, otetaan silarit ja muut leikkeleet, matkuste
  18
  434