Restonomi lentokentällä

haksu85

HEI! OPISKELEN RESTONOMIKSI AMMATTIKORKEAKOULUSSA HOTELLI - JA RAVINTOLAPUOLELLA. SUUNTAUDUN MAJOITUSPUOLELLE, MUTTA NYT OLEN RYHTYNYT MIETTIMÄÄN SIIRTOA MATKAILUALALLE, KOSKA AION TULEVAISUUDESSA PYRKIÄ LENTOKENTÄLLE TÖIHIN.MITEN PALJON REKRYTOINNEISSA KATSOTAAN, KUMMAN ALAN RESTONOMI HAKIJA ON VAI ONKO KÄYTÄNNÖN MERKITYSTÄ, KOSKA MAJOITUSALAHAN LIITTYY MATKAILUUN AIKA KIINTEÄSTI.SITTEN OLIS KIVA TIETÄÄ, JOS JOKU ON TEHNYT RESTONOMIN TYÖHARJOITTELUJA LENTOKENTÄLLÄ. MINKÄLAINEN TYÖNKUVA JA MITEN TYÖLLISTYMINEN KOULUN JÄLKEEN?

9

4032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on ajat

      lentoyhtiöissä ja lentokentillä työskenteleville.

    • kikko218

      Moi,

      itse olen myös restonomi, joka on suuntautunut palvelujohtamisen puolelle. Harva on suuntautumista missään vaiheessa kysynyt. Olen itse ollut lentokentällä töissä, sen jälkeen kuin valmistuin ja heille riitti se, että olen restonomi eikä mikä on suuntautumiseni.
      Työharjoittelusta en valitettavasti osaa sanoa.
      Onhan lentokentällä tosin hotellejakin, jossa majoituspuolesta voi olla hyöty.
      Oma näkemykseni on kuitenkin se, että kun on restonomi, niin ei ole niin paljoa väliä mihin on suuntautunut. Ellei itse sitä halua tuoda esille.

    • matkailuvirkailija

      Hei!

      Oli ihan pakko kirjoittaa, vaikka en restonomi ole, vaan ihan vain lukion ja matkailualan perustutkinnon käynyt. Matkailuvirkailija koulutukseni perustui myös aika paljolti hotellialalle, mutta olen kuitenkin aina halunnut lentokentälle töihin ja niinpä kaikissa työharjoitteluissa hain lentokentätja lentoyhtiöt läpi, jotta pääsisin näkemään onko se todella sitä mitä haluan tehdä. Luovuin jo toivosta kun jouduin aina menemään harjoitteluihin hotelleihin yms. kunnes viimein ja vihdoin pääsin lentokentälle töihin ja se oli MAHTAVAA!! Tein töitä laidasta laitaan; olin lipunmyynnissä,lähtöselvityksessä, portilla yms. työtehtävät oli monipuolisia ja jokaisessa pisteessä tapahtui paljon päivän mittaan. Työ kyllä vaatii aikamoista sisua, sillä ei tainut olla päivääkään, etteikö olisi saanut haukkuja aisakkailta, mutta siihenkin tottui ja kiitos tuntui entistä paremmalta kun sellaisen sai. Työllistyminen on omasta mielestäni aika vaikeaa, koska lentoliikenteen tulevaisuus ei ole niin valoisa ja lentokenttiä suljetaan koko ajan, joka tarkoittaa sitä ettei uutta henk.kuntaa tarvitsee kouluttaa, koska suljetuilta kentiltä työntekijät siirtyvät muille kentilee. Aina kuitenkin saa jalkaa laitettua hieman oven väliin. Nyt staffpoint haki Kittilään sesongiksi lentokentälle töihin ja koulutuksen saa sitä kautta:) Itse päätin tarttua tilaisuuteen ja sain paikan:) Toivonkin nyt todella, että kaikki menee hyvin ja että olen joskus lentokenttä työssä rautainen ammattilainen. En tiedä oliko tästä apua, mutta halusin kertoa, että jos lentokenttätyö tuntuu yhtään siltä omalta jutultaei muuta kuin sinne vain töihin. Matkailualan koulutus aina iso askel eteenpäin, koska kielitaitoa arvostetaan niin paljon ja ilman sitä ei lentokentällä pärjää, sillä ohjelmatkin ovat engl.kielellä.

      mukavaa syksynjatkoa!

      • haksu85

        Kiitos kannustavasta vastauksesta,on mukava tietää, että joku muukin unelmoi lentokentällä työskentelystä..:) Onneksi itsellänikin on ainakin Englanti ja Ruotsi hyvin hallussa, siitä on hyvä lähteä ponnistamaan. Onnea sinullekin saamastasi paikasta ja todella hyvää syksyn jatkoa..;)


      • correttamente
        haksu85 kirjoitti:

        Kiitos kannustavasta vastauksesta,on mukava tietää, että joku muukin unelmoi lentokentällä työskentelystä..:) Onneksi itsellänikin on ainakin Englanti ja Ruotsi hyvin hallussa, siitä on hyvä lähteä ponnistamaan. Onnea sinullekin saamastasi paikasta ja todella hyvää syksyn jatkoa..;)

        Restonomi- ja muut opiskelijat ja työpaikkaa etsivät. Oikeakielisyys on edelleen tärkeä valintakriteeri monissa tehtävissä ja kertoo hakijasta paljon. Suomen ja Englanti ovat maita, kun puhutaan kielistä, kirjoitetaan suomi ja englanti. Tsemppiä.


      • on taito,
        correttamente kirjoitti:

        Restonomi- ja muut opiskelijat ja työpaikkaa etsivät. Oikeakielisyys on edelleen tärkeä valintakriteeri monissa tehtävissä ja kertoo hakijasta paljon. Suomen ja Englanti ovat maita, kun puhutaan kielistä, kirjoitetaan suomi ja englanti. Tsemppiä.

        jota yhä vähemmän arvostetaan matkailualan työyhteisöissä...


    • Sully

      Lopettaisitko tuon huutamisen nyt ihan heti alkuun niin homma voisi olla kaikin puolin helpompaa..? Aika hemmetin rasittavaa lukea tuollaista kirjoitusta.

    • Restonomi

      No heipähei.
      Onkohan sulla nyt kaikki palikat ihan hanskassa ylipäänsä, jos hinku asiakaspalveluun. ( Ne senkin alan "esimiehet" toivottavasti osaisi tai ainakin ymmärtäisi alasta jotain ). Jos todella pohdit/ pidät tärkeänä jotain suuntautumista tollaisessa koulutuksessa niin se arki työssä saattaa osoittautua liian haastavaksi.
      Ei millään pahalla, mutta osaamattomia "restonomeja" alalla on jo tarpeeksi. ( Käynyt siis kokeilemassa, harva on pärjännyt ).

      • sayre

        mitä säkin mussutat, että on rasittavaa lukea tollasta paskaa, kun joku on kirjottanut ja kysynyt jotain ihan asialinjalla. Anteeksi vaan, mutta vaikka ajat ovat nyt tälläiset niin matkailuala ei silti ole se, jolla menee huonoiten. Niitä rikkaita ja muita hyvin toimeentulevia kyllä löytyy lamankin keskellä. Ja muutenkin ihan tiedoksi, että kaikilla aloilta ihan varmasti löytyy kaikenlaista hiihtäjää, osaavia ja ammattitaitoisia arvostetaan kaikkialla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe