http://www.hamppu.net/forum/disclaimer.php?redirect=/forum/index.php

Outoja lakeja

Hamppufoorumin jäsenehto- ja kirjautumissäännöt:

"Olen täysi-ikäinen ja tiedostan, että kannabiksen hallussapito, käyttö sekä viljely ovat nykyisen lainsäädännön alla rikoksia, joista voidaan rangaista sakoilla tai vankeusrangaistuksella. Hamppuforum ei yllytä ketään rikolliseen toimintaan, vaan tarjoaa mahdollisuuden hampusta ja hampunkasvatuksesta keskusteluun. Mikäli haluan jatkaa, osoitan tämän tekstin lukemiseni ja ehtojen hyväksymisen sillä, että valitsen sivun alalaidasta abc inns -linkin."


RIKOSLAKI 50 luku
1 § (19.10.2006/928)
Huumausainerikos

Joka laittomasti

1) valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta taikka viljelee tai yrittää viljellä oopiumiunikkoa, kokapensasta tai hamppua käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena,

2) tuo tai yrittää tuoda maahan taikka vie tai yrittää viedä maasta taikka kuljettaa tai kuljetuttaa tai yrittää kuljettaa tai kuljetuttaa huumausainetta,

3) myy, välittää, toiselle luovuttaa tai muulla tavoin levittää tai yrittää levittää huumausainetta, tai

4) pitää hallussaan tai yrittää hankkia huumausainetta,

on tuomittava huumausainerikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Koen, että näissä sinänsä yhteisesti hyödyllisissä keskustelusivujen osallistumissäännöissä on suhteessa Suomen lakiin ilmenevä ristiriita, hamppukasvin eli siis kannabiskasvin kasvattaminen itsessään ei ole millään tavoin kiellettyä, kiellettyä on ainoastaan rikoslain 50 luvun 1§:n mukaisesti hampun kasvattaminen huumausaineena tai sen raaka-aineena. Toivoisin, että hamppufoorumin säännöissä huomioitaisiin tämä asia, että itse hampun pelkkä viljely l. kasvattaminen ei ole itsessään rikos.

Oudoksun sinänsä suuresti Suomen nykyisen lainsäädännön tilaa tältä osin koska vaikka hamppua eli kannabista itsessään saa täysin laillisesti kasvattaa, syyllistyy hamppu- eli kannabiskasvin kasvattaja tuolloin myös automaattisesti hamppu- eli kannabiskasvin kasvinosien hallussapitoon, joka taas puolestaan neljännen kohdan mukaan on jo rikos itsessään.

Toivon, että hamppufoorumin ylläpitohenkilökunta esittäisi oman kannanottonsa ko. asiassa.

11

1637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvityspyyntö

      niin..kannabista saa siis kyllä kasvattaa, mutta ei esim. piippuun laitettavaksi /siinä käytettäväksi -edellyttäen, että ko. henkilöllä ei ole voimassa olevaa reseptiä- ja kun laillisesti kerran kasvattaminen on kyllä mahdollista niin kasvatetun kasvin hallussapito onkin sitten taas puolestaan laitonta?

      Kuulostaa vähintäänkin melkoisen skitsofreeniselta tuommoinen tilanne.

      Ymmärsinkö oikein, että tämän lainsäädännön lainkohtien ristiriitaisuuksien vuoksikin jo pelkästään voitaisiin mahdollisten lakimuutostarveperusteiden niiden selvittämistä mahdollisesti pyydettäessä katsoa täyttyvän?

      voiko näin ristiriitainen laki olla vielä pitkäänkin soveltamisalaltaan käytössä jo huomioiden hampun suuressa kasvusuuntauksessa olevan bioenergia- ja lääkekasvatusarvon?


      tarttisikohan ehkä asialle mahdollisesti tehdä jotain?

      toimiiko Suomen nykyinen huumaus- ja päihdelainsäädäntö mielestänne ajantasaisesti tällä hetkellä maassamme?

      onko hampun ns. "pelkän huumekasvistatuksen" lääkelaitoksen toimesta tapahtuneen lääkelupapäätöksen, Eu:n virallisten tutkimusten ja unionin alueen jäsenmaiden sekä Eu:n perustuslain välisiä suhteita arvioitaessa havaittavissa muutostarveperusteita, kuten esim. epäsuhtaa tai muita ristiriitaisuuksia liittyen nykyisen lainsäädännön sisältöön, sen soveltamiseen ja toimivuuteen?

      Mikä ihmeen Breshneviläinen pysähtyneisyys tässä maassa vielä vallitsee?

      Olenko tällä hetkellä sekaisin minä itse vaiko mahdollisesti joku muu?

      yst. vast. tähän, nimim. "epätietoinen"

      • Epätietoinen.

        "kannabista saa siis kyllä kasvattaa, mutta ei esim. piippuun laitettavaksi /siinä käytettäväksi -edellyttäen, että ko. henkilöllä ei ole voimassa olevaa reseptiä"

        Käsittääkseni lääkkeeksi kasvattaminen ei ole vielä laillista edes reseptin omaaville ihmisille? Järjetön tilanne että lääkekäyttäjä ei voi halutessaan kasvattaa omia kasveja, vaan pakotetaan ostamaan lääkkeensä apteekista 12e/g hintaan. Vai onko siinä jo kela-korvattavuus?


    • Pannaan

      Hamppuheikkien törkykirjoitukset tulisi poistaa välittömästi.On käsittämätöntä kuinka kriminalisoituja huumeita saa tällä tavoin mainostaa maassamme.Sheriffin pitäisi ottaa tiukkalinja laittoman ja laillisen huumeen keskustelussa.Laillisen huumeen(alkoholi)keskusteluissakin pitäisi pääpaino olla riippuvuudesta irti pääseminen,eikä kuten nyt riippuvuuden ihannoiminen.

      • voi tapoja juopot

        voitko täsmentää että onko noin keskivertona tilastollisesti pahakin riippuvuus mikä syntyy vai ettei olisi enimmäkseen vaan tapariippuvuus?

        oma törkytekstisi joutaisi poistoon mutta me hamppuheikit emme ole kuten eräät- me kannatammekin sananvapautta ja sensuurin poistoa jos kerran ihmisoikeusvaltion nimellä tämäkin metsäläissaareke muka kulkee.


      • kiehtovammaksi

        kielletyksi hedelmäksi kannabista julistaa, jos keskustelukin kielletään. Ilmeisesti käyttäjät ja kasvattajat eivät saisi edes keskustella aiheeseen liittyvistä lakipykälistä?


    • yksiselitteinen

      Voit kasvattaa kannabiskasvin koristeeksi, mutta et saa sitä leikata eikä kuivata huumeeksi.

      • hamppujoku

        ei ole kovin yksiselitteinen mielestäni tuo laki, missään ei esim. puhuta mistään leikkaamisesta, leikkaamattomia kasveja minultakin on viety viranomaisten ihmeteltäväksi.

        mitä tuo laki sanoo niiden kannabiksen viljelijöiden kohdalla jotka työkseen aikovat kasvattaa suuria määriä ko. kasvia, joutuvatko he järjestään putkaan viikoiksi törkeistä rikoksista epäiltynä? Tuomitaanko heidät?

        hehtaareittain olen hamppua nähnyt, oudoksun tilannetta erityisesti lain osalta.


      • mikä laki?

        "et saa kuivata huumeeksi"

        missä kohtaa rikoslakia määritellään tarkat pelisäännöt tuollekin sekä huumausainelain että lääkelain säädännön alle jäävälle kasville ja sen mahdollisten prosessointivaiheiden läpikäymiselle lupalainsäädännön valossa?

        tuo on pelkkä urbaani legenda, aivan kuten tämä leikkaaminenkin, tiedän tapauksia, joissa on viranomaisten toimesta takavarikoitu niin sekä märkää että kuivaa ja leikattua kuten myös leikkaamatonta hamppua.

        kuka kehtaa väittää että ko. laki on ajan tasalla ja toimii??


      • On laillista
        hamppujoku kirjoitti:

        ei ole kovin yksiselitteinen mielestäni tuo laki, missään ei esim. puhuta mistään leikkaamisesta, leikkaamattomia kasveja minultakin on viety viranomaisten ihmeteltäväksi.

        mitä tuo laki sanoo niiden kannabiksen viljelijöiden kohdalla jotka työkseen aikovat kasvattaa suuria määriä ko. kasvia, joutuvatko he järjestään putkaan viikoiksi törkeistä rikoksista epäiltynä? Tuomitaanko heidät?

        hehtaareittain olen hamppua nähnyt, oudoksun tilannetta erityisesti lain osalta.

        Teollisuushampun viljely on laillista.

        Teollisuushampussa ei ole THC % merkittävä, ei juuri ollenkaan.
        Kokeileppas polttaa hamppuköyttä ja vetää keyhkoihisi, tulisitko pilveen ?


      • on yhtä laillista.
        On laillista kirjoitti:

        Teollisuushampun viljely on laillista.

        Teollisuushampussa ei ole THC % merkittävä, ei juuri ollenkaan.
        Kokeileppas polttaa hamppuköyttä ja vetää keyhkoihisi, tulisitko pilveen ?

        teollisuushampun viljely on aivan yhtä laillista kuin ihan minkä tahansa muun hamppulajikkeen viljely, joas laísta asiaa katsotaan, ja kuinkas kävikään kaarinassa viljelijä Saarikon tilalla?

        Kaikessa hampussa on myös THC:tä, jos sitä siitä testataan.

        päihdehamppu-termi on propagandaa, sama kasvi tuotti ennenmuinoin kaiken tarvittavan yhdellä viljelyllä; kankaan, köyden, öljyn, lääkkeen ja sen saman tupakan jota esim. vanhat satamamiehet (merikarhut) pitkistä liitupiipuistaan vetelivät.

        kannattaisikos jo ihan energiansäästön nimissäkin harkita paluuta vanhaan ja entisen käytäntöön kun kerran kannabiksen vaikuttava ainesosa THC on saanut jo kotimaassammekin lääkeluvan lääkelaitokselta, ja kotimaista tuotantoa ei ensinkään ole edes olemassakaan..?

        Ei kai THC ole haitta tai vaiva hampussa, joka pitäisi pyrkiä jalostamaan pois, päinvastoin- kuidun ja öljyn talteenoton yhteydessä lääketeollisuus saisi arvokasta raaka-ainetta omaa tuotantoaan varten?

        On jo nähty, kuinka käy kun hamppuua koitetaan jalostaa THC:vapaaksi, ko. kasvin tuotto ja satoisuus menee melkoisen pieneksi jos vaikka venäjänhamppuun vertaa.

        Hamppu on hamppu ja sillä hyvä, ihmisen ei tointaisi pullistella Luontoa vastaan liikaa.


      • teollisuushamppu?
        On laillista kirjoitti:

        Teollisuushampun viljely on laillista.

        Teollisuushampussa ei ole THC % merkittävä, ei juuri ollenkaan.
        Kokeileppas polttaa hamppuköyttä ja vetää keyhkoihisi, tulisitko pilveen ?

        Määrittele teollisuushamppu. Hamppu jota käytetään teollisuudessako?

        Eihän Finolakaan saa enää EU:tukia liian korkeiden THC-pitoisuuksien vuoksi joten onko se sitten huumehamppu.

        Eikös lääkelakia muutettu vuosi pari sitten. Yhtä hyvin voisi puhua lääkehampusta ennemmin kuin huumehampusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe