Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

krooninen ripuli

1,3 vuotiaalla...

Hei! Onko teillä kokemusta tai tietoa seuraavanlaisista oireista...??

Poikani aloitti n.8kk viljatuotteiden syönnin ja piakkoin silloin huomasin ettei se sopinut hälle. Tuli vatsakramppeja. Lopetin ne, ja kaikki palautui ennalleen.

Kun taas n.1 v yritettiin viljoja uudestaan, ei ongelmaa mitään tullut. Sitten tuossa elokuussa pojalla alkoi ripulointi, jota alkuun luultiinkin ihan normi ripulitaudiksi. Ei siinä mitään. Ripuli vaan jatkui ja jatkui 2viikkoa, kuitenkin pojan yleiskunto normaali ja ruokahalu erittäin hyvä. Vein verikokeisiin ja kakkanäyteet otettiin. Kaikki niissä ok. Myös vatsakrampit tulivat uudestaan.

Jätin hiljalleen maidot pois kun huomasin että ne pahensi asiaa ja lopulta myös lääkäri totesi saman. Siitä lähtein poika ollut maidottomalla ruokavaliolla. Ripulointi helpottui jnkv. Kuitenkin löysät ulosteet jäi, muttei siis aivan ripuliripulia. Joskus jopa tulee ihan norm.kakka.

Kuitenkin oudoksi asian tekee se, että on päiviä jolloin kaikki ok. Vatsa ei kramppaa ja uloste suht normia. Ja sitten taas parin päivän päästä saattaakin olla taas ripulia, joskus ihan vesiripaskaa, joskus ei ihan vettä, mutta ripaskaa kuitenkin.

Keliakia verikokeessa neg. Kuitenkin herännyt epäilys että jos kuitenkin johtuu viljoista asia ja lääkärin ehdotuksella nyt kokeiluna 2 vkoa myös viljaton rv.

Pojalla myös suun ympärillä atooppistyyppista ihottumaa.

Kuulostaako siis tämä kellekään teistä tutulta ja jos, niin mikä ollut ja mitä tehty?

(poikaani edelleen kuitenkin tutkitaan ja hutkitaan, että vastaus varmaan saadaan ihan lähitulevaisuudessa itse lääkäriltä, mutta tahtois kuulla onko muilla vastaavaa ollut. )

4

1685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mut ei luomukermaa eikä -so...
    • allergiaa

      Meillä aika pitkälti samanlainen tilanne!

      Pojalla (1-v.) alkoi ripuli elokuun -08 puolessa välissä ja aluksi myös mekin luultiin että on normaalia mahatautia tai hampaista johtuvaa koska ruokavalio oli jo pitkään ollut samanlainen. Ripuli kuitenkin jatkui vaan ja kun oli jatkunut 2,5 viikkoa vein pojan lääkäriin. Lääkäri epäili heti ruoka-aineallergiaa, mutta varmuuden vuoksi otettiin kakkanäytteet. Seuraavaksi päiväksi saatiin aika prick-allergiatesteihin. Allergiatestillä selvisi kananmuna-allergia, ja kakkanäytteet oli ihan normaalit.

      Lääkärin määräyksestä aloitettiin munaton ruokavalio, mutta sillä ei ollut vaikutusta ripuliin. Tilanne paheni edelleen ja kakka oli ajoittain pelkkää vihreää, limaista vettä. Omasta aloitteesta jätimme kotimaiset viljat ruokavaliosta (oli sellainen tunne että ne ei sovi), jolloin mahan toiminta alkoi hiljalleen parantua. Lääkärin kanssa myös juteltiin ja hän sanoi että oikein toimittu ja kehoitti jatkamaan ilman kotimaisia viljoja kunnes maha toimii täysin normaalisti. Tämän jälkee tehdään ns. kotialtistus eli vilja kerrallaan kokeillaan että sopiiko. Nyt ollaan oltu ilman kotimaisia viljoja n. 1,5 viikkoa ja 3 päivää on maha toiminut ihan normaalisti, ilman ripulia siis. Meillä ripuli kesti kaikenkaikkiaan 4 viikkoa ja mitä todennäköisimmin johtui vilja-allergiasta. Meilläkin kakka saattoi ripulin aikana olla välillä normaalimpaa ja välillä ihan vettä..

    • ++++

      Jos keliakia verikokeet näyttää negatiivista, mutta viljat aiheuttavat oireita, on varmaan kyseessä vilja-allergia. Eli kannattaa tosiaan kokeilla sitä viljojen jättämistä pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe