Moro! Olen aloitteleva metsästäjä, ja tuo lintujen kokkaaminen ei vielä tuttua hommaa ole. Ensi vuonna sitten metsästelemään kun luvallista taas on, mutta sitä odottaessa voisitteko mestarit heittää jotain linkkiä sivustoille, jossa olisi valmistusohjeita esimerkiksi pyylle? Eli sellainen sivusto, missä kerrotaan että mitä pitää tehdä kun se lintu on oksalta pudonnut jotta sen voisi pannulle laittaa, ja sitten että miten se siinä pannulla pitää valmistaa. Kiinnostaisi oppia!
Kiitoksia!
Pyyn valmistus?
6
9943
Vastaukset
- on..
minun mielestä parhaan makuinen riistalinnuista. Kunhan otat suolet pois, sen jälkeen riiputat jonkin aikaa vaikka 24h("lämpötista kiinni").
sitten nyljet tai nypit ja valmistat mielesi mukaan, ei pyystä oikeen huonoa saakkaan. Yksi hyvä resepti on laittaa nyljetty pyy folioon. Mukaan voita, currua ja pippuria sitten leivinuuniin. En ole parempaa riistaa vielä maistanut.
Sivustoa ei ole tähän hätään heittää...- vanha metsämies
otat suolet ja nahan pois ripottelet suolaa ympäriinsä ja pidät 2h suolassa sitten laitat vesiastiaan että se kokonaan peittuu ja ja vielä suolaa veteen 175 astetta 3-4h ja on hyvää itse en käytä muutaku suolaa mausteena ja riittää hyvin KANNATTAA KOKEILLA... hyviä metsästys hetkiä
- Anonyymi
Kauanko uunissa ja missä lämpötilassa?
- kp
nopeesti saa hyvän ateria, kun ottaa täkän ja jalat irti laittaa suolaa ja pikkasen riistamaustetta antaa hetken olla. pyöräyttää pannulla reilussa voissa laittaa sipulia ja purkin kermaa ja antaa hetken hautua.
kyl se pyy on parasta. Jahti onnea!! - Anonyymi
Suolaa, nyrkillinen voita ja purkki kermaa ja uuniin pariksi tunniksi.
- Anonyymi
Minä olen useasti tehnyt pienehkölle riistalinnulle niin että irrottanut kaikki lihat linnusta, paloitellut lihat aivan ohuiksi suikaleiksi, ruskistanut lihasuikaleet pannulla, pannulle sitten vaikkapa vettä tai lihalientä ja kypsyttänyt lihat ylikypsäksi ja sen jälkeen lisännyt joukkoon ruskean kastikkeen, joko valmista ruskeaa kastiketta tai itse sitten tehnyt. Tarjonnut perunoiden yms lisukkeiden kera.
Näin pienestäkin lihamäärästä saa vaikkapa neljälle ruokailijalle kastikkeen jossa maistuu riistaliha. Mausteet oman mielen mukaan mutta jos olen käyttänyt valmista ruskeaa kastiketta niin ei kaipaa mitään ylimääräistä maustetta. Ei ehkä mikään huippu gourmet ateria mutta arkinen riistaruoka joka suht nopea valmistaa kun lihan leikkaa ohuiksi suikaleiksi niin kypsyy äkkiä, vaatii kyllä huolellisen kypsytyksen ennen kuin tekee kastikkeen sillä kastikkeessa ei oikein voi enää jatkaa kypsytystä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tykkään sinusta tosi tosi paljon
Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska543633- 1652242
Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli2121959Mitä tehdä asialle?
Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill1391834Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?
Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä3961268- 801195
- 2351135
- 1341071
Olen pahoillani mies
Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari551010- 74960