Kysyisin ihan tällaista, oma järki sanoo, että näin on mutta miten muiden järki/kokemus.
Kun viini on valmista ja se lapotaan ja sitten lisätään pysäyttäjää ja kirkastetta ja lapotaan taas ja joissakin vielä kerran, niin, jos unohtuu muutamiksi päiviksi nämä lappoamiset, niin kerääkö se kitkerää makua näistä pohjalle saostuneista jämistä.
Näin varmasti on, mutta onkohan se kuinka merkittävää.
Viinin kitkeryys/paha maku
1
2911
Vastaukset
Teen itse viiniä Zilga-rypäleistä ja annan puristetun marjamassan olla tarkoituksella useita päiviä käymisen jälkeen astian pohjalla. Tämä antaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä viiniin. Lisään ensin tammilastut ja sitten n. viikon kuluttua lappoan viinin poistaakseni pohjasakan. Tammilastut saavat olla vielä 3-6 kk kypsyttämässä viiniä.
Ei ole kitkerää, vaan maistuu punaviiniltä. (Sitähän se onkin)
Ps. käytän pelkkää jalohiivaa ilman minkäänlaisia ravintosuoloja, pektolaaseja, keskeyttimiä , selkeyttäjiä ym.
-Pullot aivan täyteen, ettei viini hapetu säilytyksessä, joten en lisää edes rikkidioksia!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2524548Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1282978Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412742Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741730Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051563Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn201461- 551314
- 931235
- 471085
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2041083