Sokeritonta olutta?

Sakkariini!

Hyi, K-kauppa mainosti sokeria vähennetyn Eggenberg oluessa, ostin, hyvää, mutta sitten etiketistä lykkäs myrkkyä, Sakkariinia! Hyi olkoon, eikö sokeria voi muuten vähentää, tarviiko välttämättä prosessissa? Lihottaa! Verisuoniahtaumiakin, verensokeri nousee!

5

3121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pysty tekemään

      ilman sokeria, joku ymmärrys pitäisi kuluttajillakin olla !
      Monien tuotteiden valmistusprosessissa sokeri on välttämätön.

      Jos kerran olet niin niin tarkka, niin jätät olut kokonaan väliin,
      vettä tulee hanasta.
      Nipottajat, jotka ei ole alkeellistakaan tajua valmistusprosesseista, juokoot vettä !

      • Olutharrastaja

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.


      • kirjoitus
        Olutharrastaja kirjoitti:

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.

        pitäisi päästä laajempaan julkisuuteen. Siinä oli kiihkoilematta tiivistetty nykyruoan ongelmat ja seuraukset. Itse olen tiivistänyt asian niin, että aina kun ruokateollisuus "jalostaa" mitä tahansa tuotetta se tarkoittaa että siihen lisätään tärkkelystä, rasvaa, suolaa ja sokeria, tai sitten tuote tehdään kokonaan em. raaka-aineista.

        Mitä meidän pitäisi tehdä, jotta saisimme kauppoihin oikeaa ruokaa teollisuuden "jalosteiden sijaan? Uskon että pakkausteollisuus voisi vastata haasteeseen omalta osaltaan.


      • del Piero
        Olutharrastaja kirjoitti:

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.

        ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.


      • Olutharrastaja
        del Piero kirjoitti:

        ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.

        Kannattaa huomioida, että aina olueen lisätty sokeri ei ole "pahasta". Moniin pullossa kypsyviin oluisiin lisätään ennen pullotusta pieni määrä sokeria, mikä käydessään alkoholiksi muodostaa samalla oluene hiilidioksidia. Tämä parantaa oluen säilyvyyttä ja tekee oluesta helpommin juotavan kuin täysin hiilihapoton olisi.

        Maun vuoksi lisättyä sokeria lienee lähinnä hedelmäoluissa - etenkin makeutetuissa lambiceissa, jotka muutoin ovat liian happamia "suurelle yleisölle". Myös maitosokeria lisätään joihinkin stouteihin (tästä nimi "milk stout ).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      3
      2728
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1351
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      19
      1037
    5. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      126
      1030
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1020
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      300
      915
    9. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      909
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe