Miten selvittää

allergia?

Vauvallani alkoi noin 5kk iässä outo ihottuma. Ensin kaulassa aikuisen peukalonpään kokoinen ja muotoinen punainen hieman koholla oleva täplä, joka muutamassa päivässä "kuivui" ja kutisi hirveästi. Sittemmin nämä täplät ovat vallanneet uusia alueita: ensin toinen puoli kaulaa, sitten rintakehä, toinen polvitaive ja nyt uusimpana selkä, jossa tänäaamuna oli kauhukseni neljä sellaista täplää. Tätä on siis jatkunut nyt yli 2kk.

Lääkäri epäili ensimmäisenä maitoallergiaa ja suositteli HA-korviketta. Imetän pääosin, mutta annan lisäksi korviketta ja tuo säännöllinen lisä ajoittuu tosiaan samoihin aikoihin kuin ihottuman alkaminen, mutta myös kiinteä ruoka. En silloin älynnyt huomioida tarkasti mikä milloinkin alkoi, koska pidin ensimmäistä täplää vain satunnaisena esim. kosteudesta johtuvana ärtymänä.

HA-maito ei auttanut, joten viimeksi tartuin soijapohjaiseen korvikkeeseen. Nyt sitä on juotu yli viikko eikä mitään apua. Mitä pitäisi seuraavaksi tehdä?

Harkitsen ruoka-aineiden rajoittamista ensin vaikka kolmeen kasvikseen lihaan ja sitten lisään niitä yksi kerrallaan, kunnes allergian aiheuttaja selviää. Kuitenkin mulla on vahva muistikuva, että ihottuma alkoi ENNEN ensimmäistä kiinteää ateriaa. Voisiko minun maitoni aiheuttaa sen? Esim. pähkinät, joita nykyään syön päivittäin?

Tuntuu menevän ihan hulinaksi, kun mahdollisia vaikuttavia tekijöitä on monta ja ihottuma tuollaista, että kestää monta viikkoa huomata yhdestä kohdasta, että nyt se paranee.

4

610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vain

      Jos et poistanut maitoa omasta ruokavaliostasi on vauvasi saanut lehmänmaitoproteiineja koko ajan.

      Kaikki muukin syömäsi voi vaikuttaa. Pitäisiköhän sinun käydä ihan oikealla allergialääkärillä niin saisit kunnon ohjeet!

    • äitipöllö

      Minusta sinun ei kannata kerralla vetää lapsen ruokavaliota kovin suppeaksi, vaan kokeilla ensin sitä että karsit niitä ensimmäiseksi aloitettuja kiinteitä pois, jos kerta ihottumat alkoivat niihin aikoihin.

      Jos suppealle ruokavaliolle joudutte, katso että lapsen ruokavalioon jää jotain jokaisesta ruoka-aineryhmästä, eli liha, kasvin, vilja, rasva ja hedelmä tai marja (esim. possu, bataatti, riisi, rypsiöljy, päärynä). Ja useamman päivän ajan samaa kokoonpanoa, jos ei tilanne lähde merkittävästi pahenemaan. Ja jos ei paranemista tule, vaihda kaikki ruoka-aineet toisiksi.

      Suosittelen myös ruoka- ja oirepäiväkirjan pitämistä, eli kaikki omat ja lapsen syömiset kirjataan ylös, sekä myös lapsen oireiden tila, ja tarvittavat voiteet ja lääkkeet.

    • du weisst

      Toivottavasti löytyy syy ihottumaan ja L:n ihottuma paranee!!

    • ...

      Jos sinulla kerran on vahva mielikuva että ihottuma oli ennen kiinteitä ruokia niin karsi omaa ruokavaliotasi ensin. Jätitkö omasta ruokavaliostasi kaikki maitoproteiinia sisältävät tuotteet pois kun lapsesi maidoton ruokavalio alkoi? Jos et niin aloita siitä. Huom maitoproteiinia on "piilossa" monessa ruoassa/herkussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe