fretti?

mirkku85

kannattaako edes harkita fretin ottoa jos häkki pitäisi sijoittaa samaan huoneeseen jossa itse vitettää suurimman osan aikaa ja mm. nukkuu. olen omistanut hamstereita ja ne melusivat yöllä juoksupyörän kanssa mutta meluun olen siis tottunut.
entä kannattaako ensimmäiseksi fretiksi ottaa aikuinen vai nuorempi yksilö?
kiitos vastauksista jo etukäteen:)

12

736

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PeekaBoo

      Kaikkein parasta mun mielestä ois pitää elukka (häkillä se ja sama) samassa huoneessa, jossa ite viettää eniten aikaa. Niin ei varsinaisesti tarvi telmiä ötön kanssa koko aikaa, ja kun se kaipaa seuraa se osaa tulla ite sitä pyytämään. Ainakin meillä on kaikki freetut aikoinaan tällä tavalla kesytetty, sylivauvoja tuli jokaisesta (paitsi tytöstä.. pitää vissiin antaa sama kuuri sillekin). Ja jos häkissä meinaat yöt pitää niin lähtee muuten viis kertaa kovempi meteli kun hamsuista ;) Ainakaan meillä ei siellä häkissä pysyttäis edes sitä puolta tuntia kun siivotaan. Totuttelu kysymys kyllä sekin.

      Unelmahan ois saada kiltti aikuinen, joka on jo sisäsiisti eikä puris ;) Sellasia tulee harvoin vastaan. Ja vaikka edellisellä omistajalla ois ollu kuinka ihana ja muuta, sun luonas saattaa sitten taas purra ja tehdä tarpeet sinne, minne sillä hetkellä huvittaa. Ite oon poitsuni hakenu ihan pentuina ja kesyynty kaikki nopeesti ja helposti. Tyttö tuli vähän vanhempana (4kk) häkkielämästä ja on todella vaikea tapaus, tosin nyt ollaan jo löytämässä yhteistä säveltä :)

    • hilleri

      Meillä frettien häkki on olohuoneessa. Itse en laittaisi makuuhuoneeseeni. Mutta kukin tietty tekee miten haluaa. Kyllähän siitä tulee ainakin meillä jonkin verran meluhaittaa ja myös hajuhaittaa, joita kumpaakaan en haluaisi sinne missä nukun.

    • viivi76

      fretti kannattaa ottaa pentuna jolloinka sen saa myöskin opetettua mutta pitää myöskin muistaa se ettei fretistä saa 100% purematonta eikä 100% sisäsiistiä, kun vahinkoja sattuu aina ja toisekseen häkki ei välttämätön fretille ole koska fretti ei ole häkkieläin.
      Yksinäinen fretti tulee tarvitsemaan todella paljon seuraa ja paljon virikkeitä.
      Myöskin suosittelen lukemaan paljon frettitietoutta ennen eläimen hankintaa ja myöskin käymään monta kertaa jollakin kasvattajalla joilla näitä on jolloinka saat hiukasen tu´ntumaa fretteihin ja samalla voit kysyä frettien hyvät ja huonot puoletkin ja suosittelen myöskin harkitsemaan

    • -Lizzy-

      ei kannata sijoittaa frettiä makuu huoneeseen, koska fretit nukkuvat päivällä ja heräävät illalla! Ne meluavat yöllä! Kannattaa ottaa varmaankin keski ikäinen, koska pennut ovat aika ENERGISIÄ ja vanhat ovat aika... vanhoja!=`

      • T.M

        Fretti ei ole kuitenkaan varsinainen yöeläin, mutta ovat yksilöllisiä että jotkut varmaankin ovat Lizzyn kuvaamia yökukkujia kuten ihmisistäkin :) Mutta jos sen kanssa illalla jaksaa leikkiä niin varmaan myös enemmän sitten yöllä nukuttaa! Joittenkin mielestä fretti on hämäräaktiivinen, eli sille sopisi hyvin seurustella omistajan kanssa aamulla ja illalla, vaikka päivällä joutuisi olemaan yksin.


      • viivi76
        T.M kirjoitti:

        Fretti ei ole kuitenkaan varsinainen yöeläin, mutta ovat yksilöllisiä että jotkut varmaankin ovat Lizzyn kuvaamia yökukkujia kuten ihmisistäkin :) Mutta jos sen kanssa illalla jaksaa leikkiä niin varmaan myös enemmän sitten yöllä nukuttaa! Joittenkin mielestä fretti on hämäräaktiivinen, eli sille sopisi hyvin seurustella omistajan kanssa aamulla ja illalla, vaikka päivällä joutuisi olemaan yksin.

        niin ja mielestäni on parempi ottaa se pentuna, kun pentukin on helpompi opettaa ja saa sen syömäännkin kaikennäköstä joka soveltuu freteille.
        Vaikka pennut onkin energisiä niin miksi sitten ylipäätänsä ottaa fretti ellei jaksa sen kanssa peuhata saati sittenkään, kun se aikuinen. Ei frettikään ole mikään koriste. Myöskin aikuisena fretit juoksevatte ja leikkivätte todella paljon. Ainakin näin meillä eikä todellakaan öisin kukuta, kun ovatte tottuneet meiän rytmiin eli nukutaan yöt ja aamulla herätään samoihin aikoihin.


    • mirkku85

      onko kellään kokemusta siitä että fretti asustaa samassa huoneessa?

      • viivi76

        meillä on ollu mutta loppujen lopuksi siirsin fretit toiseen huoneeseen, kun sattuivatte vielä olemaan vapaana mutta voinen sanoa, että joillekin tämä sopii ja joillekin ei.
        Viivi nyt sentään nukkuu vieressä ihan kiltisti mutta Emmaa taasen ei voi pitää, kun siitä ei tuu yhtään mitään, kun sillä on tää koulutuskin vielä kesken mutta tyttö on oppinu nukkumaan yönsä hiljaa häkissä, kun tietää, että aamulla pääsee sitten pois.
        Muutoin häkistä kuuluu ihan normaaleja fretin elämää ääniä.
        Ainahan sitä voi kokeilla, että mitä itse tuumii, kun fretti/fretit nukkuu samassa huoneessa. Jotkut nukkuu aamuun asti ja jotkut ei, toiset mekkaloi ja rellestää ja jotkut ovatte taasen rauhallisempia eli toi on ihan itsestään kiinni ja siitä, että viittiikö kuunnella vai haluaako nukkua yönsä kaikessa rauhassa.


    • mink

      Riippuu kuinka paljon pidät kyseisestä elukasta ja mihin olet valmis sen kanssa. Fretti tuo semi paljon vastuuta ja huolen pitoa, jos sinulla on ollut tai on joku isompi eläin niin tiedät mihin ryhdyt.

    • AnnaFerretinhoitaahomma
    • Tinskutti

      En suosittele, todella kusipäisiä ja vittumaisia elukoita joilta puuttuu miellyttämisen taito, idiootteja jotka eivät tunnista omaa nimeään ja tekee tarpeensa ympäri taloa, vaikka kuinka laitat elukan hiekkalaatikkoon. Mutta mikäs siinä jos haluat tuntea piikkihampaat upoksissa lihaasi taikka nahasta läpi niin ota ihmeessä.

    • typerättollot

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe