pureminen, piikit?

tietämätön -72

eli paljonko sattuu jos siili puree? ja missä tilanteissa siili voi purra? entä piikit.? miltä ne tuntuvat?

12

3218

  Vastaukset

  • Kyllä siilin purema sattuu..se "nippasee". Kerran siilini purasi mua sormeen, se oli vähän kun lääkäri olis hemoglobiinin ottanu, pari pientä veritippaa tuli. Hengissä sentäs selvisin..huh :D

   Siilin piikit on kans aika terävät, alkuun kun siili ei vielä ollut tottunut ja käperty monesti palloksi kun pidin käsissä niin kyllä siinä sai pari irvistystä vääntää..että piikkipalloa on vaikea käsitellä paljainkäsin, mutta paljain käsin kuitenkin pitäisi jotta tottuu sun käsiin ja hajuihin ja sitten lopettaa sen palloilun..

   auts

  • Siili nostaa yleensä piikit pystyyn vain kun pelkää ja puollustautuu. Silloin ei välttämättä kannata koskea. Yleensä siilit, varsinkin kesyt on ihania veijareita, niitä voi ihan hyvin silitellä, koska rauhallisessa mielentilassa oleva siili ei nosta piikkejään. Mutta jos siili on ollut "ulkoilemassa" huoneessa ja se on mennyt nukkumaan nurkkaan, se luultavasti nostaa piikkejään pystyyn voit koittaa varovasti laittaa kädet mahan alle ja nostaa, tai voit laittaa toiseen käteen hansikkaan.
   Siilit eivät yleensä pure, toki sellaisiakin siilejä löytyy. Siili voi purra kun se on vihainen tai peloissaan, sillon pureminen sattuu teitysti enemmän (riippuu myös kuinka tosissaan siili on) Siili voi myös "maistaa" kättä, eli tutkia mikä ihme se on. Silloin puraisu ei paljoa satu. Kaiken kaikkiaan kivoja veijareita ovat :)

   • vai hanskan voi laittaa käteen, no huh, jos oot noin herkkänahkainen. Siiliä ei missään missään nimessä saa käsitellä hanskat kädessä. Jos siiliä lähestyt yllättäen sen huomaamatta, niin varmana nostaa piikit pystyyn, mutta kuka sitä käskee saman tien nostaa? Voit odottaa hetken ja laittaa HANSKATTOMAN kätesi sen nenän eteen, jotta se tietää, että juuri sinä, tuttu ja turvallinen, olet siinä. Siili ei ikinä totu hajuusi ja pallottaa joka kerta, jos et heti aluksi tee hajuasi tutuksi. Etkai sinäkään haluaisi, että sinua tulee joku aina koskettelemaan hanskoilla? hyi.. Jos hankit lemmikin, jolla on teräviä pikkejä, niin opettele käsittelemään eläintä oikein. Ja kun piikkeihin tottuu, niin ei ne piikit ole edes kovin teräviä vaikka kädessä kuin tahansa pallottelisi.


   • siilisti kirjoitti:

    vai hanskan voi laittaa käteen, no huh, jos oot noin herkkänahkainen. Siiliä ei missään missään nimessä saa käsitellä hanskat kädessä. Jos siiliä lähestyt yllättäen sen huomaamatta, niin varmana nostaa piikit pystyyn, mutta kuka sitä käskee saman tien nostaa? Voit odottaa hetken ja laittaa HANSKATTOMAN kätesi sen nenän eteen, jotta se tietää, että juuri sinä, tuttu ja turvallinen, olet siinä. Siili ei ikinä totu hajuusi ja pallottaa joka kerta, jos et heti aluksi tee hajuasi tutuksi. Etkai sinäkään haluaisi, että sinua tulee joku aina koskettelemaan hanskoilla? hyi.. Jos hankit lemmikin, jolla on teräviä pikkejä, niin opettele käsittelemään eläintä oikein. Ja kun piikkeihin tottuu, niin ei ne piikit ole edes kovin teräviä vaikka kädessä kuin tahansa pallottelisi.

    Jos/kun siili on tottunut omistajaan/orjaan, niin piikit pysyvät alhaalla eivätkä pistele. Jos siili pörhistää, niin silloinkin siiliä voi hyvin pitää paljain käsin. Vain silloin kun siili on tosi vihainen ja hypähtelee, niin piikit voi pistää. Aina pelästyessään siili toki nostaa piikit pystyyn, mutta rauhallisesti käsiteltäessä ei. Jotkut siilit eivät pörhistele vieraillekaan koskaan.


   • siilisti kirjoitti:

    vai hanskan voi laittaa käteen, no huh, jos oot noin herkkänahkainen. Siiliä ei missään missään nimessä saa käsitellä hanskat kädessä. Jos siiliä lähestyt yllättäen sen huomaamatta, niin varmana nostaa piikit pystyyn, mutta kuka sitä käskee saman tien nostaa? Voit odottaa hetken ja laittaa HANSKATTOMAN kätesi sen nenän eteen, jotta se tietää, että juuri sinä, tuttu ja turvallinen, olet siinä. Siili ei ikinä totu hajuusi ja pallottaa joka kerta, jos et heti aluksi tee hajuasi tutuksi. Etkai sinäkään haluaisi, että sinua tulee joku aina koskettelemaan hanskoilla? hyi.. Jos hankit lemmikin, jolla on teräviä pikkejä, niin opettele käsittelemään eläintä oikein. Ja kun piikkeihin tottuu, niin ei ne piikit ole edes kovin teräviä vaikka kädessä kuin tahansa pallottelisi.

    ehdottaa pientä kompromissia jos piikit pelottavat aluksi. Toisessa kädessä hanska, toinen paljaana. Haju tulee siis kyllä siitä paljaana olevasta. Eiköhän siihen parin noston jälkeen jo itsekin totu, että voi sen yhdenkin hanskan heittää nurkkaan. Ei pidä olla noin kauhean dramaattinen.


  • Teräviähän noi piikit on, mutta vaan sillon kun siili on arka/pelästyny, ja piikit on pystyssä. Rauhallisena piikit on alhaalla, ja voi ihan hyvin silittää ns. "myötäpiikkiin". Piikit tuntuu sillon lähestulkoon pehmeiltä, vähänkun muovilta tai joltain x) Hanskoilla EI kyllä missään nimessä kannata ruveta siiltä käsitteleen. Sillon se ei kyllä ikinä kesyynny. Rauhassa antaa vaan siilin haistella ja tutustua sun hajuun ja kyllä se siitä kesyksi oppii. Joskus melki heti, joskus voi mennä viikkojakin.
   Sitten tosta puremisesta. Kesyt siilit ei yleensä pure, ja jos purevatkin niin se on vaan semmosta maistelua, ei siis mitään mikä sattuis tai ois mitenkään vihasta. Jos siili sit säikähtää tai on arka tai muuta, niin kyllähän sillä terävät hampaat on, että jos oikeen kovaa puree, niin kyllä siitä verta tulee. Joskus siilit puree viä semmosen "lukkopurennan", jollon siis puree tosi lujaa, ja ei meinaa päästää irti ollenkaan. Yhenkin tyypin tiiän jolle oli siili purassu tommosella lukkopurennalla kainaloon kiinni. Sitä olikin sitten mukava siinä odotella että siili päästää irti...

  • Mua siili ensin nuuhkaisi isovarpaasta ja sitten se ryökäle kehtas näykästä. =/ onneksi ei mennyt iho rikki.

  • Siiliskä kerran matojen tarjoilun yhteydessä päätti haukata mua sormesta. Säikähdin kyllä enemmän kun sattu. Kerran se kans päätti että mun villapaita on mato tai muu herkullinen ja hyvin sinnikkäästi yritti kiskoa sen langanpätkän irti. Tähän hanskahommaan on sanottava, että mulla on kyllä pikkupyyhe joskus kaverina jos menen herättämään siiliä. Jos se on jo hereillä niin sillon sitä ei tarvitse.

  • Mulla kans Elmo nippas tänää kädestä vahingos ku tavotteli kissanraksua kädestä. Ei sattunu yhtää, ei jääny ees jälkeä. Ja jos meen herättämään siiliä, nii kyllä mä sen sieltä pyyhkeen kanssa otan, en paljain käsin enkä hanskoil.

  • Mua puras siili äskettäin. Pureman jälkeen desifioin sormen hyvin ja sen jälkeen pesin kädet huolellisesti. Tuleeko mitään tauteja tai salmonellaa?

  • Siilissä on valtavasti loisia ja puremasta voi tulla pahakin tulehdus. Siili ei ole lemmikkiksi tarkoitettu, vaan luontoonaa kuuluva joten annetaanpa niiden elellä ilman ihmisen koskekusta. Se itse valitsee asuinpaikkansa, ruokkia voi. Mukavahan sen elämää on seurata.

   • Afrikkalainen kääpiösiili ja pitkä korva siili ON lemmikkejä. Siilin purema ei niinkään satu, ja piikit tuntuu muovimatolta, mut jos siilillä on piikit pystyssä nii ne tuntuu pieniltä piikeiltä. Ite osaan jo käsitellä meiän 6kk ikästä siilineitii, ja piikit menee heti alas ku otan sen käsittelyyn. Piikit nousee kans jos Hertan otsaan kosketaan ja tuhahtaa. Siili nostaa piikit ku kuulu äkillisesti kolaus, ja meillä siili nostaa piikit myös äkillisestä puheesta ja äkillisestä liikkeestä. Meillä ei siili ei pure, mutta jotkut purevat. Meillä siili on purrut kerran kun sormessa oli hyvä haju ja jos siilille syöttää esim. jauhomatoja, torakkaa tai ruusukuoriaisentoukkia yms. Ja sit jotkut siilit voi purra käsittelyssä ja normaalisti jos siilin naamaa sörkitään. Meidän Hertta on 6kk ja afrikkalainen kääpiö siili. Sai siilien Tuffari tapahtumassa 3 ruusuketta ja yhden pokaalin, oli 1. ja 2. sijoilla. :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   299
   6500
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   90
   4290
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   142
   1615
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   75
   1336
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   92
   820