Kun pää on on jäässä. eikä pipo auta.

Härmän körmy.

Terve palstalaiset.

Olen 28 vuotias mies jolla on voimakkaita seuraavanlaisia oireita. astma. ääni käheytyy ja särkyy puhuessa.Hävettää älyttömästi kun en mahda tälle mitään nykyään jopa välttelen puhumista ettei ääni kuluisi. Käytännössä puhetta joutuu rajoittamaan hyvin monotoniseksi että se riittäisi viestin välittämiseen.

Veren ylä-paineeni on noin 170 ja alapaine 75. Olen mitannut verenpainetta kaksi viikkoa ja saan melkein samat lukemat joka päivä. Kuulemma vanhoilla ihmisillä nousee ensin yläpaine ja sitten vasta ala-paine. munuais, diabetes testit ovat tehty ja kaikki pitäisi olla ok. Kuulemma autonominen hermosto säätää yläpaineen joten jos kaikki muu on ok niin jäljelle jää vain yksi selittäjä ja se on aivoturso. Olen kuullut että parkinsonin taudissa tämän aivojen osan rappeuduttua veren yläpaine nousee. jos verenpaine nousee nuorella ihmisellä niin silloin nousee ala ja myös yläpaine. Tämän uskon erittäin hyvin koska minua on alettu kutsua "ukiksi" ja naispuolisen ollessa kyseessä en ota sitä kohteliaisuutena. Olen myöskin tuntenut itseni pidemmän aikaan todella "raihnaiseksi".

Ilmeisesti se näkyy läpi eikä sitä voi edes peitellä. Olen jonkin aikaa peitellyt näitä oireitani ja se on ollut henkisesti todella raskasta. Nykyään annan "mädän" pursuta ja olen oma itseni ja porukka sanoo suoraan näytät ja kuulostat "kuolleelta" tai sairaalta. Ihmisten suusta kuulet totuuden.


Ajatus ei kulje. Muisti ei pelaa. Masentaa. Väsymys on kova. Ja tunteet ovat kadonneet. Myöskin seksuaalinen halukkuus on kadonnut. Olen ollut joskus ihan pystyvä ja kyvykäs mies ja tämä masentaa kovasti.Olo on kuin kuohitulla sonnilla.

Venäläislääkäri tarjosi viagraa mutta haluttomuuteen se ei auttanut. Lääkärit tuntuvat nykyään olevan pelkkiä lääkefirmojen pilleri automaatteja ja "puhuvia päitä". Keikkalääkärit saavat maksun per "pää". Ja mitä enemmän päivässä potilaita sitä enemmän euroja. Päin helvettiä koko terveyden huolto suoraan sanottuna.

Kävely on jäykkää ja minua on jopa imitoitu geisha maisesta kävelytyylistä. Olo on tosi halvaantunut ja jännittynyt mikä aiheuttaa paljon sosiaalisia ongelmia koska ihmiset tulkitsevat "oudon" käytöksen psyykkiseksi.
Reagointi on hidasta ja suusta ei meinaa tulla sanoja ulos. Monesti tuijotan vain väsyneenä ja ilmeettömänä kotona seiniä tai ylen uutisikkunaa.

Muutamat lääkärit ovat sanoneet että entäs jos nuo ovat psyykkisiä oireita... Kun eivät muuta osaa tarjota niin sitten leimataan mielisairaaksi.

Sisätauti lääkäri sanoi että kaikki on mahdollista ja jos vaikka nuo oireet olisivat parkkinsonin taudista niin "jos se puhkeaa niin sitten puhkeaa ja parantavaa hoitoa ei kuulemma ole tarjolla". Eikä sitä voi edes kunnolla diagnosoida ennen kun oireet ovat todella havaittavissa. Sedälläni on parkinsonin tauti alkanut nuorella iällä. Kerroin tästä lääkärille ja hän nauroi että niin on muutkin sairaudet.(olisi parempi olla taas hiljaa)

Olen saanut pientä apua hermolihas järjestelmää stimuloivasta tärinä laitteesta jota sattumoisin testasin kuntosalilla jossa käyn. joku bosco nemes niminen? Sitä käyttämällä olen saanut lievitystä oireisiini varsinkin tönkköön kävelyyn. Sitä kuulemma käytetään joissain sairaaloissa halvauspotilaille. Se kuulemma vilkastuttaa neuroleptien toimintaa ja parantaa verenkiertoa jne.... Aikamoinen yhteensattuma että juuri tämä laite auttaa ja oireet ovat hermostoon viittaavia.

"kaikki on mahdollista" sanoo lääkäri.

Liikunta ja terveellinen ruoka on myös helpottanut oireita.



Hyvää syksyä kaikille!

3

5550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OscarNewman

      En ole lääkäri vaan parkinson-taudin uhri. Oli vauhdikkaasti kirjoitettu oireesi ja tuntemuksesi. Oikea lääkäri diagnoosin tekoon olisi neurologi.Lähetteen sinne voit saada fiksulta tk-lääkäriltä, jolloin kustannuksia tulee käyntimaksusta 12 € ja poliklinikkamaksusta 22 € sekä matkoista.
      Olet nuori, mutta monet mainitsemasi oireet ovat tyypillisiä parkinson-taudissa, kuten jäykkyys lihaksissa, puheen huononeminen jne. Ja tauti on ainakin osin perinnöllinen. Mutta lohdullista on että läkkeillä, joista osa on täysin korvattavia, voidaan elämää jatkaa siedettävästi. Laiha lohtu on sekin että olemme yleensä tavallista älykkäämpiä ja elämme pitkään eläkelaitosten harmiksi Siis mene terveyskeskukseen fiksulle tohtorille ja pyydä päästä neurologille. Ja jatka liikuntaa, joka sopii sinulle.

    • yksityiselle

      neurologille, et tarvitse mitään lähetteitä mistään, varaat vain joltain lääkäriasemalta ajan

    • apua saava

      Tuttuja oireita ovat nuo minullekkin. Itselläni myö ääni häviää helposti ja liikkuminen jäykistyy, olo on väsynyt ja masentunut ja aloitekyky kadoksissa. Olen monien vuosien aikana huomannut, että ruokavaliolla on tähän suuri vaikutus. Leipä, tuo suomalaisten peruselintarvike on minulle myrkkyä sekä vehnä että ruis ja kaikki muukin hiilihydraatti, sokeri, peruna, pasta, makarooni, banaani, riisi. Jos syön niitä niin tunnen oloni huononevan ja seuraavana päivänä ei ääni kulje eikä ajatus toimi. Suomalaisten toinen peruselintarvike maitotuotteet (juusto, maito, jugurtit, jäätelö) ovat toinen myrkky meikäläiselle. Limaa erittyy silmät korvat kurkku täyteen, jos noita erehtyy syömään. Siinäpä onkin opettelemista ollut, että mitä voisi suuhunsa pistää. Mutta kannustan sinua ja kaikkia muitakin, joita ko oireet vaivaavat, koeilemaan ruokavaliota. Ei se ota jos ei annakkaan. Kannattaa kokeilla ainakin 2 viikkoa ennen kuin luovuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe