Eri selainten toiminta

apua

Tein innoissani kotisivut käyttäen html:ää. Loin sivun "muodon" css-tyylitiedostolla. Ja sivu näyttääkin hyvältä Internet Explorerilla. Mutta ei Operalla. Minulla on vasemmalla navigointivalikko ja oikealla tekstitila. Siis..
1. Miksi tekstitilassa oleva teksti sijoittuu kummasti Operalla? Voiko sen pakottaa css:llä johonki tiettyyn kohtaan niin että kaikki selaimet näyttäis tekstin hyvin?
2. Miten saisin tuon navigointivalikon jatkumaan automaattisesti yhtä pitkälle kuin tekstitilakin venyy (riippuen tekstin määrästä)?
Kysymykseni ovat kummallisia, mutta olisin iloinen jos joku keksisi ongelmiini ratkaisun.

3

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koodi-Jere

      Onneksi olkoon. Olet löytänyt tiesi weppisivujen tekijän helvettiin. Jotta sivuntekijöiden elämä ei olisi liian helppoa, eri selaimet (IE) ovat päättäneet olla noudattamatta css-standardeja.

      1. Testaa aina sivuja vähintään Mozilla Firefoxilla ja IE:llä samalla kun rakennat niitä. Näet heti jos toteutus kusee. Firefox näyttää todennäköisimmin sivun oikein, joten ongelmanasi on saada myös IE näyttämään sivu oikein. Testaamalla löydät kyllä tavan, jolla sivu toimii molemmilla. Kokemuksen kautta opit välttämään css-määrityksiä, jotka eivät toimi kunnolla ie:ssä.

      Jos teet sivun oikein, se näyttää lähes varmasti samalta firefoxilla, operalla ja safarilla. Ongelma on siis IE < 8. Tuon kasin yleistyminen ja valmistuminen(?) tulee joskus tulevaisuudessa helpottamaan hieman tämän sorretun ammattiryhmän työtä.

      2. Oletuksena laatikko (esim. div) kasvaa tekstin mukana, joten olet koodannut itsesi suohon, jos näin ei ole. Ilmeisesti haluat, että laatikko on vähintään tietyn kokoinen, mutta tarvittaessa kasvaa tekstin mukana. On olemassa min-height ja min-width, mutta ainakaan ie6 ei sitä tue. Muutenkin tuollaisen "oikotien" käyttäminen olisi liian helppoa. Kikkailemalla ja kiertelemällä se kyllä onnistuu.

      Netistä löytyy kyllä tietoakin noista ie:n css-bugeista, joten opettelemalla niitä, osaa välttää ainakin pahimmat sudenkuopat. Itse teen sivuja testaamalla, joskus se ratkaisu löytyy. Ajan myötä oppii suhteellisen varmoja tapoja. Huomaa myös ulkoasun suunnittelussa välttävän sellaisia juttuja, jotka ovat hankala toteuttaa.

      • apua

        Ihan kun olisin eilen tehnyt saman virityksen kun tänään, mutta tänään se vaan toimii. Testailin useemmalla selaimella. Mut kiitos kuitenkin vinkeistä, otan opikseni (ja pysyn tämän projektin jälkeen mahdollisimman kaukana weppisivuista)


    • vielä 50vuotta

      lähinnä ie6 on oikeastaan ainut selain mille pitää tehdä pieniä korjauksia ja vippaskonsteja aina silloin tällöin jotta näyttäis oikein :) pitää muistaa et ie6 on vuodelta 2001 ja on windowsissa mukana, ja suurelle osalle vielä nykyäänkin se pieni sininen e työpöydällä tarkoittaa internettiä :) eli suurelle osalle se explorer takoittaa internettiä. Esim tuttavani tuumas kun kysyin joko oli ottanut nettiliittymän, et joo nyt on explorer asennettu :)

      t.täysin turha kommentti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe