autolla

muuten vaan

mitä maksaa mennä autolla suomesta-malagaan onko kokemuksia/hintoja esim tie maksut ym.

13

4829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkevää

      mennä autolla espanjaan ainakaan sillä poltoainekulut ovat huimat verrattuna lentolippuihin

      • kannattaa varsinkin

        jos on menossa piyemmäksi aikaa sinne .kaikki mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen löytyy turistikeskusten ulkopuolelta ja siellä on tosi mukava kierrellä autolla ja jo pelkästään arki asioiden hoitaminen omalla autolla on helpompaa kaupat ym. matka maksaa n. 1500 -2000 riippuu hieman reitistä bensa kulut n. 600 moottoritie maksut n. 150 euroa. suosittelen ranskassa ja saksassa etap hotelleita jotka ovat halpoja ja yleensä sopivassa paikaas automatkailijalle . pelkkä matka euroopan läpi on mielenkiintoinen ja matkalla on todella paljon nähtävää .


    • autosuhari

      Olen ajellut Suomesta kuusi kertaa Espanjaan ja takaisin.
      Ajomatkan mielekkyys on kiinni monesta seikasta: autosta, lomamatkan pituudesta ja vuodenajasta.

      Jos menee lautalla Tukholmaan, edessä on koko reissun tylsin osuus. Ruotsin nopeusrajoitukset eivät ole mielekkäitä, eikä reitillä ole suomalaiselle mitään erikoista nähtävää.
      Puttgartenin lautta lyhentää ajomatkaa, mutta toisaalta Tanskan sillat kannattaa kokea kerran. Tosin se kieppi lisää matka-aikaa ja -pituutta. Ja siltamaksut ovat aika ankarat.
      Saksassa on kiva ajaa, mutta tarkkana saa olla suurissa nopeuksissa. Joka reissulla on ollut jonkinlainen kiperä tilanne, vaikka saksalaiset ovat tottuneet suuriin vauhteihin. Kannattaakin varoa vauhdista vauhkoontuneita ulkomaalaisia.
      Saksassa on alkukesästä paljon tietöitä, jolloin moottoritiet on kavennettu peräti hankaliksi (varsinkin jos ajaa leveällä autolla). Elokuussa liikennemäärä on valtava, ja onnettomuuksien aiheuttamat pysähdykset voivat olla todella aikaavieviä. (suurisuiset juomapullot saattavat olla tarpeen, ensin voi sammuttaa janon ja hädässä niihin voi suorittaa pienen tyhjennyksen :-).)
      Pitkän Saksa-osuuden vaihtoehtona on ajaa Belgian kautta Ranskaan. Valitsisin reitin Belgian kautta, jos minulla ei olisi käytössä autoa, jolla voi helposti hyödyntää Saksan löyhemmät rajoitukset. Rajoittamattomien moottoritieosuuksien vauhti jää tosin yleensä noin 160 km/h:iin, koska vasemmalle kaistalle tunkee jatkuvasti hitaampia autoja. Kovempaa voi ajaa vain aamulla aikaisin, yöllä ja viikonloppuisin.

      Ranska-osuuden huonoin puoli on suttuisuus. Huoltoasemien vessat ovat yleensä karmeita, halvat majoituspaikat hirveitä, samoin huoltoasemien ruokapaikat. Saksassa ja Espanjassa on paljon siistimpää, ja tarjolla on kivoja tauko- ja ruokapaikkoja.

      Espanjassa ajaminen on sujuvaa, mutta Ranskan ja Espanjan (vain Kataloniassa ja Valenciassa) tiemaksuihin hupenee yllättävästi Euroja.
      Espanjan liikennekulttuuri on erilainen kuin Suomessa. Nopeusrajoitukset ovat selvästi mielekkäämpiä, liikennemäärät oleellisesti suurempia, ja espanjalaiset ovat tottuneet ajamaan lähellä toisiaan. Totutteluun menee tovi, mutta ei sitä pelätä tarvitse.
      Espanjan liikenteessä hankalinta on suurimpien kaupunkien vilkas ja varsin vauhdikas liikenne sekä pikkukylien ahtaat kujat. S-sarjan Mercedes on kiva vielä Saksassa ja Espanjan moottoriteillä, mutta Espanjan kaupunkiliikenteessä ja kapeilla kujilla kaipaa ketterää pikkuautoa.
      Espanjan liikenne on muutenkin erilaista. STOP-merkki on sama kuin iso kolmio. Ei sen eteen suinkaan aina pysähdytä. Säännöt ovat siis huomattavasti enemmän ohjeellisia, eli liikenteessä ajetaan enempi tilanteen mukaan. Mutkaisten teiden ansiosta espanjalaisten autonhallinta on kuitenkin yleisesti parempaa kuin Suomessa.
      Espanjassa parkkipaikan löytäminen on vähänkin isommissa kaupungeissa yhtä tuskaa.

      Yleisesti sanoisin, että automatka kannattaa, jos haluaa nähdä jotain myös matkan varrella ja jos perillä Espanjassa voi viettää vähintäin 4 viikkoa. Lyhyemmälle reissulle lähtisin lentämällä ja tyytyisin vuokra-autoon.
      Taivalta ei kannata ahnehtia liian nopeasti. Olen ajanut Tukholmasta Pohjois-Espanjaan nukkuen vain yhden yön välissä. En suosittele. Toipumiseen menee melkein viikko.
      Vielä yksi tärkeä asia Espanjasta. Autoilemalla turistialueiden ulkopuolelle, löydät aidoimman Espanjan. Vuoristoseuduilla on upeat maisemat, edullisemmat - ja yleensä myös paremmat - ravintolat, mahtavan ystävällisiä ja avulaita ihmisiä.
      Netistä löytyy vuoristoalueita esittelevä - myös suomenkielinen - opas www.topwalks.net
      Sivusto esittelee erityisesti kävelyreittejä, mutta runsaan kuvituksen ansiosta se esittelee loistavasti Espanjan eri alueet yleisemminkin.
      Topwalksista löydät myös tiekarttoja Espanjan kauneimmille vuoristoseuduilla.

      • Pikkuauto

        Moi. Luin sun viestiä...ja haluisin kysyä et minkä hintaista on ottaa laiva suomeen? ja mistä kautta kannattaa se ottaa.
        Mikä on suorin/parhain reitti.

        Olen lähdössä opel corsalla liikenteeseen.

        ystävällisin tervesin Jussi


      • GZC

        Laivaa ei kannata ottaa Suomeen.


      • Terve! Ajatuksena olisi lähteä huhtikuussa 2019 Malagan seudulle omalla autolla kuukaudeksi ja vuokrata talo sieltä. Matkaajia olisi 2 aikuista ja koira. Onko kellään tietoa miten ajomatka olisi kaikkein helpoin/lyhyin? Näyttää vähän pitkältä nuo ajomatkat.. Kiitos jos joku valaisee asiaa!


    • hola.buenosdias

      Laivamatka meno-paluu yli 500 e Hki-Travemunde. Bensat henkilöautolla (6ltr/100km) n. 400-500 e per suunta. Ranskassa kallein bensa, Luxemburgissa kannattaa tankata jos sopii reittiin. Saksassa vasta illalla 7 jälkeen, öisin ja aamulla varhain eikä ihan pääteiden varrella.
      Tiemaksuja ei juuri tarvi maksaa, ne voi kiertää ihan kohtuullisia teitä pitkin. Itse maksoin paluumatkalla Suomeen Ranskassa 1,70 e tiemaksua ja Espanjan puolella 2,90 e.

      Ja sitten majoitus tuon kaiken päälle.

      • SSSalonen

        Hki-Travemunde saa matkan kseällä Finnlinessilta 199€ (sis. 4hlöä ) tuota käytän Saksan matkoilla kannattaa tsekata.


      • ViisPäästöistä

        Aika koppimopolla olet reissun tehnyt. F430 vei liki 30 litraa satasella!


    • 3500kilometriä

      Ajattelin ottaa lentokoneen ja veturin mukaan sinne Espanjaan.

    • Wilma2018

      Hei! Ajatuksena on lähteä huhtikuussa 2020 Malagan alueelle autolla 2 aikuista sekä koira ja vuokrata talo sieltä kuukaudeksi. Askarruttaa tuo automatka, onko kellään tietoa miten sen voisi tehdä mahdollisimman lyhyellä autoilulla?

      • 10xreissua_vuodessa

        Jos osaa kirjoittaa tänne osaa varmaan käyttää myös Google Map-kartastoa. Syötä reitti sinne ja valitse lyhyin tai nopein vaihtoehto, ne eivät ole välttämättä samat.


      • NäppäräNiksi

        Kannattaa laittaa navigaattoriin "vältä päällystettyjä teitä"-asetus päälle, niin säästyy hyvin tiemaksuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe