Kokeilen Elisan mokkulaa

Kerran kusetettu

Sonera suostui purkamaan 24 kk:n sopimuksen mokkulastaan, jonka piti muka toimi nopeudella 1 Mtps. Todellisuudessa nopeus oli yleensä alle 100, jopa 30 ktps kbps ja viime aikoina yhteys jumettui täysin. Kyselin asiaa Soneralta ja selvisi, että asuinalueellani ei ole Soneran nopeaa 3g-verkkoa. Asun pääkaupunkiseudulla.

Tänään sitten otin koekäyttöön Elisan mokkulan kahdeksi viikoksi. Elisalla on täällä 3g-verkko.
Mutta, mutta...nopeus on vain 100-250 kbps, välillä alle 100. Joten jää kyllä haaveeksi luvattu nopeus taas. Katson pari viikkoa ja palautan, jos ei muutu nopeammaksi. Samaa kusetusta taitaa olla Elisan touhu kuin Sonerankin. Mitä järkeä maksaa 1 Mtps jos todellinen nopeus on alle 500 kbps? Milllähän nopeudella 500 ktps mahtaisi toimia?

Kertokaa kokemuksista muutkin, joilla Elisan mokkula nopeudeltaan 1 Mtps. Onko nopeus ollut se, mistä maksatte vai jotain muuta?

7

1475

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mene todellakaan

   1 mb tarkoittaa sitä, että nopeus on enintään 1 mb, jonka jälkeen operaattori alkaa hidastamaan yhteyttä. Vähimmäisnopeutta ei ilmoiteta. Elisa kusettaa tässä ihan samalla tavalla kuin Sonerakin. Elisalta saat lisäksi laajakaistan, joka pimenee yht' äkkiä päiväksi eikä sitä hyvitetä mitenkään. Elisa on varmasti epäluotettavin

   • näinhän

    se menee kun aluksi oli tuo 384 ja sain sillä sellaiset 370kbs jopa irti,sit menin nostamaan 1mb ja nyt nopeudet on tuon 100-200kbs..jostain syystä meni väärään suuntaan?Voi johtua selaimestakin tai sitten mistä vaan...


   • No ei se noinkaan mene.

    Ei operaattorit piruuksissaan ala "hidastaa yhteyttä". Se nyt on vain niin että heillä on määrätty kapasiteetti, ja hidastuminen tapahtuu silloin kun siirrytään kapasiteetin rajoille.

    Ja näyttää siltä että tämä kapasiteetti on tukiasemakohtainenkin, ainakin osittain.

    Ottakaamme esimerkki sikatalouden piiristä.

    Äitisika l. Emakko on hyvin varustautunut ruokkimaan poikasiaan l. Porsaita, omaten mahanalusen täynnä tissejä kahdessa rivissä.

    Systeemi toimii mainiosti niin kauan kuin riittää jokaiselle Porsaalle oma tissinsä.
    Toisinaan tulee kuitenkin tilanne missä Porsaita on enemmän kun tissejä. Silloin Porsaat kiipeilevät kilpaa toistensa yli kohti tissejä, ja joku tai jotkut ovat tuomitut jäämään "pahnan pohjimmaisiksi", Porsaiksi ilman nimikkotissiä.
    Toinen vaihtoehto on että vm alkavatkint aistella tisseistä, jolloin syntyy vuorottelutilanne. Tulos on kuitenkin että yksikään ei silloin saa täyttä maitoannosta, ja kaikki jäävät tyydyttämättömään tilaan.

    Näin se on operaattorien ja surffaajienkin suhteissa. Siinä on vain se ero että päinvastoin kuin Emakko, operaattori pystyy lisäämään tissien lukumäärää l palvelimen ja tukiasemien kapasiteettia.
    Siinä tilanteessa me nyt kertakaikkiaan olemme, ja haukuttakoon operaattoreita silloin milloin syytä on, mutta ei levitettäköön sellaista huhua että joku operaattori hoitaisi jutut muita paremmin. Sellainen ei 3 g- verkon kehityksen tässä vaiheessa ole mahdollista muutoin kuin siten että jollakin operaattorilla on liian vähän asiakkaita, ja saatte olla halllelujalla vahvistetun varmoja että k.o. operaattori pyrkii siitä tilanteesta pois kynsin hampain.


  • Kerran kusetettu

   Ei ole kyllä kertaakaan ollut nopeus yli 300 ktps viikon kokeilun jälkeen, vaikka pitäs olla max 1 Mtps. Ja on 3g-verkko. Enimmäkseen 160 ktps. Taidan palauttaa koko roskan ja ottaa langallisen kaistan.

   • ongelma sinulla

    muista että t = 8b. Eli 160ktps = 1Mbps.


  • Elisan Mokkulaa

   Ja lopulta päätin sen pitää...
   3G alueella ollaan ja joskus on hitaampi jos on ihan OK...
   Tuossa kun testasin nopeuden nyt niin tällästä näytti www.speedtest.net testerillä:
   download 470
   upload 327

   download 855
   upload 343

   download 909
   upload 339

   download 997
   upload 271

   download 672
   upload 344

   Eli heittelyä näyttäis olevan mutta parhaimmillaan ei jää kauaksi maksimi 1MT nopeudesta...

   • kerran ja

    Nyt mentiin jo yli megan...

    Downloas 1010
    upload 204

    Eli ei se aina niin huono ole...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2027
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   846
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   45
   803
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   74
   711
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   59
   672
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   608
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   582
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   560
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   539
  Aihe