Satu muurahaisista ja termiiteistä

uusintaa

Tässä muuan satu netin satuaarrearkusta. Koen todella oudoksi, jos tämän palstan sensuuritaso on jo sitä, että sadutkin poistetaan... Mutta tässä se nyt kuitenkin tulee:

Olipa kerran pieni metsä pohjoisessa. Metsässä oli kekomuurahaisten pesä. Tämä muurahaisyhdyskunta ei ollut suuren suuri, mutta se toimi moitteettomasti ja työläiset hoitivat säntillisesti ja ripeästi askareensa. Kuningatar muni pesään uusia kekomuurahaisia, joista tuli taas uusia työläisiä ahertamaan pesän työntäyteisessä elämässä. He puolustivat pesää tunkeilijoita vastaan, toivat ruokaa pesään , hoitivat kuningatarta ja korjasivat pesää. Elämä yhdyskunnassa jatkui sukupolvesta toiseen tasaisen kehityksen merkeissä.

Kunnes eräänä päivänä kekomuurahaisten luokse saapui termiittejä. Termiitit sanoivat tulevansa kaukaa hiekkaerämaasta, jossa heillä oli ollut yhdyskuntansa, joka oli nyt tuhoutunut. (Myöhemmin kekomuurahaiset saivat kuulla, että termiitit olivat itse kinastelullaan tuhonneet yhdyskuntansa). No, kekomuurahaiset olivat vieraanvaraista väkeä ja termiitit olivat oikeastaan heidän sukulaisiaan, joten kekomuurahaiset toivottivat termiitit tervetulleiksi, olihan pesässä toki tilaa.

Aluksi kaikki näytti menevän hyvin. Mutta pian termiittien tulon jälkeen pesässä oli nähtävissä muutos. Kekomuurahaisten tapaan termiitit eivät osallistuneet juurikaan yhdyskunnan töihin, vaan keskittyivät pitämään hauskaa ja ahmimaan kekomuurahaisten pesään kantamia herkkuja. Osa kekomuurahaisista napisi hieman tästä, mutta toiset sanoivat, että vieraille pitäisi olla kohtelias.

Viikko viikolta pesälle saapui yhä uusia termiittejä, jotka pyysivät tai oikeammin vaativat päästä pesään turvaan. Heidätkin otettiin pesään, sillä vielä oli tilaa, vaikka käytävät olivat jo huomattavasti ahtaampia.

Sitten tapahtui muutama ikävä tapaus. Termiitit, jotka olivat paljon suurempia kuin kekomuurahaiset, satuttivat muutamia kekomuurahaisia niin, että pari heistä jopa kuoli. Termiitit vastasivat kekomuurahaisille näin käyneen siksi, että jotkut kekomuurahaisista olivat pilkanneet heitä ja vaatineet heitä käyttäytymään kuten kekomuurahaiset, siis tekemään työtä ja olemaan mekastamatta. Muutamat kekomuurahaisista pyytelivät termiiteiltä vuolaasti anteeksi ja lupasivat, että ne kekomuurahaiset, jotka vielä häiritsevät termiittejä jäteään ilman ruokaa tai jopa karkotetaan pesästä.

Yhä suurempi joukko kekomuurahaisita alkoi olla vihoissaan termiiteille näiden käytöksestä. Termiitit näet olivat edelleen työhaluttomia, heille ei kelvannut kekomuurahaisten arkiruoka, vaan ainostaan lihavat sokeritoukat. Myöskään termiitit eivät halunneet asua samoissa käytävissä kekomuurahaisten kanssa, sillä heidän mielestään kekomuurahaiset olivat alempiarvoisia.

Kekomuurahaisten kuningatar kuitenkin puolusti termiittejä ja puhui työläisilleen, että näiden tulisi kunnioittaa termiittejä näiden erilaisista tavoista huolimatta. Osa kekomuurahaisista ylisti kuningatarta hänen suuresta viisaudestaan; muut olivat vaiti.

Termiitit alkoivat käyttäytyä yhä röyhkeämmin, kekomuurahaisten pahoinpitelyistä tuli jokapäiväisiä ja pesän vartioiden puuttuessa tilanteeseen termiitit uhkailivat heitäkin. Termiiteillä oli pesässä myös monta omaa naarastermiittiä, jotka ryhtyivät munimaan synnyttäen satoja uusia pikkutermiittejä.

Tämä oli ennenkuulumatonta, sanoivat monet kekomuurahaiset, pesä oli muutenkin ahdas termiittien takia, eivätkä kekomuurahaiset enää ehtineet laajentaa ja kunnostaa pesää, kun kaikki aika meni termiittien ruokkimiseen. Sitä paitsi pesässä kuului olla vain yksi muniva kuningatar. Yhä useammat vaativat termiittien lähettämistä takaisin termiittien hiekkaerämaahan. Jotkut kekomuurahaiset kuitenkin suuttuivat tästä ja moni termiittejä vastustava ajettiin pesästä kokonaan kauemmaksi metsään inhojen petojen saaliiksi.

Syksy läheni, mutta pesän ruokavarastot olivat tyhjemmät kuin koskaan ennen. Pesä oli myös pelottavan hauras ja monet työläiset olivat peloissaan pystyttäisiinkö sitä enää korjaamaan, jos se sattuisi vahingoittumaan vaikka karhun tai kumisaappaan hyökkäyksessä. Työläiset olivat väsyneitä termiittien aiheuttaman lisätyön takia eivätkä ne enää jaksaneet kantaa sokeritoukkia, kirvoja ja neulasia samaan tahtiin pesään.

Viimein koitti tuhon päivä. Termiitit olivat kyllästyneitä ja vihaisia, koska sokeritoukkia ei enää tuotu heidän eteensä samaan tahtiin. Ne jopa murskasivat tusinan työläsiä pelkästä turhautumisesta. Nyt kuningatar ja hänen tukijansakin heräsivat ja komensivat sotilaat pidättämään työläiset surmanneet termiitit, sillä pesän lait olivat pyhiä ja niitä piti kunnioittaa.

Termiitit olivat kuitenkin liian paha vastus paljon pienemmille sotilaille, joita oli paljon vähemmän kuin termiittejä, vaikka kaikki pesän työläiset olisi laskettu mukaan. Termiitit hyökkäsivät joukolla sotilaiden ja työläisten kimppuun murskaten heidät täysin. Satoja kekomuurahaisia kuoli sinä yönä. Kuningatar jatkoi vastarintaa uskollisten alamaistensa kanssa kammiossaan joitakin päiviä, mutta viimein termiitit tunkeutuivat sinne ja surmasivat raa'asti kuningattaren suojelijoineen. Pesä oli menetetty.

Kerrotaan, että joitakin kekomuurahaisia pääsi pakenemaan ja ne lähtivät levittämään sanaa termiiteistä metsän muihin yhdyskuntiin. On kuitenkin epäselvää, että kuunneltiinko niitä. Pesä taas on nykyään pelkkä autio kasa neulasia. Termiitit ovat hylänneet sen aika päiviä sitten ja siirtyneet jonnekin muualle.

..Kysymys kuuluu: voimmeko oppia jotakin kekomuurahaisten kohtalosta?

0

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

        Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
        Kuopio
        20
        1720
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        28
        1339
      3. Minun oma kaivattuni

        Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
        Ikävä
        63
        1229
      4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        10
        1143
      5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        29
        1085
      6. Tervehdys!

        Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
        Turku
        65
        1056
      7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        10
        1045
      8. Paske perse pillu

        Kulli seksi hiv
        Ikävä
        6
        1033
      9. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        6
        1010
      10. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        30
        1009
      Aihe