Tollereiden rekisteröimättömyys/hinta?

Tiitu

Hei,

olen lukenut tämänkin palstan runstasta keskustelua novascoteista, mutta tällä kertaa kysymykseni koskee tollereiden myyntiä/ostamista.

Olen ollut havaitsevinani tiettyä "kyräilyä" kenneleiden/kasvattajien välillä.. Lähinnä koskien rekisteröimättömien pentujen myyntiä, pentujen myyntiä "alihintaan" plus kumma asenne "ei koiraa multiharrastavaan kotiin".

Kysynkin mielipiteitänne:

- onko mitään väliä koiran rekisteröinnillä, jos en ole koiran kanssa kilpailemaan/näytteilyihin lähdössä?

- voiko 500e tolleri olla ns. "kunnolliselta kasvattajalta" vai tarkoittaako tämä automaattisesti pennun tulevan pentutehtaasta tms? (Hieman kärjistäen toki) :)

- MIKSI kasvattajat eivät suostu myymään, jos et heti lupaa aloittavasi jotain tiettyä harrastusta tai kilpailua tai metästystä tms??

- Koetteko itse luotettavaksi esimerkiksi suomi24 "Myydään koiria" palstalla ilmoiteltavasta Novascotipentueesta? (Tälläkin hetkellä olisi tarjolla..)

Kiitokset jo etukäteen, toivottavasti en kysynyt samoja kuin jotkut miljoona kertaa aikaisemminkin. ;)

Terkuin,
Tiitu

5

1609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      " onko mitään väliä koiran rekisteröinnillä, jos en ole koiran kanssa kilpailemaan/näytteilyihin lähdössä? "

      On väliä. Rekisteröimättömän koiran ostaja tekee tietoisen valinnan siitä,e ttä hän tukee bisnestä, jossa jalostukseen kelpaamattomia koiria käytetään pentujen tekoon.

      Eli on jokin syy miksi koiraa ei ole rekisteröity. Ja se syy pitää ehdottomasti ottaa selville. Yleisin syy on se, että pennun isällä tai emällä on jokin sairaus tai vika, miksi sitä ei saa käyttää jalostukseen. Eli tollereilla silmien periytyvät sairaudet ovat yksi yleinen syy. Toiinen erittäin yleinen syy on, että koiran emoa käytetään pentukoneena, joten se tekee epntuja enemmän kuin kennelliiton määräykset antavat periksi. Eli koira astutetaan jokaisista juoksuista. Yksi erittäin yleinen syy on myös koiran sekarotuisuus jossain polvessa, eli isoisä tai isoisoisän isä on ollut jotain muuta rotua...

      Pentujen rekisteröinti ei maksa kasvattajalle juuri mitään ja kaiken sen minkä hän siitä maksaa hän saa takaisin moninkertaisena parempana myyntitulona.

      Eli rekisteröinti on tae siitä, että koiran vanhempien olot ovat hyvät (vähintään kennelliiton minimi vaatimusten mukaiset) ja koiran voi olettaa olevan rotunsa terve edustaja, ainakin edes rotunsa edustaja oikeasti.

      " voiko 500e tolleri olla ns. "kunnolliselta kasvattajalta" vai tarkoittaako tämä automaattisesti pennun tulevan pentutehtaasta tms? (Hieman kärjistäen toki) :) "

      Meillä on itsellämme tuota vähän halvempi tolleri, joka on rekisteröity ja näin taattu, että kasvattaja noudattaa tiettyjä sääntöjä koiran pidossaan. Koiramme on siis värivirheellinen, mikä ei estä yhtään mitään harrastamista, jopa aikuisena, virheen korjaannuttua, on saanut näyttelystä hyväksytyn arvostelun.

      "- MIKSI kasvattajat eivät suostu myymään, jos et heti lupaa aloittavasi jotain tiettyä harrastusta tai kilpailua tai metästystä tms??"

      Siksi,e ttä kasvattajat haluavat koiralle hyvän kodin. Koira on aktiivinen eläin, jota kunnollinen kasvattaja ei myy koristeeksi sohvan nurkkaan. Näin vältetään onglmien ilmaantumista. Kasvattaja kasvattaa näin omaa statustaan aksvattajana: hänen kasvateistaan ei tule ongelmakoiria. Lisäksi kasvattaja koira ihmisenä oiekasti haluaa koiralle hyvän elämän, unohtamatta sitä,e ttä kasvattaja haluaa koiraihmisenä lisätä koirien arvostusta yhteiskunnassa, jota syö jokaikinen ongelmallisesti käyttäytyvä koira. Joskut kasvattajat ovat myös vuosikausia tehneet työtä tehdäkseen koiristaan jotain tiettyä työlinjaa noudattavia. Kaikki työ on ollut turhaa, jos kasvattajan hyvä metsästysverinen koira joutuu vaikka pelkästään koti- tai tokokoiraksi. Koska hyville metsästyskoirille on kysyntää, kasvattaja voi suorittaa valintaa koirien kodeista.

      "- Koetteko itse luotettavaksi esimerkiksi suomi24 "Myydään koiria" palstalla ilmoiteltavasta Novascotipentueesta? (Tälläkin hetkellä olisi tarjolla..) "

      Tottakai, mikäli pennuilla on paperit kunnossa ja kasvattaja vaikuttaa yhteydenotossa tervepäiseltä ihmiseltä. Jos koirat ovat rekisteröimättömiä, niin ei ole mitään syytä miksi pitäisi voida luottaa. Ihmiset eivät ole rehellisiä, sehän on selvä. Jos koiralla on paperit, niin silloin on todistus aineistoa, eli tiettyihin asioihin ihmisen sanassa voi luottaa. ilman todisteita mistään, ei kuitenkaan kannata luottaa ihmisten rehellisyyteen...

      Ole hyvä Tiitu. Toivon, että koiraa ostaessasi raha ei ylitä muita inhimillisä arvoja. Ole vaikka mielumin jonkin aikaa ilman koiraa ja säästä, sillä ainut keino taata, ettet tue edes vahingossa koirien epäinhimillistä kohtelua, on
      ostaa rekisteröity pentu.

      Koiran saa halvemmallakin ja varmasti ihan hyviltä ihmisiltä, mutta silloin myyjä ilmoittaa rehellisesti, että on myymässä sekarotuista pentua. Silloinkin kannattaa melkein ostaa koira vain niiltä, jotka ovat rekisteröityjä FIX-rekisteriin, näin kasvattaja on sitoutunut koiran pidossaan tiettyihin periaatteisiin. Hyvin harvat sekarotuiset ovat kuitenkaan rekisterissä. Mutta silloin kannattaa etsiä monirotuista koiraa jostain lähipiiristäsi, eli ottaa sellaiselta ihmiseltä jonka koiran pidon tiedät, näet koiraa kaupungilla, tiedät sen sosiaaliseksi ja terveeksi, tiedät ihmisten pitävän koirastaan huolta, tiedät ettei koiraa astuteta joka juoksuista jne.

      Eli puhdasrotuisen pennun rekisteröimättömyydessä on aina jotain hämärää taustalla.

      • ...

        Sain kuvan, ettet hirveän hanakasti harrastuskoiraa etsi. En sinänsä siis suosittele koko tätä rptua, sillä tämä on täysin harrastuskoira...

        Miellä oli koiran kanssa siis tilanne tämä, me etsittiin täysin harrastuskoiraa, mieheni tarvitsi koiran metsälle ja minä harrastuksiin, kuten toko ja agility. Päädyimme värivirheelliseen, koska opiskelimme silloin ja rahatilanne oli mitä oli. Emme kuitenkaan halunneet tinkiä noista inhimillisistä arvoista, muttemme tarvinneet mitään muotovalio yksilöä, eli näyttelyitä emme harrasta. Jos harrastuksemme olisvat liittyneet koiran ulkomuotoon, ei tietenkään värivirheellinen olisi ollut valinta...

        Uskon siis, että sinäkin saattasit innostua värivirheellisestä koirasta.

        Eli meillä on se yleisin värivirhe tollereille; punapigmentti puuttui pentukarvasta (ei vieläkään julmetusti ole...). Pentu oli pahvilaatikon värinen, ei siis punainen kuten tollereiden kuuluu olla. Me löysimme koiran keltaisen pörssin ilmoituksesta, jossa kasvattaja myy pentuettaan, jossa kaksi värivirheellistä.

        Olen sittemmin törmännyt useisiin pahvilaatikon värisiin pentuihin. Aiemmin aloitin keskustelun aina: "Ai teilläkin on värivirheellinen, ei haittaa, katsos kyllä miedän korillekin on punaväri tullut..." JA ihmiset loukkaantuivat minuun verisesti. "Tämä mikään värivirheelinen ole! On vain vaalemapaa linjaa..." Siis vaaleampaa linjaa?! Haloo! Sitä kutsutaan tietyn värisillä koirilla myös värivirheeksi.

        Mutta siis asiaan... En ole törmännyt yhteenkään "vaaleaa linjaa" olevaan pentuun, joka olisi myyty puoleen hintaan värivirheellisenä. Eli oli lottovoitto, että löysimme oman kasvattajamme, joka suhtautui asioihin täysin rehellisesti. Hän ei tinkinyt esim harrastettavuudesta koiran värivirheen takia, mutta möi pennun kuitenkin halvemmalla viallisena yksilönä. Kotikoiraksi hän ei olisi myynyt värivirheellistäkään.

        Eli jos ihmiset ottaisivat selvää koirasta jota ovat ostamassa etukäteen, niin yleisesti värivirheellistä ei pidettäisi priimatavarana, josta maksetaan 1-laadun hinta. Ihmisten pitäisi kieltäytyä ostamasta virheellistä koiraa täydellä hinnalla, jolloin kasvattajat eivät niitä myisi täyteen hintaan. Nyt ei voi syyttää kuin ostajia, kuka hurja sitä rahasta kieltäytyy, jos joku on valmis maksamaan viallisesta täyden hinnan.

        Eli jos alat katsella koiria, tartu heti jos näet jossain tarjottavan värivirheellisiä pentuja. Jos käyt katsomassa pentuja, muista, että niiden kuuluu olla punertavia. Kysäise "saako tuon pahvilaatikon värisen halvemmalla, kun sillä on selvä värivirhe?", kasvattaja ei sitä mahdollisuutta näemmä tarjoa. Heittää sinut mahdollisesti myös ulos, mutta jos samoin toimisivat kaikki alkaisi niitä virheellisiä saada halvemmalla tai jäisivät kasvattajien käsiin.

        Ja huomautan siis, että koiramme paperissa ei missään ole merkintää värivirheestä, sitä ei ole siksi tuomittu EJ-rekisteriin (ei jalostukseen). Rekistereissä on väriksi ilmoitettu "punainen valkoisin merkein". Vain eläinlääkärin lausunnossa pentuajalta on huomautus: väripigmentti puuttuu. Koira on täysin jalostuskelpoinen, sillä on näyttelystä saanut tuloksen, joka on siis merkki siitä, että värivirhettä ei enää ole (väärän väristä koiraa ei voi "tuomita" rotunsa jalostuskelpoiseksi edustajaksi näytelyssä, eli antaa hyväksyttyä arvostelua). Mikään näyttelyn tähti koirasta ei tule, voitot kuitenkin korjaa kirkkaamman punaiset yksilöt, mutta mitä väliä sillä on ihmisille, jotka eivät koiraa käytä jalostukseen tai tavoittele muotovalion arvoa? Koira on käynyt kerran näyttelyssä, että on saanut todistuksen, että on lajinsa mallikelpoinen edustaja, mikä tarvittiin totelevaisuusvalion arvoon. Tietysti olisi voinut käydä myös niin, että väri ei olisi punartunut ja näyttelystä ei olisi hyväksyttyä tippunut. So What? Yksi titeli olisi jäänyt saamatta, ei se olisi kuitenkaan koiran totelevaisuutta tai meidän yhteistä harrastamista mihinkään vienyt... Mutta jos jollekulle valio arvot ovat niin tärkeitä, ei silloin tietenkään ota virheellistä koiraa...


      • Tiitu
        ... kirjoitti:

        Sain kuvan, ettet hirveän hanakasti harrastuskoiraa etsi. En sinänsä siis suosittele koko tätä rptua, sillä tämä on täysin harrastuskoira...

        Miellä oli koiran kanssa siis tilanne tämä, me etsittiin täysin harrastuskoiraa, mieheni tarvitsi koiran metsälle ja minä harrastuksiin, kuten toko ja agility. Päädyimme värivirheelliseen, koska opiskelimme silloin ja rahatilanne oli mitä oli. Emme kuitenkaan halunneet tinkiä noista inhimillisistä arvoista, muttemme tarvinneet mitään muotovalio yksilöä, eli näyttelyitä emme harrasta. Jos harrastuksemme olisvat liittyneet koiran ulkomuotoon, ei tietenkään värivirheellinen olisi ollut valinta...

        Uskon siis, että sinäkin saattasit innostua värivirheellisestä koirasta.

        Eli meillä on se yleisin värivirhe tollereille; punapigmentti puuttui pentukarvasta (ei vieläkään julmetusti ole...). Pentu oli pahvilaatikon värinen, ei siis punainen kuten tollereiden kuuluu olla. Me löysimme koiran keltaisen pörssin ilmoituksesta, jossa kasvattaja myy pentuettaan, jossa kaksi värivirheellistä.

        Olen sittemmin törmännyt useisiin pahvilaatikon värisiin pentuihin. Aiemmin aloitin keskustelun aina: "Ai teilläkin on värivirheellinen, ei haittaa, katsos kyllä miedän korillekin on punaväri tullut..." JA ihmiset loukkaantuivat minuun verisesti. "Tämä mikään värivirheelinen ole! On vain vaalemapaa linjaa..." Siis vaaleampaa linjaa?! Haloo! Sitä kutsutaan tietyn värisillä koirilla myös värivirheeksi.

        Mutta siis asiaan... En ole törmännyt yhteenkään "vaaleaa linjaa" olevaan pentuun, joka olisi myyty puoleen hintaan värivirheellisenä. Eli oli lottovoitto, että löysimme oman kasvattajamme, joka suhtautui asioihin täysin rehellisesti. Hän ei tinkinyt esim harrastettavuudesta koiran värivirheen takia, mutta möi pennun kuitenkin halvemmalla viallisena yksilönä. Kotikoiraksi hän ei olisi myynyt värivirheellistäkään.

        Eli jos ihmiset ottaisivat selvää koirasta jota ovat ostamassa etukäteen, niin yleisesti värivirheellistä ei pidettäisi priimatavarana, josta maksetaan 1-laadun hinta. Ihmisten pitäisi kieltäytyä ostamasta virheellistä koiraa täydellä hinnalla, jolloin kasvattajat eivät niitä myisi täyteen hintaan. Nyt ei voi syyttää kuin ostajia, kuka hurja sitä rahasta kieltäytyy, jos joku on valmis maksamaan viallisesta täyden hinnan.

        Eli jos alat katsella koiria, tartu heti jos näet jossain tarjottavan värivirheellisiä pentuja. Jos käyt katsomassa pentuja, muista, että niiden kuuluu olla punertavia. Kysäise "saako tuon pahvilaatikon värisen halvemmalla, kun sillä on selvä värivirhe?", kasvattaja ei sitä mahdollisuutta näemmä tarjoa. Heittää sinut mahdollisesti myös ulos, mutta jos samoin toimisivat kaikki alkaisi niitä virheellisiä saada halvemmalla tai jäisivät kasvattajien käsiin.

        Ja huomautan siis, että koiramme paperissa ei missään ole merkintää värivirheestä, sitä ei ole siksi tuomittu EJ-rekisteriin (ei jalostukseen). Rekistereissä on väriksi ilmoitettu "punainen valkoisin merkein". Vain eläinlääkärin lausunnossa pentuajalta on huomautus: väripigmentti puuttuu. Koira on täysin jalostuskelpoinen, sillä on näyttelystä saanut tuloksen, joka on siis merkki siitä, että värivirhettä ei enää ole (väärän väristä koiraa ei voi "tuomita" rotunsa jalostuskelpoiseksi edustajaksi näytelyssä, eli antaa hyväksyttyä arvostelua). Mikään näyttelyn tähti koirasta ei tule, voitot kuitenkin korjaa kirkkaamman punaiset yksilöt, mutta mitä väliä sillä on ihmisille, jotka eivät koiraa käytä jalostukseen tai tavoittele muotovalion arvoa? Koira on käynyt kerran näyttelyssä, että on saanut todistuksen, että on lajinsa mallikelpoinen edustaja, mikä tarvittiin totelevaisuusvalion arvoon. Tietysti olisi voinut käydä myös niin, että väri ei olisi punartunut ja näyttelystä ei olisi hyväksyttyä tippunut. So What? Yksi titeli olisi jäänyt saamatta, ei se olisi kuitenkaan koiran totelevaisuutta tai meidän yhteistä harrastamista mihinkään vienyt... Mutta jos jollekulle valio arvot ovat niin tärkeitä, ei silloin tietenkään ota virheellistä koiraa...

        Kiitos paljon molemmista viesteistä! :)

        Mietin itsekin tuota, että rekisteröimättömästä pennusta en tiedä koiran mahdollisista sairauksista tai muutenkaan jalostuksesta.. Ellei kasvattaja siitä toki kerro.

        No ainakaan tällä hetkellä en ole ajatellut aloittaa (välttämättä) mitään tiettyä harrastusta. Kuitenkaan en Novascotia ole ottamassa tällä sekunnilla (myöskin rahatilanne näin opiskelijana vaatii hieman kärsivällisyyttä) :). Lähelläni asuu eräs Kennelliiton kasvattaja, johon ajattelin olla yhteydessä. Toivoisin voivani tavata hänen koiriaan sekä keskustella rodusta noin yleensäkin.

        "Lisäksi kasvattaja koira ihmisenä oiekasti haluaa koiralle hyvän elämän, unohtamatta sitä,e ttä kasvattaja haluaa koiraihmisenä lisätä koirien arvostusta yhteiskunnassa, jota syö jokaikinen ongelmallisesti käyttäytyvä koira."

        Mielestäni koira voi saada oikeasti hyvän elämän vaikkei hänen kanssaan jossain tietyssä ryhmässä jotain lajia harrastaisi. Itselläni koiran kanssa harrastuksiin on kuulunut normi lenkit, leikit, haku, alussa tottelevaisuus/pentukurssit jne.. Valitettavasti itselläni ei ole mahdollista esim. metsästysviettiin tyydytystä antaa, mutta muuten tietenkin pitäisin niin tollerista kuin minkä tahansa muunkin rodun edustajasta hyvää huolta! :)

        "Joskut kasvattajat ovat myös vuosikausia tehneet työtä tehdäkseen koiristaan jotain tiettyä työlinjaa noudattavia."

        Ymmärrän tämän täysin. Ja ainahan koiran luovutus on kasvattajan valinta.

        "Kysäise "saako tuon pahvilaatikon värisen halvemmalla, kun sillä on selvä värivirhe?", kasvattaja ei sitä mahdollisuutta näemmä tarjoa. Heittää sinut mahdollisesti myös ulos, mutta jos samoin toimisivat kaikki alkaisi niitä virheellisiä saada halvemmalla tai jäisivät kasvattajien käsiin. "

        Haha. :D Toivottavasti ei ulos lentäisi, mutta kiitos kun sanoit! En tätä itse olisi todellakaan älynnyt.

        "Tietysti olisi voinut käydä myös niin, että väri ei olisi punartunut ja näyttelystä ei olisi hyväksyttyä tippunut. So What? Yksi titeli olisi jäänyt saamatta, ei se olisi kuitenkaan koiran totelevaisuutta tai meidän yhteistä harrastamista mihinkään vienyt..."

        Olen täysin samaa mieltä. Tärkeintä ei ole ne 'hienot tittelit' vaan koiran ja omistajan yhteisymmärrystä/harrastuneisuutta.

        Kiitos paljon näistä! Toivotaan, että tavatessani kasvattajan saan lisää varmistusta onko tämä rotu minulle oikea. :) Aiempaa kokemusta löytyy Suursnautserista sekä Saksanpaimenkoirasta, joten noutajasta ei omaa kokemusta ole..

        Katsellaan =)
        Vielä jos jollakin on jotain sanottavaa, niin mielelläni lueskelen!


      • kultsu
        Tiitu kirjoitti:

        Kiitos paljon molemmista viesteistä! :)

        Mietin itsekin tuota, että rekisteröimättömästä pennusta en tiedä koiran mahdollisista sairauksista tai muutenkaan jalostuksesta.. Ellei kasvattaja siitä toki kerro.

        No ainakaan tällä hetkellä en ole ajatellut aloittaa (välttämättä) mitään tiettyä harrastusta. Kuitenkaan en Novascotia ole ottamassa tällä sekunnilla (myöskin rahatilanne näin opiskelijana vaatii hieman kärsivällisyyttä) :). Lähelläni asuu eräs Kennelliiton kasvattaja, johon ajattelin olla yhteydessä. Toivoisin voivani tavata hänen koiriaan sekä keskustella rodusta noin yleensäkin.

        "Lisäksi kasvattaja koira ihmisenä oiekasti haluaa koiralle hyvän elämän, unohtamatta sitä,e ttä kasvattaja haluaa koiraihmisenä lisätä koirien arvostusta yhteiskunnassa, jota syö jokaikinen ongelmallisesti käyttäytyvä koira."

        Mielestäni koira voi saada oikeasti hyvän elämän vaikkei hänen kanssaan jossain tietyssä ryhmässä jotain lajia harrastaisi. Itselläni koiran kanssa harrastuksiin on kuulunut normi lenkit, leikit, haku, alussa tottelevaisuus/pentukurssit jne.. Valitettavasti itselläni ei ole mahdollista esim. metsästysviettiin tyydytystä antaa, mutta muuten tietenkin pitäisin niin tollerista kuin minkä tahansa muunkin rodun edustajasta hyvää huolta! :)

        "Joskut kasvattajat ovat myös vuosikausia tehneet työtä tehdäkseen koiristaan jotain tiettyä työlinjaa noudattavia."

        Ymmärrän tämän täysin. Ja ainahan koiran luovutus on kasvattajan valinta.

        "Kysäise "saako tuon pahvilaatikon värisen halvemmalla, kun sillä on selvä värivirhe?", kasvattaja ei sitä mahdollisuutta näemmä tarjoa. Heittää sinut mahdollisesti myös ulos, mutta jos samoin toimisivat kaikki alkaisi niitä virheellisiä saada halvemmalla tai jäisivät kasvattajien käsiin. "

        Haha. :D Toivottavasti ei ulos lentäisi, mutta kiitos kun sanoit! En tätä itse olisi todellakaan älynnyt.

        "Tietysti olisi voinut käydä myös niin, että väri ei olisi punartunut ja näyttelystä ei olisi hyväksyttyä tippunut. So What? Yksi titeli olisi jäänyt saamatta, ei se olisi kuitenkaan koiran totelevaisuutta tai meidän yhteistä harrastamista mihinkään vienyt..."

        Olen täysin samaa mieltä. Tärkeintä ei ole ne 'hienot tittelit' vaan koiran ja omistajan yhteisymmärrystä/harrastuneisuutta.

        Kiitos paljon näistä! Toivotaan, että tavatessani kasvattajan saan lisää varmistusta onko tämä rotu minulle oikea. :) Aiempaa kokemusta löytyy Suursnautserista sekä Saksanpaimenkoirasta, joten noutajasta ei omaa kokemusta ole..

        Katsellaan =)
        Vielä jos jollakin on jotain sanottavaa, niin mielelläni lueskelen!

        Tiitu, kommenttiisi "Lähelläni asuu eräs Kennelliiton kasvattaja," lisäisin sen verran, että se ei aina ole laadun eikä luotettavuuden tae - valitettavasti. Ei missään rodussa.

        Viimeisimmässä Koiramme lehdessä kun oli surullisen paljon SKL:n kurinpitolautakunnan käsittelemiä tapauksia ja antamia sanktioita "Kennelliiton kasvattajille", jotka eivät olleet noudattaneet kasvatustoiminnassaan allekirjoittamaansa kasvattajasitoumusta.


    • jke

      "onko mitään väliä koiran rekisteröinnillä, jos en ole koiran kanssa kilpailemaan/näytteilyihin lähdössä?"

      Todellakin on. Rekisteröinti ei ole mikään pelkkä pääsylippu näyttelyihin tai kisaamaan. Otapa hieman selvää, mitä tolleripentueen rekisteröimiseksi vaaditaan, niin ymmärrät.


      "voiko 500e tolleri olla ns. "kunnolliselta kasvattajalta" vai tarkoittaako tämä automaattisesti pennun tulevan pentutehtaasta tms?"

      Jos kasvattajalla todella on puhtaat jauhot pussissa, EI OLE YHTÄÄN syytä jättää pentuetta rekisteröimättä. Toki hän voi näin tehdä, muttei siinä olisi mitään järkeä. Yleensä siis rekisteröimättömän ja halvan pennun myyminen viittaa johonkin hämärään toimintaan. Emää pennutettu liian usein, isällä/emällä vakava perinnöllinen sairaus, sekarotuisuus, rahastus, isän ja emän läheinen sukulaisuus yms. ovat muunmuassa niitä syitä jättää pentue rekisteröimättä.


      "MIKSI kasvattajat eivät suostu myymään, jos et heti lupaa aloittavasi jotain tiettyä harrastusta tai kilpailua tai metästystä tms??"

      Jos ei ole aikomustakaan harrastaa mitään tai metsästää koiran kanssa, on rotuvalinta mennyt pieleen kun on rodukseen valinnut hyperaktiivisen, koulutettavuudeltaan vaativan käyttökoiran.

      Monet kuvittelevat, että tässä on kyse jostain kasvattajan ylpeydestä. Halutaan muka saada rekisteröidyille koirille käyttökoetuloksia yms. Asia ei kuitenkaan ole näin. Kyse on kasvattajan vastuuntunnosta.

      "Haluan tollerin seurakoiraksi" on yhtä väärä lähtökohta kuin "haluan kulkea työmatkani Leopard-panssarivaunulla". Kumpikin "laite" on tehty aivan toiseen tarkoitukseen, eikä käytöstä tähän väärään tarkoitukseen koidu kuin harmia käyttäjälle itselleen.


      "Koetteko itse luotettavaksi esimerkiksi suomi24 "Myydään koiria" palstalla ilmoiteltavasta Novascotipentueesta?"

      En todellakaan koe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe