Ruokahaluttomuus

Hyvä kunto

Parkinsonin tauti todettiin minussa n. 3-4 vuotta sitten. Taudin eteneminen on ilmeisesti hidasta.
Retkeilen paljon luonnossa ja kunto on suhteellisen hyvä, lääkityksenä Madopar, Rivatril, Eldepryl ja Propral.
Mistä mahtaisi johtua vähäinen kiinnostus syömiseen ja ruokahaluttomuus. Voisiko syynä olla lääkkeet. Olen kuullut, että painon aleneminen ja Parkinson liittyvät yhteen.
Olisiko kokemuksia, tai tietoa?

7

6025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WaltterRedder

      Kyllä tämä teetättää kaikennäköistä myös ruokahaluttomuutta. Se jountuu kun ruoka ei maistu, masennuksesta ja olet saattanut ryhtyänä noudattamaan liian ankaraa ruokavaliota.

      Googlaa Parkinson ja lue lisää

    • hoikkis

      Ruokahaluttomuus osin johtuu lääkkeistä, kuten arvelitkin. Lisäksi kun monilla maku- ja hajuaistit joko osittain tai kokonaan lopettavat toimensa, ruoka ei houkuttele. Itse olen laihtunut kuutisen kiloa, enemmästä ei ole väliä kunalunalkaenkin olin hoikka.Sitten kun tauti etenee, ruokavalioon tulee rajoituksia ja samaan aikaan syöminen saattaa vaikeutua vapinoiden ja pakkoliikkeiden vuoksi, nämä laihduttavat jo vaikka syöminen sujuisikin.

    • todettiin noin

      10 vuotta sitten. Sairaus on "sukua" parkinsonille ja oireet samanlaisia. Kolme kertaa vuodessa käyn piikitettävänä keskussairaalassa.
      Ruokahaluttomuutta on ja kaikki tekeminen menee lähes päin mäntyä, eli mikään ei oikeen onnistu. Silmän ja käden yhteistyö hankalaa. Lääkkeenä Rivatril, särkylääkettäkin tarvis, mutta en niitä halua vatsavaivojen takia ottaa. Kun kumminkin särkee lihaksia, otti niitä tai ei.
      Enkä oikein usko, että sairaus olisi perinnöllistä, sillä suvussani ei ole kenelläkään ollut tätä samaa. Nuorena tuli pakosta tehtyä pitkää ja raskasta päivää vuosikausia työelämässä ja tässä on tulos siitä työstä.

    • huomannut

      että en nyt ole pahasti laihtunut mutta en kyllä lihokaan syönpä mitä tahansa. Hajuaistin häviäminen lienee yksi sy. Ruoka ei houkuttele.

    • pe60

      Ruokamaistuu,mutta painno laskee.Normaali painoni on 66-67 kg,Pudotusta on 2-3 kg.2 kuukauden aikana.Lääkitykset,Madopar,Requip Depot,verenpaine lääke,Cardase.

      • painoako

        Olen nainen 168cm pitkä ja 75kg painava siis hieman ylipainoinen. Toisilla tuntuu olevan enempi huoli painostani kuin minulla. Itse luotan neurologini lohdutkseen, että paino kyllä laskee kuin tauti etenee. Ompahan sitten jotain mistä ottaa eikä heti oo semmonen kurppana. Jospa minä jaksaisn kiloni kantaa.


    • vastoin tahtoa

      Olen 177 cm pitkä, paino helmikuussa 72 kg. Nyt painan 63 kg. Ikää 62 v. Lääkkeet verenpaineeseen Bisoprolol Actavis 10 mg ja Primaspan 50 mg, Parkinsonin tautiin Requip Depot 8 4 mg ja Eldepryl 10 mg. Eturauhaseen Avodart 0,5 mg, erektiolääkkeenä Cialis 20 mg. Unettomuuteen Circadin 2 mg.

      Pahinta ovat vatsa- ja suolistokivut sekä pyörtymisen tunne. Vielä olen ehtinyt välttää pyörtymisen hakemalla tukea tai menemällä välittömästi lepäämään työpaikan lattialle. Myös horjuminen voimakasta, samoin vapina, joka voimistuu koko ajan. Pitääkin mennä neurologin vastaanotolle. Tähän asti minua on pidetty täysin työkykyisenä, tuntuu itsestä oudolta. Muistikin heikkenee. Tauti todettiin 7 kk sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe