Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

antibiootti ei auta flunssaan!

eräs päivystävä lääkäri

Jos yhden toivomuksen näin terveyskeskuksessa päivystävänä lääkärinä esittää saisin, se kuuluisi: maalaisjärkeä flunssan iskiessä!

- lääkärillä ei ole mitään taikakeinoa flunssan nopeaan parantamiseen

- antibiootti ei auta tavalliseen flunssaan koska se on bakteerilääke ja flunssan aiheuttaapi virus

- tukkoisuus, lämmönnousu ja yskä ovat ihan normaaleja flunssan oireita, eivätkä tarkoita heti keuhkokuumetta tai poskiontelontulehdusta

- flunssan 5-10 ekana päivänä on kaikilla rinosinuitis eli viruksen aiheuttama poskiontelontulehdusreaktio osana flunssaa, sille ei antibiootilla voi yhtään mitään; on kerrassaan turhaa siis tulla epäilemään poskinontelontulehdusta flunssan 2. tai 3. päivänä

- vain yksi neljästätoista korvatulehdusta sairastavasta lapsesta hyötyy antibiootista, eikä antibiootti edes auta kipuun vaan EHKÄ alkaa parantaa korvaa 3-4 päivän päästä; mieti siis 3. kertaa ennenkuin myöhään illalla tai keskellä yötä raahaat ilman kipulääkettä kipeän, väsyneen lapsosen päivystykseen; antibiootin aloittamisella ei oikeasti ole yhtään mitään kiirettä - KIPULÄÄKKEEN antamisella on ja sen voi tehdä kotona oma-alotteisesti

- kurkkukipukin on flunssan oire; jos varsinaisia nuhaoireita on vähän ja kurkku on oikeasti todella kipeä ja lämpöäkin on niin silloin kannattaa mennä käväisemään lääkärissä josko siellä se streptokokkitauti olisi

- juo lämmintä, mene peiton alle, ota buranaa ---> siinäpä flunssan hoito

- pelkän flunssan takia turhaan päivystykseen jonottavat edesauttavat flunssavirusten leviämistä kaikkiin odotusaulassa istujiin, pidentävät mm. oikeasta sairaiden potilaiden jonotusaikoja ja tulevat kunnille kalliiksi tyhjänpäiväisten käyntien kautta

FLUNSSAAN EI AUTA ANTIBIOOTTI EIKÄ MUUKAAN RESEPTILÄÄKE, VAAN SE PARANEE ITSESTÄÄN!

- jos kuume on loppunut ja vointi on hyvä mutta yskä jatkuu, se ei ole keuhkokuume

- keuhkoputkentulehdus on roskakoppadiagnoosi johon Suomessa kirjoitetaan joka päivä tuhansia turhia antibioottikuureja; yleensä syynä flunssanjälkeiseen yskään on vain flunssaviruksen aiheuttama keuhkoputkien ärtyminen eikä mitään mystinen "keuhkoputkentulehdus" johon kirjoitetut antibioottikuurit vain aiheuttavat uusia käyntejä: "mikä kamala keuhkotauti minulla on kun se ei parantunut antibiootilla!" no ei kai paranekaan, kun kyseessä on pelkkä virustauti...

14

3741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hypokondritar

      Kiitos, kun vaivauduit kirjoittamaan tämän tänne, joskin hieman näreissäsi. Olin juuri itse varaamassa aikaa poskiontelotulehdukseen, mutta taidankin sitten siirtää sitä vielä muutamalla päivällä ja odotella onteloiden itsenäistä paranemista. Kirjoittaisit lehteen vastaavan artikkelin, jotta se päätyisi kansan tietoisuuteen paremmin?

      • hypokondritar

        Ihmettelen, miksi Suomessa ei voida laittaa antibiootteja reseptivapaiksi. Ei se kuitenkaan tarkoita, että sitä tarvitsisi joka vaivaan syödä. Säästyis aikaa, rahaa ja muut ihmiset tartunnoilta, kun ei tarvitsis lääkärillä ravata.


      • Omark
        hypokondritar kirjoitti:

        Ihmettelen, miksi Suomessa ei voida laittaa antibiootteja reseptivapaiksi. Ei se kuitenkaan tarkoita, että sitä tarvitsisi joka vaivaan syödä. Säästyis aikaa, rahaa ja muut ihmiset tartunnoilta, kun ei tarvitsis lääkärillä ravata.

        Lue kirja Hyvät, pahat, näkymättömät.
        Miten selvitä elämästä mikrobien kanssa. Kirjoittanut lääkäri Pentti Huovinen. Erinomainen monipuolinen kansanomaisesti kirjoitettu teos pöpöistä.

        Antibiootteja ei missään tapauksessa pidä laittaa reseptivapaiksi, koska ihmiset käyttävät niitä väärin!!! Juuri siitähän ensimmäinen kirjoittaja kirjoitti! Reseptivapaudesta seuraa se, että kehittyy yhä pahempia bakteerikantoja, joihin mikään antibiootti ei enää pure. Bakteerien vastustuskykyisyys antibiooteille lisääntyy antibioottien käytön myötä! Antibioottien aiheuttamiin vaikeisiin suolisto-ongelmiin on kuollut jo työikäisiä ihmisiä!

        Et tainnut loppujen lopuksi ymmärtää juurikaan mitään ensimmäisen kirjoittajan sanomasta. Ratkaisu ei ole antibioottien siirtämien reseptivapaaksi, vaan turhien antibioottien välttäminen.

        Ihminen kantaa elimistössään massiivisen joukon bakteereita, joilla on oleellinen osa ihmisen elimistön normaalissa toiminnassa. Kukaan tuskin tuntee tarkaan vielä kaikkea antibioottien aikaan saamaa tuhoa. Samalla kun tuhotaan "haitallista" taudinaiheuttajaa (ja flunssan ollessa kyseessa siis virusta eli taudinaiheuttajaa, johon antibiootti ei pure), niin tuhotaan ihmisen hyvää ja tarpeellista bakteerikantaa ja annetaan lisää kasvutilaa haitallisille mikrobeille. Hyviä bakteereja tarvitaan mm. ruuansulatuksessa. Huonosti toimiva suolisto puolestaan altistaa monille muille sairauksille.

        Ylihygieenisyydellä ollaan saatu lisättyä räjähdysmäisesti allergioita, ja liiallisella hygienialla on vaikutusta ilmeisesti myös muidenkin autoimmuunisairauksien kuin allergioiden kehitykseen, kuten diabeteksen kehittymiseen. Suomen ja rajantakaisen Karjalan väestö on geneettisesti samankaltaista, mutta elinympäristöltään erilaisia. Karjalan lapsia käytetäänkin vertailuryhmänä tutkimuksissa, joissa tutkitaan hygienian ja autoimmuunisairauksien välisiä yhteyksiä.


      • drwho
        hypokondritar kirjoitti:

        Ihmettelen, miksi Suomessa ei voida laittaa antibiootteja reseptivapaiksi. Ei se kuitenkaan tarkoita, että sitä tarvitsisi joka vaivaan syödä. Säästyis aikaa, rahaa ja muut ihmiset tartunnoilta, kun ei tarvitsis lääkärillä ravata.

        EI, ei ja Ei. Antibiootteja kuten bakteerejakin on satoja erilaisia. Jos ja kun potilaalla epäillään bakteeritulehdusta (esim. virtsarakontulehdus, keuhkokuume, angiina tmv.) niin suoritetaan aina näytteenotto sairaalan laboratoriossa ja tehdään bakteeriviljely ( tulehdusarvo). Siitä selviää onko siellä epänormaalia bakteerikasvua oireilevassa kehonosassa.
        Jos on, selvitetään mikä bakteeri on kysessä, eli mitä antibioottia kannattaa määrätä!


    • korjaaja ..

      nykyään ei enää käsketä juomaan kuumaa, vaan yleesnäkkin juomaan, sillä kuuma juoma turvottaa vai jo ennestään turvonnutta kurkkua ja monen on mentävä lääkäriin tavallisenkin flunssan takia, sillä töihin tarvitaan sairaslomalappu..

      • lekuritar

        Sairaslomalappu kuuluu hakea terveydenhoitajalta arkena, EI PÄIVYSTYKSESTÄ! Toinen vaihtoehto on työterveyshuollon lääkäri tai hoitaja.


    • Omark

      Todella mukavaa, että joku lääkäri vaivautui kirjoittamaan tänne! Sääli että kollegasi menevät helpoimman kautta, ja kirjoittavat potilaalle potilaan vaatiman antibioottireseptin.

      Vaikka nykyaikana luulisi jokaisella olevan mahdollista hankkia oikeaa tietoa, niin ihmiset elävät mitä kummallisimpien harhaluulojen vallassa. Lääkäriaika oletettavasti riitä tosiasioiden selvittämiseen. Monilla ihmisillä ei ole mitään ymmärrystä terveyteen vaikuttavien asioiden välisistä syy-seuraus -suhteista. Antibiootteja pidetään ihme-eliksiireinä, eikä ymmärretä, kuinka laaja-alaista tuhoa niiden väärin- ja liikakäytöllä saadaan aikaiseksi.

      Oma terveyteni tuhottiin lapsena liiallisella antibioottien käytöllä. Aikuisena olen syönyt antibiootteja hyvin karsaasti ja saanut niistä myös aina pitkäkestoisia haittaoireita (gynekologisia hiivaoireita ja ripulointia yli vuoden ajan). Aika moni vaiva paranee ajan myötä, kun vain jaksaa odottaa.

      Ikävä kyllä elämme "kaikki tässä ja nyt" maailmassa, jossa tuottavuus on ihmisarvon mitta. Lapset pitää pikakorjata päivähoitokuntoisiksi (heidän pitkäkestoisesta terveydestä ja hyvinvoinnistaan välittämättä), jotta vanhemmat pääsevät tuottamaan rahaa. Sama on aikuisten kanssa. Pitää pysyä toiminnassa ja liikkeellä. Sitten, kun sairastuu ja putoaa kelkasta, onkin itse osa ongelmajäteosastoa.

      Maailma on sairas, ja antibioottien liikakäyttö on vain osa globaalisti häiriintynyttä näkemystä hyvästä elämästä.

      • Sairas

        Joo, kun sieltä nyt alentuvasti huudellaan niin kerron nopeasti oman juttuni. Menin lääkäriin kun kuumetta oli ollut pari päivää 38, sitten se nousi 39-40 eikä laantumista ollut havaittavissa, muut oireet vain pahenivat. Muina oireina lievä yskä ja nuha sekä hiton kipeä kurkunpää ja äänihuulet, kaulan imusolmukkeet. Ei tavan flunssan tapaista kurkkukipua. Enpä toki flunssan takia ole lääkäriin aiemmin mennytkään. Oletus tietenkin oli, että määrätessään antibiootteja lääkäri tekee viljelyn ja katsoo, onko kyseessä bakteeri- vai virustulehdus. Ei tehnyt, määräsi antibiootit, en niitä pyytänyt. Ajattelin että kai hän sitten tietää. Mutta ilmeisesti minun itseni pitäisi olla näihin asioihin perehtynyt.. Nyt sitten luen netistä kuinka vaarallinen turha antibioottikuuri voi olla, huoh. No, onneksi tämä on vasta toinen elämässä ja sen verran vinkkiä läysin, että maitohappobakteereja kannattaa kuurin aikana syödä. Sormet ristiin, sillä se kurrkkukipukin on selvästi vähentynyt.


    • ef31

      En lukenut muiden viestejä, joten saatan toistaa...

      Antibioteista on tullut resistenttejä jo joissakin taudeissa. Esim. antibioottiresistenni tippuri. Osaa varmasti olla aika ikävä tauti. Nuo taudit tulevat tulevaisuudessa leviämään Aasiasta, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Ne eivät osaa käyttää antibiootti kuuria loppuun!!!!

      SE MIKÄ EI TAPA VAHVISTAA, ANTIBIOOTTEJA!

    • viisasmies,huonolääk

      Kannattaa varmaan mainita, että jos on paha mykoplasma, sitä hoidetaan vahvoilla aineilla.

      Muihin flunssatauteihin ei oikein ole hoitokeinoa, vaan ne pitää sairastaa *kaikessa rauhassa*, eikä saa liikkua.

    • eläkeellä

      Olen toisaalta samaa mieltä mutta toisaalta eri mieltä. Minulla oli isä joka on
      kylläkin matkansa jo päättänyt mutta joka sairasti lapsena paljon korvatulehduksia
      ja siihe aikaan mm. sota-aikaan antibiootteja ei maalla asuva saanut mistään.
      Niinpä isälle tuli kuulonalenema molempiin korviin. Lisäksi minulla oli kaksi
      sisarta jotka myöksin sairastivat korvatulehduksia, ovat minua jonkin verran
      vanhempia. He myös sairastivat korvatulehduksia joihin ei saatu maaseudulla
      siihen aikaan antibiootteja, kummaltakin sisarelta meni kuulo toisesta korvasta.
      Toisella sisarella oli korva märkinyt niin että oli kuuloluu valunnut kokonaan
      ulos totesi korvalääkäri aikuisena. se siitä paranemisesta.
      Olen itse 70-ikävuötta lähestyvä nainen ja ensimmäisen antibioottikuurin
      sööin 38-vuotiaana ja seuraavien 30 vuoden aikana puolisenkymmentä
      kuuria ja täysin terve liikuntaa kovasti harrastava nainen. Käin tässä terveys-
      keskuksessa kun minulla oli kova kurkkukipu joka ei mennyt ohi 2 vk
      aikana kovalla ruinaamalla lopulta päästin nuoren lääkärin vastaanotolle
      joka totesi että labrakokeet on negatiiviset et sinä saa antibioottia.
      Koetin kertoa että en ole antibioottien suurkuluttaja vaan haluan eroon
      tästä kurkkukivusta ja kehnosta olosta mutta turhaan. Menin tietenkin
      erikoislääkärille joka kuunteli tarinani ja kirjoittai antibioottikuurin
      poskiontelo- ja keuhkoputken tulehdukseen. Kurkkukipu katosi 3 vrk:n
      kuluttua. Olen sitä mieltä että tk-lääkärinkin tulisi kuunnella potilasta
      kyllä potilas on itse itsensä paras asiantuntija ja toimii sen pohjalta
      että terveys säilyisi. Meistä harvat syövät antibiootteja huvikseen.
      Päivystysasia tällainen ei tietenkään ole.

    • Mhb

      Opiskele lisää! Kyllä muuten löytyy flunssaan parannuskeinot ja tuohon temppuun tarvitaan kolme 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif hyötybakteeria "tehosessioina"(Ei onnistu muilla hyötybakteereilla):

      .........jatkuu.
      Käytettävät Probiootti bakteeri määrät immuunipuolustuksen vahvistamisessa ja esimerkiksi kun flunssa uhkaa:
      Tehosessio. Ota Probiootti bakteereita alkuun 30…90miljardia bakteeria, esimerkiksi Asidophilus plus san kapseleita 10…30kapselia kerralla runsaan veden kera=noin 1…2dl vettä/30miljardia bakteeria-viimeisenä yötä vasten, jonka jälkeen älä syö mitään ennen seuraavaa aamua. Tee tämä ”tehosessio” 1-kk.n välein 6.n kk.n ajan ja aina kun tunnet tulevasi kipeäksi!
      Paluu tämän sivun alkuun
      Jatkuu.................
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/


      Ja antibiootti korvataan TÄYSIN noilla kolmella bakteerilla! Miksi?-Siksi että:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/


      P.S. Antibiootti ei tehoa flunssaan, vaan ainoastaan pahentaa potilaan tilaa!

    • Kohtuus kaikessa

      Kun lukee yllä olevia tekstejä tuntuu kuin antibiootit olisivat suurinta myrkkyä. Kyllä niillä on parannettu miljardeja kertoja. Ilman niitä hautausmaat olisivat täydempiä

    • Mhb

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe