Usein kuulen sekä harrastelijoilta, että myös kotiviinituotteiden valmistajilta, että käymislämpötilani on ehdottomasti liian korkea, se kun on jopa yli 30 astetta.
Koskaan ei ole hiiva "palanut", ja kysynkin, että mitä haittaa siitä, korkeasta lämpötilasta on, kun kukaan ei ole koskaan sitä sanonut.
Myös maku on aika lailla sama.
Käymislämpötila
JuKKa
1
4734
Vastaukset
Pakkausten valmistajat ilmoittajat ainakin, että viinihiiva ei enää toimi kunnolla, jos mäskin lämpötila ylittää 25-27 astetta ja samalla myös kaikki viinin aromiaineet "palavat" pois viinistä ja sen maku muuttuu pahaksi.
Viininvalmistuksessahan valkoviinin käymislämpötila pidetään tosi alhaisena - jopa alle kymmenessä asteessa - mutta käymisaika onkin silloin paljon pidempi kuin malttamattomilla kotitarhureilla. Tämä nimenomaan makusyistä - viinissä halutaan säilyttää mahdollisimman paljon hedelmäisyyttä ja aromia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke673394- 1432380
- 921898
- 1711629
- 901513
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?761464- 661457
- 711236
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771150Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t351118