Open source kehitykseen mukaan

linuxisti

Haluaisin osallistua avoimen lähdekoodin kehitykseen. Miten tehtävät on projekteissa jaettu, sillä en haluaisi työskennellä koodipätkän kimpussa, jota joku muu muokkaa? Onko olemassa mitään Linux-komenkokehoitekäskyä, jolla voisi latailla ja tallentaa uusimpia kehitysversioita? Löysin kyllä koodia netistä, mutta miten uutta koodia voi laittaa nettiin? Riittääkö jos osaa kirjan Kernighan B.W. & Ritchie D.M.: The C Programming Language.

4

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fidel1

      Usein avoimen lähdekoodin projektit ovat yhteisöjä, joissa vain pienellä joukolla on oikeus suoraan lisätä tai muuttaa projektin sisältöä. Sen sijaan kuka tahansa voi tehdä muutoksia tai lisäyksiä ja lähettää ne ns. patcheina esim. projektin sähköpostilistalle, josta ne ehkä liitetään osaksi projektia, jos muutoksesta oli jotain todellista hyötyä ja se oli hyvin tehty. Jos tällä tavoin aktiivisesti osallistuu projektin kehitykseen ja muutenkin käyttäytyy hyvin, saattaa jossain vaiheessa päästä projektin ylläpitäjäksi.

      Käytännössä kaikki vakavasti otettavat projektit säilyttävät lähdekoodiaan ym. tarpeellisia tiedostoja jossain versionhallinnassa. Yleisiä versionhallintajärjestelmiä ovat mm. subversion, git ja cvs. Näihin on yleensä kaikilla lukuoikeudet, eli voit hakea versionhallinnasta aina ajan tasalla olevan codebasen itsellesi, mutta kirjoitusoikeudet ovat edellä mainitulla rajatulla ylläpitäjäjoukolla.

      Eli lyhyesti, jos haluat ottaa osaa johonkin projektiin, liity projektin sähköpostilistalle ja kysy siellä (tai kysy suoraan joltain ylläpitäjältä) miten voisit auttaa. Tai jos sinulla on hyviä ideoita itselläsi, niin lataa versionhallinnasta lähdekoodit, tee haluamasi muutokset ja julkaise muutokset patch:na projektin postilistalla. Jos ideasi oli käyttökelpoinen, se liitettäneen osaksi projektia ja itse saat mainetta ja kunniaa ;)

    • Open Source

      Minä voin tarjota tähän mahdollisuuden ja ehdottaa toista vaihtoehtoa jos minun luoma mahis ei kiinnosta.
      Minun projektit liittyy PHP/AJAX/MySQL-puoleen ja näistä jos saat kokemusta niin ehkä jonain kauniina päivänä sinut joskus joku palkaa.
      Mutta jos et ole oikea henkilö niin minulle ei ole sinusta itselle hyötyä.

      • linuxisti

        Mulla on kyllä jo Linux-ohjelmointiin liittyvä työ, enkä tarvitse muuta rinnakkaista työtä. Ajattelin vain, että kun tuolloin olin työtön, niin olisin voinut harjoitella. PHP:tä ja MySQL:ää osaan, mutta haluaisin nykyään työni ulkopuolella opetella debuggaamaan C ja C -kielisiä avoimen lähdekoodin projekteja. T'äytyy varmaan opetella gdb ja valgrind kunnolla ennen kuin puuhaan voi ryhtyä.


      • Open Source
        linuxisti kirjoitti:

        Mulla on kyllä jo Linux-ohjelmointiin liittyvä työ, enkä tarvitse muuta rinnakkaista työtä. Ajattelin vain, että kun tuolloin olin työtön, niin olisin voinut harjoitella. PHP:tä ja MySQL:ää osaan, mutta haluaisin nykyään työni ulkopuolella opetella debuggaamaan C ja C -kielisiä avoimen lähdekoodin projekteja. T'äytyy varmaan opetella gdb ja valgrind kunnolla ennen kuin puuhaan voi ryhtyä.

        no jos sulla on työ niin miksi osallistua työhön jota joutuu tekeen ilmaiseksi. Tällöin olet jo hyvän tekeväisytesi tehnyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe