Ongelma koskien C-korttia

aagaa

Eli tilanne on tämä: B-kortti on jo alla ja C:tä olen ajanut nyt jo jonkun aikaa ja enää siitä puuttuu pari ajotuntia inssi. Näitä olen viime aikoina yrittänyt hoitaa, mutta kävi ilmi että joudun tuomaan liitteet uudestaan poliisille eli lääkärintarkastus, kuvat jne. Lääkärinaikaa en kuitenkaan saanut ennen tammikuuta, jolloin lähden armeijaan.

Olen myös kuullut että kuorma-autokortin ajaminen kallistuu huomattavasti ensi vuoteen mennessä. Mutta vaikuttaako tuo minuun kun olen C-kortin ajamisen jo aikaa sitten aloittanut? Tällä hetkellä näyttää siis siltä että tuo C-kortin saaminen lykkäytyy usealla kuukaudella armeijan takia, joudunko siis maksamaan suuria summia kun taas kuukausien päästä jatkan C:n suorittamista?

Toivottavasti joku ymmärsi ongelman ja osaa vastata..

13

1937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulee...

      ...Mitä juttuja netistä olen lukenut. Joten eiköhän sulla ole aivan riittävästi aikaa suorittaa ne pari ajotuntia inssi?

    • vasta tulee voimaan.

      Siis uudistus tulee voimaan 10.9.2009. Eli sinne insiin ennen sitä. Intistä saat hyvällä syyllä loman, kun kerrot, että menet suorittamaan kuljettajantutkintoja.

    • ...

      jos sul on sopimus autokoulun kaa ja oot maksanu teorian c-inssin, nii pitäs päästä vanhoil hinnoil.. mutta en siis ole sata varma!

      • ei vielä riitä

        Se, että on sopimus autokoulun kanssa, ja maksanut jo teoriakokeen ja inssin etukäteen, niin se voi vielä vaikuttaakkin asiaan. Mutta mun käsityksen mukaan pitää se inssi suorittaa ennen kun se laki muuttuu, näin oli ainakin linja-autokortin kanssa.


    • sen minkä osaan ja pystyn

      Sun kannattaisi myös kysyä autokoulussa asiaa, vaikkapa ajo-opettajaltasi tai autokoulun sihteeriltä. Mulla on se käsitys, että ihan kokonaan et kuitenkaan joudu enää maksamaan sitä kurssia uudestaan, vaan ne käymäsi tunnit voidaan hyödyntää sitten, kun tulet sieltä intistä takaisin. Se laki muuttuu tosiaan ensivuoden syyskuussa, syyskuun 9.päivä, ja se inssi olisi hyvä suorittaa ennen tätä. Eli jos olet vaikka 6kk armeijassa, niin kerkeät vielä suorittamaan kortin loppuun ennen tätä.

      • joku vaan...

        Kannattaisikohan pikkuhiljaa ryhdistyä ja hoitaa ne parit ajokerrat pois että pääsee ajokokeeseen? vai tuntuuko ylitsepääsemättömältä ajaa 50 minuuttia ja varata tämänjälkeen ajokoe? pitkät on piuhat, jos siihenkin tarvitsee varata aikaa yli 9kk...


      • sen minkä osaan ja pystyn
        joku vaan... kirjoitti:

        Kannattaisikohan pikkuhiljaa ryhdistyä ja hoitaa ne parit ajokerrat pois että pääsee ajokokeeseen? vai tuntuuko ylitsepääsemättömältä ajaa 50 minuuttia ja varata tämänjälkeen ajokoe? pitkät on piuhat, jos siihenkin tarvitsee varata aikaa yli 9kk...

        Tietenkin se vois olla paras, jos nyt sen pystyisi ajamaan pois. Ettei sitten unohdu taas kesällä, ja sitten tule syksyllä kiire? Sitähän ei voi samalla tavalla enää siirtää sitten, jos meinaa saada C kortin tän vanhan kaavan mukaan. Tämän ketjun aloittajallahan oli se ongelma, että hän sanoi, ettei saa lääkäriaikaa vastakun tammikuussa. Mut jos nyt pitää C kortti saada, ja äkkiä, niin voisi melkein myös suositella, että kysyisi sitä lääkäriaikaa jostain yksityiseltä? Ja hoputtaisi sitten poliisia sen ajokorttiluvan kanssa.


    • aagaa

      asiallisista vastauksista. Tärkeää oli tietää tuo päivämäärä 9.9. Intistä jos pääsee puolella vuodella niin tuon pystyy hoitamaan ja jos tulee vuoden nakki niin silloinkin on vapaapäiviä joiden aikana sitten C kuntoon.

    • koko juttua

      Miksi tarvitset uuden lääkärintodistuksen. Teoriassa voi sellainenkin tilanne olla, mutta en usko.
      Ja toisaalta armeija ei ole kovin vakava haitta, voit kyllä suorittaa inssin siellä ollessasikin.

      • lueppas viesti alempaa

        Kyllä se voi olla ihan tottakin, mitä ketjun aloittaja sanoi, lueppas tuosta taas viestiä vähän alempaa, sieltä se selviää esimerkiksi mikä voi olla asian laita. B kortissa ja C kortissa on eri terveysvaatimukset, C kortissa ne on tiukemmat. Eli jos olet pyytänyt lääkärintodistuksen B korttia varten, ja haluatkin ajaa C kortin, niin se ei enää käykkään, että viet sen B korttia varten hankitun lääkärintodistuksen ajokorttiluvan mukana.


      • on the road

        Kuorma-autokortissa on tiukemmat terveysvaatimukset. Sen vuoksi tarvitsee hankkia uusi lääkärintodistus. mot


    • siinä näin

      Olet C-korottaja, eli B on ajettu jo vuosi sitten. Menit autokouluun, mutta "unohdit" toimittaa ajokorttilupahakemuksen eli hankkia lääkärintodistuksen. Nyt olet kuunnellut teoriatunnit, mutta asia ei etene. Tarvitaan lääkärintodistus, ajokorttilupahakemus, hyväksytty lupa, inssin teoriaosa, ajotunnit kuorkilla ja sitten inssiajo. Ja sinulle on varmaan suuri yllätys palvelukseenastumispäivämäärä inttiin. Pyydä koulultasi todistus teoriatunneista, mene lääkäriin, tee ajokorttilupahakemus ja selvitä tulevalta palveluspaikkakunnaltasi autokoulu, jossa voit hoitaa loput.

    • Tämä vastaus tulee nyt ehkä liian myöhään: Jos kyselee eri paikoista, voi löytyä sellainenkin lääkäri, jonka vastaanotolle pääsee nopeasti. Itse pääsin heti seuraavana päivänä. Mutta sen jälkeen, kun lääkärintodistus on jätettynä, paperien käsittely kestää voi kuulemma kestää viikon tai pari.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe