TWebBrowser

Veli Puolikuu

Nyt olen päässyt siihen vaiheeseen, että muodostan linkin, jolla Veikkaukselle voi jättää pelejä (esim. monivetorivejä) sisään. Siirrän linkin WebBrowseriin ja navigoin Veikkauksen tekstikäyttöliittymään ko. sivulle.

Tällä sivulla pitää tallentaa käyttäjätunnus ja salasana sekä painaa hyväksy-painiketta pelin hyväksymisen merkiksi. Tässä kohtaan kaksi ongelmaa.

Käyttäjätunnus ja salasana eivät välity koodilla:

EncodedDataString := 'username=' HTTPEncode(EditUname.Text) '&' 'password=' HTTPEncode(EditPword.Text);

PostData :=
VarArrayCreate([0, length(EncodedDataString)-1], varByte);
for i := 1 to length(EncodedDataString) do
PostData[i-1] := ord(EncodedDataString[i]);

Headers := 'Content-type: application/x-www-form-urlencoded'#10#13;

WebBrowser1.Navigate(Osoite, EmptyParam, EmptyParam, PostData, Headers);

Tuolta sivulta en pääse eteenpäin painamatta hyväksy-painiketta. Nähtävästi homma toimisi, jos teen nuo asiat käsin ja ilmoitan ohjelmalle, kun seuraava peli on valmis jätettäväksi. Tämä toimintatapa ei luonnollisesti kiinnosta, sillä hyväksymispainiketta pitäisi painaa kymmeniä, jopa satoja kertoja.

6

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sillai et

      hiiri klikkaa sit nappulaa sillai virtuaalisest: hiirtähän voi helposti ohjata ohjelmallisesti niin, että niistä, joilla ei ole tilastotieteistä mitään hajua, näyttää siltä, että jätkällähän on tosinopee hiirinäppi. Tietysti tuota vastaan on kehitetty kaikenmaailman bustereita, jotka yrittävät antaa siitä ohjelmoidusta hiirihyvästä sulle banskui. Kannataa laittaa sihähen niin, että se alkorytmi muuttuu satunnaisesti tai muuten ne alkaa Veikkauksen päässä haisteleen palaneen käryä, kun ne on tilastotiede-experttei, varsinkin, jos alat voittaa silmittömästi ja sit ne haastaa sut oikeuteen ja yrittää saada sulta kivuista ja säryistäkin rahat takas, vaikka sulla ei mitään vilunkia ois ollutkaan, mutta kaikkien pioneerien tie on kivikkoinen juuri tuossa mielessä, sillä ennakkotapauksia ei heidän tapauksissaan vielä ole.

    • .-_._-.
      • just_coder

        Winhttp tai vanhempiin käyttiksiin winInet tai siihen suuntaan...


      • Delphiasiantuntija

        Kyllä tähän TWebBrowser on paras lähtökohta.

        Teoriassa tietysti voisit hoitaa hommman itse TCP/IP:llä ja olla käyttämättä graafisia kilkkeitä.

        Mutta tämäntapaisessa tehtävässä tuo TCP/IP:n päälle itse koodaus on tuhoontuomittu viritys. Kun nimittäin Veikkaus muuttaa palvelimellaan jonkin pienenkin yksityiskohdan, TCP/IP:llä saat koodata kaiken alusta alkaen uudelleen.

        Ja voin kokemuksesta kertoa: jotkut http -servereiden pitäjät tarkkailevat jopa sitä, missä järjestyksessä http GET -pyynnön eri header -rivit tulevat (standardien mukaan järjestyksellä ei ole mitään väliä). Ja estävät pääsyn palvelimelleen jos rivit tulevat eri järjestyksessä kuin esim MS Internet explorer ne antaa.

        Siksi TWebBrowser on paras ratkaisu: se kun sisäisesti käyttää MS Internet explorerin kanssa samaa webbi"moottoria", siksi kun käytät sitä oikein, niin webbisivuston omistajalla ei ole mitään keinoa erottaa MS Internet exploreria ja omatekoista delphiohjelmaasi toisistaan, sillä palvelimen pääsät katsottuna ne näyttävät täsmälleen samalta.

        Tuosta TWebBrowserista on olemassa "jalostetumpi" versio, TEmbeddedWB (ei ole delphissä vakiona vaan löytyy netistä).

        Varoitus: JOS käytät TEmbeddedWB:tä, niin ennen moisen virityksen kääntämistä: etsi koodista kaikki kohdat jotka kirjoittavat windowsin rekisteriin ja poista ne!

        Muussa tapauksessa TEmbeddedWB paljastaa itsensä web -palvelun ylläpitäjälle typerällä user-agent -rivillään, ja aiheuttaapa vielä senkin, että muokkaamatonta TEmbeddedWB:tä käyttävän delphiohjelman ollessa käynnissä, myös samaan aikaan käynnissä olevalla MS Internet explorerilla tehdyt sivuhaut myös näyttävät palvelmelle TEmbeddedWB:tä user-agent kentässä!

        Mutta jois poistat TEmbeddedWB:n koodista kaikki windows rekisteriin kirjoittavat kohdat ennen kääntöä ja ajoa, ongelmaa ei ole.

        Tuo komponentti siis kirjoittaa oman nimensä windows -rekisteriin käynnistettäessä ja pyrkii poistamaan sen sieltä Destroy -destruktoria kutsuttaessa (välillisesti siis myös Free ja FraaAndNil -kutsuilla).

        Mutta jos tehtävässä on tärkeää, ettei web -palvelimen omistaja voi erottaa ohjelmasi tekemiä sivuhakuja selaimella tehdyistä, niin TWebBrowser (tai muokattu TEmbeddedWB) on ainoa oikea ratkaisu.

        Suora TCP/IP:llä leikkiminen ei todellakaan kannata, syynä se, että kun palvelimen omistaja uudistaa sivustoaan, niin työmäärä jolla muutoksiin täytyy vastata, on huomattava, kun TWebBrowser:ia käytettäessä se on yleensä pieni.

        mm. ICS (Internet Component Suite):een kuuluva THttpCli tekee juuri tuota, että antaa palvelimelle GET -pyynnön header -kentät eri järjestyksessä kuin MS-IE, ja tästä palvelimen ylläpitäjän on helppo tunnistaa tuon käyttö.

        TWebBrowserissa taas state -kenttä on ystäväsi, samoin Delphin oma TTimer -komponentti, jolla voit luoda satunnaisia viiveitä, jottei haut näytä automatisoiduilta.

        Delphi sensijaan on kova sana ohjelmoinnissa ja Delphin käyttäjällä on pysyvä kilpailuetu.


    • just_coder

      HTTP- protokollan mukaisen tunnistuksen (authentication) mukaan kun toimit niin pelaa varmasti, ihan samoin kuten kaikki selaimetkin, sitä en tiedä kuinka delphin web..luokka toimii, mutta perus proton tasolla tuon saa vaivattomasti hoidettua.

    • 89101112

      Jos on vielä ongelmana, laita formin source näkyviin tai url.

      Tuosta puuttuu ainakin referer.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9194
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2698
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      150
      2484
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1458
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1320
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    Aihe