Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Värittömät nuoret

käytän nyt sanaa ´väritön´ koska tuskinpa rattaat villisti piikkiöläisten nuorten päissä pyörivät.. koskakohan viimeeksi öljytty?

Taas kun käväisi iltamyöhään k-kaupalla niin eikös siellä talon vierellä hillu iso teinilauma, äänestä päätelle vähintään puolet kännissä ja puhe puolet uhoamista kirosanoin höystettynä. Porukka vielä sadekeliä ajatellen suojattomassa paikka ja aikas niukin vaattein, naikkoset varsinkin. Jossain ohuissa huppareissa ja kaiketi hyvin ohut paita alla.. Suosittelisin että ellette ole kylmään karastuneita käyttämään ihan lämmintä takkia, mutta omapahan on valinta.

Varsinainen aiheeni siis on onko piikkiön nuorilla hyvin pieni älykkyysosamäärä vaiko kyvyttömyys ajatella luovasti? Aina kuulee pienillä piikkiön kaltaisilla paikkakunnilla ettei löydy mitään tekemistä nuorille.. voih kun tekemistä on vaikka millä mitalla kun PÄÄTÄ vain osaisivat käyttää. Mutta taashan kun kerran luin kunnallislehteä niin jossain tutkimuksessa taisi lukea että moni laittaa harrastuksen piikkiin "hengailun". Ah niin, sitä että porukassa seistään jossain ulkona, pikku maistissa, jauhetaan paskaa, juorutaan ja oikeastaan... tehdään EI MITÄÄN.

Itse olen koko ikäni piikkiössä asunut (23v) enkä ikinä pienenä ymmärtänyt muiden ikäisteni kauheaa janoa olla isoissa kaveriporukoissa, kuin ilman ei olisi voinut olla. Nuorempana taas en jaksanut käsittää mitä hauskaa siinä on hillua jossain kylillä, kun pelkkä ajatus moisesta tylsästä ajanvietosta toi liki päänsäryn meikäläiselle..! Ei, en ole nörtti, saatiko absolutisti tai uskovainen. Pääsin yläasteelta kasin keskiarvolla, viinaa tai väkevämpää giniä otan silloin tällöin ja uskonnoista joskus lukaisen mutta inhoan kaikkea "uskossa hyvän elämän säännöt"-jauhomista.

Ok nyt moni kait pyöräyttää silmiään mutta sanon sen silti: HARRASTUKSET. Jos nyt kelailen mitä harrastuksia oman elämän varrelle on osunut jo naperosta asti:

-piirtäminen & maalailu
-lukeminen (puhutaan nyt siis KOVAkantisista kirjoista, ei lehdistä)
-pianonsoitto
-pyöräily
-salibandy
-lentopallo
-ratsastus
-hiihto
-kirjoittaminen (runot ja tarinat)
-jääkiekon seuranta (oi niitä kultaisia tps-aikoja)(jarkko ruutu rulez!)
-omat lemmikkieläimet (on ollut hiirtä, rottaa, hamsteria, kissaa, koiraa ja hevosta)
-omat vanhemmat (ok ehkei enää läheskään niin paljon, mutta monta vuotta kävin mm. mökkeilemässä isäni kanssa jääkiekkomatseissa. Äitini taase viihtyi kovasti tallilla ja kuunteli mielellään pianonsoittoani sekä luki runojani joita netissä julkaisin)

Ystäviä minulla ei juuri ollut, kenties siksi etten änkenyt kenenkään seuraan. Miksi? koska jo pienenä aloin huomaamaan kuinka hauskaa ja mukavaa minulla on jo pelkästään yksin. Vanhempaan ikään tultuani en ole muuttunut: joukkuelajeissa pitäydyin omissa oloissani mutta silti pelasin joukkueelle enkä lähtenyt sooloilemaan. En silti missään vaiheessa ajatellut mitään kaveruuntumista kanssapelaajan kanssa. He olivat ainoastaan tuttuja.

Eli- jos tällainen ei porukka-ihminen ei tylsisty piikkiön kaltaisessa pikkupaikassa, kuinka moinen voi olla mahdollista nuorella jolla tuntuu olevan kasapäin kavereita ympärillään? Heillähän vasta ratkiriemukasta pitäisi olla ja ideoita ja energiaa suuntaan jos toiseenkin!

Pahoittelen jos tämä suututti joitain pikkuteinejä, mutta totuushan tekee usein kipeää.. tiedän kokemuksesta.

ps: niin tylsältä ja nörtiltä kuin saatan kuulostaakin, olen kuitenkin parisuhteessa samalla aaltopituudella olevan herran kanssa, so there.

4

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>

      Tekemisen puute?
      Onhan Piikkiössä Pontela ja "Vanha", mutta ei sen kummemmin mitään harrastukiin viittaavaa toimintaa! Tai ainakaan niille 14 - 17 vuotiaille. Olis kivaa jos olis jotain mistä vois innostua, muutakin ku se kalja ja mopot. Mutta on niitä huolestuttavampiakin asioita: Olen tässä viimeisen parin viikon aikana kuullut, että lapset, noin 9-11 vuotiaat POLTTAVAT TUPAKKAA! Yläastelaiset isommat lapset hakee/antaa niille, ja siellä puskassa ne köhii itsensä kuoliaaksi!!!! Siinä on mielestäni asia, mihin pitää puuttua!

      • ei ole pakko olla näkyvillä ulkona tyrkyllä pontelan tai esimerkiksi urheilukentän tavoin. Onhan turussakin takuulla tekemisentarjontaa KAUHEAT määrät, mutta suurinosa niistä kaiketi on liian tylsää tuonikäisten mieleen. Eivät kyllä olleet tylsiä asioita minun mielestäni nuorena, vaan kiinnostavia. Turussahan tuonikäiset näyttävät enempi hengailevan ulkona tehden ei mitään, kaiketi saman virren veisaisivat "kun ei tääl oo mitään tekemistä".

        ja harrastustahan ei ole pakko piikkiön sisältä löytyä. Nuorempana piikkiössä ei ollut tuntitalleja (en laske raadelmaa koska se on sellainen hienostelijoiden yksäritalli) joten kävin paimiossa, mutta nyt taitaa olla ainakin kaksi tuntitallia. Urheilua ajatellen porukassa voi varata aikoja liikkahallilta. Mutta harrastuksenhan ei ole pakko olla URHEILUA. Ja tuota listaa en lähde tekemään koska molemmat tiedämme kuinka loputon se olisi ;)

        Niin tuossa n.11v kaiketi aloitellaan tuota hengailua ulkona muiden nuorten kanssa ja nuo kokeilut :( en ole äiti mutta jos olisin niin kauhulla töissä miettisin "mitähän se meiän pete nyt tällähetkellä tekee?"


    • tero ja toni

      terve täti, onhan se toisaalta noinki. itse olen vuoden sinua vanhempi ja myös asunut piikkiössä koko ikäni.
      kirjoituksestasi tuli vähän sellanen olo et sulla jos jollain on huono olo ni sulla. "viihdyt hyvin yksin" ootko joskus kuullu et kaikenlaiset kokemukset kasvattaa? ja jos oot aina ollu yksin ni oot saanut vain yhden näkökanna, miks arvostelet muita jotka on tehnyt eritavalla kuin sinä? onko sun boyfriend(jos sulla sellasta onkaan) sitten räkiny k-kaupal, vai ollu sun kaa pianotunneil? miks sul on tollane olo, soita mulle jos haluat jutella 0400-77713x

      terveisin,piikkiön poju!

      • etpä siltä kuulosta huonon luetunymmärtämisesi perusteella. Itselläni on kaikkea muuta kuin "paha olo". Jos mikään asia huutaa itseään ulos aloitustekstissäni, niin ärtymykseni ei vain piikkiön vaan koko suomen teinejä kohtaan. Virkistetäänpä muistiasi ;)

        "Eli- jos tällainen ei porukka-ihminen ei tylsisty piikkiön kaltaisessa pikkupaikassa, kuinka moinen voi olla mahdollista nuorella jolla tuntuu olevan kasapäin kavereita ympärillään? Heillähän vasta ratkiriemukasta pitäisi olla ja ideoita ja energiaa suuntaan jos toiseenkin! "

        "viihdyn hyvin yksin" ei automaattisesti tarkoita sitä että olisin täysin kaveriton. Kourallinen ystäviä löytyi niin peruskoulu-kuin lukioajalta ja osan mukana satunnaisesti ajauduin paikkoihin ja tilanteisiin jotka ovat kaikkea muuta kuin minun makuuni. Miksikö otin osaa moisiin nuo harvat kerrat? Miellyttääkseni ystävääni joka myös joskus oli minulle mieliksi, esim. tulemalla mukanani hevostallille vaikkei ratsastuksesta pitänyt aina silloin kun kävi kotonani. Nyt lukion jälkeen vapaa-ajan menomme ovat kasvaneet niin paljon erilleen erilaisina maailmoina, ettemme lähes lainkaan ole yhteyksissä. Mutta kuten sanoin ystävistä- oli/on minulla muitakin. Emme vain hengaile päivästä toiseen isoissa porukoissa puolilärveissä räkimässä julkisilla paikoilla sikailemassa vieraille ihmisille ja häiritsemässä heitä.

        "ootko joskus kuullu et kaikenlaiset kokemukset kasvattaa? "
        En kyllä näe henkisen kehityksen potentiaalisen kasvun siementä niissä monissa sekoiluissa joista ei pelkästään joudu lukemaan, vaan jota näkee joka samperin päivä nuorison osalta. Kaikenlaiset kokemukset kasvattavat, aivan varmasti, mutta riippuu hyvin paljon kokemuksen laadusta.

        Jaa että missäkö olen törmännyt mieheeni? Ihan työpaikalla.

        Muuten pahasta olosta puheenollen- en koskaan tiedä itkeäkö vai nauraa vai molempia, kun saa lukea noista nuoria säälivistä mummeleista pälättämässä kuinka "nyyh nuorilla on niiiin paha olla ja siksi käyttäytyvät niin ja näin". Inhoan sitä, kuinka nykyteineille ei kelpaa mikään. Ei silloin kun apua tarjotaan- eikä silloin kun heidän annetaan olla. MIKÄÄN ei ole tarpeeksi hyvää, AIKUISET eivät tajua mitään, uskotellaan että ollaan niin kypsiä ja mahtavia elämässään, vedetään ekat panot vielä muksuvaiheissa ja ryypiskelyt ja tupakoinnit alkavat samoilla vaiheilla, puhumattakaan uhmakäytöksestä ei vain kotona vaan myös sen ulkopuolella. Ja kun joku aikuinen täysin oikein perustein fyysisin ottein, vaikkakin vain pienin, kurittaa moista teiniä, heti ollaan antamassa tuomiota aikuisella "hirveästä" käytöksestä! Jupistaan kuinka "tuonikäiset ei vielä tajua mitä tekevät".

        Jos vieläkin näit haamumaisesti nyyhkivää pahanolon surkuttelua tekstissä ärsyyntyneisyyden purkamisen sijaan, oletan että pääsit niukin naukin läpi äidinkielestä koulussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe