Vertaistukea kaivataan

kevättä odottaen

Meillä pienokainen kohta kuukauden vanha ja itkee vuorokaudessa ka 10 tuntia. Ajoittuu päivään ja iltaan ja joskus yön tunteihin. Alkaa olla paukut loppu ja jos kolmen kuukauden iässä (ehkä) tilanne helpottuu tuntuu ajatus kahdeksasta viikosta toivottomilta. Lapsi rukka huutaa selkäkaarella ja tuntuu että mikää lophduttelu ei auta kuin vain hetkeksi. Vaunulenkki ja rinta tosin saavat lapsen rauhottumaan ja nukahtamaan, ellei sitten huuda itseään uneen. Pidämme lasta lähellä, pumppaamme jalkoja, hieromme, kannamme, pidämme rintarepussa, käytämme maitohappobakteereja ja muita 'helpottavia' tippoja ja olen myös karsinut ruokavalioni. Eli asiaa on tutkiskeltu ja kaikkea kokeillaan. Vyöhyketerapiaa täytyy vielä kokeilla, toivottavasti se toisi pikkuiselle (ja meille) helpotusta.

Mitä teille muille samassa tilanteessa oleville tai olleille kuuluu? Loppuivatko vaivat ajan kanssa ja milloin suunnilleen? Olisiko vielä jotain teillä toimineita kikkoja, kaikki ovat tervetulleita!

Kiitos:)

Kevättä odottaen

8

1635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maija--

      Olettehan ottaneet huomioon että joillekkin nämä helpottavat tipat vaan pahentavat itkua. Meillä kävi mm.relatippojen kanssa niin. entäs mitä d-vitamiinia annat lapselle. se saattaa aiheuttaa itkua ja kipua myös. Ymmärsin ettet syötä korviketta lainkaan. kaikki korvikkeet ei sovi kaikille masuille ja oikeanlainen pullokin auttaa ettei kuplia pääse masuun. Vyöhyketerapiaa toki kannattaa kokeilla ja monille apu löytyy siitä. me kuuluimme siihen pieneen ryhmään jolle siitä ei ollut apua. meillä masu oireet jatkuu vieläkin..vähentynyt kuitenkin siitä mitä ne oli sillin kun vauva oli alle 1,5kk. nyt viikon päästä tulee 3kk täyteen ja toiveikkaana odotan että helpottaisi enemmän. Välillä on hyviä päiviä ja välillä aivan kamalia. tiedän ettei paljon lohduta nyt mutta kyllä se jossain vaiheessa helpottaa. mitä kaikkea olet ruokavaliosta karsinut??

    • koliikkia

      Voi teitä! Kovin hyvin on meilläkin vielä mielessä alkukuukausien koliikki-itkut. Muistan itsekin olleeni aivan kauhuissani tuossa kuukauden tienoilla laskeskellessani päiviä tuohon maagiseen kolmeen kuukauteen. Mutta kyllä me siitä selvittiin ja niin varmasti tekin.

      Päivä kerrallaan on kai paras neuvo. Koita olla liikaa laskeskelematta aikaa. Yhtäkkiä koliikkiaika onkin ohi. Meillä oireet alkoivat hiljalleen hävitä siinä 3,5kk:n iässä.

      Me yritimme myös kaiken mahdollisen, tipat, autoilut, kiikut, keinut, ruokavaliot jne. Koliikkivauvahieronnasta oli jotain apua, mutta ei mitään ihmeparannusta. Kyllä mielestäni sitäkin kannattaa kokeilla.

      Jossain vaiheessa, kun kaikki mahdollinn ja mahdoton oli kokeiltu, oli uskottava, että se mikä auttaa on aika. Ja niin kävi. Koliikkiajan jälkeen hytkytti raivoisasti vielä tyhjiä ostoskärryjäkin ihan vahingossa, ennen kuin muisti että se onkin nykyään tarpeetonta.

      Vuorotelkaa lapsen hoidossa isän kanssa, että toinen ottaa itkevän lapsen kun toinen ei jaksa. Jos on mahdollista saada kanniskeluapua mummulta tai muulta sukulaiselta, älkää ujostelko sitä pyytää, niin saatte itse vähän levättyä.

      Jossain vaiheessa meillä sai vauvan rauhoittumaan illalla autoon, joten tuolloin kävimme iltaisin ajeluilla. Kannattaa koittaa mutta pyöriä kuitenkin kodin lähistöllä, ettei räjähtäneen paketin kanssa joudu autoilemaan liian kauan.

      Meillä mies piti surutta kuulosuojaimia heijatessaan huutavaa lasta. Itse en tähän pystynyt, sillä koin sen jotenkin petokseksi lasta kohtaan. Älytön ajatus, niin että jos kuulosuojaimet auttaa, niin käyttöön vaan.

      Matkakaukalossa keinuttelu auttoi joskus. Vauvojen koliikkikeinusta ei ollut meillä mitään apua. Vauva ei siis rauhoittunut huutoaikaansa rinnallekaan.

      Silloin kun on hyviä hetkiä nauttikaa niistä. Koliikkiaika menee kyllä ohi, vaikka se ei nyt siltä tunnu.

      Voimia:)

    • Riinuli..

      vertaistukea kaipaan minäkin...

      Saisi olla neuvolalla jotain ryhmiä missä sais vertaistukea. Kolme kuukautta voi kuullostaa lyheltä, mutta tuskaa tämä on. Onneksi mies ei ole töissä juuri nyt niin vähän auttaa. Olemme kyllä kahdestaankin aika loppu. Käy niin sääliksi, kun lasta ei voi auttaa ja näkee miten koskee. Vauva vääntää itseään kippuraan kouristaessa ja huutaa naama punaisena. Meillä on kokeiltu lähes kaikke mitä netistä on keinoja löydetty. Mikään ei kokonaan auta. Asias on vain nyt hyväksyttävä ja yritettävä sopeutua vielä 2kk ainakin, jos ei pidempäänkin.

      Asian kanssa on melko yksin. Tuntui, ettei neuvolasta paljon tukea herunut. Mitään kotiapua on turha edes pyyttä, vaikka kuka tahansa väsyy jatkuvaan huutoon ja valvomiseen. Olisikin mukava vaihtaa kokemuksia, vaikka täällä palstalla. On samalla mukava, että ikävä kuulla muidenkin kamppailevan saman asian kanssa...nyt on lopettava taas alkaa itkeminen...tätä tämä on joka päivä. Hankala luoda kiintymystä lapseen joka koko ajan huutaa..

      • maitoallergia..

        testattu? entäs muut allergiat, esim vilja-allergia? (äidin syömät viljatuotteet voivat aiheuttaa voimakkaitakin oireita vauvalla)

        Meidän vauvalla todettiin maitoallergia n. 2,5kk ikäisenä. Siihen asti luultiin kipuilun/itkun olevan tavallista koliikkia.


    • eikai niitä enää kukaan käy...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2283
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1481
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1325
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      212
      949
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    Aihe