Miten selvittää

allergia?

Vauvallani alkoi noin 5kk iässä outo ihottuma. Ensin kaulassa aikuisen peukalonpään kokoinen ja muotoinen punainen hieman koholla oleva täplä, joka muutamassa päivässä "kuivui" ja kutisi hirveästi. Sittemmin nämä täplät ovat vallanneet uusia alueita: ensin toinen puoli kaulaa, sitten rintakehä, toinen polvitaive ja nyt uusimpana selkä, jossa tänäaamuna oli kauhukseni neljä sellaista täplää. Tätä on siis jatkunut nyt yli 2kk.

Lääkäri epäili ensimmäisenä maitoallergiaa ja suositteli HA-korviketta. Imetän pääosin, mutta annan lisäksi korviketta ja tuo säännöllinen lisä ajoittuu tosiaan samoihin aikoihin kuin ihottuman alkaminen, mutta myös kiinteä ruoka. En silloin älynnyt huomioida tarkasti mikä milloinkin alkoi, koska pidin ensimmäistä täplää vain satunnaisena esim. kosteudesta johtuvana ärtymänä.

HA-maito ei auttanut, joten viimeksi tartuin soijapohjaiseen korvikkeeseen. Nyt sitä on juotu yli viikko eikä mitään apua. Mitä pitäisi seuraavaksi tehdä?

Harkitsen ruoka-aineiden rajoittamista ensin vaikka kolmeen kasvikseen lihaan ja sitten lisään niitä yksi kerrallaan, kunnes allergian aiheuttaja selviää. Kuitenkin mulla on vahva muistikuva, että ihottuma alkoi ENNEN ensimmäistä kiinteää ateriaa. Voisiko minun maitoni aiheuttaa sen? Esim. pähkinät, joita nykyään syön päivittäin?

Tuntuu menevän ihan hulinaksi, kun mahdollisia vaikuttavia tekijöitä on monta ja ihottuma tuollaista, että kestää monta viikkoa huomata yhdestä kohdasta, että nyt se paranee.

4

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vain

      Jos et poistanut maitoa omasta ruokavaliostasi on vauvasi saanut lehmänmaitoproteiineja koko ajan.

      Kaikki muukin syömäsi voi vaikuttaa. Pitäisiköhän sinun käydä ihan oikealla allergialääkärillä niin saisit kunnon ohjeet!

    • äitipöllö

      Minusta sinun ei kannata kerralla vetää lapsen ruokavaliota kovin suppeaksi, vaan kokeilla ensin sitä että karsit niitä ensimmäiseksi aloitettuja kiinteitä pois, jos kerta ihottumat alkoivat niihin aikoihin.

      Jos suppealle ruokavaliolle joudutte, katso että lapsen ruokavalioon jää jotain jokaisesta ruoka-aineryhmästä, eli liha, kasvin, vilja, rasva ja hedelmä tai marja (esim. possu, bataatti, riisi, rypsiöljy, päärynä). Ja useamman päivän ajan samaa kokoonpanoa, jos ei tilanne lähde merkittävästi pahenemaan. Ja jos ei paranemista tule, vaihda kaikki ruoka-aineet toisiksi.

      Suosittelen myös ruoka- ja oirepäiväkirjan pitämistä, eli kaikki omat ja lapsen syömiset kirjataan ylös, sekä myös lapsen oireiden tila, ja tarvittavat voiteet ja lääkkeet.

    • du weisst

      Toivottavasti löytyy syy ihottumaan ja L:n ihottuma paranee!!

    • ...

      Jos sinulla kerran on vahva mielikuva että ihottuma oli ennen kiinteitä ruokia niin karsi omaa ruokavaliotasi ensin. Jätitkö omasta ruokavaliostasi kaikki maitoproteiinia sisältävät tuotteet pois kun lapsesi maidoton ruokavalio alkoi? Jos et niin aloita siitä. Huom maitoproteiinia on "piilossa" monessa ruoassa/herkussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe