"Tunnit"

jeppe

Katsottiinpa tuossa viikonloppuna Meryl Streepin "Tunnit" ja täytyypä sanoa, että tylsempää leffaa saa hakemalla hakea!

Elokuvassa ei ollut minkäänlaista vetoa, vaan pelkkää kuivaa ja hidastempoista monologiaa alusta loppuun ilman minkäänlaista dramatiikkaa. Yksinkertaisen tylsää jenkkiläistä tekotaidetta. Taisi jäädä allekirjoittaneen osalta viimeiseksi Meryl Streep leffaksi...

7

1221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elokuvahullu

      Hienoja näyttelijäsuorituksia, mutta muuten kylmäksi jättävä elokuva. Ei imaissut mukaansa mutta ahdisti siitäkin edestä. Pikkupojan tuska oli käsin kosketeltavaa hänen pelätessä.... Juttu jäi jotenkin keinotekoisen etäiseksi.

      Nicole Kidman Virginia Woolfina oli erinomainen.
      Julianne Mooren Laura Brown jäi jotenkin etäiseksi.
      Meryl Streep Clarissa Vaughanina, tiedä häntä, ei oikein ottanut selvää hahmosta mitä halusi tuoda julki.
      John C. Reillyn Dan Brown oli liian kiltti ja mitään sanomaton.
      Jack Rovellon Richie Brown oli todella koskettava tuskassa ja ahdituksessaan.
      Toni Collette Kitty Barlowena hätkäytti pinnan pettäessä sairauden pelossa.

      Kokonaisuutena olin pettynyt elokuvaan.

    • Hevijuuseri

      Monta leffaa on tullut dvd:ltä katsottua, tuo jäi kyllä kesken non puolen tunnin katsomisen jälkeen...roskaa

      • jeppe

        Itsehän kärvistelin leffan alusta loppuun. Olisi pitänyt uskoa heti 10min jälkeen, että mitään dramaattista ei tule tapahtumaan. Sitä vaan koko ajan odotti ja odotti, että milloin jotain mielenkiintoista tapahtuu, mutta sitten, elokuva loppuikin. :-o Harvinaisen uuvuttava leffa.


    • Una Pelicula

      Elokuvatuotantoyhtiöt eivät olleet uskaltaa tarttua tähän elokuvaan luultavasti samasta syystä kuin palstalle kirjoittaneet eivät ole sitä jaksaneet katsoa: Tunnit toteuttaa tarinaansa tavalla, jota nykyelokuva vieroksuu. Se on rytmitetty rohkeasti ja sen henkilöhahmot on kuvattu intiimisti ilman nykyleffan vaatimia jyrkkiä draamankäänteitä ja tarjottimelle asetettuja ongelmia. Tunnit liikkuu samanaikaisesti kolmessa eri ajassa ja kolmen eri naisen näkökulmassa. Ja pääosassa on kirja (Woolfin teos Mrs. Dalloway). Koska Tunnit ei istu millään nykyisen elokuvakatsojapolven opittuihin raameihin, voi sen katsominen olla vaikea ja tyrmääväkin kokemus.

      Kuitenkin Michael Cunninghamin alkuperäiskirja Tunnit voitti Pen/Faulkner-palkinnon. Elokuva on kahminut pystejä ja kiitosta ympäri maailmaa. Esiintyjät eivät olleet ehdolla vain Oscar-gaalassa, vaan kolme naista (Kidman, Streep ja Moore) voittivat yhdessä parhaan naisnäyttelijän tittelin Berliinin elokuvajuhlilla. Jostain syystä niin monet ovat vaikuttuneita tästä erilaisesta elokuvasta. Jotain sellaista Tunneissa siis varmasti piilee, jota palstalle arvostelleet eivät ole kokeneet.

      DVD:n kommenttiraidalla kirjailija Cunningham kertoo, että hän ymmärsi varsin konkreettisesti elokuvan nähtyään, ettei hänen kirjaan kirjoittamia henkilöiden päänsisäisiä liikkeitä voi elokuvassa millään tavalla näyttää. Mutta se tapa, jolla Clarissa Vaughn (Meril Streep) kuorii kananmunan elokuvassa kertoo meille kaiken, mitä meidän tarvitsee hahmosta sillä hetkellä ymmärtää. Tässä hienovaraisessa ja pikkutarkassa kuvauksessa ohjaaja Stephen Daldryn ja hienojen näyttelijöiden ainutkertainen saavutus näkyy.

      Tunnit edustaa sellaista elokuvallista voimaa kuvallisessa kerronnassa, jonka toivoisi herättävän myös muut elokuvantekijät huomaamaan, mitä resursseja nykyelokuva ei käyttä. Itseasiassa vielä päinvastoin: Tunnit edustaa palkintojensa ja huomionsa (ns. selkään taputtelun ”Olittepas te rohkeita ja hienoa, kun uskalsitte”) jälkeenkin sellaista elokuvaa, jota nykytekijät ja rahoittajat pyrkivät karttamaan. Se on todellinen harmi koko taiteenmuodon kehitykselle.

      • Dalloway

        Kommentoin tätä vasta 16 vuotta elokuvan ilmestymisen jälkeen. Katsoin äsken elokuvan tv:stä, olen nähnyt sen kerran aiemmin. Itkin loppukohtausten aikana ja vielä pitkään sen jälkeenkin. Una Pelicula: kirjoitit hienosti, allekirjoitan kaiken. Täällä joku aiemmin kommentoi, että ja Julianne Mooren roolihahmo jäi etäiseksi. Masentunut, ulkopuolisuutta kokeva ihminen on tosielämässäkin etäinen ja ilmeetön, hän yrittää ehkä ajoittain näyttää iloiselta... normaalilta. Loistava roolisuoritus Julianne Moorelta - tässäkin elokuvassa. Elokuvan musiikki täydensi tunnelmaa. Elokuva on joidenkin mielestä tylsä, joidenkin (kuten minun) mielestä suorastaan hypnoottinen. Ehkä siitä on helpompi pitää, jos on kokenut vaikeita asioita elämänsä varrella. Tiedän, miltä masennus tuntuu, pystyn samastumaan varsinkin Julianne Mooren roolihahmoon. Ja olen jo 50-vuotias. Tunnit on ehdottomasti 10 parhaan elokuvan listallani.


    • AikaaTunteja

      Ajattelin ennen kuten ensimmäiset kirjoittajat. Luin kirjan. Otin selvää kirjan ihmisten elämänhistorioista. Ulkoisesti elokuvassa ei tosiaan tapahdu näkyvän dramaattista. Elokuva on tylsä jos odottaa toimintaa ja tarjottimella tarjottua valmiiksi ajateltua dramaattista juonta. Elokuva kuvaa erinomaisesti ihmisen pakahduttavaa yksinäisyyttä omassa elämässään. Mielen liikkeitä kuvataan tarkasti ja hienovaraisesti alleviivaamatta, korostamatta ja tuomitsematta. Kirjassa kaikki tämä tulee paremmin hahmotettavaksi kuin elokuvassa, joka onnistuu vaikeassa - ellei mahdottomassa - tehtävässään loistavasti. Ihminen elää niinkuin hän voi elää. Jokainen meistä on muille merkityksellinen tavoilla mitä emme aina itse ymmärrä ja mille emme aina voi mitään. Vastuu on kannettava, jokaisen on se tehtävä. Oma elämä on elettävä ja vastuunsa on kannettava. Mielisairaana ja mielisairaan läheisenä eläminen on erityisen raskasta. Puhutteleva elokuva loistavasta kirjasta.

    • Anonyymi

      Mee katsomaan Stallonen munaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe