Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Akvaarion kypsytys

Aloitus apua

Olen aloittanut akvaarion kypsytyksen toissapäivänä. Laitoin Tetran Aqua Safea sekä Tetran Safe Start bakteeriaineen kumpaakin ohjeen mukaan. Pesin hiekan mielestäni ihan hyvin, mutta en lienee kuitenkaan tarpeeksi. Sillä vesi on sameaa. Voiko syynä olla jokin muu? Ehdotuksia seuraavaan siirtoon? Akvaariossa on vasta muutama kasvi, kanto ja muita koristeita. Kaloja ei vielä ole.

Onko hirvensarvisuola pakollinen vai kypsyykö akvaario ilman sitä? Nitriitti sekä nitraatti on yhä lähes nollilla. Ph n. 7, vesi normaalisti pehmeää (tikkutestit näytti aluksi kovaa, mutta nekin alkanut pikku hiljaa näyttämään pehmeämpää. Milloin odotettavissa muutosta?

7

2193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fish KING

      Lukaise tuo 100 litrasen akvan kypsytys juttu...

      Nyt hankit apteekista hirvensarvisuolaa ja tislaat sitä ohjeeni mukaan oikean kerta annos määrän.
      Käytä myös hienoksi murennettua kalan ruokaa tuleville bakteereille.

      Akvan tilavuus sekä suodattimen tiedot?

      Mitä "muita" koristeita?

      Kalat vasta kypsytyksen jälkeen... hanki muutama tippamittalaite joista tuolla jutussani kerron.

      Nitriitti alkaa ohjeideni mukaan toimittaessa nousta korkeisiin pitoisuuksiin n. viikolla 2-3 kunnes se äkisti laskee liki nollatasolla ja nitraatti jatkaa nousua. Kun viikolla 3-4 nitriitti on todettu lähes nola tasolla olevaksi akvaarion vettä täytyy vaihtaa vasta tässä kohtaa niin runsaasti, max. 2/3 kerralla kunnes päivittäisten vaihtojen jälkeen ei nitraattiakaan enää akvaariossa ole 30mg/l enempää.

      Nyt akvaarioon voi hankkia kaloja sekä istuttaa kasveja jotka tulisi hankkiakin kaikki samaan aikaan jotta typen kiertokulku toteutuisi nopeasti täydellisenä... tästä lisää kun akva alkaa näyttää kypsymiesn merkkejä.

      Nyt ostoksille ja akvaariota kypsytteleen... kirjotellaan!

    • mitäääh??

      Mikä järki kypsytyksessä on jos kerran vesi vaihdetaan melkein viikoittain??

    • Galaks

      Ne bakteerit on akvaarion pinnoilla ja hiekassa (ja ulkosuodattimessa, sisäsuodattimessa ei niinkään), joten vedenvaihdoilla ei ole mitään tekemistä akvaarion kypsyyden kanssa sinänsä. Kypsymisvaiheessa (kalaton kypsytys) olevan akvaarion vettä ei vaihdeta ennen kuin nitriittipiikki on ohi.

      • pää pyörällä

        Jatkampa tähän..kävi äsken vahinko ja multaa tippui kukkaruukusta valmiiseen vuoden pyörineeseen akvaarioon. Vesi on jo kirkasta ja sihtailin multakikkareet pinnalta.
        Tuleekohan tuosta jotain typpibakteereita liikaa tai joku tasapainohäikkä? Vesiarvot oli aamulla ihan normaaleja kultakaloille. En nyt heti ehdi vesiä vaihtaa vaan menee tuonne sunnuntaille, ellei tuo multalisä nyt haittaa?


    • Outboing

      Ei se mitään haittaa, anna olla vaan.

      • Auttakaa joku !

        Olen ostamassa valmista akvaariota, joten miten tuo kypsytys nyt onnistuu, kun allas jonka saan sisältää jo muutaman kalasen ja kasvin ?

        En voi niitä moneksi viikoksi mihinkään ämpäriin kodistaan laittaa, mutta miten on, onnistuuko tasapainon hakeminen jolain konnstein kalojen jo asuessa siinä...

        En tietenkään voi vanhoine vesineenkään allasta kuskata, kun siinä on litroja 300...


    • firefly55

      Itse käynnisitn juuri kuukausi sitten uuden akvaarioni Prodibion Start Up-kapseleilla (googlella löytyy), joiden avulla akvaarioon voi tuoda kaloja jo minimissään 4 tunnin kuluttuja käynnistyksessä, eli kypsytystä ei siis tarvita. Käytin näitä juurikin sen takia, että edellinen akvaarioni hajosi yllättäen, enkä voinut pitää kaloja useita viikkoja ämpäreissä.

      Noiden kanssa pitää vaan olla tarkkana ja seurailla vesiarvoja, varsinkin nitriittipitoisuutta, ja tehdä tarvittaessa useampia vedenvaihtoja, mikäli siihen on tarvetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe