Hei!
Minua kiinnostaisi opiskella äidinkielen ja kirjallisuuden opeksi tai sitten ruotsin opettajaksi. Tahtoisin tietää, miten paljon kyseisiin ammatteihin opiskelevat viettävät aikaa samojen opiskelukavereiden kanssa? Siis onko paljon luentoja, ryhmätöitä tms. saman ryhmän kanssa? Ja jos näin on, kuinka suuri tämä ryhmä on? Aineenopettajiksi opiskelevathan joutuvat opiskelemaan kahdella eri laitoksella. Aiheuttaako tämä ongelmia sosiaalisiin suhteisiin?
Itse kun en oikein pidä tästä luokattomasta lukiosta, jossa opiskelukaverit vaihtuvat joka kurssilla. Olisi mukava saada tiivis, pieni ja huolehtiva yhteisö, kun en ole mikään yltiösosiaalinen uusien ihmisten seurassa.
Kiitos vastauksista!
opetusryhmien koko yliopistolla?
3
806
Vastaukset
- vinhempaan vauhtiin.
Siihen saa varautua, että yliopistossa kurssikaverit vaihtuvat entistä vinhempaan vauhtiin. Jos pääaineeksesi tulee esim. suomen kieli, niin usein ensimmäisenä vuonna olet suurin piirtein samoilla kursseilla yhtä aikaa aloittaneiden kanssa, mutta sitten tiet usein ainakin osaksi erkanevat, sillä opintoja käydään niin omaan tahtiin ja osittain myös itse määrätyssä järjestyksessä. Ei silti pidä huolestua, sillä etenkin oman pääaineen ihmisiin tutustuu kyllä erilaisissa fuksiriennoissa, joita ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestetään. Esim. suomen lukijoille järjestetään varmasti "kastajaiset", saunailtaa, pikkujoulua tms. tapahtumia.
Ryhmäkoot vaihtelevat todella paljon, aineittain ja aineiden sisälläkin kursseittain. Monissa aineissa on enimmäkseen massaluentoja ja itsenäisesti tentittäviä kirjoja; mm. kirjallisuus kuuluu näihin. Kielissä (myös suomessa) on sentään melko paljon kontaktiopetusta ja pienryhmiä, joiden koko taas vaihtelee esim. 15-25 oppilaan välillä. Mutta tässäkin on niin, että samaa ryhmää tarjotaan esim. kolmena aikana viikosta, joten voi olla, ettei osu samaan parhaimpien tuttujen kanssa.
Vieraiden kielien opiskelu on siinä mielessä koulumaista, että monesti kursseilla on pienehkö ryhmä ja läsnäolopakko. Kursseilla tehdään tehtäviä yksin ja ryhmässä: keskustellaan, pidetään puheita ja esitelmiäkin jne., eli ei ole pelkkää perinteistä ope puhuu, opiskelijat kuuntelevat -systeemiä. Tosin paljon joutuu kotona vääntämään esseitä, ja tietysti tentteihin lukemaan. Eikä kielissäkään olla aina samojen naamojen kanssa samalla kurssilla (ei, vaikka yhtä aikaa olisitte aloittaneet), vaan voi olla, että monia tapaat vaan yhdellä luennolla (=1,5 tuntia viikossa).
Kasvatustieteiden opiskelu lienee kaikista sirpaleisempaa, naamat ja tavat vaihtuvat. On jättikokoisia massaluentoja ja pienempiä ryhmiä, missä keskustellaan luentojen aiheista ja oheiskirjallisuudesta. Välillä ryhmissä on tarkoituksellisesti sekaisin eri aineiden opettajiksi opiskelevia, joten yhä vain vinhempaan vauhtiin vaihtuvat opiskelu"kaverit" lainausmerkeissä siksi, ettei monia edes opi tuntemaan nimeltä.
Ei silti kannata säikähtää: kyllä ihmisiin tutustuu, jos on itse aktiivinen ja hakee kontakteja. Iltariennot on mielestäni avainasemassa, eivätkä ne välttämättä tarkoita aina kännissä örveltämistä, vaan mukavaa yhteiseloa. :)
En tiedä, auttoiko vai pelästyttikö. :) Em. esimerkit perustuvat kokemuksiini Jyväskylästä, opiskelen sekä äikän että erään vieraan kielen opettajaksi, joten kokemusta löytyy eri oppiaineista.- edelliseen
"Eikä kielissäkään olla aina samojen naamojen kanssa samalla kurssilla (ei, vaikka yhtä aikaa olisitte aloittaneet) --"
Tarkoitus oli kirjoittaa, ettei olla aina SAMOILLA kursseilla. Eli voi olla, että pääsee parhaiden tuttujen kanssa samaan kielihistorian ryhmään, mutta lauseoppi ja kirjallisuus on käytävä eri aikaan erilaisten aikataulujen vuoksi tai sen vuoksi, että ei mahdu samaan ryhmään. Esim. lauseopista voidaan järjestää kolme rinnakkaisryhmää viikossa: ma, ti, to jne.
Massaluentoja on usein vain yksi, ja siellä ainakaan luennoitsijaa ei tippaakaan kiinnosta, onko jokin opiskelija paikalla vai ei.
- tuleva ope myös
Aloitin syksyllä ruotsin ja englannin opinnot Turun yliopistossa. Olen samaa mieltä kuin edellinen vastaaja. Kielten opiskelijoilla on täälläkin tiiviit porukat. Itsekin olen todella ujo, mutta yliopistossa olen saanut jo ainakin jonkinasteisia kavereita melko helposti ja ensimmäisenä vuonna kursseilla on aikalailla samoja henkilöitä. Saman pääaineen opiskelijoiden kanssa on ollut paljon erilaisia tapaamisia, joissa tutustuu nopeasti opiskelijakavereihin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 13310609
- 525100
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html432301Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1062103- 282006
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131631Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,411452Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta291134Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v331081Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk54997