Kysyisin ihan tällaista, oma järki sanoo, että näin on mutta miten muiden järki/kokemus.
Kun viini on valmista ja se lapotaan ja sitten lisätään pysäyttäjää ja kirkastetta ja lapotaan taas ja joissakin vielä kerran, niin, jos unohtuu muutamiksi päiviksi nämä lappoamiset, niin kerääkö se kitkerää makua näistä pohjalle saostuneista jämistä.
Näin varmasti on, mutta onkohan se kuinka merkittävää.
Viinin kitkeryys/paha maku
1
2782
Vastaukset
Teen itse viiniä Zilga-rypäleistä ja annan puristetun marjamassan olla tarkoituksella useita päiviä käymisen jälkeen astian pohjalla. Tämä antaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä viiniin. Lisään ensin tammilastut ja sitten n. viikon kuluttua lappoan viinin poistaakseni pohjasakan. Tammilastut saavat olla vielä 3-6 kk kypsyttämässä viiniä.
Ei ole kitkerää, vaan maistuu punaviiniltä. (Sitähän se onkin)
Ps. käytän pelkkää jalohiivaa ilman minkäänlaisia ravintosuoloja, pektolaaseja, keskeyttimiä , selkeyttäjiä ym.
-Pullot aivan täyteen, ettei viini hapetu säilytyksessä, joten en lisää edes rikkidioksia!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke673394- 1432380
- 921898
- 1711629
- 901513
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?761464- 661457
- 711236
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771150Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t351118