Ju-jutsu vai Krav maga

Haen toimivaa

Hei! Olen 43 vuotias kaveri, harjoitellut karatea aina ruskeaan vyöhön asti, mutta siitä on jo aikaa 20 vuotta, haluaisin aloittaa itsepuolustuksen harjoittelun ja nimenomaan toimivan ja vanhemmallekin sopivan lajin.

Olen katsellut kahta lajia jujutsu(hokuto) ja Krav maga, kumpi olisi sopivampi ja järkevämpi keski-ikäiselle itsepuolustuslajiksi?

36

2147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----

      Noilla hokuto -porukoilla on kait jotain sisäisiä linjavääntöjä, mikä voi vaikuttaa treenaamiseen. En tiedä varmuudella, mutta mutua.

      Krav maga ei ole kiinni Suomen harrastajaporukoissa ja se käytännössä toimivaa ip:tä.

      Kokeile tunti molempia, sillähän se selviää. Vanhana karate -harrastajana sulle varmaan nopeasti selviää, kumpi antaa enemmän nykytilanteessasi.

      • jutsuka

        nyt menee heti off-topic, mutta mitä linja vääntöjä tarkoitat? Itse en ole tällaista havainnut.


      • ---
        jutsuka kirjoitti:

        nyt menee heti off-topic, mutta mitä linja vääntöjä tarkoitat? Itse en ole tällaista havainnut.

        En ole asiantuntija, mutta täältä nappasin.
        http://www.kamppailija.net/index.php?topic=70.0

        Voi olla tuulesta temmattua, mene ja tiedä.


      • rämpii
        --- kirjoitti:

        En ole asiantuntija, mutta täältä nappasin.
        http://www.kamppailija.net/index.php?topic=70.0

        Voi olla tuulesta temmattua, mene ja tiedä.

        keskinkertaisen kamppailuajattelun suossa. Ip-näkemykset ovat alkeellisella tasolla sen jälkeen kun innovatiivisimmat ip-valkut lähtivät omille teilleen ja urheiluvalmennuksen taso paljastui jo siinä vaiheessa kun Maunu johdatteli potkunyrkkeilijät omaan nykyisin kukoistavaan liittoonsa. Kaapeli ei ole enää entisensä.

        Valitse jokin muu mykyaikainen ip-laji.


    • aikanaan treenannut

      Ehdottaisin että etsisit hokutoryun sijaan Suomen Jujutsuliiton alaisista seuroista mieleisesi. Keski-ikäisenä kaverina saat varmasti enemmän vastiketta treenimaksuille liiton seuroissa. Voit valita englantilaisen, saksalaiset tai brasilialaiset tyylin välillä, tai sitten ihan perinteistä japanilaista jujutsua. Ottelemaankin pääset mutta sitä ei tarvitse tehdä hampaat irvessä.
      Liiton seuroissa on pitkänlinjan ohjaajia usealla yli 20 v treeniä takana ja daneja muistakin lajeista.
      Käy tutustumassa
      www.jujutsuliitto.fi

    • Haen toimivaa

      Kiitoksia vinkeistä, kävin jo katsastamassa Combat academyn krav maga harjoituksia ja ne vaikuttivat vakuuttavalta toiminnalta, täytyy vielä katsoa sitä saksalaista jujutsua, mutta luulen että minunlaiselleni ex-karatekalle Krav maga sopisi hyvin.

      • entinen hokutoryu

        jujutsuka

        kyllä kipupisteet uskoakseni kuuluvat aven jutsuun
        niitä opetti sinivöinen opettajani
        niistä ei vaan paasata koska ne eivät ratkaise peliä (tulleet englannista)
        mikään muu yksittäinen asia ei ratkaise peliä kuin vitun hyvä ja vahva yksinkertainen ja toimiva PERUSTEKNIIKKA

        pensalan ja totin mukaa yksinkertainen on vahva ja vahvat tekniikat ovat yksinkertaisia
        eikös se pensala ole aven kirjassa
        eli missä
        on pohja/alkuperä suomen turva-alan tekniikoille

        HERÄTYS EI USKONNOLLINEN MUTTA TÄLLAINEN TULEE
        ENSIMMÄISESSÄ MYLLYSSÄ KUN SUA HAKATAAN EDESTÄ JA SIVULTA TYÖTEHTÄVÄSSÄSI
        LEUKAQ ON RINNASSA JA KURISTAT (HAPETAT YHDEN KERRALLAAN POIS PELISTÄ)
        TAI KUN 2VIIKKOA VYÖKOKEEN JÄLKEEN (vaikkakin vain vihreä ) SUT PUUKOTETAAN OVELLE JA REFLEKSIMÄISESTI PELASTAT ITSESI SILLÄ KAIKKIEN NAURAMALLA HOKUTORYUN RANNELUKOLLA
        (puukottaja linnalomalla toistetuista tapoista)
        tarkoitus ei "kehua selvisin ainoastaan nuoren ikäni nopean refleksin ja hyökkääjän asevalinnan terän pituus n.10cm taittopuukko siihen aikaan ei ollut viellä yhdelläkädellä avautuvia spyderco puukkoja ja fyysisen pienuuden vuoksi eli oli itseni kokoinen"

        hokutoryu on ainoa laji jossa mylly luodaan tatamilla oranssin ja vihreän välillä turvallisesti ennaltasovituin liikevalinnoi vyökoe liikket 3 tai 2 miehen välille tempo nopeutuu ja nopeutuu kunnes et enään tajua missä (on lattia seinät katto välistä et näe kun hikeä on silmissä tai) itse olet.
        samaan pystytään kyllä nyrkkeilyssäkin mutta tiedät että jos väsyt tuomari keskeyttä
        tatamilla ei näin käy

        anna kun selvennä
        kun olet lyönyt sinut on blokattu lyöty ja heitetty ja lopetettu (kivekset(oma opettaja veti aina niin että kiveksiin sattui kunnes opin tippumaan niin sikiöön ettei enään osunut) ohimo)

        sillävälin kun nouset ylös toista miestä heitetään ja juuri kun olet valmiusasennossa
        äskeinen (3)heittäjä hyökkää ja teet saman kombinaation kuin hän ja heti lopetuksen jälkeen valmiusasento ja se (2)toinen mies jota heitti se jonka juuri lopetit on jossain takanasi sinun on havaittava hänet sillä hän ei odottele

        kun tahti kovenee lyönti tulee nopeammin ja nopeammin heikottaa ja et meinaa millään ehtiä osumia tulee läpi (vastapuoli ehtii ehkä hiukan keventää osuma ei tule ihan täysillä ja onhan sblokkisi siinä välissä)varsinkin kun se (2)mulkku odottaa seläntakana tai sivulla ja lyö heti kun käännyt

        eli
        ei voi sanoa etteikö olisi simulaatio treeniä
        ja olet tappelukykyinen kun astelet vaikkakin vain vihreän kokeeseen yllä olevahan on kontrolloitua myllyä

        oli ehkä vähän sekavasti kirjoitettu mutta tällaisia tilanteita

        omalta osaltani olen rajattoman kiitollinen niinikedolle siitä että harjoituskeinot olivat niin hyviä että sain jatkaa elämääni sen ensimmäisen puukkotilanteen onnistuttua se vastapuoli olisi tappanut varmasti pikaistuksissaan (sitähän se tykkäs kylillä tehdä)

        KIITOS AVE

        OLIHAN "KAROTISTAKIN sotilastekniikka vyöllä" HYÖTYÄ hupparin kauluskarotti pelasti terveyden

        kun silmät oli jo hakkattu niin turvoksiin ettei toisella nähnyt enään kuin osittain kun nahkat valui turvotuksen paineesta eteen (tunsin kyllä että tossa sepaska on kohta se notkahtaa ja joutuu siteisiin samalla kuulu sivulta kaverin tukijoukkojen huutoja "aika turvallinen meininki olla yksin "

        (symbolisoikoon tuo nyt sitä hikeä silmässä,aina ei näe ja itsepuollustuksessa(työssä) ei ole tuomaria sielläkun epäonnistut jää traumat tai lähtee terveys / henki sekä saat wanabe miesten naurut vielä kaupanpäälle)

        (karotti pelasti ehkä hengen jos isommat huligaanit hakkaa pienemmän virkamiehen porukalla, jos valot sulta sammuu et voi tietää koska pojat lopetta, ja sehän on vaan pojilta vahinko jos raato tulee,vahingoista ei tuomiot ole pahoja jos saat puukosta 5kertaa sisuksiis etkä tyhmänä virkamiehenä tajuu kuolla saa puukottaja korkeintaan törkeän pahonpitelyn istuttavaksi )


        toivoa sopii etteivät lapseni joita nykyisin minulla on
        tule turva-alan piiriin jos tulevat välittävät he kiitoksen puolestani perille vihreän graduoituaan

        sillä jos olisin epäonnistunut aikoinani 90-luvulla ekassa tilanteessa ja saanut sen puukon sisuksiini ei lapsia olisi
        ja
        jos olisin epäonnistunut 2000-luvulla ei heillä olisi isää

        huomisesta ei tiedä sillä ei se hokutoryukaan huonolta tuurilta pelasta eikä auta jos raksalla tippuu tonni terästä niskaan

        mutta

        kiitos Auvo Niiniketo


        en ole ainoa siksi en viitsi mokomalla o sensei:tä
        häiritä
        onhan meidät opetettu lukemaankin emmekä me siitä ketään kiitä "vai oottekos käyneet kiittään vanhoja maikkojanne"

        Niinikedon opit ovat auttaneet monia selviytymään
        kiitokset myös matsuolle


    • Tjjk Hokutoryu

      Joo siis hokutoryu on moderni itsepuolustus tyyli suunta, jota myös räätälöidään poliiseille, portsareille, sotilaille jne...

      se on tehokasta ja suora viivaista ja myös kehon hallinta ja kuntoilu tulee mukaan

    • Vanhempi polvi

      Todella hyvä ja reaalikirjoitus nimimerkiltä entinen hokutoryu, niin tuttua, niin tuttua.
      Treenasin itse vuosia jujutsua(hokuto) muitakin lajeja oli pohjana, toimivaa ja kovaa jutsua, taukoja tuli kun ikää ja vammoja, vaihdoin sitten Krav magaan, koska se vähemmän kuluttavaa kuin jujutsu, mutta Maga on myös hemmetin tehokas laji ja ideaa löytyy, myöskin reaaliharjoitteita, todella tarkkaan analysoituja, että suosittelen.

    • 10+3

      Hokutoryu oli ainakin vielä 10 vuotta sitten kropalle kuluttava laji. Esim. selkävaivat oli pidempään harjoitelleiden keskuudessa yleisiä, kun heittoja tehtiin enimmäkseen toiselle puolelle eikä harjoitteiden kuluttavuuteen kiinnitetty muutenkaan kovin paljon huomiota. Lajin "kovuutta" korostettiin mm. tekemällä tekniikoita niin kovaa, että aivot jäi välillä narikkaan... pitkän aikavälin seurauksena paljon hajonneita paikkoja.

      • vanhempanaviisaampi

        Kannattaisi treenata molemmille puolille. Selkä ei tosin yleensä tule kipeäksi siitä että heitetään vai toiselle puolelle, vaan siitä että heitetään väärin. Väärin heittämällä saadaan selän kipeytymisen päälle heikkoja ja tehottomia heittoja. Taitaa olla niin että jujutsutreenit on väärä paikka opetella heittämään, judossa ja painissa nuo asiat osataan.

        Treenien vetäjissä iso auktoriteetti ja huono tietämys urheiluvalmennuksesta on vaarallinen yhdistelmä, josta seuraa turhia urheiluvammoja. Jos yhdelläkään seuran vetäjällä ei ole valmentajakoulutusta tai -tutkintoa, kannattaa miettiä harrastaako oikeassa paikassa?


    • Mieti mitä haet?

      Miksi 43 vuotiaana pitää harrastaa itsepuolustuslajia? Työn vuoksi? Eikö ikä ole jo rauhoittanut riehumista kylillä ym. riskikäyttäytymistä? Itselläkin on jo ikää sen verran etten enää jaksaisi miettiä nakkikioskijonossa tappelemista treeneissä. Kokeile kamppailu-urheilua. Terveempi meininki.

      • 17+7

        Moni tahtoo harrastaa itsepuolustuslajia ihan vaan siksi kun se on niin kivaa. Ei siihen tarvita sen kummempaa syytä.

        "Eikö ikä ole jo rauhoittanut riehumista kylillä ym. riskikäyttäytymistä? Itselläkin on jo ikää sen verran etten enää jaksaisi miettiä nakkikioskijonossa tappelemista treeneissä."

        Itsepuolustustilanteisiin voi joutua, vaikkei kerjäisi verta nenästään. Kaikki vanhenee aikanaan, ja raihnaiset vanhukset on helppoja uhreja ryöstäjille sun muille. Mahdollisuuksiaan voi parantaa, jos on aloittanut harjoittelun hyvissä ajoin.


      • Mieti mitä haet?
        17+7 kirjoitti:

        Moni tahtoo harrastaa itsepuolustuslajia ihan vaan siksi kun se on niin kivaa. Ei siihen tarvita sen kummempaa syytä.

        "Eikö ikä ole jo rauhoittanut riehumista kylillä ym. riskikäyttäytymistä? Itselläkin on jo ikää sen verran etten enää jaksaisi miettiä nakkikioskijonossa tappelemista treeneissä."

        Itsepuolustustilanteisiin voi joutua, vaikkei kerjäisi verta nenästään. Kaikki vanhenee aikanaan, ja raihnaiset vanhukset on helppoja uhreja ryöstäjille sun muille. Mahdollisuuksiaan voi parantaa, jos on aloittanut harjoittelun hyvissä ajoin.

        Itsepuolustustilanteisiin voi joutua jos tykkää juosta kaupungin yössä. Kännissä oleminen lisää riskiä niin että sitä voi sanoa todelliseksi. Selvin päin ilman omaa syytä 7 - 22 välillä hyökkäyksen uhriksi joutuminen on todella harvinaista. Todennäköisemmin jäät auton alle.

        Kun valitset kamppailu-urheilun, esimerkiksi sopivat nyrkkeily tai judotreenit, sinulla on lähes 100% riski että joku hyökkää kimppuusi ja joudut käyttämään oppimiasi tekniikoita täydellä teholla. Se tapahtuu treeneissä ja sitä sanotaan otteluharjoitukseksi. Se vasta onkin kivaa.


      • neppizee
        Mieti mitä haet? kirjoitti:

        Itsepuolustustilanteisiin voi joutua jos tykkää juosta kaupungin yössä. Kännissä oleminen lisää riskiä niin että sitä voi sanoa todelliseksi. Selvin päin ilman omaa syytä 7 - 22 välillä hyökkäyksen uhriksi joutuminen on todella harvinaista. Todennäköisemmin jäät auton alle.

        Kun valitset kamppailu-urheilun, esimerkiksi sopivat nyrkkeily tai judotreenit, sinulla on lähes 100% riski että joku hyökkää kimppuusi ja joudut käyttämään oppimiasi tekniikoita täydellä teholla. Se tapahtuu treeneissä ja sitä sanotaan otteluharjoitukseksi. Se vasta onkin kivaa.

        Kahdenlaisia kamppailijoita. Niitä jotka on otellu kovia kavereita vastaan. Ja sit niitä jotka on treenailleet kikkoja siihen jos joutuu tilanteeseen. Todennäköisesti ikinä ei käy mitään, mut kumpi haluut olla jos tilanne tulee?


      • Pyhä yksinkertaisuus
        Mieti mitä haet? kirjoitti:

        Itsepuolustustilanteisiin voi joutua jos tykkää juosta kaupungin yössä. Kännissä oleminen lisää riskiä niin että sitä voi sanoa todelliseksi. Selvin päin ilman omaa syytä 7 - 22 välillä hyökkäyksen uhriksi joutuminen on todella harvinaista. Todennäköisemmin jäät auton alle.

        Kun valitset kamppailu-urheilun, esimerkiksi sopivat nyrkkeily tai judotreenit, sinulla on lähes 100% riski että joku hyökkää kimppuusi ja joudut käyttämään oppimiasi tekniikoita täydellä teholla. Se tapahtuu treeneissä ja sitä sanotaan otteluharjoitukseksi. Se vasta onkin kivaa.

        Höpöhöpö, ei sparrausta lasketa hyökkäykseksi. Siellä hyvällä meiningillä vaan testaillaan taitoja, ei todellakaan yritetä pistää toinen jauhelihoiksi.


      • neppizee
        Pyhä yksinkertaisuus kirjoitti:

        Höpöhöpö, ei sparrausta lasketa hyökkäykseksi. Siellä hyvällä meiningillä vaan testaillaan taitoja, ei todellakaan yritetä pistää toinen jauhelihoiksi.

        Kuka puhui sparraamisesta? Sparraaminen ja otteleminen ovat eri asioita.

        Otteleminen tarkoittaa sitä että kun astut matolle tai kehään, laitat egosi, taitosi, fysiikkasi ja terveytesi peliin. "Meininki on hyvä", mutta paineet ovat järjettömät. Jos menee hyvin, intosi ylittää pelon ja vedät aivan täysillä. Vastustajasi vetää täysillä takaisin.

        Katsomosta nähdään kun voitat. Tutut ja vieraat näkevät katsomosta myös kun sulta lähtee ilmat pihalle tai taju kankaalle ja tuomari julistaa vastustajan voittajaksi. Poistut matolta lyötynä, ihmiset katsoo, hävettää ja vituttaa...lisäksi sattuu. Olit valmistautunut ja jännittänyt matsia kauan ja tuli pataan.

        Meni miten meni olet otellut ja sillä ei ole mitään tekemistä sparraamisen tai treenamisen kanssa. Ja jos ei ole otellut ei voi ikinä ymmärtää.


      • pjkl

        Miks ei 43v voi harrastaa siinä missä 20v, ei mitään eroa vai pitäiskö kasvattaa silmäpusseja ja mahaa niin kuin suurin osa tekee jo kolmekymppisinä kun on jo muka niin vitun vanha vittu miten junttimaista ajattelua.


    • Km ja jujutsu

      Tositilanteita treenaavissa lajeissa kuten Hokuto tai muut Modernit jujutsut ja Krav maga, keskityää itsepuolustuksen eri tilanteisin, veitsi ja aseuhkat, vapautumiset, toiminta useampaa vastustajaa vastaan ym. Lisäksi näissä sparrataan kovallakin kontaktilla ja hanskat kädessä.
      Kyllä jokainen voi tarvita itsepuolustusta, vaikka ei liikkuisi yöllä nakkikioskwilla, tiedän erään yli 50 v kaverin, joka puolusti itseään tehokkaasti 3 hyökkääjää vastaan ja on harjoitellut vuosia krav magaa, ilman lajitaitojaan olisi käynyt hä
      nelle huonosti, jopa pahasti.

      Kilpaurheilulajit antavat vastineen kilpakentille, mutta tositilanteet ovat eri juttu, siellä ei ole sääntöjä ja se toinen kaveri tulee putkinäön takaa ja lyö, näitä pitää harjoitella ` 1.

      • Penn & Teller

        "Kilpaurheilulajit antavat vastineen kilpakentille, mutta tositilanteet ovat eri juttu, siellä ei ole sääntöjä ja se toinen kaveri tulee putkinäön takaa ja lyö, näitä pitää harjoitella"

        Paitsi että noita ei voi määritelmällisesti edes harjoitella. Sama kuin harjoittelisi sitä vastaan kun kakka, infarkti tai kuolema tulee. Tulee jos on tullakseen. Ei sitä voi millään saliharjoittelulla estää. Silmät eivät kasva selkään, eikä nahka tule luodinkestäväksi.

        Vainoharhaiseksi voi ruveta ilman mitään vetäjän ärjymistäkin.


      • 5+5
        Penn & Teller kirjoitti:

        "Kilpaurheilulajit antavat vastineen kilpakentille, mutta tositilanteet ovat eri juttu, siellä ei ole sääntöjä ja se toinen kaveri tulee putkinäön takaa ja lyö, näitä pitää harjoitella"

        Paitsi että noita ei voi määritelmällisesti edes harjoitella. Sama kuin harjoittelisi sitä vastaan kun kakka, infarkti tai kuolema tulee. Tulee jos on tullakseen. Ei sitä voi millään saliharjoittelulla estää. Silmät eivät kasva selkään, eikä nahka tule luodinkestäväksi.

        Vainoharhaiseksi voi ruveta ilman mitään vetäjän ärjymistäkin.

        "Silmät eivät kasva selkään, eikä nahka tule luodinkestäväksi."

        Ei niin, mutta tekniikat voi opetella tekemään niin ettei keskity pelkästään siihen ensimmäiseen hyökkääjään ja oleta että se on yksin liikkeellä ilman mitään aseita... Silloin on paljon paremmat mahdollisuudet selvitä, jos hyökkääjällä on kaveri tai ase.


    • Krav maga 48 v

      Kyllä noita vaan harjoitellaan esim. Krav magassa koko ajan idea on oppia putkinäön rikkominen, se on vaistonvaraista toimintaa ja sitä voidaan kehittää, magassa on paljon muutakin ihmisen vaistoihin perustavaa ja järkevää harjoitusta mm yhtäaikainen puolustus/hyökkäys. Vain lajia tuntematon puhuu noin kuten sinä Pen ja Teller ja voin vakuuttaa, että minulla on pitkä kokemus useasta kamppailulajeista ennen Krav magaa ja mm judossa kilpailin, mutta Krav magasta olen löytänyt paljon uutta ideaa ja järkeä ja en tappele kadulla, mutta haluan vain olla valmis.

    • karva-maha

      Km-uskovaisten saman mantran toisto ei enää ole edes huvittavaa vaan pelkästään säälittävää. Kaikki nuo periaatteet löytyvät muistakin lajeista, jotka eivät vain ole viitsineet niitä erikseen mainostaa ja hypettää ikäänkuin kyse olisi uusistakin asioita.

      Samanaikaiseen hyökkäykseen ja puolustukseen en usko muuten kuin että tietää jo ennakolta mikä hyökkäys on tulossa eli salilla kaverin kanssa treenatessa. Muutenkin ne km-lyöntineppailut ovat voimattomia, kun niitä yritetään aikayksikköön mahduttaa enemmän kuin laki sallii. Kannattaa opetella lyömään peräkkäin 1-3 kovaa lyöntiä, joilla saa tarvittaessa jotain muutakin vaikutusta kuin että vastustaja kuolee nauruun.

      • 545

        "Km-uskovaisten saman mantran toisto ei enää ole edes huvittavaa vaan pelkästään säälittävää. Kaikki nuo periaatteet löytyvät muistakin lajeista, jotka eivät vain ole viitsineet niitä erikseen mainostaa ja hypettää ikäänkuin kyse olisi uusistakin asioita."

        Miten 1-sääntö otetaan huomioon nyrkkeilyssä tai muissa kilpaurheilulajeissa, joissa vastustajia on aina vain 1? Entä aseuhat, kun vastustajalla on aina käsissä pelkät hanskat?


      • karva-maha
        545 kirjoitti:

        "Km-uskovaisten saman mantran toisto ei enää ole edes huvittavaa vaan pelkästään säälittävää. Kaikki nuo periaatteet löytyvät muistakin lajeista, jotka eivät vain ole viitsineet niitä erikseen mainostaa ja hypettää ikäänkuin kyse olisi uusistakin asioita."

        Miten 1-sääntö otetaan huomioon nyrkkeilyssä tai muissa kilpaurheilulajeissa, joissa vastustajia on aina vain 1? Entä aseuhat, kun vastustajalla on aina käsissä pelkät hanskat?

        Vastasit jo itse omaan kysäriisi eli ei oteta, koska kamppailu-urheiluhan on eri asia kuin itsepuolustus ja tositilanteet vaikka niillä olisikin yhteisiä harjoitteita, yleensä kuitenkin niinpäin, että ip-lajeissa tehdään kamppailu-urheilun harjoitteita eikä toisinpäin.


    • Krav maga 48v.

      Eipä tuota putkinäön rikkomista harjoitella muissa lajeissa kuin Krav magassa, jotkut modernit jujutsutyylit ovat ottaneet mallia ja treenaavat samaa ja hyvä niin.
      Krav magan aseenriistotekniikat ovat nerokkaita ja esim- jujutsussa harjoiteltiin vielä 80 luvun alussa näitä erilailla, nyt sielläkin treenataan magan tavalla, ote pistoolin piipusta ei ranteesta.. Ymmärtää joka tietää..
      Mitä tulee lyöntisarjoihin, niin niitä jatketaan niin kauan, että vainomies pois pelistä, kyllä kovia lyöntejä harjoitellaan mitsehin ja hanskat kädessä otellaan, kadulla tilanteet erilaisia. Karva-mahan kirjoitus taas täyttä tietämättömän höpölöpöä.

    • karva-maha

      En tiedä mistä jujutsutyyleistä 48v mahtaa puhua mutta kyllähän se 90-luvun puolivälistä karvamahan rantauduttua Suomeen oli niinpäin, että km-jengi pyysi aika nopeasti lisäapua jujutsuista, kun omat eväät loppuivat. Ideahan lajissa on nimenomaan varastaa muista lajeista parhaita tekniikoita. Ja kyllä, putkinäön rikkomista harjoitellaan muissakin lajeissa ja niissäkin on taistelusektori 360 astetta, kuinkas muutenkaan. Karvamagastelu vain "tuotteisti" nämä asiat hypettämällä. Rynkynriistotekniikat ovat varmaan parempia kuin muissa lajeissa, joissa näitä ei Suomen olosuhteissa ole mitään järkeä harjoitella paitsi ehkä akateeminen mielenkiinto.

    • Krav maga 48 v

      Tiedän varmaan jonkinverran jujutsustakin, kun aloitin Brittijujutsulla(jukoryu) ja sen jälkeen Hokuto ja harjoittelin lajia 10 vuotta ja hyvä laji onkin, silti löysin Krav magasta ihan uutta ideaa ja toiminta/ajatusmalleja, lajikokemusta löytyy myös judosta ja karatesta.

    • blaaaaaaaaaa

      Ensi viikonloppuna kaksi kokenutta miestä tappelee Turussa häkissä käytännöllisesti katsoen ilman sääntöjä. Hullujen hommaa, mutta menkää paikalle ja laskekaa kuinka montaa kravmaga ja ip-jutsu tekniikkaa näette.

      Jos ette näe yhtään, voitte keksiä mielikuvituksessanne kuinka nillä olisi voitettu ;)

    • Paljon opittavaa...

      Äläpäs viitsi taas, häkissä on säännöt kadulla ei, häkissä ei potkita jalkojen väliin, ei hökätä silmiin , ei kurkuun, häkissä ei ole puukkoa tai pamppua, ei useampaa vastustajaa, näihin tilanteisiin harjoitellaan Krav magassa ja moderinissa jujutsussa ja kyky pelastaa itsensä, selvitä tilanteesta on se tärekin pontti,ei se kisatatami tai häkki.

      • blaaaaaaa

        Kuten sanottu: "Voit keksiä mielikuvituksessasi miten olisit voittanut munillepotkuillasi ja silmiintökkimisilläsi." Sitten voit miettiä uskotko itsekään omiin mielikuvitusjuttuihisi.


      • ?????????????????

        Mitä jos larppaustreeneissä harjoitellut tekniikat ei menekään putkeen? Mistä tietää onnistuuko mikään mitä on kovasti parin kanssa treenattu? Harjoittelemalla oppii harjoittelemaan mutta kamppailijoita tulee vain kamppailuista...

        Joo ja useita vastustajia, pamppuja ja puukkoja vastaan voi treenata vaikka pelaamalla jotain videopeliä. Niissä saa saa aina uuden elämän kun keikka kusee.


    • sibbe 68

      Ei itsepuolustustaidoista haittaakaan ole, vaikka tilanteeseen joutuminen on äärimmäisen pieni mahdollisuus. Tietty, jos liikkuu ulkomailla, niin mahdollisuus voi kasvaa. Krav maga ja hoku ovat kummatkin hyviä lajia jo ihan treenaamisen ilon vuoksi. Kummatkin taatusti tehokkaita moniin tilanteisiin.

    • 525 xd

      "Miksi 43 vuotiaana pitää harrastaa itsepuolustuslajia? Työn vuoksi? Eikö ikä ole jo rauhoittanut riehumista kylillä ym. riskikäyttäytymistä?" Siis rosvotko valitsevat uhreikseen vain bodattuja parikymppisiä? Kun itse suunnistan ilallisilta hotellille Kalkutassa, Shanghaissa, Taipeissa tai Tallinnassa, niin on lohduttavaa tietää ettei ainakaan ensikättelyssä jää alimmaiseksi kun se teininarkkari päättää vetää esiin pilinsä mittaisen veitsen.

    • Jees Jees

      Valitsin minkä tahansa lajin niin saat varmasti hyvää kuntoilua, uusia kokemuksia ja opit kunnioittamaan muita ihmisiä ja itseäsi paremmin kuin ennen. Itsepuolustustilanteeseen voi joutua muutenkin kuin yöllä kaupungilla vaikka esim. ulkomaanmatkalla ja voi olla, että joudut puolustamaan myös muita seurassasi liikkuvia ihmisiä, kuten esim. vaimoasi tai lastasi. Krav Magan harjoittelua on takana noin vuosi ja ihan hyvä laji se on. Kunto kasvaa ainakin hyvin. Vyökokeissa on mukana aina teoria osio, jossa kysytään asioita mm. rikoslaista ja muusta asiaan liittyvästä jotta harrastaja tietää mitä saa tehdä ja mitä ei. Onko tätä mukana muissa lajeissa?
      En ota asiaa niin kovin vakavasti, että jaksaisin alkaa haukkumaan ja vähättelemään muita lajeja. Mielipiteitään voi toki ilmaista. Miten sitten määritellään onko joku laji hyvä ja onko toinen huono? Magassa harjoitellaan paljon erilaisten aseiden kuten puukon ja pesäpallomailan torjuntaa, joita voi suurella todennäköisyydellä joutua kohtaamaan uhkatilanteesssa. Magassa ei ole kilpailuja, mutta mielestäni ainakin ylempien vöiden kokeissa on mm. täyskontaksiottelu. Korjatkaa jos olen väärässä.
      Vaikka harrastaisit Hokytoriota tai Krav Magaa saat varmasti paremmat valmiudet kohdata mahdollisen (epätoivotun) uhan ja opit arvioimaan omaa pärjäämistäsi realistisemmin. Ottaa päähän tällainen "minun laji on parempi kuin sinun laji- asenne"!

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta asiaa, suosittelen Ip harjoitteluun Krav maga, hokuto ryu jujutsu, saksalainen jujutsu (jj2000) ja englantilainen jujutsu ja sitten krav magasta muokattu defendo joka enemmän keskittyy hallintaan kuin krav maga eli esim ovimiehille sopiva laji.
      Minullakin on ikää jo aika paljon ja junnu judo pohja ja vähän aikidoa ja karatea ja englantilaista jujutsua monta vuotta, nyt harjoittelen Krav maga ja tykkään ja on realistinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      264
      2926
    2. 199
      2845
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      68
      2415
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      209
      1902
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1182
    Aihe