Shamaanin kutsu

Zeldawitch

Täällä on kyllä kummallisen kalseaa ja hiljaisuus joka lyö huminana erämaan yli korviini.
Olen matkalla suuren parantajan luokse,olen tehnyt taivaltani jo monta tuntia, kiertänyt viisi seitakiveä, seurannut kaikkia opasmerkkejä kerran jopa palannut takaisin lähtöpisteeseen.Pysähdyn ihailemaan eteeni levittäytyvän maiseman kauneutta, toisiaan vasten nojailevia kelopuita sammaleisten kivien keskellä joista yhdellä näen kuukkelin hyppelehtivän.Katseeni kiinnittyy edessä päin taivaanrantaan piirtyvään savujuovaa. Taidan olla lähellä määränpäätäni tai ainakin toivon niin, tällä matkalla kun olen törmännyt kangastuksiin useammin kuin koskaan aikaisemmin koko elämäni aikana.Viime yö oli äärettömän kylmä muistan heränneeni monta kertaa siihen kun nuotio oli melkein sammunut, vain viimeiset kekäleet yrittivät hengitellä viluisessa yössä.

On alkanut sataa lunta, voin melkein sieluni silmillä nähdä Luojani heiluttamassa hiuksiaan pilven päällä saaden aikaan pöllähtelevän hilsesateen joka hitaasti sirottautuu tänne maan peitteeksi.Vaikka olenkin iloinen siitä että talvi osoittaa merkkejä tulostaan, olen myös erittäin huolestunut, tiedän kuinka hankalaa on kulkea näillä lakeuksilla säiden herran armoilla.Eikä minulla ole aavistustakaan olenko lähellä vaiko kaukana määränpäästäni, voin vain arvailla.Tähän matkaan minulla on omat painavat syyni, syyt joita armoton kohtalotar ikävästi oli päättänyt lupaa kysymättä heittää pöydälleni, kuin luita jo ravitulle, mutta niin ahneelle koiralle.Näihin päiviin asti luulin aina tietäväni kuka olen, minne menen ja mistä tulen.Nyt elän vain yhtä pientä tuhoisaa hetkeä joka muutti kaiken, jätti minut ilman identiteettiä, kotia, ilman yhtäkään ystävää tässä kirotussa maailmassa..

4

1733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karvavarvas

      Jatkan matkaani. Ilma alkaa taas kylmentyä ja jokaisella henkäykselläni suustani kohoaa huurupilvi, joka hajoaa laiskasti korvani juurella. Minun täytyy pitää kiirettä, auringonlasku on jo lähellä ja huomaan että joudun kulkemaan vielä synkän näköisen korpimetsän lävitse. Mieleeni tulevat vanhat tarinat joita olen kuullut lapsuudestani asti...

      • Zeldawitch

        ...Eivät ne tarinat kertoneet Punahilkasta ja Susihukkasesta, eivät prinsessa Ruususesta eksyneenä Tuhkimon vaatteisiin.Ne tarinat kertoivat omaa karua kieltään siitä miltä tuntui jäädä yksin kovaan kylmään maailmaan jossa ainoan lohdun antoi luonto korkeine kuusineen ja pehmeine sammalvuoteineen.

        Miten mielikuvitus rakensikaan metsästä kauneimman linnan koko maailmassa, kiviset ruokapöydät täyttyivät jäkäläpikareista, havupuut kannattelivat käpyjään kuin kauneimpia kristallikruunuja.Ja armahtava yö sytytti taivaalle miljoonia spottivaloja kuin yksinäistä lohduttaakseen...


    • Jotain outoa on ilmassa. Oikeastaan se on kylmää tavalla joka tuntuu ruumiissani erilaiselta kuin tavallinen kylmyys. Korvani eivät ole paleltumassa, ne vain tuntuvat kylmiltä, siis oudolla tavalla kylmiltä.
      Matkaan parantajan luokse. Matkaa ole tehnyt jo pitkään, seitakivet ovat merkkejä, niitä on ollut jo viisi. Puihin on kaiverrettu kalan kuvia ja muitakin merkkejä. Silti tunnen pyöriväni ympyrää, ja löydettyäni pitkään taivallettuani juuri sen kiven, jolta matkani aloitin, varmistuin asiasta.
      Uusi yritys ja uusia öitä metsässä, jossa on vai kelopuita, jotka päättivät lopettaa kasvunsa satoja vuosia sitten. Kelopuu palaa hyvin, mutta varusteeni eivät riittäneet kunnollisen rakovalkean tekoon. Heräilin yöllä kylmästä laittamaan uutta puuta pesään. Kuukkeli tuli kärkkymään vähäisiä eväitäni. Veistin poron viulusta rasvaisen palan ja se kelpasi.
      Tapsin yllätäin keskellä kairaa hullun oloisen tyypin. Eihän tässä vaiheessa syksyä ole edes kärpässieniä syötäväksi. Löysin hänet kun seurasin jonkin matkaa lumessa näkyviä jälkiä. Jäljet olisin tietenkin nähnyt.
      Jo 300 metrin päästä näen jälkien jättäjän ja olen jo alkanut jo aikaisemminkin epäillä onko tämä outo kairan kiertäjä aito lappalainen vai mikä lie koltta. No onhan minulla luoteja ja ruutia. Turha mennä leukulla leikkaamaan. Vähän lähemmäksi. Tuo pelle ei taida edes tietää kuka on saati muuta. Turha haaskata patruunaa. Mutta kun noita on nyt enemmän kuin riistaa. Putosi.
      En oikeastaan pidä tällaisesta, jatkan matkaani kohti parantajaa. Merkin kuitenkin leikkasin taposta mukaani. Leikkasin sen mistä kukaan mies ei elossa luovu. Ehkä suuri parantaja haluaa sen taikakalukseen. Luulen että maksan tällä naista näkemättömällä kokemattomalla sen mitä parantajalta haluan, ja ylikin jää. Parantaja kyllä uskoo sanani poikuudenvälineistä, mutta väittä etten sitä voi tietää. Samapa tuo, mitä pyytää. Luoti olisi siistein mutta, jos naulaan sen puuhun, niin löytäjät epäilevät stadilaisia kurvin tienoilta.

      • Shakaalin luu

        Nahkaiset saapikkaani alkavat hiertää ryppyisiä ja jo ennestään rakkoisia kantapäitäni vereslihalle. Hengitän raskaasti ja välillä minun täytyy kumartua ja rykiä verisiä klimppejä. Kipu keuhkoissani on viiltävä, mutta yritän saada sen ajatusteni taka-alalle naureskelemalla pienelle elimelle, jonka olin äskettäin leikannut irti. Minulle oli opetettu jo pienenä pojan kloppina, että usein nauru on se, joka auttaa kun elämä riepoo ja ruuvi kiristää hermostoa. Muistin kuinka isäni jyrisevällä äänellään antoi tämän neuvon repiessään jo mädäntyneitä hampaitani irti, kun olin vielä pieni poikanen. Tätä muistoa kunnioittaen annoin nauruni jyristä ja saman aikaisesti silmäni kyynelehtivät paatuneen sydämeni ja riutuneen kehoni tuskaa.

        Puusta puulle nojaillen etenin, hitaasti ja tuskallisesti. Silmissäni pyöri ja ajatusten rihmastot katkeilivat. Puiden lomassa pilkisti kallio. Otin tavoitteekseni kiivetä sen päälle, vaikka en ollutkaan varma jaksamisestani. Askel kerrallaan. Lähempänä kalliota sain havaitsin leveän halkeaman. Se ei ollut kovin korkea, mutta melko leveä, voisi kai sanoa luolaksikin. Tiesin, etten jaksaisi kivuta kallion laelle ilman lepoa, joten taistelin tieni pimeää luolaa kohti.

        Nojasin luolan suun teräviin kiven säröihin. Luolasta tuli haju, miltei löyhkä, joka toi mieleeni kuukauden päivät vedessä olleen hirven ruhon hajun. Pistävä, paksu ja erittäin päälle käyvä lemu, johon sekoittui luolan oma kostea tuoksu ja jokin muu kitkerä mädän löyhkä. Onneksi olin tottunut elämäni aikana erilaisiin hajupäästöihin, enkä ollut heikkohermoinen. Päättäväisesti ryömin sisään luolaan. Päivän valo ei ulottunut muutamaa metriä pidemmälle, mutta sisällä luolassa parveili jonkinlaisia yöperhosia, joista loisti kelmeää valoa. Tämän valon avulla hahmotin hieman mihin luolan käytävä jatkui. Muutaman kerran iskin pääni seinään. Kipu oli virkistävä, mutta silmille tuleva veri vaikeutti näkemistäni.

        Voimani olivat hyvin vähissä. En ollut enää täysin perillä siitä missä olin tai kuinka kauan olin siellä ollut. Konttasin eteen päin otsa veressä ja polvet ruvella. Minulla oli hirvittävä jano ja nälkäkin mourusi vatsani uumenissa. Poron viulun olin tietysti unohtanut puun juureen, kun olin hurmiossa tappanut uhrini. Miehistä elintäkään en sentään viitsisi syödä, eikä siinä paljoa nälän pitimiksi olisi ollutkaan. Löysin luolan seinistä sammalta, jota imeskelemällä sain hieman nestettä. Tunsin saavani lisää voimaa ja jaksoin jatkaa vaivalloista taivaltani. En enää tiennyt miksi olin lähtenyt ryömimään pidemälle luolaan, tarkoituksenihan oli vain nukkua. Mutta tehty mikä tehty, minulla ei ollut tapana perääntyä. Syvemmällä luolassa kourani sattui niljakkaaseen sienirykelmään. Sen kummempia miettimättä kahmaisin kaiken kouraani ja suoraan suuhuni.

        Havahduin aivan erilaisesta paikasta. Muistin vain sammaleen ja sienet. Nyt ajatukseni menivät aivan nurin kurin, ylös alaisin ja päin vastoin. Luolakin oli muuttunut valtavaksi kammioksi. Olin kielekkeen reunalla. Pudotus reunalta oli syvä ja se peittyi pimeyteen. Silmäni täyttyivät värikkäistä geometrisistä kuvioista. Tuijotin kammion kattoa, joka tuntui jatkuvan loputtomiin ylös päin. Ylempänä näin hohtavia kiviä, sekä erilaisia seinämiltä riippuvia kasveja, jotka hohtivat kelmeää valoaan. Tätä kivien ja kasvien peittämää kattoa tuntui jatkuvan loputtomiin. En ollut lainkaan tietoinen oliko tämä kaikki vain houretta vai olinko todellakin päätynyt tähän satumaiseen kammioon. Koko ylävartaloni tuntui hyvin raskaalta ja vatsassani velloi hyvin epämiellyttävästi. En voinut kuin kumartua ja työntää pääni kielekkeen reunan yli. Annoin rajusti ylen tuntien vatsani tyhjentyvän. Värit silmissäni räjähtivät kukkaan ja ajatukseni menivät suoraan parantajan luokse. Parantaja kommunikoi kanssani toisessa ulottuvuudessa, johon olin myrkytyksen takia joutunut. Tunsin suunnatonta kauhua tätä vierasta ja outoa tilaani kohtaan, mutta tunsin myös helpotusta, ehkä minun ei enää tarvitsisikaan jatkaa raskasta matkaani ja mennä fyysisesti tietäjän luokse. Olin kohdannut parantajani.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe