Onko V50 muka merkittävästi pienempi

kuin V70

Meillä on nyt vähän eriäviä mielipiteitä mieheni kanssa, minkä Volvon ostamme seuraavaksi. Tähän asti olemme huristelleet V70:llä, mutta itse alan olla lopen kyllästynyt niin isoon autoon, kun kuitenkin pääsääntöisesti kaksistaan matkataan.

Mies sanoo että meille ei mitään V50 osteta kun se on niin pieni. Puolustelee sillä että kun kesäisin reissataan pitkin Suomea niin on oltava paljon autossa tilaa. Just joo.

Kuinka paljon pienempi se V50 sitten on?

Kävin tässä yksi päivä koeajamassa viiskymppistä ilman miestäni ja ai että oli kiva ajaa. Ei ollut jotenkin niin tönkkö kuin V70.

Kertokaa muutenkin hyviä puolia ko. autosta, jotain millä saisin mieheni pään kääntymään.

41

7050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhkks

      Jos vierekkäin V70 ja 50 niin huomaat eron, jälkimmäinen on paljon pienempi.Auto perustuu samaan pohjalevyyn focuksen ja mazda3:n kanssa.

      Mutta jos kaksistaan matkaatte luulisi tilan riittävän 50:kin.

    • Ah-taus

      Jos itse ootte pienikokoisia niin sehän on ihan jees sitten. Jos miehesi on meikäläisen kokoinen eli luokkaa >185cm ja >90kg niin paras on unohtaa V50.

      • ap.

        Ei tosiaan ole mies mistään pienimmästä päästä. No, harmi, pitänee kai sitten alkaa katsastella uutta "ruumisautoa".


      • 189/90 S40 omistaja

        Tuon kokoinen vesseli mahtuu kummasti V50 ja tilaakin jää vielä reilusti. En ymmärrä miksi pitää laukoa asioita joista ei ilmiselvästikään ole mitään tietoa.????


      • Ah-taus
        189/90 S40 omistaja kirjoitti:

        Tuon kokoinen vesseli mahtuu kummasti V50 ja tilaakin jää vielä reilusti. En ymmärrä miksi pitää laukoa asioita joista ei ilmiselvästikään ole mitään tietoa.????

        Kyllä on sillä ajettu itse ja oltu myös kyytiläisenä.
        Miksiköhän ne Tuulilasi-lehden koeajajat moittivat samaa asiaa ja oikein valokuvin todistettuna?


      • dsfg
        Ah-taus kirjoitti:

        Kyllä on sillä ajettu itse ja oltu myös kyytiläisenä.
        Miksiköhän ne Tuulilasi-lehden koeajajat moittivat samaa asiaa ja oikein valokuvin todistettuna?

        No te olette ehkä kaikki samanlaisia läskiperseitä...?


    • RumaUgly

      Älä usko näitä selittäjiä. Pientä autoa ei olekkaan vaan sopivan kokoisia omaankäyttöön. Itellä on tollanen V50:n ja se on just sopivan kokoinen meidän käyttöön. Kaksi ihmistä ja koira. Aina on kaikki mahtunu mitä on tarvinnu ja pakettiautot sekä rekat on sitten isompaan tavaran siirtelyyn. Penkki siirtyy taakse tarpeeksi ja takapenkillä jos ei kerran ole ketään niin mitä siitä jalkatilasta siellä takana. Ostatte jommankumman kumpi nyt on sopiva teille eikä näille pienen selittäjille. Kiitos ja näkemiin.

    • noita vertaa

      niin plussaa on pieni koko ja edullisempi hinta...
      Mutta jos on paljon ajoa kannattaa unohtaa, on aika paljon äänekkäämpi, joten matkustus mukavuus kärsii...

    • v50 2,4 i

      2 aikuista ja 2 lasta. Hyvin on sovittu. Ei niin paljon pienempi kuin ulospäin näyttää.

    • välikoko

      Lisäksi paljon parempi ajettava, laadukas, hiljaisempi, kunnon moottorit, kuluttaa vähemmän ja pitää hintansa huomattavasti paremmin kuin Volvo. Eli ostatte audin Audin eikä mitään ruumisautoja !

      • ja mittoja

        niin voit unohtaa nuo välihöpinät


    • !!!

      Minulla on tilauksessa auto, joka on 34 mm pidempi kuin Volvo V50. Leveyttä on 11 mm enemmän. Paino riippuu moottorista, mutta on osapuilleen samoissa.

      Takapenkin selkänojat alaskäännettynä saan joka suunnassa peräti 5 cm enemmän kuormatilaa kuin Volvo V50:stä löytyy (pituudet 177/172 cm, korkeudet 74/69 cm ja leveydet 102/97 mm).

      Suorituskykyäkin on: moottoriteho 160 hv ja maksimivääntö laajalla alueella 240 Nm.

      Tuo ”pikkuauto” on VW Golf Variant.

      • !!!

      • viitsinyt
        !!! kirjoitti:

        Teknikens Värld on viime vuoden lopulla testannut ”perhefarmariautoja” suuressa vertailutestissä.

        Voiton vie Volvo V70, pisteitä 76 (maksimi 100 pistettä). VW Golf Variant pääsee 73 pisteeseen Volvo V50:n jäädessä 68 pisteeseen.

        Testi löytyy pdf-muodossa ladattavaksi täältä:
        http://www.teknikensvarld.se/files/0721_test_familjekombi-golfklasskombi.pdf

        katsoa linkkiä ennen kuin postasit sen?


      • !!!
        viitsinyt kirjoitti:

        katsoa linkkiä ennen kuin postasit sen?

        Osan jutusta jopa luinkin.

        Mitä noihin Volvoihin tulee, niin testi vahvistaa mielikuvaani, jonka mukaan V70 on oikea, haluttava, ruotsalainen kunnon Volvo mutta V50 vain Volvon nimellä ratsastava, ominaisuuksiinsa nähden ylihintainen, väkisin väännetty BeNeLux-tekele. En osaa pitää sitä kilpailukykyisenä autona luokassaan.

        V70 minulle kelpaisi ilomielin, V50 saa puolestani jäädä myymälän lattiaa koristamaan.


      • tuskin!
        !!! kirjoitti:

        Osan jutusta jopa luinkin.

        Mitä noihin Volvoihin tulee, niin testi vahvistaa mielikuvaani, jonka mukaan V70 on oikea, haluttava, ruotsalainen kunnon Volvo mutta V50 vain Volvon nimellä ratsastava, ominaisuuksiinsa nähden ylihintainen, väkisin väännetty BeNeLux-tekele. En osaa pitää sitä kilpailukykyisenä autona luokassaan.

        V70 minulle kelpaisi ilomielin, V50 saa puolestani jäädä myymälän lattiaa koristamaan.

           
        The server failed to fulfill your query.


      • !!!
        tuskin! kirjoitti:

           
        The server failed to fulfill your query.

        Ja toimii tänäänkin. Saan ladattua tuosta osoitteesta 5,29-megaisen pdf-tiedoston ja luettua sen takaa löytyvän 23-sivuisen vertailutestin.

        Valitettavasti en osaa sanoa, miksi linkki ei toimi sinulla.


      • Vaihdoin pois

        Johon hankit kalliin lisälämmittimen,jos on TSI.


    • MIESTÄ

      Itseäni hymyilyttää kun juuri pääsin eroon omasta V50:stä.
      Korjaamokuluja 3 vuoden aikana 3000eur enkä puhu huoltokuluista vaan korjauskuluista.
      Ei ole vähä vikainen tuo V70 mutta en ottaisi riskiä

    • V70 kiitos,

      ja mielellään AWD:nä.

      Ford-Mazda-sekasikiö-pikkuromuvolvo: ei kiitos - mistään hinnasta.

      Ennemmin vaikka Octavia Combi, Glof Variant; tai mikä vaan pikkufarkku.

      Pikkufarkuista rahan salliessa A4 Avant tai BMW 3-serie. Nelivedolla luonnollisesti.

      0,2 cents

      • menee.

        Volvo on aina osannut reilunkokoiset, edustusluokkaa hipovat perheautot ja erityisesti niiden farmariversiot. V70 on kypsä tuote, pitkän menestysketjun jatkumoa.

        V50:n kokoluokassa Volvo ei ole lainkaan kotonaan. Tuote ei ole harmoninen kokoluokkansa edustaja vaan siinä on sekoitettu pikkuautojen ja isompien elementtejä vähemmän onnistuneella tavalla. V50 ei edusta myöskään selkeästi pohjoismaista perinnettä isonveljensä tavoin vaan siinä kummittelee yhä DAF-painolasti useamman vuosikymmenen takaa. Väkinäinen rimpula. Näkee suoralta kädeltä, ettei Volvo ole koskaan kunnolla panostanut tämän kokoluokan autojen kehitykseen.

        Jos joku Volvo-fanaatikko muuta väittää, ei hän ole vaivautunut tutustumaan kunnolla kilpailijoiden tuotteisiin.

        V50:n kokoluokasta löytyy x kpl onnistuneempia autoja, kun taas V70 on tasapainoisen hienostunut peli, oman luokkansa ehdotonta parhaimmistoa.

        Itselläni ei ole ollut koskaan Volvoa. V70 minulle kelpaisi, V50 ei missään nimessä.


    • Xtype..

      V50 on hyvin kehittynyt auto ku vertaa v70. On uudenlaisia muotoiluja käytetty niinku pitääki. v70 on samanlainen ku 850 eli jäänyt sille tasolle vaikka ulkokuori on vähän muuttunu. Kulutuksetki isoja v70 huonon ergonomian vuoksi. Jos huolto ja korjauskustannuksissa meinaa selvitä vähemmällä nii ehdottomasti hankkikaa v50 ja tilaaki on ihan mukavasti. V70 ajettavuus on aika heikko. ei saa kunnon tuntumaa tiehen niinkuin v50 saa.

      • v50 kaupaksi?

        Mikään muu ei selitä yhtä järjettömiä kommentteja.´

        t.V70


      • pikkuvolvon muotoiluista

    • Volvolandiassa
    • *ex-volvisti*

      Volvon omistava Ford on konkurssin partaalla. Joko se menee konkkaan ja huolto ym palvelut loppuvat, tai Volle myydään kiinalaisille jotka haluaisivat ostaa Volvo-brändin Chingshan valtiollisen leikkuupuimuritehtaan käyttöön, jonka tuotteille Volvo-nimi soveltuukin tietysti paremmin kuin henkilöautolle. Tämä taas tarkoittaisi myöskin huollon loppumista lähitulevaisuudessa. Ja tämähän on tärkeää siksi koska, kuten kaikki tiedämme, Vollemme viettävät enemmän aikaa huollossa kuin tien päällä.

    • hiili

      Kerron nyt OMASTA kokemuksestani eli ei huhupuheita, lehtien juttuja jne. V50 on oikeasti oikein mainio pakkaus, tarjoaa laadukasta ja mukavaa kyytiä. Meidän perheelle tilat riittää mainiosti ja golf bägi menee takakonttiin heittämällä, siis mailojen kanssa. En väitä, että on yhtä sporttinen kuin Auti ja bemu, mutta lakien mukaiseen ajamiseen tarjoaa tunnokasta ja tuhtia kyyti. Uus V70 on muuten hieno, mutta peräpää omituisen näköinen.

    • Tilattu

      Tilasin tänään perheen kakkosautoksi V50 pikkudieselin. Ei tullut liikkeessä edes autoa katsotuksi, saatikka sitten koeajettua. Jo ennen mallin lanseerausta pääsin tehtaalla autoa tutkimaan ja istumaan kylmät tyypit. Jäi hyvä fiilis.

      Kerran olen V50 takapenkillä kyydissä istunut. Hyvä kyyti oli ja taakse sopi tälläinen 180cm/95kg karju ihan mukavasti. Ero V70 ei mun mielestäni ole ratkaiseva. Oikeesti V70 ei ole niin iso kuin sitä voisi ulkomittojen suhteen luulla. V50 on suurempi kuin päältäpäin uskoisi. Erotus näiden kahden välillä ei ole merkittävä ellei yritä tunkea kolmea mun kokoista äijää yhtäaikaa takapenkille, mikä on karmea kokemus missä tahansa autossa.

      Testien mukaan V50 on huipputurvallinen auto, sille annan paljon arvoa -vaimon ja lasten kulkupeli, joten turvallisuus on rankingissa tosi korkealla.

      Pikkuvolvon valintaa puolsi myös sen kompakti koko. Pääosin kakkosautolla ajetaan kaupungissa. Pitkällä matkalla pidän isomman auton kyydistä, mutta kaupungissa mua ärsyttää parkkiruutujen ahtaus. Ja jos polttoaineen kulutukselle antaa painoarvoa, niin V50 on polttoainetalouden kannalta edullisempi ja ekologisesti parempi.

      Volvoja on perheessämme ollut useita eikä pettymyksiä ole tullut yhdenkään kanssa. En usko, että tulee nytkään.

      • onnea fordisi kanssa

        Samaa mieltä olen siitä, että sopii (korkeintaan) kakkosautoksi.

        Farmarifocus olisi tosin ollut hienompi, jos oli pakko ford ostaa.


      • Tilattu--
        onnea fordisi kanssa kirjoitti:

        Samaa mieltä olen siitä, että sopii (korkeintaan) kakkosautoksi.

        Farmarifocus olisi tosin ollut hienompi, jos oli pakko ford ostaa.

        Kiitos onnentoivotuksesta.

        Focusta meillä ei ole ollut yhtään, mutta yhteensä viisi Mondeota joko ykkös tai kakkosautona. Focus ei mun mielestäni ole V50 hienompi tai parempi, mutta se on tietysti makuasia.

        V50 hintahan ei oikeasti olisi ollut kaukana uudesta farkkumondeosta, joka tiloiltansa on jopa isompi kuin V70. Jos Mondeon ja V70 välillä pitäis valita, niin se olis Mondeo edullisemman hintansa takia.

        Oikeasti nuo yllämainitut autot eivät kovin kummoisia ole, mutta kaikki ovat todella hyviä käyttöautoja -eikä autolta oikeastaan enempää tarvitakaan.. Tai ainakan meidän perheemme ei tarvitse.

        Oikeesti V50 toimii erinomaisena ykkösautonakin -en varmasti laittaisi siihen muuten vaimoani ja lapsiani..


      • Se onnentoivottaja
        Tilattu-- kirjoitti:

        Kiitos onnentoivotuksesta.

        Focusta meillä ei ole ollut yhtään, mutta yhteensä viisi Mondeota joko ykkös tai kakkosautona. Focus ei mun mielestäni ole V50 hienompi tai parempi, mutta se on tietysti makuasia.

        V50 hintahan ei oikeasti olisi ollut kaukana uudesta farkkumondeosta, joka tiloiltansa on jopa isompi kuin V70. Jos Mondeon ja V70 välillä pitäis valita, niin se olis Mondeo edullisemman hintansa takia.

        Oikeasti nuo yllämainitut autot eivät kovin kummoisia ole, mutta kaikki ovat todella hyviä käyttöautoja -eikä autolta oikeastaan enempää tarvitakaan.. Tai ainakan meidän perheemme ei tarvitse.

        Oikeesti V50 toimii erinomaisena ykkösautonakin -en varmasti laittaisi siihen muuten vaimoani ja lapsiani..

        Minulla ollut työautona -08 farkkumondeo. Ehdottomasti pidän parempana kuin v50-volvoa.

        Kokemusta -05 v50:stä (t5 awd). Laatuvaikutelma huomattavasti heikompi kuin uudessa v50:ssä, jossa sisustaan on panostettu enemmän kuin aiemmin (ja on syytäkin!)

        Käyttöautona v50 puoltaa fordin edelle, varsinkin mondeon, ruosteongelmat. Jos siis autoa pitää omalla rahalla pitempään. Uusissa liisingvehkeissä sillä taas ei ole väliä.

        v70:ä ja v50:ä ei voi mielestäni edes vertailla, niin eri tason autoista on kysymys. Ja mitä tulee v70 vs. Mondeo, niin onhan siinä taas Volvo kaikessa muussa paitsi ulkonäössä selkeästi edellä.

        Omaa rahaa en v50:iin laittaisi, v70:iin kylläkin.

        Toivottavasti et saa samanlaista pommia kuin niin moni muu v50 on ollut. Ehkä -08:ssa on saatu edes osa lastentaudeista karsittua. Lykkatil.


    • myös....

      Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ajelee myös V50:llä, mallina 1,6 D. Ja hän sentään on iso raavas mies, ja hyvin riittää isolle herrallekin pikkufarkku.

      Onhan V50 sellainen nuorekkaan ja menevän näköinen, jo sen liimautuminen takapuskuriin saa halun antaa tietä, kun se kuitenkin menee ohi.

      • kuin kaksi marjaa

        Ei lisättävää.


      • Toisinvalitsija

        Eipä liene Timo Soini itsekään arvannut, että joku nostaisi HÄNET vielä autoilun auktoriteetiksi ja ajoneuvon valinnan esikuvaksi!

        Onhan Timo S. toki paljonkin puoluettaan fiksumpi mies, mutta silti tuo postauksesi nostatti mehevän hymyn suupieliin.

        Volvo V70 on kova sana omassa luokassaan ja saattaisi kelvata minulle hyvinkin.

        Volvo V50 jää omassa luokassaan useammankin kiinnostavan kilpailijan taakse. Valitettavasti V50:llä ei ole toiveitakaan pääsystä minun autokatokseeni.


      • Ah-taus

        ..."jo sen liimautuminen takapuskuriin saa halun antaa tietä, kun se kuitenkin menee ohi."
        Huumoria?
        Eli tästä voimme päätellä:
        - Volvon nopeusmittari näyttää mitä sattuu
        - kuski ei ole vielä kuullut turvaväleistä
        - menee ohi 60 tai 80km/h rajoitusalueella
        Oletamme sentään, että kuskilla on voimassa oleva ajokortti ja ajolupa.


      • Golf 2005

        Ihalaisen Laurilla myös V50. Konetyyppiä en tiedä.


    • nykimätön

      Kannattaa ostaa kyseinen auto 2 litran diesel koneella ja lisäksi Powershift automaattivaihteisto. Powershift on vastaavanlainen vaihteisto mikä on Vw konsernin DSG. Molemmat mukavia, vaihtoja ei huomaa.
      2 litran diesel riittää hyvin tehonlähteeksi, ohituksetkin sujuvat hyvin Kickdownilla ;).
      Ei se V70 niin iso auto ole, molemmat ovat pieniä mutta ihan OK.

    • Soinin kaveri

      Hyvin on meidän perhekin ( 2 aikuista 180cm ja lapset 177cm ja 160cm koira) mahtunut viiskymppiseen. Jos tekee muuttoa, niin syytä harkita pakettiautoa, mutta normaalit viikonloppureissut ja viikolla ajot onnistuu ihan hyvin. Harmittaa vain. kun en älynnyt ottaa ksenoneita.

      Hyvänä puolena pidän alhaista kulutusta ja tankilla useimmiten hymyilyttää verrattuna entisen bensarosvoon. Ylipäätänsä autoa hankittaessa pitäisi pitää mielessä mihin sitä tarvitsee. Jos on tarvetta näyttämiseen, ei V70 siinä kovin kummoinen kapine ole.

      • ttoppel

        Volvo V50 viat

        EGR-venttiili jumittuu/rikkoutuu
        Virtalukko menee taatusti rikki viimestään 6vuoden iässä.
        Vetonivelen boorit väljät jo uutena.

        Kulutus todella pieni(Diisel)
        Matka-ajossa todella mukava, ehkä vain hieman äänekäs.
        voimaa on niin diiselissä ku bensassa(T5)


    • palturia

      Pari V50 2.0 d Vollea ollut ja täysin viattomia olleet molemmat. Nyt powershift lootalla ja onhan se vaan makeeta ajella, oikeastaan liiankin helppoa. Meille juuri sopivan kokoinen kiesi. Omasta mielestäni huomattavasti paremman näköinen kuin V70:n, joka on peräpäästään suorastaan ruma.

      • Höpsis, höpsis!

        sen verran, että V70 näyttää Volvolta pitkine keulineen ja sopusuhtaisine muotoineen. Ei mikään BMW tai Audi, mutta ihan siisti.

        Sen sijaan V50 on nolo ilmestys. Lyhyt nokka ja yli-iso kabiiniosa suhteessa kylkiin. Ei minkäänlaisia levennyksiä lokasuojien kohdalla vaan niin halvan oloinen kuin vain voi olla. Voisi sanoa, että V50 kokoluokkansa farkuista ehkä yksi surkeimmin onnistuneista. Jopa KIA:sta löytyy dynaamisuutta enemmän. Audi A4 Avant on jo toiselta planeetalta.

        Toivottavasti Volvolla design menee kiinalaisten myötä parempaan suuntaan. Ainakaan XC60 tai uusi S60 eivät ole kovinkaan onnistuneita premium-segmentin kilpailijoihin verratessa. Lähinnä näytettäisiin kilpailtavan ranskalaisten kanssa huonossa maussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe