millaisia oireita maitoallergisilla?

natukka

Millaisia oireita tiellä on maitoallergiassa?
Meidän vauva kohta 5kk oireilee näin ja epäilen maitoallergiaa(neuvola väitti,ettei ole):
Punaisia pieniä näppyjä tiheästi kaulassa ja kaulapoimussa. Kasvojen ja jalkojen iho kuivaa ja karhean tuntuista jatkuvasti.Valoa vasten kasvojen iholla pienen pientä näppyä. Lääkäri sanoi,että maitoallergiassa pitäisi olla ihan röhelöllö poskien iho. Määräsi perusvoidetta. Sen jälkeen iho vaan pahentunut tämän pari viikkoa. Neuvola on kohta taas.

9

3616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meikäläinen.

      Kaulan ihottumasta tulisi ihan ensimmäisenä mieleen että valuuko siihen maitoa jota ei pyyhitä pois ja se jää ärsyttämään ihoa? Karhea iho viittaa atooppiseen ihottumaan joka saattaa johtua allergiasta mutta ei välttämättä. Tuntuuko kasvojen näpyt sormella hivellessä?
      On mahdollista että on allergiaa, eipä meidänkään pojalla muuta ollut kun että posket punoitti tissillä ollessa ja iho oli kuin hiekkapaperia jaloista. Sain kuitenkin neuvolasta lähetteen testeihin ja oli maitoallergia.
      Mutta atooppinen ihottuma voi olla myös ilman allergiaa, mutta sehän ei selviä muuta kun testeillä onko allergiaa vai ei.
      Onko se rasva pahentanut ihoa? Kaikki rasvat ei välttämättä sovi kaikille.
      Jollet pääse neuvolasta testeihin vie lapsesi yksityisen kautta allergiatesteihin niin sittenhän se selviää mistä ihottuma johtuu.

    • minä80

      Eivät allergiaoireet ole kaikilla ihmisillä tismalleen samanlaisia samoista aineista! Luulisi neuvolankin tietävän tämän. Allergia voi myös olla toisilla pahempaa, toisilla lievempää ja myös se näkyy oireissa. Joten nyt kannattaisi vaatimalla vaatia lähetettä tutkimuksiin, jottei vauvan tarvitse kärsiä turhasta ihottumasta.

    • Tyttö 9kk

      Meidän tyttö allerginen maidolle ja melkeen kaikelle muullekkin. Saadessaan esim. maitoa aluksi ei oireile ollenkaan, vasta saadessaan sitä 3-4 pvää alkaa iho oireilla. Jos saa maitoa monta päivää putkeen, alkaa iho mennä koko ajan pahemmaksi, yleensä kyynerpäistä lähtee nahka ja lapsi raapii koko ajan itseään.
      Allergiaoireet ovat hyvin henkilökohtaisia, toiset saavat oireita heti, toiset viiveellä. Oireet myös erilaisia,ihottumaa, oksentelua ym...

      Asiasta viisastuneella sanoisin että mene lääkäriin, miel. yksityiselle. Itse aloin epäillä allergiaa jo 2,5 kk iässä mutta neuvolalääkärit vain vähättelivät. Vasta kun rupesin vaatimaan, sain lähetteen polille. Maitoallergian vahvistavat paperit sain vasta tytön ollessa 6kk!
      Yksityisellä asia olisi varmasti selvinnyt viikossa...

      Toivottavasti lapsesi on kuitenkin ok eikä allergioita ole :)

    • ikä kohta 2-v

      oli jo reilu puoli vuotta ollut maha kuralla...ja kakka tuli heti ruokailujen jälkeen, monta kertaa päivässä. Öisin itkettiin ilmavaivoja jotka koskivat mahaan...vaikka sai disflatyl-tippoja. Poskissa rosoista ja kuivaa "ihottumaa".
      Nyt ollaan oltu 2 viikkoa lääkärin kehotuksesta laktoosittomalla ruokavaliolla-> kakka kiinteytynyt, eli normaalia. Yöt rauhoittuneet mukavasti.Poskissa välillä rosoista mutta vähentyneet.

      • alkuper.

        Joo no neuvolassa käyty jo kaksi kertaa lääkärillä. Pitänee mennä yksytyiselle,koska onhan meillä vakuutus. lisäksi sekin outoa,että lääkärillä on huoneessaan niin huono valo,ettei näpyt näkynyt niin hyvin kuin kotona. Kakka muuteen on tosi usein nykyään vihreää tai tummanvihreää. joo eiku yksityiselle.


    • Soffeli

      Meilläkin lääkäri väitti kivenkovaan ettei ole maitoallergia, tosin meillä oireina olivat enimmäkseen pulauttelu ja vatsavaivat. On tosin myös atooppinen iho, mutta se ei ollut vielä 'päässyt vauhtiin' siinä vaiheessa.

      Allergiadiagnoosin saimme melkoisen väännön jälkeen eliminaatio-altistustestillä, eli silloin kun vielä sai normaalikorviketta (olin osittaisimetyksellä) vaihdoimme sen Almiron Peptiin ja oireet helpottuivat, oli selkeästi vähemmän itkuinen. Kun taas kokeiltiin NAN:ia, alkoi pulauttelu ja itkuisuus.

      Tämä siis kahden kuukauden iässä. Nyt, 7 kk:na kävimme alletgiatesteissä ja siellä varmistui prick-testissäkin tuo allergia.

      Suosittelen että käytte vaikka yksityisellä tuossa prick-testissä, on helppo, nopea ja lähes kivuton, ja sillä pitäisi paljastua erityisesti tuon iho-oireisen allergian. Jos vielä on vakuutus niin on pieni hinta mielenrauhasta ja tyytyväisestä vauvasta.

      Jos allergia ilmenee ja edelleen imetät, joudut itsekin imetysdieetille, eli omasta ruokavaliostasi pois maitotuotteet. Meillä terveyskeskuslääkäri ei olisi määrännyt dieetille koska hänen mukaansa oli niin harvinaista että lapsi oireilee äidinmaidossa oleville pitoisuuksille, mutta yksityislääkäri sekä allergiasairaalan lääkäri sanoivat että ehdottomasti dieetti. Meillä myös vilja-allergikko, joten kun jätin sekä viljat että maidon pois niin on nukkuminen helpottunut huomattavasti.

      • äippä76

        Meillä ei lapselle rintamaidosta tullut oireita vaan allergiat selvisi vasta kun ruvettiin lähempänä vuoden ikää maistamaan hapanmaitotuotteita.Senkin jälkeen sain imettää vaikka itse söin kaikkea.Yksilöllistä siis on.Turhaan ei kannata itse dieetille ruveta jos ei ole varmaa,että lapsi saa rintamaidosta oireita.


    • oireet

      Aluksi vain löysiä ulosteita useita kertoja päivässä ja jatkuvaa pulauttelua. Iho-oireet tulivat vasta useamman päivän altistuksen jälkeen. Oireet olivat hyvin vähäisiä imettäessä ja ilmaantuivat vasta 5-6 kk:n ikäisenä siirryttäessä korvikkeeseen.

      Kunnallisen lääkärin mielipide oli, että ei voi olla maitoallergiaa, koska vauvan painokäyrä oli normaali pulauttelusta huolimatta. Yksityinen lääkäri suositteli aluksi maidotonta dieettiä minulle (imetin osittain) ja maidotonta korviketta vauvalle. Oireet hävisivät kahdessa viikossa. Kun allergiaoireet olivat rauhoittuneet, pystyin syömään jonkin verran maitotuotteita (hapanmaitotuotteet, juustot), ettei poika saanut allergisia reaktioita.

    • tyttö 3kk

      Meidän tyttö on nyt 3kk:den ikäinen, alusta asti ollut iho todella huonona..näppyä ja todella kuivaa atooppista ihoa. Täysimetyksellä ollut mutta kerran annettiin nannia(60ml) kun oli hoidossa.. oksensi 4tuntia putkeen ihan sappinesteitä myöden. ajattelin että kyse ois ollu bakteerista. toisella kerralla sitten piti taas antaa korviketta yks annos niin kokeiltiin tuttelia, 40ml söi ja tunnin päästä alkoi taas oksentelu jota kesti jälleen neljä tuntia lähes taukoamatta.

      otin yhteyttä lääkäriin ja meille laitettiin kutsu maitoallergia testeihin. suositteli kokeilemaan almiron peptiä ja minulle maidotonta kuuria. tyttö söi hyvin almiron peptin 100ml eikä mitään oireita tullut. 2viikon maidottoman dietin jälkeen iho on täydellinen, ei mitään kuivuutta tms.

      eli selvästi maitoallergia, mutta helvetti soikoon siltikin se pitää testein todistaa. eli toisin sanoen ollaan menossa 3.3 testiin jossa annetaan 50ml normaali korviketta ja sitten katsotaan mitä tapahtuu. jos oksentaa niin saadaan heti B-todistus almiron peptiä varten(-72% hinnasta kelakorvaus) ja jos ei oksenna niin viikon tarkkailu niin että annan vähän nannia kerralla. vituttaa(anteeks) suunnattomasti että pieni laitetaan oksentamaan että saadaan joku helvetin todistus. kun tiedän että se siitä kuitenkin oksentaa. eikö nyt noin selvillä merkeillä voisi vaan todeta että on se allergia ilman tota testiä. ihan itkettää se tuleva testi:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe