Merkonomin työn kuvat

Mitä vaihtoehtoja?

Pistäkääpäs listaa kaikista niistä hommista, mitä tavallinen merkonomi voi tehdä. Elikä ammattinimikkeitä tähän. Suuntautumisvaihtoehtona taloushallinto. Saako merkonomi hyvin töitä?

Yleisimpiä on tietystikin kirjanpitäjä, mutta itse en ole kiinnostunut kirjanpidosta vaan lähinnä muista hommista kuten laskutuksesta ja perus toimistotöistä.

30

16451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilisee

      Merkonomin nimikkeitä ovat mm.:

      - Stockmannin kassa
      - Siwan kassa
      - Citymarketin kassa
      - Alepan kassa

      • hakamanne

        valintatalon?=
        kmarketin supperin?
        oujee


    • konttorirotta

      Laskuttaja, palkanlaskija, toimistosihteeri, koulutussihteeri.

      Laskuttajan paikkoja on helpoin saada.


      MERKONOMI SAA ERITTÄIN HUONOSTI TÖITÄ!
      (koska hakijoita on todella paljon, keskimäärin 100 henkilöä/ työpaikka.)

      • nyt niin sanoisi...

        Itse kun hain töitä, niin suurin osa työnantajista otti yhteyttä ja olisin saanut monestakin niistä töitä...Ei vain koulutus sitä takaa, että on töitä, myös katsotaan minkälainen "tyyppi" olet, miltä vaikutat, mikä on työhistoria jne.


      • aloittaja
        nyt niin sanoisi... kirjoitti:

        Itse kun hain töitä, niin suurin osa työnantajista otti yhteyttä ja olisin saanut monestakin niistä töitä...Ei vain koulutus sitä takaa, että on töitä, myös katsotaan minkälainen "tyyppi" olet, miltä vaikutat, mikä on työhistoria jne.

        Kiva kuulla, että jollekin on käynyt noinkin päin! Missäpäin Suomee mahtaa olla noin hyvä työtilanne?

        Itellä on ristiriitasta tietoa työtilanteesta. Tiedän tapauksia mitkä alottaa yhdessä paikassa ja tuosta vaan vaihtaa toiseen, ku eka ei ollutkaan hyvä. Ja sitten niitä, mitkä ei saa mitään hommaa vaikka laittelee hakemuksia toisensa perään. Ite sain jopa kutsun puhelinhaastettelijaksi.


      • Anonyymi

        Merkonomi voi saada kyllä töitä ........ on eri asia saako palkkaa.


        Mielestäni pitäisi olla laitonta maksaa sellaista palkkaa jolla ei tule toimeen.


    • Jäsensihteeri

      Oletko tosiaan merkonomi?
      Tuolla suomen kielen taidolla ei kyllä yksikään paikka aukea, kun edes yhdyssanat eivät ole hallussa. Huh huh.

    • Aloittaja

      Hah hah! Mulla oli kuule lukiossa äidinkieli ysi ja kauppiksessa viestintä 5. Sori nyt vaan jos on sen verran tässä lukiovuosien jälkeen kirjoitustaito ruostunut, että pari yhdyssana virhettä tulee kun nopeasti kirjoittaa netti-palstalle! Enköhän mä nyt hakemukseen tarvittavat tiedot sentään osaa oikealla tavalla kirjoittaa.

      • Jäsensihteeri

        Sitä todella toivon.
        DDD


    • vasdfsdafdsf

      Itse olen merkonomi ja työhistoriani on seuraava:

      määräaikainen toimistoapulainen(kopiointi yms hemmetin tylsät hommat)

      siivooja(noin 1kk kesti pesti)

      vakituinen toimistoapulainen(raportteja, tietojen päivitystä, yhteydenpitoa asiakkaisiin)

      myyjä(kassa, asiakaspalvelu, tavaroiden hyllytys)

      varastomies(keräys, tavaran vastaanotto/lähetys)

      huoltomies(korjaan koneita)


      Eli kaikki paitsi tuo vika on ihan normaalia "merkonomin" työtä, eli paikkoja joista merkonomeja löytää. Eiköhän ne sekalaiset suorittavat toimistohommat ole peruskauraa. Mutta merkonomi voi jalkaansa työntää muidenkien ovien väliin, kaikki on kiinni halusta. Itse värkkään nykyään koneita kädet öljyssä. Mutta vaikka homma onkin likaista enkä "saa" istua toimistossa juomassa kahvia - 1) palkka on parempi kuin missään aikaisemmassa duunissani 2)työpäivät menevät nopeammin kuin missään aikaisemmassa työssäni. Eli ehkä se toimistopakertaminen ei ollutkaan oikein mun juttuni..

    • Johtaja.

      siivous
      kahvinkeitto
      roskien vienti
      kenkieni kiilloitus

      • LoLoLoLoL2

        Voi hahhahaha!! Niin varmaan että merkonomi palvelisi tuolla tavalla... Voi LoL


      • LoLoLoLoL2 kirjoitti:

        Voi hahhahaha!! Niin varmaan että merkonomi palvelisi tuolla tavalla... Voi LoL

        Merkonomi tekee työmaalla ihan mitä vaan.

        Off the topic - teen mitä vaan laillista kun joku siitä maksaa.

        Tuo polish shoes meni kyllä off - mutta muut käy kun palkka juoksee.


    • helluuuna

      Olen ollut 21 vuotta työelämässä, markkinointilinjan merkonomi.
      Olen ollut ostosihteeri ja ostaja.

      • Joku ekonomi

        21 vuoden työkokemuksella olet vissiin opistosta valmistunut. Opistothan ovat nykyään ammattikorkeakouluja ja opistomerkonomin tutkintoa lähempänä on tradenomin tutkinto kuin nykyinen ammattikoulumerkonomi. Opistosta valmistuneen merkonomin ja amismerkonomin palkkahistoriaan ei ole mitään järkeä verrata.

        Siis nykynuorille selvennyksenä: ennen mentiin esim. lukion jälkeen vaikka kauppaopistoon, josta valmistuttiin merkonomiksi tai datanomiksi. Sitä alemmalla tasolla olivat nykyisiä ammattioppilaitoksia vastaavat kauppakoulut, joista valmistuttiin merkanteiksi. AMK-uudistuksessa opistot muutettiin ammattikorkeakouluiksi ja tutkintojen nimet muutettiin niin, että merkantin tutkinto poistettiin, merkonomin nimikkeellä alettiin kutsua amiksesta valmistuvia ja AMK:hin luotiin ihan uusi tradenomin tutkinto.


    • merkonomi myös

      Olen ollut opiskeluni jälkeen työelämässä 2vuotta, tällä hetkellä toimin ostosihteerinä.

    • no, hahaha

      siivoojana, sitten mä oon ollut puhelunvälittäjänä, sitten mä oon ollut keittiöapulaisena, ja sihteerinä, ja sitä sun tätä.

      Että kyllä se merkonomi voi tehdä miltei mitä vaan! Tähtäimessä mulla on seuraavissa vaaleissa hyväpalkkainen kansanedustajan paikka perussuomalaisten riveissä!

    • nipottelija

      Merkonomihan voi tehdä kaikkia tehtäviä, johon hänet palkataan. Pakko huomauttaa noista yhdyssanoista. Esimerkiksi otsikon "työn kuva" kirjoitetaan "työnkuva". Varmaankin merkonomille on oikeinkirjoitus olennaista osaamisaluetta, vai erehdynkö?

      • simpukka6777

        itse olen pankissa töissä ja ainakin meillä yo-merkonomeja on nimitetty pankkikonttoreihin johtaja -sekä päällikkötason pesteihin. Eli kyllä niillä merkonimin papereilla voi saada ihan hyvä duuneja. Kyllä pitkä työkokemus vaikuttaa myös - ei pelkkä opiskeluhistoria. Itse olen myös yo-merkonomi ja kun itse olin parikymppinen ei AMK-koulutusta vielä ollut tarjolla.


    • ei sitte

      on kyllä vanha ketju, joka on taas nostettu. Mutta, mutta, mulle ammatinvalintapsykologi sanoi, että merkonomiksi ei kannata opiskella nykyään. Merkonomit joutuu kilpailemaan datanomien kanssa ja silloin merkonomi auttamatta häviää.

      Itse olin suunnitellut aikuisopiskella merkonomiksi, mutta homma tyssäsi psykologin sanomiseen.

      • entinen merkonomi

        merkonomin ja datanomin duunit ole vähän erilaisia....


      • näin on

        toimistotyöhön jossa ei tarvii tietokonetukea, snaokaa missä datanomi on tj? ei missään mutta merkonomi on


    • huom

      Hän varmaan tarkoittaa tradenomia, ei datanomia.

    • ...

      Pitäisi päästä mm.:

      laskuttaja,
      kaikki sihteerit (paitsi ei johdon)
      reskontranhoitaja
      assistentti
      palkanlaskija
      kirjanpitäjä

      Suositeltua ei ole ,että menee näihin:
      kaupan kassa
      puhelinmyyjä
      aulahenkilö, esim. receptionisti
      siivooja

    • kanttikertaakantti

      Minulla on sekä myyntimerkantin että markkinointimerkonomin tutkinnot eli vanha opistotaso. Minulle on annettu virallisesti lupa käyttää tradenomin nimikettä. Kysyin tätä opetushallituksesta ja omasta vanhasta oppilaitoksesta, kun nimitettä piti kääntää kansainväliseksi Europass-CV:tä varten.

      Niin olen suunnilleen tullut ketjun siivooja-myyjä-tekninen asiantuntija-tekninen päällikkö-kehityspäällikkö-toiminnankehityspäällikkö läpi.

      Tradenominkoulutus ei olisi matkalla auttanut mitenkään. Vain joihinkin valtionvirkoihin on hankala hakea, koska siellä minimivaatimus on yliopistotutkinto, jopa perustoimistotehtäviin. Olen ollut 6kk töissä yliopistollakin ja ei se mitenkään vaativaa ollut. Siellä vaan tapeltiin tieteellisestä maineesta, ettei paikka ollut ihan täysjärkisten paikka.

      Jos siis sinulla on opistomerkonomin paperit, sillä pääsee aika monipuolisiin tehtäviin, mutta nykyisillä kaupallisenalan perustutkinnolla tuskin saa mitään kaupankassaa papempaa, ellei itse vaikka iltaopiskeluna kasvata tieotaitoa. Minäkin olen käynyt ammattitaitoa pätevöittämään AMK ja avoimen yliopistonkursseja. Nyt suunnitelmissa tehdä erikoisammattitutkinto.

      • kanttikertaakantti

        Ja huomasitte varmaan, ettei yksi tutkinto tee vielä kesää. Itseään täytyy jatkuvasti kouluttaa. Perustutkinto on hyvä olla ja tehdä siihen päälle oma polku. Suomessa on onneksi useita tapoja pätevöittää itseään.

        Itse olen ollut ottamassa myynninammattilaisten oppisopimustutkintoja vastaan, eikä sekään ole hassumpi tapa opetella, jos ei halua koulunpenkillä persaustaan kuluttaa.


    • kusiainen

      Vittu te ihmiset olette ihmeellisiä. Aina vain haukutte ja valitatte näillä keskustelu palstoilla. Eikö voisi ihan fiksusti ja lyhyesti vastata/kommentoida ja thats it?! :)

    • Anonyymi

      Kannattaa opiskella eteenpäin. Minä opiskelin vain merkonomiksi. Olen merkonomi, joka valmistui 1990. Valtiolla virassa tuosta lähtien. Olen viime vuosina ollut mukana ay-toimintassa ja nyt palkka on 5850/kk. Eläkekertymää on kertynyt 1700 euroa. Totta, ei ole hyvä palkka eikä hyvä eläkekertymä, mutta eipä tullut aikoinaan opiskeltua enempää. Virkauraa jäljellä n. 14 vuotta. Jos olisi opiskellut hieman enemmän saattaisin olla iso johtaja, jolla on hyvä palkka. Näillä mennään.

      • Anonyymi

        Tuskin oot ees syntyny vielä -90 vuona, nyt oot ainaki paska trolli jos et muuta.

        Itse merkonomiksi opiskellut ja varsinkin nyt korona aikaan ei kyllä mitään töitä meinaa löytyä, puhelinmyynti hommissa siihen asti että parempaa löytyis. Bruttopalkka 1800-2000€/kk mutta vasta pari kk töissä ollut.


    • Anonyymi

      Merkonomi....Pääsee kaupan alalle, kaupan kassalle tai myyjäksi. Ylipäätään kauppaan töihin. Laskuttajaksi voi päästä myös. Koulutus ei takaa työpaikkaa, suhteilla pääsee töihin parhaiten koulutuksen lisäksi. Valmistuin 4 kk:tta sitten merkomiksi asiakaspalvelu ja myynnin puolelta (en toimistopuolelta) eli en pääse esim. Kirjanpitäjäksi, eikä sillä en haluaisikkaan. Merkonomi pääsee huonosti töihin minnekkään. Olen ollut valmistumisen jälkeen nyt työtön. Harkitsen opiskeluiden jatkamista/alan vaihtoa ja ihan vain siksi että saisin töitä. Ei kannata opiskella merkomiksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe