monet todistella oman käyttöjärjestelmänsä paremmuutta eri tavoin. Lähinnä kuitenkin tämä tapahtuu hirvittävällä loanheitolla vastapuolelle. Tähän syyllistyvät ihan yhtä lailla Win- ja Linux- uskovaiset. Mitä helkkarin järkeä siinä on? Molemmat puolet valehtelevat, tai ainakin liioittelevat ihan älyttömästi. Kirjoitan tätä Ubuntukoneelta käsin. Ubuntu on ihan helkkarin hyvä netti- ja meilikone, toki monta muutakin juttua tässä taittuu. Tämä virusvapaus on ihan mahtavaa Linuxissa. OpenSusea käytin jonkin aikaa, mutta Ubuntu tuntuu sujuvammalta. Musan tekoon en taas kyllä tällä vehkeellä ala (teen sitä ammatikseni). Tiedän, että Mac'iin saa hyviä kaupallisia ohjelmia (audio-sekvensseri-), mutta Windows'eja olen käyttänyt 95:stä asti. Sitä ennen studiolla pyöri Atari ja Notator (joka oli helvetisti aikaansa edellä). Nyt toisessa koneessa (Vista) on CakeWalk'in audiosekvensseri ja se kyllä lyö 10-0 Linuxille olevat ilmaiset softat sekä käytettävyydessä että työkalujensa laadussa. Varmaan kaupallisia softia saattaisi Linuxillekin löytyä...niistä vain ei kauheasti kerrota.Samaten Gimp-PhotoShop vastakkain asettelu on ihan järjen köyhyyttä: Toinen on ilmainen ja toinen maksaa tonnin. Ei Gimp käytettävyydellään pääse ikinä PS:n tasolle, mutta hinta-laatu-suhde on siinä tietenkin ihan lyömätön. Tätä jaarittelua voisi käydä vaikka kuinka pitkään, mutta ydinajatukseni on: Jokaisella käyttiksellä on tarkoituksensa ja paikkansa. Yhdessä asiassa yksi on parempi ja toinen huonompi, sitten toisessa asiassa taas toisin päin. Linux-uskovaiset haukkuvat Windows'in "säätämistä": "Eheytetään, pitää olla spywaret, päivitetään" jne. Käytän tietokoneitani aivan helvetisti, enkä koskaan ole Windows'ejani eheyttänyt, enkä koskaan ole saanut viruksia tai haittaohjelmia. Päivitykset tulee automaattisesti niinkuin Ubuntuunkin. Ei kumpaakaan tarvitse sen takia bootata. Päivityksen confirmaus tapahtuu sitten, kun kone seuraavan kerran käynnistetään. Monet ovat haukkuneet (Win-leiri) mini-pc:iden Xandrosta. Minun mielestäni se toimii aivan helkkarin hienosti. En ikinä mitään XP:tä siihen laittaisi! Tosin kahdessa muussa pöytäkoneessa mulla XP:kin on, mutta niiden rauta alkaa jo olla aika vanhaa, eikä XP siis ole tässä valitusvirressä relevantti. Totean vain, että kaikkia käyttiksiä varmaankin joku kohdallaan tarvitsee, eikä kenenkään pidä sen takia tätä henkilöä huonoksi ihmiseksi ja idiootiksi alkaa haukkumaan. Terveisin, Kolmi-hiiri
Täällä yrittävät
12
785
Vastaukset
- Pielimide
Olet idiootti ja huono ihminen. Mene pois.
"Lähinnä kuitenkin tämä tapahtuu hirvittävällä loanheitolla vastapuolelle."
Ei haittaisi yhtään ellei porukka valehtelisi. Asiallinen kritiikki on aina hyväksi.
"Varmaan kaupallisia softia saattaisi Linuxillekin löytyä...niistä vain ei kauheasti kerrota."
Varmaan ne softat mitä Hollywood käyttää.. Ei varmaan ole valittamista, mutta hintalappu voi olla korkea eikä niistä siksi pidetä meteliä. En minä ainakaan Ubuntua pidä mitenkään huippuhyvänä musiikin tekoon.
"Samaten Gimp-PhotoShop vastakkain asettelu on ihan järjen köyhyyttä: Toinen on ilmainen ja toinen maksaa tonnin."
Niin, ja molemmat pyörivät joka käyttiksellä.
"Ei Gimp käytettävyydellään pääse ikinä PS:n tasolle, mutta hinta-laatu-suhde on siinä tietenkin ihan lyömätön."
No riippuu miten mitataan. PS on pääpiirteissään edellä GIMP:iä useimmissa asioissa mutta GIMP:stä löytyy joitakin pikku juttuja missä on oivallettu. Eivät kuitenkaan erityisen tärkeitä. Yhdessä asiassa GIMP kuitenkin menee Photoshopista ohitse käytettävyydessä ja se toimivuus virtuaalityöpöytien, useiden näyttöjen erilaisten ikkunamanagerien kanssa. Photoshopilla ei ole tässä mitään jakoa GIMP:n kanssa.
"Käytän tietokoneitani aivan helvetisti, enkä koskaan ole Windows'ejani eheyttänyt, enkä koskaan ole saanut viruksia tai haittaohjelmia. Päivitykset tulee automaattisesti niinkuin Ubuntuunkin."
Windowsien tiedostojärjestelmä kyllä oikeasti hidastuu ellei sitä eheytä. Vähintään puolen vuoden välein pitäisi eheytys tehdä. Helposti tarvitsee useammin.
Automaattiset päivitykset on Windows XP:ssä ongelmallisia. Ne ei aina pelaa ja Windowsit ei osaa päivittää oikein mitään ohjelmistoja. Vista sentään osaa jotain päivittää kuten Adobe Readerin ja Flashin mutta Ubuntu on näissä asioissa kirkkaasti edellä. Lisättävät pakettilähteet ja 1000x enemmän softaa tekee ylläpidon kannalta Ubuntusta hurjasti paremman kuin minkään Windowsin.
"Monet ovat haukkuneet (Win-leiri) mini-pc:iden Xandrosta."
Toimii se rajoittuneemmassa käytössä mutta itse pidän Xandrosia turhan suppeana. Kun käyttää sitä Asus EEE:tä siihen officeen, meseen ja webbiin eikä muuhun niin tähän viilattu Xandros sitten on hyvä, mutta vähänkään monipuolisemmasssa käytössä pakettien määrän vähyys alkaa tuntua ikävältä.- GIMPShop
Gimpistä on tehty käyttöliittymältään Photoshopin näköinen versio, GIMPShop. Helpottaa GIMPin käyttöönottoa, joskin peruskuvaajalle kyllä GIMPissäkin on aivan liikaa toimintoja. Usein jopa Picasan peruseditointitoiminnat riittää mulle nykyään, ohjlemahan löytyy asennettuna jopa siitä EEE:n Linux-versiosta.
GIMPShop kirjoitti:
Gimpistä on tehty käyttöliittymältään Photoshopin näköinen versio, GIMPShop. Helpottaa GIMPin käyttöönottoa, joskin peruskuvaajalle kyllä GIMPissäkin on aivan liikaa toimintoja. Usein jopa Picasan peruseditointitoiminnat riittää mulle nykyään, ohjlemahan löytyy asennettuna jopa siitä EEE:n Linux-versiosta.
"Helpottaa GIMPin käyttöönottoa, joskin peruskuvaajalle kyllä GIMPissäkin on aivan liikaa toimintoja."
GIMP:n käyttöliittymää haukutaan kyllä ihan liikaa. Tiedän ihmisiä jotka on aloittaneet kuvankäsittelyn GIMP:llä ja näiden mielestä Photoshop on ihan käsittämättömän vaikea. Itse olen käyttänyt molempia yhtä paljon, että tiedän kyllä näiden ohjelmistojen erot enkä kyllä voi sanoa kumpaakaan huonoksi.
Erilainen käyttöliittymä ei tarkoita sitä, että olisi vaikea tai huono! Esimerkiksi Blenderin käyttöliittmää pidän erittäin hyvänä vaika se on täysin erilainen kun muissa mallinnusohjelmissa. Blender vaan on niin julmetun tehokas ja mallinnus tunnetusti on sellaista nyhertämistä, että käyttöliittymän tehokkuus on vain plussaa.
- löytyy kyllä
"Musan tekoon en taas kyllä tällä vehkeellä ala (teen sitä ammatikseni)."
Ja mikset? Musantekoon löytyy linuxillekin aimo kasa hyviä softia. Jos vaan viitsisit antaa Synapticin etsiä, ruksi vähän lisää pakettivarastoja sinne niin kyllä luulis löytyvän. Googlella löytyy lisää.
Rosegarden (midisekvensseri), Ardour, Ubuntustudio, Alsa modular synthesizer, Gungirl (eJayn tyyppinen looppisekvensseri), Audacity, Bristol Virtual Synthesizer, Vocoder ja monia muita...tuossa vaan muutama mainittuna."Ja mikset? Musantekoon löytyy linuxillekin aimo kasa hyviä softia. Jos vaan viitsisit antaa Synapticin etsiä, ruksi vähän lisää pakettivarastoja sinne niin kyllä luulis löytyvän."
Löytyvät nuo tietenkin, mutta niiden hyvyys on kyllä käyttäjän korvien välissä. Juuri tämä sektori on se, missä Windows'in kaupalliset softat käytettävyydessään päihittävät nämä sinänsä ihan ok ilmaiset softat. Myönnän, etten ole muita Linux-distroja käyttänyt, kuin näitä kahta, jotka mainitsin. Ainakin tässä Ubuntussa äänimaailman, syntikoiden ja muiden tarvittavien ulkopuolisten laitteiden yhteen nivominen toimivaksi kokonaisuudeksi on aivan sairasta säätämistä. En suosittele ammattikäyttöön. Joku toinen voi suositella. Vaikka Disney tekee leffoja Linux-pohjaisilla systeemeillä, ei se paljon esim. suomalaista kotivideo-editoijaa lohduta. Ei NIITÄ ohjelmia ilmaiseksi saa. Edelleen mukavaa torstaipäivää!ThreeMice kirjoitti:
"Ja mikset? Musantekoon löytyy linuxillekin aimo kasa hyviä softia. Jos vaan viitsisit antaa Synapticin etsiä, ruksi vähän lisää pakettivarastoja sinne niin kyllä luulis löytyvän."
Löytyvät nuo tietenkin, mutta niiden hyvyys on kyllä käyttäjän korvien välissä. Juuri tämä sektori on se, missä Windows'in kaupalliset softat käytettävyydessään päihittävät nämä sinänsä ihan ok ilmaiset softat. Myönnän, etten ole muita Linux-distroja käyttänyt, kuin näitä kahta, jotka mainitsin. Ainakin tässä Ubuntussa äänimaailman, syntikoiden ja muiden tarvittavien ulkopuolisten laitteiden yhteen nivominen toimivaksi kokonaisuudeksi on aivan sairasta säätämistä. En suosittele ammattikäyttöön. Joku toinen voi suositella. Vaikka Disney tekee leffoja Linux-pohjaisilla systeemeillä, ei se paljon esim. suomalaista kotivideo-editoijaa lohduta. Ei NIITÄ ohjelmia ilmaiseksi saa. Edelleen mukavaa torstaipäivää!http://linux-sound.org/distro.html joku noista?
ThreeMice kirjoitti:
"Ja mikset? Musantekoon löytyy linuxillekin aimo kasa hyviä softia. Jos vaan viitsisit antaa Synapticin etsiä, ruksi vähän lisää pakettivarastoja sinne niin kyllä luulis löytyvän."
Löytyvät nuo tietenkin, mutta niiden hyvyys on kyllä käyttäjän korvien välissä. Juuri tämä sektori on se, missä Windows'in kaupalliset softat käytettävyydessään päihittävät nämä sinänsä ihan ok ilmaiset softat. Myönnän, etten ole muita Linux-distroja käyttänyt, kuin näitä kahta, jotka mainitsin. Ainakin tässä Ubuntussa äänimaailman, syntikoiden ja muiden tarvittavien ulkopuolisten laitteiden yhteen nivominen toimivaksi kokonaisuudeksi on aivan sairasta säätämistä. En suosittele ammattikäyttöön. Joku toinen voi suositella. Vaikka Disney tekee leffoja Linux-pohjaisilla systeemeillä, ei se paljon esim. suomalaista kotivideo-editoijaa lohduta. Ei NIITÄ ohjelmia ilmaiseksi saa. Edelleen mukavaa torstaipäivää!"Vaikka Disney tekee leffoja Linux-pohjaisilla systeemeillä, ei se paljon esim. suomalaista kotivideo-editoijaa lohduta."
Kaikki leffastudiot suunnilleen tekee leffansa Linuxeilla.
"Ei NIITÄ ohjelmia ilmaiseksi saa."
No ei kyllä. Siitä huolimatta Linuxit on kyllä parhaita juurikin ilmaisissa editoreissa. Toinen missä loistaa on ne kalliit ammattivehkeet. Se keskiluokka sitten puuttuu kyllä. Kyllä Ubuntu toimii kotivideoiden askartelussa ihan hyvin. Harrastelijallekin vielä riittää.
- Nallepuh
"Monet ovat haukkuneet (Win-leiri) mini-pc:iden Xandrosta. Minun mielestäni se toimii aivan helkkarin hienosti."
Riippuu mihin mini-pc:tä käyttää, itte käytän jopa työtehtäviin mutta siihen ei sovellu mikään linux vaan tarvitsen XP:n, jollekin mini on puhtaasti lelu jolla leikitään tai jotain vastaavaa, joitain "aikuisten" hommiakin kai linuxilla voi tehdä.
Eiköhän nää mollaajat ole jotain pikkupoikasia tai heidän tasolleen jääneitä ankeeta elämää viettäviä jotka porkaa turhautuneisuuttaan täällä,
yksi pahimmista on nää ubu-hypettäjät.- Linux-minilläkin pärjää
Työtehtäväthän on yleensä Office-pakettien pyörittämistä, ja Open Office ihan Linuxinkin kanssa on jo ihan kelvollinen Excel, Word ja Powerpoint-hommiin.
Ennen ei toimineet jotkut Excel-makrot mutta oliskohan tuo jo korjaantunut Open Office:n kolmosversiossa?
Muuten mullakin miniläppärissä on varulta Wine jotain Windows-ohjelmia pyörittämässä ja olisi itse asiassa XP:kin, mutta kun se ei EEE901:n 4GB osioon tahdo kuulemma mahtua ainakaan päivityksien jälkeen, niin tää Linux tuntuu miniläppärihommissa olevan ihan ok, jopa Xandros. Kun tämä kuitenkin on kakkos- tai kolmoskone, netbook ihan kirjaimellisesti! Mutta onhan näppärä keikkavehje vaikka kalvosulkeisiin videoprojektoriin liitettäväksi, eikä tartte neukkarissa tai muualla etsiä ensimmäiseksi pistorasiaa laturia varten!
Microsoftin ote miniläppärimarkkinoista lipsuu Vista-hypetyksen takia. Kehittäisivät vielä XP:tä pienemmän, kuitenkin yhteensopivan kevyt-Windowsin, niin ei tarvitsisi Linuxia kammeta purkkavirityksillä (kuten tiukoilla ehdoilla jatkettu XP:n rajattu myynti vain miniläppäreihin). Miniläppäreissä halutaan pitkä akun kesto eli vääntöä ei liikaa löydy, ja tämähän on ristiriidassa Microsoftin visioiden kanssa!
Tosin en ihmettele, vaikka MS:n takataskusta yllättäen sellainen miniWindows kohta ilmestyisikin, luulisi noita kehitysresursseja löytyvän käyttiksen yksinkertaistamiseenkin ainaisen! - itse yksi
pahimmista mollaajista. Ainakin mitä tulee linuxiin ja linux-käyttäjiin niin niitä Nallepuh jaksaa joka kerta haukkua.
Linux-minilläkin pärjää kirjoitti:
Työtehtäväthän on yleensä Office-pakettien pyörittämistä, ja Open Office ihan Linuxinkin kanssa on jo ihan kelvollinen Excel, Word ja Powerpoint-hommiin.
Ennen ei toimineet jotkut Excel-makrot mutta oliskohan tuo jo korjaantunut Open Office:n kolmosversiossa?
Muuten mullakin miniläppärissä on varulta Wine jotain Windows-ohjelmia pyörittämässä ja olisi itse asiassa XP:kin, mutta kun se ei EEE901:n 4GB osioon tahdo kuulemma mahtua ainakaan päivityksien jälkeen, niin tää Linux tuntuu miniläppärihommissa olevan ihan ok, jopa Xandros. Kun tämä kuitenkin on kakkos- tai kolmoskone, netbook ihan kirjaimellisesti! Mutta onhan näppärä keikkavehje vaikka kalvosulkeisiin videoprojektoriin liitettäväksi, eikä tartte neukkarissa tai muualla etsiä ensimmäiseksi pistorasiaa laturia varten!
Microsoftin ote miniläppärimarkkinoista lipsuu Vista-hypetyksen takia. Kehittäisivät vielä XP:tä pienemmän, kuitenkin yhteensopivan kevyt-Windowsin, niin ei tarvitsisi Linuxia kammeta purkkavirityksillä (kuten tiukoilla ehdoilla jatkettu XP:n rajattu myynti vain miniläppäreihin). Miniläppäreissä halutaan pitkä akun kesto eli vääntöä ei liikaa löydy, ja tämähän on ristiriidassa Microsoftin visioiden kanssa!
Tosin en ihmettele, vaikka MS:n takataskusta yllättäen sellainen miniWindows kohta ilmestyisikin, luulisi noita kehitysresursseja löytyvän käyttiksen yksinkertaistamiseenkin ainaisen!"Ennen ei toimineet jotkut Excel-makrot mutta oliskohan tuo jo korjaantunut Open Office:n kolmosversiossa?"
Kannattaa tallentaa vain toimiviin standarditiedostoihin niin ei ole ongelmia.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663225
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272283Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681849Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t281745Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161411- 281371
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61266Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja291251Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631167