Kaupthing tallettajat:

10k

1) Kaupthing ei ole keskeyttänyt talletusten maksua - sen on tehnyt Suomen Rata.

2) Kaupthing-konserni menetti valtavan talletusomaisuuden Britannian siirtäessä mielivaltaisesti omien kansalaistensa Kaupthing-talletukset brittipankkiin.

3) Kaupthingin Suomen sivuliikkeellä on RATAn myöntämä toimilupa harjoittaa talletusten vastaanottoa yleisöltä. Kaupthing-tallettajilla on täysi
oikeus luottaa talletusten erityisasemaan talousjärjestelmässä.

4) Kaupthingin Suomen sivuliike ei ole tehnyt mitään väärää ja näillä näkymin sen varallisuus riittää hyvin vastuiden kattamiseen.

Tallettaja on finanssijärjestelmän veri, sydän ja keuhkot. Hän on sitä ylijäämää tuottava vastuullinen kansalainen, jonka ansiosta rahoitustoimintaa on olemassa. Hän on talousjärjestelmän arvokkain osa - pyhä lehmä. Pyhä lehmä, joka on halukas tyytymään negatiiviseen reaalituottoon ja vastineeksi hän haluaa vain pääomansa säilymisen.

Tällä palstalla on nyt vastuuttomasti lähdetty ilkkumaan Kaupthing-tallettajille.

Nämä ilkkujat tuntuvat unohtavan, mikä ja kuka tallettaja on. Hän on sinun jumalasi.

Hän on se pyyteetön taho, joka on useimmiten omalla työllään luonut pääomareserviä, joista näiden ilkkujien asuntolainat, kulutusluotot ja yritystoiminnan luotot on luotu. Hänellä ei ole milloinkaan eikä koskaan mitään hävettävää - hän nauttii itseoikeutetusti ja peruuttamattomasti korkeinta mahdollista asemaa talouselämän hierarkiassa. Hänelle ei vittuilla - ei milloinkaan.

Muistakaa ilkkujat se, että kun tallettajalle lähdetään vittuilemaan, tapahtuu seuraavaa:

1) SINUN asuntoluottosi irtisanotaan heti (kyllä, se on edelleen mahdollista), kun tallettaja tulee hakemaan omansa.
2) Sinun kulutusluottosi lankeaa maksuun heti.
3) Sinun työnantajasi rahoitus katkeaa ja sinä saat kenkää.

Kun tallettajalle vittuillaan, hän vie saatavansa muualle - hän lainaa sen ensivaiheessa valtiolle bondien muodossa. Valtio ei lainaa sinulle, ilkkuja, rahaa. Ja jos valtio sopivaksi katsoo, ilkkuja, se kenties maksaa sinulle ruokarahaa - kenties.

Jos tallettajalle, kukkulan keisarille, vittuillaan lisää, hän siirtää saatavansa keskuspankkivelaksi, nollakorkoiseksi bondiksi, joka myös setelinä tunnetaan.

Sen jälkeen hän odottaa, että valtio anelee häntä tuomaan rahansa takaisin järjestelmään. Ja valtio anelee, että voisiko tallettaja taas alkaa mahdollisesti maksaa niitä veroja. Valtio on huomannut, ettei ilkkuja ollutkaan se veronmaksaja. Tallettaja kuuntelee rauhallisena. Tallettaja harkitsee. Tallettaja lupaa palata asiaan - ja pitää sanansa, kuten aina, ja palaa asiaan.

Sitten tallettaja sanelee hintansa. Ja tämä hintataso, ilkkuja, on sellainen, että tallettaja vie asuntosi ja autosi, jos haluaa. Yleensä hän ei halua vaan hän antaa sinulle anteeksi. Ja sinä saat taas lainaa - häneltä ja hänen armostaan.

Kaupthing-tallettajat: te talletitte rahaa Suomessa toimivaan talletuksia vastaanottavaan pankkiin, jolla oli Suomen valvovien viranomaisten toimilupa toimia Suomessa. Tästä viranomaistoiminnasta vastaa kokoomusministeri Mari Kiviniemi ([email protected]).

Teillä ei ole mitään hävettävää. Aina joskus valtio unohtaa kuka sinä olet - mutta kun sinä sen osoitat, valtio muistaa roolisi. Joku jostain nurkasta voi inistä olevansa veronmaksaja eikä halua osallistua sinun "turvaamiseesi". Heille sinä kerrot, että SINÄ, tallettaja, olet SE VERONMAKSAJA, joka sen merkityksellisen verokertymän tuottaa, josta ilkkujan ja inisijän sosiaaliavustukset maksetaan.

Kaupthing-ilkkuja: ehkä juuri sinun työnantajasi yritysluotto lankeaa maanantaina maksuun. Kaupthing-ilkkuja - kannattaisiko sinun jo nyt lähteä keräämään lauantai-illan pulloja maanantaita varten?

Tallettajalle ei vittuilla - ikinä. Ja tämä asia on tosi.

3

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitettavasti vain tallettajalta on monta kertaa viety iso siivu talletusten reaaliarvosta. Kerran setelit leikattiin, mutta muina vuosikymmeninä inflaatio on syönyt niiden ostovoimaa ja niin näyttää valitettavasti nytkin käyvän. Eipä näytä olevan mitään talletusmuotoa, jonka tuotto verojen jälkeen ylittäisi inflaation.

    • mietin ?

      mietin vaan
      kun pääsi tuollaisia tuottaa, mikä on olut kotikasvatus, onko jossain elämäsi vaiheessa olut kurjaa, olet olut koulukiusattu yms,

      et kyllä aivan tasapainoinen ole ?

      Minäkin ”tiedän”, arvioin että todellinen lama tulee ensikeväänä, tai myöhemmin, mutta en silti usko että käy arvioittesi mukaan,
      ei käynyt niin -90 luvulla, ei sotataikanakaan.

      Pahinta on yleinen rahan arvon- ja palkkatulon ostovoiman lasku,
      omistava luokka vain vaurastuu,
      pankintalletuksien ostoarvo laskee, laskee jo nyt kun uutta rahaa keskuspankit painavat ja jakavat sitä pankeille, tuo ei ole inflaatiota, tuon vaikutukset näkyvät vasta 2-5 vuoden aikana.

      Esim.
      asuntojen hinta laskee, mutta kun katsellaan muutaman vuoden kuluttua, on asuntojen hinta, suhteessa palkkaan parempi kuin nyt, asunnoissa sittenkin arvo säilyy paremmin, vaikka numerot muutaman vuoden toisin näyttävät.

    • erotkoon

      Kirjoitit hyvin ja tyhjentävästi asian taustat. Mielestäni Kiviniemen ja Vanhasen jahkailu tai kykenemättömyys tässä tilanteessa on kestämätöntä, joten heidän voisi olla parempi väistyä ja antaa tilaa asiantuntijoille, jotta tämäkin asia saataisiin pois päivä järjestyksestä. Muuallahan tämä on jo hoidossa, (vrt. esim. Hollanti.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe