Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

maitoproteiiniallergia?

oireileeko näin?

Hei! Hiukan ollaan nyt sormi suussa ja apua vailla. Meidän kolmekuinen pikkumies saa sekä rintamaitoa että tuttelia. Noin kolme viikkoa sitten hänen jalkoihin ilmestyi kuivia punaisia pieninäppyläisiä läiskiä, neuvolassa meinattiin jos olisi pesuaineesta. No, pesuaine on vaihdettu ja välillä pestään jopa ilman aineita. Ja kuitenkin, se ei oikein vaikuta oikealta syyltä kun läiskiä on vain ja ainoastaan jaloissa. Eilen soitin neuvolapuhelimeen kun ihottumat sen verran pahannäköiset ja sieltä sanottiin että voisi olla maitoallergiaa. Ihmettelen vain, että voiko näin olla koska vauvalla ei ole mitään vatsaoireita, tai ei ainakaan kärsi niistä; ei ole hirveän itkuinen. Mutta, jalat siis ovat hirveännäköiset ja kysyisin nyt muilta että voisiko se olla ainoana oireena? Olen tänään siirtynyt täysin maidottomaan diettiin ja ens viikolla neuvolakäynti, haluaisin kuitenkin kuulla muitten kokemuksia kun tuntuu vaan niin pahalta antaa korviketta koska se on vähän kuin myrkkyä siinä tapauksessa.

9

2462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Meillä pojalla maitoallergia (niinkuin kaikki muutkin allergiat) oireilee vain iholla, ei muita oireita. Meillä pahimmat paikat ovat jalat ja kädet. Mutta on mahdollista sekin että on atooppista ihottumaa ilman allergioita.

    • mutta...

      sen verran kokemuksesta voin lohduttaa, että elämä voittaa lopulta joka tapauksessa. Eli jos syynä on maito, niin jotenkin asia järjestyy, joko sinun maidottomalla dieetillä tai korvikkeella. Eli nyt on raskasta ja tuntuu pahalta, mutta noilla asioilla on taipumus järjestyä - onneksi.

      Meillä kävi niin, että olin vaikka minkälaisella dieetillä omin lupineni ja löysinkin epäsopiviksi maidon, vehnän, naudan ja ilmeisesti myös tomaatin. Sitten menimme lääkäriin, joka määräsi maitoaltistukseen Nan-maidolla ja kas kummaa, se sopi! Olin itse ollut 1,5 kk maidottomalla dieetillä, ilmeisesti se oli auttanut suolistoa toipumaan. Käytin myöskin vyöhyketerapiassa ja annoin Solgarin maitohappobakteereja koko ajan. Maidon vaihdon jälkeen olemme kokeilleet eri ruokia ja toistaiseksi lähes kaikki on sopinut, myös vehnä, josta maha oli aiemmin kuin tynnyri. Ainoastaan omena on aiheuttanut ongelmia. Herkkävatsainen tuntuu olevan, mutta ei varsinaisesti allerginen.

      Tuon kerroin sinulle siksi, että saat toivoa - vaikka jokin ei sovikaan nyt, tilanne saattaa olla aivan toinen muutaman kuukauden kuluttua!

      • vyöhyketerapialla kuntoon

        Vauvana allergioita ei vielä ollut, mutta ala-asteella ruokavaliona riisikakut, vesi ja peruna. Onneksi löysimme pätevän vyöhyketerapeutin ja terveyttä onkin kestänyt viimeiset viisitoista vuotta!


    • ei suurin osa maailman väes...

      Suurin osa maailman väestöstä ei juo maitoa lainkaan. eihän lehmän eli toisen nisäkkään maito ole millään tavalla luonnollista ravintoa ihmiselle. Tissimaito on imeväisikäisen ravintoa ja imeväisiän jälkeen ei pitäisi mitään maitoa juodakaan. Ei se edes ole niin terveellistä kuin annetaan ymmärtää, suomessa osteporoosi jyllää vaikka maitoa litkitään enemmän kuin missään muualla maailmassa, silti muualla maailmassa osteoporoosi tuntematon sairaus.

      Jos on vaikea elää ilman maitotuotteita, niin ne voi helposti korvata erilaisilla kasvimaidoilla, jos tuntuu että ruoan laittaminen tai ruokavalion koostaminen on hankalaa muuten. Nykyään näitä on paljon erilaisia kaupan, ja useissa on lisättynä myös kalsium.

    • äitipöllö

      Jos lapsesi saa Tuttelia tai jotain muuta maitoproteiinia sisältävää korviketta, ei sinun maidottomasta dieetistäsi ole mitään hyötyä. Kaikki maitoallergikot eivät reagoi äidinmaidon kautta maitotuotteille, vaan ainoastaan itse syömälleen maitoproteiinille, kuten Tuttelille tms. Eli kannattaa ensin kokeilla "kevyempää" konstia, eli korvikkeen vaihtamista erikoiskorvikkeeseen (apteekista esim. Almiron pepti), ja jos se vie osan oireista pois, mutta ei kaikkia, kannattaa myös omasta ruokavaliosta jättää maitotuotteet pois.

      Meidän poika sai selvät oireet kaikista lehmänmaitoa sisältävistä tuotteista, myös apteekin hydrolysoiduista maidoista (Almiron pepti ja joku muu, en muista nimeä) mutta minun syömiin maitotuotteisiin hän ei reagoinut äidinmaidon kautta mitenkään. Kokeilin kyllä maidotonta dieettiä, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta poikaan.

    • poskeen!

      Heips!

      Meillä tytöllä 2v. maitoproteiiniallergia. Mutta ei ollut iho oireita. Meille neuvottiin että pumpulipuikon kostuttaa maidossa ja piirtää poskeen sillä ympyrän. Voi ilmestyä selkeät iho oireet kosketus alueelle!!

      Nopeasti oppii maidottoman ruokavalion, tsemppiä!

    • Aloittaja

      Kiitos kaikista vastauksista, tuntuu helpommalta jatkaa eteenpäin tästä :)! Kaikkeen löytyy kyllä joku ratkaisu, täytyy vain kokeilla eri keinoja löytämiseen,ja ei ole kuin muutama päivä niin meillä onkin jo neuvolakäynti odottamassa. Toivotan teille oikein mukavaa loppusyksyä!

    • stoori...

      Vanhempi ei millekään allerginen. Nuorempi syntyi ihan normilapsena, paljon rauhallisempi ja tyytyväisempi muutoinkin kuin eka. Oikein niin että kaikki ihmetteli, että miten voi tuollainen olla. Rintamaitoa sai n.2 vkoa, koska multa ei vaan tullut kuten ei myöskään ekan aikanakaan. Siirryttiin siis tutteliin, siihen, en nyt muista mikä se oli se kaikkein siedetyin yleensä. Eniwei.
      Sitten siirryttiin ihan normimaitoon ja
      kaikki meni loistavasti kunnes jätkän ollessa 1,2v, soittivat hoidosta että kaveri ripuloi aikas reippaasti siellä ja alkuun toki luultiin että kyseessä ihan vain ripullitauti. Oli 5pv himassa ja paskonta vaan jatku. Labrat ok, ei mitään. Kaveri ihan virkee ja muutenkin. Lopulta siis kyse oli allergiasta.

    • y-Y-y

      Hei!

      Meillä pojalla todettiin 3kk iässä maitoallergia. Iho ei parantunut vaikka miten vaihtoi pesuainetta, eikä vaikka miten rasvasi. Kiikutin lääkäriin joka määräsi maitodietille. Altistuksessa sitten selvisi allergia. Meillä ei poika ole koskaan kyseiseen allergiaan reagoinut muulla kuin iholla; näppyyntyy, punertuu ja lopulta hilseilee jopa "laattoina" pois. Eli ei ole mahaoireita.


      Itse neuvoisin menemään lekurille niin että iholla on jotain mitä näyttää, lääkärin ohjeen mukaan vasta sitten diettaamaan. Itse ainakaan en ominpäin olisi osannut varoa ihan kaikkea "piilomaitoa". Koska jos on allergiaa, tarvitsette myös niitä papereita kelaan jotta apteekin maidot ym saa. Ja pitäähän lääkärin tietää lähtökohdat, dietin vaikutus ja altistuksen tulokset vielä. :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe