Polvivamma, apua?

rikki

Oikea polveni vääntyi ponnistaessa muutama päivä sitten. Polvesta kuului samalla rusahdus, muutama ääni putkeen. Ortopedi tutki polveni, epäili repeämää kierukassa.
Polvi on ollut jonkun verran turvoksissa, turvotus laskenut selvästi. Lisäksi pohkeen yläosassa on mustelmaa tms. Pystyn astumaan jalalla ja varaamaan painoa. Polvi ei kuitenkaan suoristu ja koukistu kunnolla, jolloin kipua. Muuten levossa polveen ei koske.
Odottelen pääsyä magneettikuviin. Pelkään että polvesta löytyy jotain pahempaa kuin repeämä kierukassa, kuten eturistisidevamma tms.
Onko mahdollista että ortopedi ei löytänyt sidevammaa vaikka sellainen siellä olisi?
Mitkä ovat eturistisidevamman oireet?
Entä kauanko kierukkavammasta kestää parantua?
Jos jollain on kokemusta polvivammoista, niin mielelläni otan kaiken tiedon vastaan.

Odottaminen on niin turhaa!!!!

7

3290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polviongelmainen

      Itselläni on hajonnut vasen polvi kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran hajosi vuonna 2005, jolloin kaaduin portaissa ja eturistiside katkesi ja polven rusto halkesi. TK:ssa lääkäri väittivät, ettei polvessa ole mitään vikaa, kirjoittivat vain sairaslomaa ja särkylääkettä. Tätä jatkui saman vuoden syksyyn, kunnes menin yksityiselle ja alkoi tapahtua....Ortopedi epäili katkennutta eturistisidettä ja oikeassa oli. Itselläni se oireili mm.jatkuvalla kivulla ja turvotuksella, polvi saattoi mennä myös välillä lukkoon tai pettää alta. Polvi operoitiin talvella 2006, 3 kk olin sairaslomalla. Kunnossa oli siitä asti, kunnes liukastuin talvella 2008, jolloin kierukka repesi, ja sääriluussa oli murtuma. Siitä selvittiin tähystysleikkauksella ja jalka oli kuusi viikkoa kipsissä. Muistona näistä on polvi, joka täynnä arpia ja jäykkä, mutta kyllä sen kanssa toimeen tulee:) Tsemppiä sinne, toivotaan, että selvisit vain kierukan repeämällä:)

    • Polvirikki

      Oireita voi olla esim. Turvotus,neste,kipu ja jäykkyys. Mullaki meni vasen polvi huhtikuussa. Terkkarissa sanottiin, että ei oo mitään. Menin muutaman päivän jälkeen käymään urheilulääkärillä joka epäili heti et on menny eturistiside poikki ja kuvassa myös oli menny. Sitten odottelin et pääsisin leikkaukseen ja pääsinki kesäkuussa. Polveen särkee edelleen välillä ja on jäykkä/kankee edelleen, leikkauksesta menny jo koht 4kk. Toivotaan et sul ei oo menny siteet poikki se on meinaa TUSKAA!

      • Köydenvetäjä

        Ristiside leikattu 1.4.08 aika pitkälti samaoja tuntoja muutta itselläni oli hirvittävän kivuloiaita lukkoilu kramppeja ennen leikkausta.1.11.08 polvi kestää hyvin rasitusta mutta on vielä maastossa liikuttaissa kömpelö ja vähän kivulias ja pitkään paikallaan esim.autolla ajon jälkeen tuntuu vähän huonommalta.Mutta kyllä se on vaan uskottava että tästä selvitään.


    • pupunkorva91

      epäiltiin et kierukka oli menny rikki helmikuussa, mut ei se sit ollukaan vaan mulla on nivelrikko. nyt pitäs tehä uus leikkaus ja se ois vaarallinen. mut nyt tän polven asentoo yritetään kääntää tukipohjalla. mut mullakin on tuskaa polven kaa vaikka miten päin ois.

    • Anonyymi

      Niin mulla on tehty 2017 elmslietrillat niminen operaatio polveen lumpio löysyyden takia. Siinä on myös todennäköisesti pintahermo kärsinyt puukosta.
      Pystyn kävelemään rappuset ylöspäin normaalisti mutta alaspäin vuoroaskelin meno on oikeesti pelottavaa kun siinä tulee tunne että se polvi menee alta. Hmm🤔mistä ihmeestä se voi johtua ku en uskalla astuu sillä normisti alaspäin mentäessä. Niin olisko mitään vinkkejä koska säärestä alkaen on pientä tuntopuutosta.

    • Anonyymi

      Hienoa pääset mangnetti kuvaan sietä näkyy kaikki.Pelkkä röngen vain luut. Itselle tapahtui samoin 2015.Julkinen sektori vain rönken kuvat ja sano johtu vaan polven nivelrikko.Resepti käteen ovesta ulos. Liukuihina toimintaa Itä-Helsinki.Nykyisinhän ei polvien kieruka repeytmiä edes tehdä tähystys leikkaus. CKun olin nuori ja sama poliv ,samn lailla meni polvi tähystetin siloin sisäkierukka revenyt. Nykyisin ei .Ykstyinen kyllä.Kivun kanssa oppi elää ja pileriä poskeen kun äityy.Povi tuki ja pahoille päiville kävelykeppi mukaan .Odotaa tuossa eteinen minunua. Kun räntää sataa pahimilla polvi siloin.Tai kunon vesisateet kostea ilma.Ajatelee kun olisi kirves koko jalka pois.Kerto kivun määrästä.Periksi ei anneta. Liikun silti paljon päivittäin Itä-Helsingissä naisena työstä eläke.jo lähes 70v.ps. lukihäiriöisenä en näe kirjotus virheenin ANTEKSI NE.

    • Anonyymi

      Minä kaaduin 2 viikko sitten ja vasen jalka kääntyi ulospän sekä löin polvi asfaltiin.Käynnyt jo 2 kerta terveyskeskuksessa sen takia kun on vaikea laittaa paino sille jalalle.Kuva otettiin ja luut kuulemma ehjät.Kipu on koko ajan jos liikutta tai astuu sillä jalalle.Nyt pitäis odottaa 10 päivä ennen kun arvioivat uudestaan.Pelottaa tämä odottaminen jos on repeytyminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe