Usein kuulen sekä harrastelijoilta, että myös kotiviinituotteiden valmistajilta, että käymislämpötilani on ehdottomasti liian korkea, se kun on jopa yli 30 astetta.
Koskaan ei ole hiiva "palanut", ja kysynkin, että mitä haittaa siitä, korkeasta lämpötilasta on, kun kukaan ei ole koskaan sitä sanonut.
Myös maku on aika lailla sama.
Käymislämpötila
JuKKa
1
4981
Vastaukset
Pakkausten valmistajat ilmoittajat ainakin, että viinihiiva ei enää toimi kunnolla, jos mäskin lämpötila ylittää 25-27 astetta ja samalla myös kaikki viinin aromiaineet "palavat" pois viinistä ja sen maku muuttuu pahaksi.
Viininvalmistuksessahan valkoviinin käymislämpötila pidetään tosi alhaisena - jopa alle kymmenessä asteessa - mutta käymisaika onkin silloin paljon pidempi kuin malttamattomilla kotitarhureilla. Tämä nimenomaan makusyistä - viinissä halutaan säilyttää mahdollisimman paljon hedelmäisyyttä ja aromia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2494514Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1232949Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412712Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761695Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051532Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn161421- 511261
- 891185
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2031054- 471025