Yleinen asevelvollisuus, vastaan vai puolesta?

neutrol

Poikkeuksellisesti voisimme tehdä vastakkainasettelun.

Kaikki pakollisen asevelvollisuuden vastustajat, voisitteko kertoa käsityksenne miksi mm. palkka-armeija tai Suomi ilman koko armeijaa, olisi nykyistä käytäntöä parempi?

Ja puolestaan yleisen asevelvollisuuden kannattajat, omat kantanne asevelvollisuuden puolesta?

Ihan faktaa sekä omia ajatuksia voi kertoa.

Koitetaan kirjoittaa niin ettei tule otettua ylilyöntejä suuntaan jos toiseen ;)

13

3039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • demostroitu

      Kysy georgialaisilta kuinka hyvin Nato-oppien mukainen tämän kokoisen maan palkka-armeija toimi yhteistä vihollistamme vastaan.

      Kannattaisiko malli kopioida?

    • Thomaus

      Mun mielestä nykyinen käytäntö on ihan hyvä.
      Armeijaan menee ne jotka haluu.

      P.s. Jos Suomi ois nyt natossa, niin me oltais sodassa. Eli siinä tuli nyt mun nato-kantakin selvitettyy. Ei muuta ku rauhaa vaan kaikille.

    • Aivan kuten eräs kuuluisa vapaudentaistelija sanoi: ''Järjestelmä joka orjuuttaa paitsi heikkomieliset massat, myös älykkäiden yksilöiden pienen vähemmistön''. Mutta jos te ette ymmärrä hänen sanomaansa tai ette välitä siitä niin se todistaa erään viisaan henkilön olleen oikeassa: ''Ihmiskunta ei ole puollustamisen arvoinen, vaan tappamisen.''

    • Asepalvelus

      Olisi paras vaihtoehto, ei Suomi ketään pelottele "suurella" reservillä. Alokkaiden määrä tippuisi varmaan aluksi noin 60% mutta taso nousisi huimasti ja rahaa jäisi enemmän uusiin varusteisiin ja laitteisiin.

    • ewagwag

      Miten voi olla kenenkään velvollisuus puolustaa jotain maata mihin on sattumanvaraisesti sattunut syntymään? Puolustamaan aseellisesti ja asettemaan tietyt ihmiset tärkeämmäksi kuin toiset "viivan" toisella puolella. Miten voi olla kenekään velvollisuus olla automaattisesti tietyn yhteisön puolella ja puolustaa sitä toisen yhteisön(maan) ihmisten henkien kustannuksella. Miten voi olla kenenkään velvollisuus tukea järjestelmää jonka tarkoitus pohjimmiltaan on ratkaista ongelmat hätätilanteessa tappamalla. Luulisi että ihmisellä olisi jonkinlainen valinnanvara haluaako aseellisesti uhata muiden maiden kansalaisten henkiä, vain siksi että niiden henget säilyisivät jotka syntyivät tietyn rajan toiselle puolelle.

      • newifenf

        Sinäpä sen sanoit! Työssäni saanut tutustua eri ihmisiin joilla on eri kulttuuri ja taustat ja hekin ovat ihmisiä. Samanlaisia ihmisiä kuin mekin. Miksi tappaa omaa lajiamme...


      • .,..
        newifenf kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit! Työssäni saanut tutustua eri ihmisiin joilla on eri kulttuuri ja taustat ja hekin ovat ihmisiä. Samanlaisia ihmisiä kuin mekin. Miksi tappaa omaa lajiamme...

        sen, että kuka tahansa voi tulla anastamaan omaisuutenne, raiskaamaan vaimonne ja lapsenne ja vielä ampumaan kuulan kalloonne.

        Niin, miksi tappaa vihollista, koska hän on mielestäsi parempi ihminen kuin sinä ja vain hänellä on oikeus elää.

        Hyvä pojat!


      • tappaa ja
        .,.. kirjoitti:

        sen, että kuka tahansa voi tulla anastamaan omaisuutenne, raiskaamaan vaimonne ja lapsenne ja vielä ampumaan kuulan kalloonne.

        Niin, miksi tappaa vihollista, koska hän on mielestäsi parempi ihminen kuin sinä ja vain hänellä on oikeus elää.

        Hyvä pojat!

        tuhota haluat myös omassa massasi rauhankin aikana ja siviilissä.
        Miksi esim. tunget sivaripalstalle heitä teloituksilla uhkailemaan, ja varmaan teet kaikkesi jotta ei sivari mitään kunnon töitä saisi siviilissä.
        Miten joku ulkomaan elävä uhkaisi sivaria enemmän kuin hänen oman maansa armeijjan käynyt ?


    • AJAT SITTEN!!!

      "Yleinen asevelvollisuus, vastaan vai puolesta?"

      Mikset suoraan kysy, että oletko tyhmä vai et? Jos on puolesta, niin on tyhmä ja tietämätön. Selväähän se.

      "Kaikki pakollisen asevelvollisuuden vastustajat, voisitteko kertoa käsityksenne miksi mm. palkka-armeija tai Suomi ilman koko armeijaa, olisi nykyistä käytäntöä parempi?"

      Että siis asevelvollisuus on ainoa paska asia tässä maailmanjärjestyksessä? Kuinka aivopesty sinä oikein olet? Kuka helvetin idiootti nykymaailman makuuasennosta muuttaisi pelkän pakollisen asevelvollisuuden esimerkiksi palkka-armeijaksi ja tyytyisi siihen? Joku sinunkaltaisesi idiootti?

      "Ja puolestaan yleisen asevelvollisuuden kannattajat, omat kantanne asevelvollisuuden puolesta? "

      Siis harhaiset uskonkappaleet, joiden päällä koko ko paskan systeemin kannatus on ja makaa?

      "Ihan faktaa sekä omia ajatuksia voi kertoa. "

      Ei itse asiassa voi kertoa asevelvollisuuden puolesta mitään faktoja. Kertoo minkä tahansa faktan, niin se on asevelvollisuutta vastaan.

      "Koitetaan kirjoittaa niin ettei tule otettua ylilyöntejä suuntaan jos toiseen ;)"

      Asevelvollisuuden kannattajat ovat tehneet jo harhaisella fundamentalistis-uskonnollisella olemuksellaan sen ainoan tarvittavan ylilyönnin.

      Ja saatana, ei ihmisten tyhmyydessä (siis asevelvollisuutta kannattavien ihmisten olemuksessa) ole vittu mitään ymiön arvoista huumoria. Harhaiset maailmankieltäjät, jotka harhojensa perusteella muita yrittävät moukuttaa, eivät ole hauskoja pienimmissäkään määrin.

      • ScrollLock

        täällä kirjoittelee kaikki muutkin hullut,,,, hih hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


    • Daider

      Heitetään tänne oma kanta, nyt kun taas kesän jälkeen innostuin palaamaan (ainakin hetkellisesti) palstalle.

      Eli itse olen asevelvollisuuden, en palkka-armeijan kannalla. Kuitenkin nykyistä järjestelmää pitäisi uudistaa seuraavilta kannoilta:
      1) Sivari ja totaali, samoin b-luokka pois. Jos tyypi ei sovi puolustamaan maata, niin ei sovi. Armeija toimii paremmin kun sieltä karsitaan valopäät, asennevammaiset, fyysisesti sopimattomat ja muut "huonot" sotilaat. He voivat mennä töihin tai opiskelemaan.
      2) Koulutuksen tehotus. 6kk on lyhyt aika oppia yhtään mitään, joten aikaa pitäisi tiivistää (enemmän metsäaamuja, vähemmän sulkeisia yms).
      3) Asevelvollisten tehokkaampi sitouttaminen armeijaan. Nykyään asevelvolliet kuittaavat 6kk intissä ja haistattavat pitkät asiale sen jälkeen. Jos tarkoitus on yläpitää tehokasta sodanajan joukkoa, sotilaiden sitoutumista pitää lisätä. Itse näkisin parhaaksi kertausten välien lyhentämisen ja ns asevelvollisuusverovapauden. Eli sotilas, joka sitoutuu puolustamaan tarvittaessa hengellään maata, saisi siviilissä tuloveroonsa pienen madallukden (madalluksen suuruus noin yhden henkilön osuus puolustusbudjetista, eli ei paljon mutta tarpeeksi toimiakseen porkkanana). Jos intin jälkeen ilmoittaa, ettei kiinnostakkaan homma, menettää edun. Vastaavasti armeijaa käymättömiä ei turhaan aleta repimään ase kourassa rintamalle, mutta heidän tehtävänään onkin rahoittaa maanpuolustus työllään.

      • Sinulla onkin tässä ihan hyviä ideoita, harmi vaan kun suomalaiset eivät halua koskaan tehdä mitään järkeviä uudistuksia tämän asevelvollisuuden muuttamiseksi.

        "1) Sivari ja totaali, samoin b-luokka pois. Jos tyypi ei sovi puolustamaan maata, niin ei sovi. Armeija toimii paremmin kun sieltä karsitaan valopäät, asennevammaiset, fyysisesti sopimattomat ja muut "huonot" sotilaat. He voivat mennä töihin tai opiskelemaan."

        Tässä olenkin täysin samaa mieltä kanssasi. Mielestäni tuo armeijan b-luokka on täysin turha ja se pitäisi poistaa välittömästi. Armeija toimisi selvästi nykyistä paremmin, kun sinne olisi otettu palvelukseen ainoastaan kaikkein sopivimmat, motivoituneimmat ja fyysisesti hyväkuntoiset yksilöt. Tuo b-luokan ylläpito on oikein militaristisen yhteiskunnan huippuesimerkki, kun armeijaan halutaan ottaa oikein väkisinkin sellaisia miehiä, jotka eivät ole sinne fyysisesti sopivia.

        "2) Koulutuksen tehotus. 6kk on lyhyt aika oppia yhtään mitään, joten aikaa pitäisi tiivistää (enemmän metsäaamuja, vähemmän sulkeisia yms)."

        Tässä olen myös ihan samaa mieltä kanssasi. Tälläkin hetkellä armeijassa on aivan liikaa turhaa aikaa ja turhaa tekemistä, josta ei ole mitään hyötyä puolustusvoimille eikä varusmiehille.

        "3) Asevelvollisten tehokkaampi sitouttaminen armeijaan. Nykyään asevelvolliet kuittaavat 6kk intissä ja haistattavat pitkät asiale sen jälkeen. Jos tarkoitus on yläpitää tehokasta sodanajan joukkoa, sotilaiden sitoutumista pitää lisätä. Itse näkisin parhaaksi kertausten välien lyhentämisen ja ns asevelvollisuusverovapauden. Eli sotilas, joka sitoutuu puolustamaan tarvittaessa hengellään maata, saisi siviilissä tuloveroonsa pienen madallukden (madalluksen suuruus noin yhden henkilön osuus puolustusbudjetista, eli ei paljon mutta tarpeeksi toimiakseen porkkanana). Jos intin jälkeen ilmoittaa, ettei kiinnostakkaan homma, menettää edun. Vastaavasti armeijaa käymättömiä ei turhaan aleta repimään ase kourassa rintamalle, mutta heidän tehtävänään onkin rahoittaa maanpuolustus työllään."

        Tämäkin on ihan totta. Tämä juttu voitaisiin hoitaa paremmin juuri toteuttamalla ensin tuo ehdotukseni nro 1, eli karsimalla heti ensimmäisenä pois sieltä armeijasta kaikki sinne epäsopivat tyypit. Sitten kun armeija koostuisi juuri näistä kaikkein motivoituneimmista, sopivimmista, maanpuolustustahtoisista ja parhaista yksilöistä, niin heillä olisi myös enemmän mielenkiintoa osallistua kertausharjoituksiin kun näillä sinne pakotetuilla tyypeillä. Itse olisin valmis maksamaan korkeampaa veroa sen vuoksi, että minun ei olisi tarvinnut mennä sivariin, eikä mahdollisesti joutua pakotettuna rintamalle.

        Harmi juttu on vaan se, kun suomalaiset eivät innostu yhtään tämän tyylisistä ideoista jos joku sattusi tämän kaltaista järjestelmää ehdottomaan. Nyt suomalaisten asenteet ovat jumittuneita liikaa siihen ajatukseen, että kaikkien miesten pitäisi käydä se armeija ja että kaikkien pitäisi mennä sinne vaikka sitten b-mieheksi jos ei kunto kestä tuota a-luokkaa. Mitä olen monien kanssa jutellut asevelvollisuudesta, niin olen ihmetellyt sitä asiaa, kun hirveän monet tuntuvat pitävän sitä armeijan b-luokkaa erittäin tärkeänä juttuna, josta ei saisi koskaan luopua. Monet kun tuntuvat vaativan sen säilyttämistä vaan pelkästään sen takia, että saataisiin mahdollisimman paljon miehiä armeijaan ja monet myös siitä syystä, että se armeijan käyminen on olevinaan niin "kunnia-asia" joka pitäisi käydä jo pelkästään sotaveteraanisukupolven muiston kunniaksi.


    • teesitämitähuvittaa

      Oma näkemykseni on se että asevelvollisus pitäisi olla vapaaehtoista! Omassa elämässä on sellainen hässäkkä tällä hetkellä että armeijaan lähtö ei parantaisia asiaa millään lailla. Itsellä on vakio työpaikka, jo toista vuotta ollu, on parikymmentä koiraa mitä pitäisi hoitaa ja on kertakaikkiaan oikea elämä!!

      Ymmärrän toki näitä ns. "hulttionuoria" jotka eivät ole töissä ja eivät oikein opiskelussa pärjää tai sellasia nuoriaaikuisia jotka haluavat armeijaan niin mun puolsta saavat sinne sitten mennä! Mutta jos ei vaan vittu kiinnosta heittää vakiotyöpaikka ja puolivuotta-vuosi elämästä pois, niin ei vaan kiinnosta!! Pitääkö ihmistä rankaista siitä??

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe