Kuuluuko kouluampuja itsenäisyyspäivään?

bloggausanonymous

Helsingin Sanomilta oli rohkea veto muistuttaa Jokelan koulusurmista itsenäisyyspäivänä. Itselleni tulee lehti tilattuna ja nähdessäni Auvisesta kertovan jutun puffin etusivun alareunassa, tunteeni olivat aika ristiriitaiset. Onko koulusurmaaja ja hänen nettielämänsä rakkaussuhteineen sopiva puheenaihe itsenäisyyspäivälle?

Sanomalehden lukaistuani päätin kuitenkin lukea Kuukausiliitteen tarinan Auvisen nettirakkauksista. Mielestäni juttu oli hyvin kirjoitettu. Se imaisi mukanaan, sisältö oli modernia, asiallista ja onnistui edes jollain tasolla valottamaan reaalimaailman ja nettimaailman välisiä eroja ja rajapintoja.

Kuukausiliitteen juttu kertoo Auvisen kolmesta erilaisesta naistuttavuudesta internetissä. Miehensä hakkaamalle ja raiskaamalle englantilaiselle naiselle Auvisesta tuli rohkeuden esikuva. Ulkomaalaiseen äärioikeistolaisia arvoja ihailleeseen ja pienen nettiyhteisön fanittamaan nettiprinsessaan, Auviselle oli todellinen rakkaussuhde, ylä- ja alamäkineen ja mustasukkaisuuskohtauksineen. Suomalainen ikätoveri oli Columbinen koulusurmaajien ihailija IRC-galleriasta, tavallinen suomalainen tyttö, jonka elämälle ei oltu annettu niitä kaikista parhaimpia rakennuspalikoita.

Auvinen eli teinivuodet ilman todellisen elämän ystäviä. Hän kehitti itselleeen rajattoman maailman internettiin, netissä hän oli jotain, pienen yhteisön ihailema älykäs keskustelija. Monille nettikulttuuriin perehtymättömättömille ihmisille, varsinkin vanhemmille, Kuukausiliitteen juttu saattaa avata ymmärtämään jotain uutta nuorten todellisuuksien kerrostumista. Netissä nuorilla ja tietysti vanhemmillakin ihmisillä voi olla todellinen toinen elämä, pikaviestimen toisessa päässä on todellinen ihminen, ainoastaan viestintävälineet ja tapa osoittaa tunteita ovat erilaiset. Rakkauden kieli muuttuu, mutta inhimilliset peruselementit eivät katoa mihinkään.

Tunteet ovat inhimillisyyden merkki, Kuukausiliitteen muodostaman henkilökuvan perusteella myös Pekka-Eric Auvinen oli inhimillinen, tunteva ihminen. Ei Jokelan surman jälkeinen tiedotusvälineiden muovaama, etäällä internetin Mikä-Mikä-Maassa asustava tunteeton, yhteiskunnan ulkopuolinen yli-ihminen. Suomalaisten on hyvä muistaa tämä vaikeasti hyväksyttävissä oleva tosiasia, erityisesti itsenäisyyspäivänä.

http://tinyurl.com/5bmbv7

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pekka-Eric Auvinen pettyi nettirakkaudessaan/1135241702280

1

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • assosiaatio

      Eilen juttelimme kavereiden kanssa siitä, että ennen ei jouluna, siis joulurauhan aikaan, tullut laisinkaan televisiouutisia. Ja sen merkitystä miten erilaisilla ulkopoliittisilla selkkauksilla tai niiden aikana voidaan tehdä sisäpoliittisia muutoksia, tai päin vastoin, koska mediahuomio ja vastaanottajien aika on rajallista. Siksi huomioin tämän kirjoituksesi alun.

      Omia väitteitäni tähän jatkoksi:

      Jokainen ihminen on hyvin monimutkainen aikakausi ja sosiaalinen verkosto.

      Jos jokaisesta sarjamurhaajasta tulee todennäköisesti bestselleri, ei se murhien määrää vähennä - "hyvä" manageri joka on lähellä rajatapausta saattaa "vahingossa" kerätä jo ennalta tietoja tulevaisuudessa rahallista media-arvoa omaavasta henkilöstä. Toisaalta (porno)malli- ja pop-maailmassa saatetaan hylätä aika karusti ihmisiä, joiden esimerkiksi poliittinen tulevaisuus on lähes täysin mahdotonta ilman Ciccolinan kaltaista nukketeatteria.
      Miksi mediahuomio on meille niin helkkarin tärkeää? Jos kaveri oli hyvä keskustelija kirjallisesti ilmeisesti englanniksi, niin miksi sitä ei huomattu ja arvostettu? Ehkä hänen ulosantinsa ei ollut teatterin sulavaa livenä, mutta ehkä hän ei myöskään ehtinyt jutella kenenkään kanssa, koska televisiomaailman keskustelut ovat hyvin hyökkääviä ja lyhyitä.

      Nuorilla on oikeasti vanhempiensa salaisuuksia taakkanaan, joiden takia he eivät voi olla tekemisissä viranomaisten kanssa käräyttämättä omia rakkaittaan.
      Mutta kuitenkin haluaisin myöskin korostaa sitä, etteivät tytöt ja naiset niin voimakkaasti vaatisi, että asioiden ratkaisemiseen vaaditaan joku poika, josta tulee mies ja/tai kuollut mies.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe