Hittiainesta?

Sammy who was low

Keep Yourself Alive ei ole koskaan ollut varsinaisesti hitti mutta saanut kyllä osakseen arvostusta Queenin kautta aikojen ekana singlenä. Varmasti eräs Queenin tunnetuimpia ei-hittibiisejä.

Kuten täällä aiemminkin todettiin, sitä ei aina voi etukäteen tietä tuleeko kappaleesta suurta hittiä (esim. ajatukselle Bohemian Rhapsodyn julkaisemisesta singlenä levy-yhtiön väki oli kai aluksi vähän naureskellut). Mutta jos Queen olisi aloittanut levytykset aiemmin ja ollut 1973 jo astetta kovempi nimi, niin oisiko KYA:lla ollut silloin mahdollisuuksia hitiksi?

Tai jos Queen olisi aloittanut uransa vasta vuonna 1980 niin olisikohan Another One Bites To Dust noussut ykköshitiksi USA:n listoilla vai ollut sijalla 5-10?

Spekulointi on edelleen kivaa! :)

4

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      "Mutta jos Queen olisi aloittanut levytykset aiemmin ja ollut 1973 jo astetta kovempi nimi, niin oisiko KYA:lla ollut silloin mahdollisuuksia hitiksi?"

      No kyllähän sillä mahdollisuuksia olisi ollut. Nimen tunnettuus lisää aina myyntiä.


      "Tai jos Queen olisi aloittanut uransa vasta vuonna 1980 niin olisikohan Another One Bites To Dust noussut ykköshitiksi USA:n listoilla vai ollut sijalla 5-10?"

      Veikkaisin että olisi hyvinkin saattanut nousta listaykköseksi siinäkin tapauksessa, että olisi ollut ihka ensimmäinen sinkkujulkaisu. USA:ssa ihmiset taitavat digata hieman eri tavalla musaa kuin esim. Euroopassa. Ihmettelen muuten miksi kyseinen biisi toi Queenille sen ainoan Grammy-ehdokkuuden? Olisi ollut paljon parempiakin biisejä... Eipä silti ei noi Grammyt loppujen lopuksi mitään merkitse, ja esim. Tool-yhtyeen jäsen kieltäytyi ottamasta Grammya vastaan tai ei saapunut tilaisuuteen tai jotain. Grammyt eivät läheskään aina ole menneet oikeaan osoitteeseen...

    • tohtori toukokuu

      Olisi varmasti ollut hitti jos bändi olisi ollut tunnetumpi.
      Itse pidän live-vedoista enemmän studioversioon verrattuna - studioversiossa on jotenkin ohut soundi eikä se ala oikein missään vaiheessa jyrätä. Mutta sitten ne liveversiot ovat aivan loistavia revityksiä. Ja jos kitaristin pitää Queen-tuotannosta jokin biisi osata niin kyllä se KYA on.

    • teeämmä

      "Tai jos Queen olisi aloittanut uransa vasta vuonna 1980 niin olisikohan Another One Bites To Dust noussut ykköshitiksi USA:n listoilla vai ollut sijalla 5-10?"

      Mitä luultavimmin olisi, koska käsittääkseni tästä tuli hitti varsin epätavallisen yleisön joukossa, sehän nousi ykköseksi myös Billboardin Soul ja Black music listoilla. Sen sijaan vanhat 70-luvun Queen fanit tuskin ko kappaleesta niin hirveästi innostuivat.

      En tiedä olisiko Love of my life kuitenkin tunnetuin ei-hitti, sitähän ei julkaistu singelnä kuin live-versiona ja sekään ei tainnut nousta esim. brittilistalla kuin jonnekin 75. sijalle.

      Keep yourself alive olisi varmaankin ollut hitti, jos se olisi ekan kerran julkaistu uutena biisinä 80-luvulla tms. kun Queen oli tunnettu.

      Keep yourself aliven pidempi USAn promoversio on parempi ja ryhdikkäämpi kuin virallisesti julkaistu lp-versio. Tämä versiohan tuli nettiin jokunen vuosi sitten.

      • Sammy who was low

        "En tiedä olisiko Love of my life kuitenkin tunnetuin ei-hitti, sitähän ei julkaistu singelnä kuin live-versiona ja sekään ei tainnut nousta esim. brittilistalla kuin jonnekin 75. sijalle."

        Itse pohdin pitkään laskeanko LOML:n liveversio hitiksi vaiko ei. Se kuitenkin on se tunnettu versio, ei niinkä pianopainotteinen albumiversio. LOML-livesingle oli kuitenkin hitti ainoastaan Etelä-Amerikassa.

        "Keep yourself alive olisi varmaankin ollut hitti, jos se olisi ekan kerran julkaistu uutena biisinä 80-luvulla tms. kun Queen oli tunnettu."

        Tosin voi olla että sen oletetun 80-luvulla julkaistun version hitiksi nousemiseen olisi tarvittu ehkä jokseenkin kasarimaisempi sovitus. :D Tai mistä sen tietää...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe