Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ADSL yhteyden pätkiminen

P@L

Moikka. Elikkä ongelmanani olisi adsl yhteyden pätkiminen. Yhteys kaatuu jotain 10-9999999 kertaa päivässä, hiukan liioitellen, mutta kuitenkin. Ns. ehjää yhteys päivää ei hetkeen ole ollut. Liittymä on Elisan 2/512 ihan puhelinverkosta otettu. Olemme kuitenkin DNA:n verkon alueella. Eli Elisa on siis vuokrannut DNA:lta verkon käyttöönsä. Olen ollut jonkin kerran yhteydessä Elisan asiakaspalveluun asian tiimoilta ja heidän mielestään ainoa ratkaisu olisi nopeuden pudottaminen, mikä sinänsä hassua, koska noin kaksi ja puoli vuotta sitten tänne meidän suunnalle sai vielä 8mbit liittymiä, tällä hetkellä en ole tarjontaa tarkastanut. Modeemi on A-Link RR24 ja alhaalla hiukan tietoa Modem Status ruudulta. Kiitos vastauksista. :)



Connection Status Connected
Us Rate (Kbps) 576
Ds Rate (Kbps) 2304
US Margin 14
DS Margin 8
Trained Modulation GDMT
LOS Errors 0
DS Line Attenuation 49
US Line Attenuation 31
Peak Cell Rate 1358 cells per sec
CRC Rx Fast 12562
CRC Tx Fast 2
CRC Rx Interleaved 0
CRC Tx Interleaved 0
Path Mode Fast Path

6

2607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieleeni

      Waretatko? Yhteyden tarjoajilla on oikeus katkoa/hidastaa yhteyttä tarpeen mukaan. Meikäläisellä on ollut dna yhteys jo kolme ja puoli vuotta ja yhden käden sormilla saa laskettua katkot.

      • mistä näitä

        ns. "asiantuntijoita" riittää. Vai että operaattori pätkisi..Buaahhhaaahhaa


      • P@L

        Eipä ole koneella ainuttakaan waretus ohjelmaa mulla. :)


    • Kohina- ja sironta-arvot näyttävät ihan kohtuullisilta: eivät hyviä, mutta pitäisi toimiman moitteetta. Tuo vastaanoton virheluku (CRC Rx Fast 12562) on kuitenkin todella korkea, joten jotain häikkää takuulla on.

      Valitettavasti laajakaista-asiakas ei voi omassa päässään tehdä yhteyden parantamiseksi juuri mitään, mutta tee se nyt kuitenkin: mahdollisimman lyhyt ja laadukas kaapeli modeemista seinään ja jos olet omakotitalon isäntä, niin yritä siirtää modeemin pistokepaikka niin lähelle ulkoa tulevaa kaapelia kuin mahdollista ja kytke pois talon puhelinlinjat, joita ei tarvita. Niin vähän, laadukkaita ja lyhyitä liitoksia kuin mahdollista. Varmista modeemin riittävä jäähdytys vaikka tarviketuulettimella tai viileässä tilassa pitämällä. Huomaa, että ennemmin pitkät verkkokaapelit modeemilta kuin pitkä puhelinkaapeli modeemiin. Testaa toisella modeemilla, jos mahdollista.

      Waretuksesta severran, että ADSL-operaattorit eivät todellakaan pätki asiakkaidensa yhteyksiä ilmoittamatta, mutta asiakkaan modeemi saattaa olla mallia, joka "tukkeutuu" liian monista avoimista yhteyksistä ja yhteyspyynnöistä. Muistipaikkoja ei ole tarpeeksi. Tähän ei auta kuin laadukkaampi modeemi.

      • asetukset modeemissa

        > Waretuksesta severran, että ADSL-operaattorit eivät todellakaan pätki asiakkaidensa yhteyksiä ilmoittamatta, mutta asiakkaan modeemi saattaa olla mallia,
        > joka "tukkeutuu" liian monista avoimista yhteyksistä ja yhteyspyynnöistä. Muistipaikkoja ei ole tarpeeksi. Tähän ei auta kuin laadukkaampi modeemi.

        Tästä kommentti, että useassa modeemissa voi saada warettamisenkin takia toimimattomaksi ruvenneen nettisurffaamisen taas toimimaan muuttamalla asetuksia. Esim. ZyXEL:in P660H(W)-61 modeemissa voi uudemmilla firmwareilla tarvita komentoa "ip nat session 2048" (oletusarvo voi olla 512, joka ei riitä). Sitä varten pitää ottaa telnet-yhteys modeemiin (googlella löytyy lisätietoa aiheesta). Uudemmassa ZyXELissä sen sijaan on tuo asetus löytyy jo hallintaohjelmasta, joten arvon voi tarvittaessa muuttaa nettiselaimella helposti.


    • hips-heijaa

      Soneran laajakaistaliittymissä vikaa

      Kuluttaja-asiakkaiden liittymät(ADSL, Extra, Kaapeli ja @450)
      eivät saa tällä hetkellä uutta IP osoittetta. Vian laajuus on koko suomi.

      Arvioitu vian korjaantumisaika 15.9.2008 klo 12:00.

      Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

      TeliaSonera Finland Oyj
      Sonera Asiakaspalvelu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe