Onko mitään mahdollisuutta vähentää viinistä sen käydessä happamuutta?
Voiko lisätä jotain emäksistä ainetta?
Maha ei kestä hapokasta viiniä!
Happamuuden
6
1122
Vastaukset
- eli kalkkia
saa alan myymälöistä.
- viinistä, niin
älä anna käydä loppuun asti; lopeta käyminen noin2-3 kuplaa minuutissa ja tai sitten jälkimakeuta, eli lisäät viiniin sokeria sen ollessa muuten valmista.
- mielellään ottaisin
vinkkejä minäkin.
- Se auttaa määrittelemään ma...
ominaispainomittari näyttää sopivan asteen. On se ohje siitä valmispakkauksesta tai sitten marjojen käymispakkauksesta.
Jos oikein muistan, niin yleisin kotiviinin suosittu makeusaste on 15 ominaispainomittarilla mitattuna VALMIINA. Se pätee todellakin. Se maistuu aina kaikille eri aineiksilla, olipa kuivapakattu, pakastettu tai tuore.Ominaispainomittari todella on avuksi, vaikka oma suun maku on. Jos joku tykkää kuivana viiniä, niin kannattaa pullottaa ensimmäistä pari pulloa sellaisenaa, ja sitten vasta makeuttaa vaikkapa 5 sokeriliuoksella ja siirtyä lisää sitten makeuttamaan lopulta 15 . On koettu ja maistettu, todella makuasia eri ihmisillä. Toinen kuivana ja taas toinen puolimakeana tai sitten makeana. - em. nick
Se auttaa määrittelemään ma... kirjoitti:
ominaispainomittari näyttää sopivan asteen. On se ohje siitä valmispakkauksesta tai sitten marjojen käymispakkauksesta.
Jos oikein muistan, niin yleisin kotiviinin suosittu makeusaste on 15 ominaispainomittarilla mitattuna VALMIINA. Se pätee todellakin. Se maistuu aina kaikille eri aineiksilla, olipa kuivapakattu, pakastettu tai tuore.Ominaispainomittari todella on avuksi, vaikka oma suun maku on. Jos joku tykkää kuivana viiniä, niin kannattaa pullottaa ensimmäistä pari pulloa sellaisenaa, ja sitten vasta makeuttaa vaikkapa 5 sokeriliuoksella ja siirtyä lisää sitten makeuttamaan lopulta 15 . On koettu ja maistettu, todella makuasia eri ihmisillä. Toinen kuivana ja taas toinen puolimakeana tai sitten makeana.Kannattaa hankkia apteekista tai vastaavasta, mistä saa liitua tai kalkkia. Jos tarkoitat raparperista tehtyyn kotiviiniin. Itse en ole kokeillut, olin vaan lukenut jostain.
- ovat eri asioita
em. nick kirjoitti:
Kannattaa hankkia apteekista tai vastaavasta, mistä saa liitua tai kalkkia. Jos tarkoitat raparperista tehtyyn kotiviiniin. Itse en ole kokeillut, olin vaan lukenut jostain.
vaikka molemmat vatsaa korventavatkin. Kuivuus poistuu sokerilla - en ole koskaan tarvinnut ominaispainomittaria; ihmisille myydään kaikkea turhaa; jos ei suu maista makea/kuiva astetta niin sitten tietty täytyy moinen hankkia.
Olen kokeillut hapokkuuteeneen kalkkia, ns. viiniliitua, ihan tavallista valkoviiniä tehdessäni - ehkä se hieman auttoi. Samalla jätin sitruunahaposta puolet pois; kyllä seon mielestäni pehmentänyt makua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2604596Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit422770Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?751749Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061604Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281493- 551334
- 931245
- 471119
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2081116