Merkonomin työn kuvat

Mitä vaihtoehtoja?

Pistäkääpäs listaa kaikista niistä hommista, mitä tavallinen merkonomi voi tehdä. Elikä ammattinimikkeitä tähän. Suuntautumisvaihtoehtona taloushallinto. Saako merkonomi hyvin töitä?

Yleisimpiä on tietystikin kirjanpitäjä, mutta itse en ole kiinnostunut kirjanpidosta vaan lähinnä muista hommista kuten laskutuksesta ja perus toimistotöistä.

28

8830

  Vastaukset

  • Merkonomin nimikkeitä ovat mm.:

   - Stockmannin kassa
   - Siwan kassa
   - Citymarketin kassa
   - Alepan kassa

   • valintatalon?=
    kmarketin supperin?
    oujee


  • Laskuttaja, palkanlaskija, toimistosihteeri, koulutussihteeri.

   Laskuttajan paikkoja on helpoin saada.

   MERKONOMI SAA ERITTÄIN HUONOSTI TÖITÄ!
   (koska hakijoita on todella paljon, keskimäärin 100 henkilöä/ työpaikka.)

   • Itse kun hain töitä, niin suurin osa työnantajista otti yhteyttä ja olisin saanut monestakin niistä töitä...Ei vain koulutus sitä takaa, että on töitä, myös katsotaan minkälainen "tyyppi" olet, miltä vaikutat, mikä on työhistoria jne.


   • nyt niin sanoisi... kirjoitti:

    Itse kun hain töitä, niin suurin osa työnantajista otti yhteyttä ja olisin saanut monestakin niistä töitä...Ei vain koulutus sitä takaa, että on töitä, myös katsotaan minkälainen "tyyppi" olet, miltä vaikutat, mikä on työhistoria jne.

    Kiva kuulla, että jollekin on käynyt noinkin päin! Missäpäin Suomee mahtaa olla noin hyvä työtilanne?

    Itellä on ristiriitasta tietoa työtilanteesta. Tiedän tapauksia mitkä alottaa yhdessä paikassa ja tuosta vaan vaihtaa toiseen, ku eka ei ollutkaan hyvä. Ja sitten niitä, mitkä ei saa mitään hommaa vaikka laittelee hakemuksia toisensa perään. Ite sain jopa kutsun puhelinhaastettelijaksi.


  • Oletko tosiaan merkonomi?
   Tuolla suomen kielen taidolla ei kyllä yksikään paikka aukea, kun edes yhdyssanat eivät ole hallussa. Huh huh.

  • Hah hah! Mulla oli kuule lukiossa äidinkieli ysi ja kauppiksessa viestintä 5. Sori nyt vaan jos on sen verran tässä lukiovuosien jälkeen kirjoitustaito ruostunut, että pari yhdyssana virhettä tulee kun nopeasti kirjoittaa netti-palstalle! Enköhän mä nyt hakemukseen tarvittavat tiedot sentään osaa oikealla tavalla kirjoittaa.

   • Sitä todella toivon.
    DDD


  • Itse olen merkonomi ja työhistoriani on seuraava:

   määräaikainen toimistoapulainen(kopiointi yms hemmetin tylsät hommat)

   siivooja(noin 1kk kesti pesti)

   vakituinen toimistoapulainen(raportteja, tietojen päivitystä, yhteydenpitoa asiakkaisiin)

   myyjä(kassa, asiakaspalvelu, tavaroiden hyllytys)

   varastomies(keräys, tavaran vastaanotto/lähetys)

   huoltomies(korjaan koneita)

   Eli kaikki paitsi tuo vika on ihan normaalia "merkonomin" työtä, eli paikkoja joista merkonomeja löytää. Eiköhän ne sekalaiset suorittavat toimistohommat ole peruskauraa. Mutta merkonomi voi jalkaansa työntää muidenkien ovien väliin, kaikki on kiinni halusta. Itse värkkään nykyään koneita kädet öljyssä. Mutta vaikka homma onkin likaista enkä "saa" istua toimistossa juomassa kahvia - 1) palkka on parempi kuin missään aikaisemmassa duunissani 2)työpäivät menevät nopeammin kuin missään aikaisemmassa työssäni. Eli ehkä se toimistopakertaminen ei ollutkaan oikein mun juttuni..

  • siivous
   kahvinkeitto
   roskien vienti
   kenkieni kiilloitus

   • Voi hahhahaha!! Niin varmaan että merkonomi palvelisi tuolla tavalla... Voi LoL


   • LoLoLoLoL2 kirjoitti:

    Voi hahhahaha!! Niin varmaan että merkonomi palvelisi tuolla tavalla... Voi LoL

    Merkonomi tekee työmaalla ihan mitä vaan.

    Off the topic - teen mitä vaan laillista kun joku siitä maksaa.

    Tuo polish shoes meni kyllä off - mutta muut käy kun palkka juoksee.


  • Olen ollut 21 vuotta työelämässä, markkinointilinjan merkonomi.
   Olen ollut ostosihteeri ja ostaja.

   • 21 vuoden työkokemuksella olet vissiin opistosta valmistunut. Opistothan ovat nykyään ammattikorkeakouluja ja opistomerkonomin tutkintoa lähempänä on tradenomin tutkinto kuin nykyinen ammattikoulumerkonomi. Opistosta valmistuneen merkonomin ja amismerkonomin palkkahistoriaan ei ole mitään järkeä verrata.

    Siis nykynuorille selvennyksenä: ennen mentiin esim. lukion jälkeen vaikka kauppaopistoon, josta valmistuttiin merkonomiksi tai datanomiksi. Sitä alemmalla tasolla olivat nykyisiä ammattioppilaitoksia vastaavat kauppakoulut, joista valmistuttiin merkanteiksi. AMK-uudistuksessa opistot muutettiin ammattikorkeakouluiksi ja tutkintojen nimet muutettiin niin, että merkantin tutkinto poistettiin, merkonomin nimikkeellä alettiin kutsua amiksesta valmistuvia ja AMK:hin luotiin ihan uusi tradenomin tutkinto.


  • Olen ollut opiskeluni jälkeen työelämässä 2vuotta, tällä hetkellä toimin ostosihteerinä.

  • siivoojana, sitten mä oon ollut puhelunvälittäjänä, sitten mä oon ollut keittiöapulaisena, ja sihteerinä, ja sitä sun tätä.

   Että kyllä se merkonomi voi tehdä miltei mitä vaan! Tähtäimessä mulla on seuraavissa vaaleissa hyväpalkkainen kansanedustajan paikka perussuomalaisten riveissä!

  • Merkonomihan voi tehdä kaikkia tehtäviä, johon hänet palkataan. Pakko huomauttaa noista yhdyssanoista. Esimerkiksi otsikon "työn kuva" kirjoitetaan "työnkuva". Varmaankin merkonomille on oikeinkirjoitus olennaista osaamisaluetta, vai erehdynkö?

   • itse olen pankissa töissä ja ainakin meillä yo-merkonomeja on nimitetty pankkikonttoreihin johtaja -sekä päällikkötason pesteihin. Eli kyllä niillä merkonimin papereilla voi saada ihan hyvä duuneja. Kyllä pitkä työkokemus vaikuttaa myös - ei pelkkä opiskeluhistoria. Itse olen myös yo-merkonomi ja kun itse olin parikymppinen ei AMK-koulutusta vielä ollut tarjolla.


  • on kyllä vanha ketju, joka on taas nostettu. Mutta, mutta, mulle ammatinvalintapsykologi sanoi, että merkonomiksi ei kannata opiskella nykyään. Merkonomit joutuu kilpailemaan datanomien kanssa ja silloin merkonomi auttamatta häviää.

   Itse olin suunnitellut aikuisopiskella merkonomiksi, mutta homma tyssäsi psykologin sanomiseen.

   • merkonomin ja datanomin duunit ole vähän erilaisia....


   • toimistotyöhön jossa ei tarvii tietokonetukea, snaokaa missä datanomi on tj? ei missään mutta merkonomi on


  • Hän varmaan tarkoittaa tradenomia, ei datanomia.

  • Pitäisi päästä mm.:

   laskuttaja,
   kaikki sihteerit (paitsi ei johdon)
   reskontranhoitaja
   assistentti
   palkanlaskija
   kirjanpitäjä

   Suositeltua ei ole ,että menee näihin:
   kaupan kassa
   puhelinmyyjä
   aulahenkilö, esim. receptionisti
   siivooja

  • Minulla on sekä myyntimerkantin että markkinointimerkonomin tutkinnot eli vanha opistotaso. Minulle on annettu virallisesti lupa käyttää tradenomin nimikettä. Kysyin tätä opetushallituksesta ja omasta vanhasta oppilaitoksesta, kun nimitettä piti kääntää kansainväliseksi Europass-CV:tä varten.

   Niin olen suunnilleen tullut ketjun siivooja-myyjä-tekninen asiantuntija-tekninen päällikkö-kehityspäällikkö-toiminnankehityspäällikkö läpi.

   Tradenominkoulutus ei olisi matkalla auttanut mitenkään. Vain joihinkin valtionvirkoihin on hankala hakea, koska siellä minimivaatimus on yliopistotutkinto, jopa perustoimistotehtäviin. Olen ollut 6kk töissä yliopistollakin ja ei se mitenkään vaativaa ollut. Siellä vaan tapeltiin tieteellisestä maineesta, ettei paikka ollut ihan täysjärkisten paikka.

   Jos siis sinulla on opistomerkonomin paperit, sillä pääsee aika monipuolisiin tehtäviin, mutta nykyisillä kaupallisenalan perustutkinnolla tuskin saa mitään kaupankassaa papempaa, ellei itse vaikka iltaopiskeluna kasvata tieotaitoa. Minäkin olen käynyt ammattitaitoa pätevöittämään AMK ja avoimen yliopistonkursseja. Nyt suunnitelmissa tehdä erikoisammattitutkinto.

   • Ja huomasitte varmaan, ettei yksi tutkinto tee vielä kesää. Itseään täytyy jatkuvasti kouluttaa. Perustutkinto on hyvä olla ja tehdä siihen päälle oma polku. Suomessa on onneksi useita tapoja pätevöittää itseään.

    Itse olen ollut ottamassa myynninammattilaisten oppisopimustutkintoja vastaan, eikä sekään ole hassumpi tapa opetella, jos ei halua koulunpenkillä persaustaan kuluttaa.


  • Vittu te ihmiset olette ihmeellisiä. Aina vain haukutte ja valitatte näillä keskustelu palstoilla. Eikö voisi ihan fiksusti ja lyhyesti vastata/kommentoida ja thats it?! :)

  • Kannattaa opiskella eteenpäin. Minä opiskelin vain merkonomiksi. Olen merkonomi, joka valmistui 1990. Valtiolla virassa tuosta lähtien. Olen viime vuosina ollut mukana ay-toimintassa ja nyt palkka on 5850/kk. Eläkekertymää on kertynyt 1700 euroa. Totta, ei ole hyvä palkka eikä hyvä eläkekertymä, mutta eipä tullut aikoinaan opiskeltua enempää. Virkauraa jäljellä n. 14 vuotta. Jos olisi opiskellut hieman enemmän saattaisin olla iso johtaja, jolla on hyvä palkka. Näillä mennään.

  • Merkonomi....Pääsee kaupan alalle, kaupan kassalle tai myyjäksi. Ylipäätään kauppaan töihin. Laskuttajaksi voi päästä myös. Koulutus ei takaa työpaikkaa, suhteilla pääsee töihin parhaiten koulutuksen lisäksi. Valmistuin 4 kk:tta sitten merkomiksi asiakaspalvelu ja myynnin puolelta (en toimistopuolelta) eli en pääse esim. Kirjanpitäjäksi, eikä sillä en haluaisikkaan. Merkonomi pääsee huonosti töihin minnekkään. Olen ollut valmistumisen jälkeen nyt työtön. Harkitsen opiskeluiden jatkamista/alan vaihtoa ja ihan vain siksi että saisin töitä. Ei kannata opiskella merkomiksi!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   31
   1703
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   22
   839