Niskapoimu-lukemia. Lapsivesitutkimus?

huolestunut isä

Hei!

Oltiin uttrassa, jossa mitattiin sikiöiden niskapoimulukemat. Toisella ihan normaali, mutta toisella hieman turvonnut, eli 2.6mm. Antoivat ajan lapsivesitutkimuksiin, mutta haluaisin kuulla kokemuksia ja mielipiteitä täältä asian suhteen. Keskenmenon riski lv-tutkimuksessa on 0,5%.... mutta pitäisikö teidän mielestä tällaisesta lukemasta huolestua kovinkaan paljon?

8

2755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otaksun

      3% mahdollisuus selviytyä..
      siis kyseessä kaiketi erisukuinen?
      vieraissa?

      toivottavasti jäätte henkiin,
      äiti ja lapset..

      • huolestunut isä

        .. en ymmärtänyt viestistäsi mitään? Anteeksi vaan...


    • Tammikuu_08

      Muistaakseni raja oli kolme (sanoivatkin sen varmasti käydessäsi tutkimuksessa). Meillä oli niskaturvotukset ok-tasolla, mutta oma hcg niin korkea, että nosti toisen vauvan riskilukeman tasolle 1:110. Mikä teille tuli? Tuossa meidänkin luvussa on kuitenkin suuri terveen lapsen mahdollisuus, emmekä halunneet punktiota koska:

      - meillä esim. keskenmenoriski tyyliin isompi kuin down-riski
      - suuri virheen mahdollisuus: sanoivat sairaalassa, etteivät voi olla varmoja otetaanko näyte kahteen kertaan saman lapsen pussista, jolloin:
      - toisen vauvan keskenmenoriski kasvaa kaksinkertaiseksi joka
      - ehkä aiheuttaa toisellekin vaaraa..

      Selvitä asiaa täältä netistä ja juttele lääkärisi kanssa. Miettikää myös, että onko riski niin suuri, että keskenmenoriski kannattaisi ottaa. Myös se seikka kannattaa mietti, että onko down-oireyhtymä lapsella sitten kuinkaan niin paha juttu..

      Meillä on vauvoilla ollut koko ajan kaikki hyvin (nyt viikola 32), enkä usko, että kummallakaan on downia. Jotain muuta saattaa kyllä olla ja tulla.

      Ja ps. Ilmeisesti kaksosraskauksissa tuo np-ultran tulos ei kovinkaan varma muutenkaan. Tästä en ihan täysin tiedä mistä johtuu, muuta kuin että hcg:tä saattaa olla kahdesta istukasta johtuen tuplamäärä.

    • lukemassa

      vernerin sivuilla em. asioista. Siellä erikseen raskauden seulontoihin liittyviä artikkeleja sekä palsta jossa lri vastaa em. asioihin. Kun itse olin raskaana nt oli 3,6 tai 3,8..en muista enää tarkkaan. Ikääkin mittarissa oli yli 35 ja suosittelivat lapsivesipunktiota, johon suostuin. Otettiin vielä verikoe eli ikä nt verikokeen tulos teki riskituloksen 1:10. Tämä tarkoitti siis 10 % mahdollisuutta saada kromosomistoltaan sairas lapsi. Lapsivesipunktion tulos tuli 4 vko:n kuluttua, jossa kromosomit normaalit. Kävin vielä rakenneultrassa, josta eivät löytäneet mitään (sydänvika saattaa olla jos nt koholla). Sain terveen poikavauvan, tai ainakin vielä ihan normaalisti kehittynyt vilpertti!

    • miettikää tarkkaan

      Kaksosraskaus (?); siis kaksi pistoa kohtuun, keskenmenoriski nyt on alle prosentin luokkaa.

      Vaan entäpä sitten? Niskapoimututkimuksella haetaan etenkin Downin oireyhtymää. Mitä tekisitte jos toisella kaksosista todettaisiin Downin oireyhtymä (kehitysvammaisuutta aiheuttava kromosomihäiriö)? 1)Pyytäisitte osakeskeytystä? Siinä (terveen sikiön) keskenmenoriski on jo huomattavasti suurempi kuin lapsivesipistossa. 2)Keskeyttäisitte koko raskauden? 3) Pitäisittekö molemmat koska terveenkin sikiön riski nousee jos toinen tapetaan?

      Etenkin jos vastaus on viimeinen, ei lapsivesipunktioon kannata mennä. Kannattaa miettiä mitä vastauksella teette! Pyytäkää myös perusteellinen rakenneuä.

      • selville myös

        muut trisomia selville kuin down...eli niitä on myös muitakin. Nämä ovat vielä vakavampia ja johtavat yleensä kuolemaan. Eli kannattaa käydä lukasemassa vernerin sivuilla asioista! Ja jokainen perhe tekee omat valinnat asioiden suhteen, siinä on turha kenenkään moralisoida.


    • huolestunut isä

      Kiitos kaikille vastauksista. Päädyimme siihen, että emme mene lapsivesitutkimuksiin. Emme halua ottaa keskenmenoriskiä...

      • olkoon!

        Ratkaisustanne on jo aikaa, mutta satuin nyt lukemaan.
        Omassa ainoassa raskaudessani lapsella oli myös tuhti niska. Kovasti kyseltiin halua lapsivesitutkimukseen. Meille oli itsestään selvää ettei tutkita. Lapsi otetaan vastaan, on mikä on. Terve poika tuli, melko painava.
        Elämän säilyttäminen on arvo sinänsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe