Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lidl työnantajana

Sihteeri

Millaisia kokemuksia teillä on Lidlistä työnantajana? Heillä olisi avoinna sihteerin paikka mutta lisätietoja ei "ehditä antaa". Kaikki kommentit palkkatasosta, johtamiskulttuurista ja työsuhteista yleensä ovat tervetulleita!

16

10557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herr. Dr. Fuhrer

      Saksalainen kuri ja järjestys. Ordnung muss sein!

    • tuon perusteella huonoa

      Tuo kertoo jo paljon 'emme ehdi antaa lisätietoja'...

      Just jsut, on varmaan tosi tosi hyvä paikka. Suosittelen jättämään väliin.

    • vaikuttaa

      kun ei ehditä mihinkään vastata ei varmasti ehditä
      oikein välittää työntekijästäkään!

      • Lild

        Kaikki mitä olen kuullut Lidlistä on ollut huonoa. Ilmeisesti erittäin autoritäärinen johtamiskulttuuri, jossa pomo siis on POMO. Ruotsissahan työntekijät ovat jo aloittaneet toimet työnantajaa vastaan.

        No, on Lidlissä yksi hyvä puoli: Niillä on kuulemma Audi työsuhdeautona. Itse en silti menisi, vaikka Audi kelpaisikin. ;-)


      • ex duunari
        Lild kirjoitti:

        Kaikki mitä olen kuullut Lidlistä on ollut huonoa. Ilmeisesti erittäin autoritäärinen johtamiskulttuuri, jossa pomo siis on POMO. Ruotsissahan työntekijät ovat jo aloittaneet toimet työnantajaa vastaan.

        No, on Lidlissä yksi hyvä puoli: Niillä on kuulemma Audi työsuhdeautona. Itse en silti menisi, vaikka Audi kelpaisikin. ;-)

        Voin sanoa, että harkitse vakavasti hakemista, ellet sitten ole valmis tekemään pitkiä päiviä pienellä palkalla tiukan kurin alla. Audi on toki työsuhdeautona, mutta vain isoilla pomoilla. Sihteenrinä et saa minkäänlaisia etuja. Tosin ei saa kukaan muukaan. Pikku- ja isoilla pomoilla on työsuhdeautot ja puhelimet, mutta se on välttämätöntä heidän työskentelyn kannalta.
        Henkilöstöpolitiikka on huonosti hoidettu, eikä ihmisiä arvosteta ihmisinä.
        Harkitse kahteen kertaan!


    • Napsu

      Ne ei noudata alan työehtosopimusta vaan maksavat sen yli, mikä tietenkin vituttaa armottomasti suomalaista klikkiä. Kun organisaatio on polkaistu tyhjästä niin siellä on ollut "sisäistä kitkaa".

      Sä kirjoitat niin kuin sihteerikön paikkoja voisi hakija valita. Sihteerikön hommia hakee varmaan tuhat hakijaa.

      • Sopimuslakimies

        Kassoilla on varmaan työsopimus, joillain varastomiehilläkin varmaan joo...mutta ei kai nyt kukaan vähänkään fiksummissa hommissa oleva saa liksaa sellaisen mukaan. Kyllä ne pikkupomot, sihteerit ja isommatkin dirikat saavat kaikki palkkansa sopimuksen mukaan. Siis ei työehtosopimuksen, vaan työsopimuksen.


    • Jukka

      Myymälähenkilökunnalle maksettavat palkat ovat jotakin hesburger-tasoa. Eli he ainakaan eivät kummoista palkkaa saa. Ja pikkupomot saavat lähes yhtä huonoa. Sihteereistä en osaa sanoa mutta tuskinpa hekään parempaa palkkaa suhteutettuna saavat.

      • Hesestä

        Jos Hesessä saa 9 euroa tunnilta, on se aika hyvä liksa kaupan kassalle.


      • Llol

        On se paha asua omakotitalossa 9e liksalla en sit tiedä mistä olet saanut päähän että sen verran lidlistä tienaa


    • No joo

      Enpä lähtisi enää saksalaiseen yritykseen töihin....

    • Palveluksessa ollut

      Jees, eli olen ollut kyseisen firman palveluksessa ylemmällä toimihenkilötasolla ja sen verran voin kertoa että Lidl:llä kuri on todellakin kova. Esimiehen mielipidettä ei kyseenalaisteta ja jos satut joutumaan napit vastakkain esimiehesi kanssa on seurauksena melko varmasti irtisanominen.

      Yrityskulttuuriin kuuluu "narussa juokseminen" eli myös esimies on vain suorittaja, oma näkemys on täysin vieras käsite. Työajat ainakin esimiestehtävissä jotain aivan järjetöntä, eli koulutusaikana poikkeuksetta 12 h päiviä, myöhemmin sama tahti jatkuu.

      Myymälähenkilökunnan osalta käytäntö on se, että työvoimaa otetaan aluksi noin 2 kertaa enemmän kuin tarpeellista (että selvitään alkuryysiksestä), jonka jälkeen porukkaa vähennetään järjestelmällisesti puoleen, eli kilometritehtaalle vaan.

      Palkkaus oli ainakin kohdallani todella hyvä työsuhdeautoineen kaikkineen. Työsuhdeautoina käytössä aluepäälliköillä volkswagen golf variantit, eli mistään audista ei todellakaan voida puhua, ennen kuin iso-iso -pomojen yhteydessä.

      Kaikkiaan hyvin karu työnantaja, joka vaatii aivan uskomattomia uhrauksia, mutta myös maksaa kunnon korvauksen. Enää en kyseiseen yritykseen menisi töihin, irtisanominenkin tapahtui hyvin koruttomasti; perusteena yhden esimiehen mielipide. ...eli vastaan ei siis sanota! :) Innovatiivisuutta yrityksestä on turha hakea, suomalainen työpaikkakulttuuri normaalisti hyvin erilainen.

      Jos haluat kulkea nuorassa ja totella käskyjä kuin koira, niin lidl on sinua varten.

      • jarre

        miten ihmeessä moisilla perusteilla voidaan irtisanoa ? eikö työlainsäädännöstä voisi olla apua...?


    • meitsi

      Itse en ole ollut paikan päällä todistamassa, mutta näin tällä pienellä paikkakunnalla ilmeisesti:
      Säännöt ovat erittäin tarkat ja tarkastajat huutavat surutta työntekijöille virheistä mm. tavaroiden väärin asettamisesta. Tarkastajat tutkivat työntekijöiden laukkuja ja autoja, ettei vain varasteta mitään. Tarkastajat ovat laittaneet työntekijät juoksemaan käytävän päästä päähän (mikä ihmeen tarkoitus silläkin on ja onko edes laillista?). Työntekijöiksi otetaan vain nuoria, joilla tuskin on työkokemusta, eivätkä ehkä vielä tiedä oikeuksistaan mitään. Potkut saa helposti ja syynä voi olla vain että työtapa ei miellytä.

      Muutama "tuttu" vaihtoi aika pikaisesti työpaikkaa ilmeisesti juuri siksi, että lidl:ssä on niin älytöntä työntekijöiden kohtelu.

    • pömöpiilössä

      Lidlissä on tosiaankin kamala kohtelu.
      Joissain myymälöissä on fiksut myymäläpääliköt ja silloin homma ei ole niin kamalaa. Mutta suurimmassa osassa myymälöitä homma on sitä, että tauolle pääset jos ehtii, yhtä ihmistä kohden on kymmenen eri hommaa hoidettavana ja samalla pitää juosta kassalle. Jos et ehdi tehdä asioita loppuun siksi, että joudut istumaan ruuhkan takia kassalla, niin sulle valitetaan. Törkeintä on se, että sun työntekoasi kellotetaan. TODELLA ISON lavan purku pitää onnistua aikaan 20min ja monille muillekaan työtehtäville ei anneta sen enempää aikaa.
      Terv. Entinen

    • pelkokerrooin

      Kiitos Pömö kokemuksistasi. Lidlin natsimenininki on aistittavissa myymälöissäkin. Kuulutuksia ja työntekijöiden juoksutusta riittää... paljonko siitä työajasta menee hyppimiseen paikasta toiseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe