Yleistä ilotulituksesta

Laherry

Niin taas koittaa se aika vuodesta, kun puolen vuorokauden ajan jytisee maassa ja taivaalla ja seuraavana päivänä uutiset toitottavat uudenvuoden juhlinnassa itseään teloneiden määrästä. Tämä taas saa ilotulituksen vastustajat huutamaan pää punaisena barrikadeilla ilotulituksen kieltämisen puolesta. Tämä episodi syntyy vain muutaman pölvästin takia, jotka ovat joko olleet tuhannen jurrissa ampuessaan raketteja tai muuten vain yllytyshulluina ottaneet mallia duudsoneista ja osa loukkaantuneista on alaikäisiä nuoria joita vanhemmat eivät ole valvoneet. Osa loukkaantumisista johtuu myös viallisista tuotteista, mutta mistään Cometbomb 3:n tapaisesta "tyyppiviasta" tuskin on kyse vaan muutamasta valmistusvirheen omaavasta yksittäisestä tuotteesta tai tuotepakkauksesta. Miksi siis pitäisi kieltää ilotulitus kaikilta muutaman tohelon tähden?

Itse aion ilotulittaa tänäkin uutenavuotena, mutta vain klo 18-06 välisenä aikana ja selvin päin. Ensin ruutipaukut taivaalle ja vasta sitten nestemäiset paukut kurkusta alas. Koirat voivat olla paukkuarkoja, joten tätäkin seikkaa on syytä ajatella, kun valitsee ampumispaikkaa raketeilleen. Itselläni on käynyt sikäli tuuri, että oma koirani ei ole paukuista moksiskaan. Koirani sai tulikasteensa heti ensimmäisen uudenvuotensa alussa, kun joku vähä-älyinen ampui/heitti jonkun kovan laakin siskon ikkunan alle ja koira oli noin parin metrin päässä ikkunasta (asun omakotitalossa). Ilmeisesti naapuruston koiratkaan eivät ole paukkuarkoja, ainakaan naapurit eivät ole mitään maininneet.

Mitä järkeä on ostaa isoja läjiä paukkuja. Itsellä ainakin on juhlafiilis ja ampumisen ilo kaukana, jos joutuisin aikarajojen puitteissa hirveätä kyytiä tuhoamaan tukkupakkauksittain munakranaatteja ym. Pari vuotta takaperin tuli ostettua 2 tukkupakkausta munakranaatteja ja kissanpieruja ja se kerta jäi viimeiseksi. Siitä sitä vaan tuli vietyä sytytyslanka ulkoroihun läpi ja kranaatti toisensa perään hankeen rätisemään. Nykyään keskityn vain isompiin paukkuihin. Yleensä pyrin ostamaan paukkuja, jotka pitävät kovaa ääntä ja näyttävät hienoja efektejä. Kotini ympäristöstä siivoan omat roskani pois, mutta jos olen ollut esimerkiksi kilometrin päässä kotoani ampumassa jonkun paukun, niin sinne asti en lähde siivoilemaan.

Lopuksi muutama syy miksi ilotulitteita ostan:
- Kunnon tuotteet oikein käytettyinä ovat hienoa katseltavaa
- Tylsää vain katsella muiden raketteja
- Ostamalla ilotulitteita tuen paikallista junioriurheilua
- Ilotulitemyynnillä on työllistävä vaikutus
- Ihan vain ilotulituksen vastustajien kiusaksi

KAIKILLE TASAPUOLISESTI HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2009!

8

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unohtui mainita, että ilotulituksen vastustajien on hyvä tietää, että k12 ilotulitteet eli 12 vuotiaille myytävät tuotteet eivät ole ns. kausirajoitteisia ilotulitteita eli niitä saa paukutella ympäri vuoden lukuunottamatta 1.12 - 26.12 välistä ajanjaksoa

    • rikru

      kerrankin asiallista tekstiä täällä eikä tarvitse lukea kuinka kukkahattu-tädit valittaa ilotuliiteista

    • sulla on

      "- Kunnon tuotteet oikein käytettyinä ovat hienoa katseltavaa"

      Yksikään kuluttajille myytävä ilotulite ei ole hienoa katseltavaa. Jos niin väittää, ei ole kunnon ilotulitusta nähnyt edes televisiosta.

      "- Tylsää vain katsella muiden raketteja"

      Päin vastoin. On hauska katsella viimeiset rahansa naurettaviin paukkuihin tuhlanneita tyyppejä.

      "- Ostamalla ilotulitteita tuen paikallista junioriurheilua"

      Ompa tervehenkistä touhua. Tuetaan tuolla tavalla junioriurheilua ja samalla tuetaan kiinalaisten junioireiden pakkotyötä (ja tapaturmaisia kuolemia) epäinhimillisissä olosuhteissa.

      "- Ilotulitemyynnillä on työllistävä vaikutus"

      Paskan marjat. Sillä on ainostaan tulitteiden maahantuojien ja myyjien perseitä lihottava vaikutus. No ehkä poliisien ja sairaanhoitohenkilöstön työtä ne lisäävät, mutta ovat samalla kallis huvi yhteiskunnalle.

      "- Ihan vain ilotulituksen vastustajien kiusaksi"

      Omaa tyhmyyttäs se ennenkaikkea on.

      "KAIKILLE TASAPUOLISESTI HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2009!"

      Kuin myös.

      • qwertyuiopåasdfghjklöä

        "Yksikään kuluttajille myytävä ilotulite ei ole hienoa katseltavaa. Jos niin väittää, ei ole kunnon ilotulitusta nähnyt edes televisiosta."

        Et ole selvästikään edes yrittänyt pitää ilotulitteiden hienoista efekteistä.

        "Päin vastoin. On hauska katsella viimeiset rahansa naurettaviin paukkuihin tuhlanneita tyyppejä."

        Ne ei välttämättä ole viimeisiä rahoja.
        Ja Sinäkö olet kovin vastuullinen rahankäyttäjä?

        "Ompa tervehenkistä touhua. Tuetaan tuolla tavalla junioriurheilua ja samalla tuetaan kiinalaisten junioireiden pakkotyötä (ja tapaturmaisia kuolemia) epäinhimillisissä olosuhteissa."

        Onko parempi että ilotulitteet ostetaan joltain ison konsernin liikkeeltä, joka ei vilkaisekaan hyväntekeväisyyteen päin?
        Ja milläs luulet noiden kiinalaisten elävän jos he, eivätkä heidän lapsensa saa töitä ilotulitetehtaaassa?
        Jollainhan heidänkin on elettävä. Pieni palkka on varmasti parempi kuin ei palkkaa ollenkaan.
        Ja kuolema koittaa varmasti jokaiselle. Se vain on hyväksyttävä!

        "Paskan marjat. Sillä on ainostaan tulitteiden maahantuojien ja myyjien perseitä lihottava vaikutus. No ehkä poliisien ja sairaanhoitohenkilöstön työtä ne lisäävät, mutta ovat samalla kallis huvi yhteiskunnalle."

        Kyllähän maahantuojat ja myyjät tuossa lohkaisevat ison palan itselleen, se on totta.
        Mutta eikö työllistämisellä ole näinä taantuma-aikoina kohtuullisen suuri merkitys?
        Ja mitä tuohon valtion kuluihin tulee, niin kyllähän noista ilotulitteistakin kertyy hyvin paljon veroja valtiolle. Maahantuoja maksaa, kauppias maksaa jne.

        "Omaa tyhmyyttäs se ennenkaikkea on."

        Tyhmyyttä tai ei, niin kauan kuin se on sallittua, ja sitä haluaa tehdä, niin saahan sitä tehdä.
        Ja voin olla melkeinpä sataprosenttisen varma että Sinullakin on joku turhake tai joku muu rahaa imevä täysin turha harrastus tai asia.


      • Ei tarvita

        mitään erikoista syytä. Yksi riittää:

        Minä ostan ilotulitteita ihan vaan sen takia, koska tykkään ampua niitä. Siinä on mun syy.

        Ja kenenkään on aivan turja tulla winettään, että huono syy ostaa raketteja, koska mä tiedän tasan tarkkaan itse, miten tykkään viettää uuttavuotta.


      • 1234567898765432
        Ei tarvita kirjoitti:

        mitään erikoista syytä. Yksi riittää:

        Minä ostan ilotulitteita ihan vaan sen takia, koska tykkään ampua niitä. Siinä on mun syy.

        Ja kenenkään on aivan turja tulla winettään, että huono syy ostaa raketteja, koska mä tiedän tasan tarkkaan itse, miten tykkään viettää uuttavuotta.

        Täsmälleen noin!


      • Valitussyyt!

        Tiesitkö että Joulu, pääsiäinen yms. Saastuttaa suunnilleen yhtä paljon ku uusivuosi, Joulupaperia tulee ihan VATUSTI! ja kaatopaikalla se poltetaan, miettikää sitä. Ja toiseksi ihmisen "takapuoli" saastuttaa myös aika vtusti vuoden aikana. Kolmanneksi minua ei voisi kiinnostaa jos muutama kiinalainen kuolee tai joku teloo kätensä. Kiinassa ihmismäärä on ongelma, joten onhan sekin tasoitusta.


      • joku toinen
        Valitussyyt! kirjoitti:

        Tiesitkö että Joulu, pääsiäinen yms. Saastuttaa suunnilleen yhtä paljon ku uusivuosi, Joulupaperia tulee ihan VATUSTI! ja kaatopaikalla se poltetaan, miettikää sitä. Ja toiseksi ihmisen "takapuoli" saastuttaa myös aika vtusti vuoden aikana. Kolmanneksi minua ei voisi kiinnostaa jos muutama kiinalainen kuolee tai joku teloo kätensä. Kiinassa ihmismäärä on ongelma, joten onhan sekin tasoitusta.

        Noh... Joulupaperin voi kierrättää, eikä joulusta ole pakko tehdä kaupallista lahjahelvettiä. Pääsiäisen minä vietän, niin kuin monet muutkin, kuin täysin normaalin päivän. Uutena vuotena katselen toisten tulituksia, en enää jaksa itse ammuskella. Mutta kuka haluaa sen kuin ampuu rahansa taivaalle. Ärsyttävää siinä on esim. postilaatikoita räjäyttelevät dorkat ja ennenaikainen tulitus sekä myös roskien keräämättä jättäminen. Minuakaan ei kiinnosta jos sinä kuolet, toivottavasti räjäytät pääsi jollain pommillasi. Komea tulitus tiedossa =). Rakentavaa keskustelua vai mitä?

        Hyvät uudetvuodet siis! :):)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe