Netbeans / AWT / Swing ?

javailija80

Nykyisin näyttää olevan tapana käyttää Swingiä ennemminkin kuin AWT:tä.

Onko tämä ihan aina fiksua, onkin eri asia.

Ainakin Netbeans Swing -yhdistelmässä on bugi: kun kaikki pyritään tekemään Javalla eikä käytetä käyttöjärjestelmän (tässä: MS-Windows XP) UI -elementtejä, niin eihän homma tietenkään toimi oikein: Kun avaat ohjelman päätason menun, niin pudotusvalikot jäävät Java -lomakkeen komponenttien "alle" jolloin pudotusvalikon tekstejä voi olla mahdotonta lukea.

Siispä:

1. Voiko Netbeansissa jotenkin luoda uuden AWT -projektin (siis EI swingiä, joka on oletus GUI -projekteissa) ? Jos, niin miten ?


ja niille, jotka kaikesta huolimatta pitävät Swingiä parempana: alla ohjeita ja neuvoja Swingin käyttöön käytännön tehtävissä:

http://bytes.com/topic/java/insights/853297-doing-swing-right


Lainaus linkatulta sivulta:

"By contrast, Swing components are written in Java (hence the J before the component names) and can be made to look the same on all platforms..."

3

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • if-else

      Sen enempää kantaa ottamatta työkalujen ja kirjastojen paremmuuteen, niin Swing:ssä ei pitäisi olla tuollaista rajoitusta. Eli kuulostaa kuin koodissa (eli joko Netbeans:ssa tai käyttäjän) olisi jotain "vikaa", joka johtaa kyseiseen, ei haluttuun toimintaan.

      Netbensista en tiedä, mutta jos siinä voi muuttaa komponenttien luonti järjestystä ja sitä mikä komponentti on edessä ja mikä takana, niin varmaan kannattaa kokeilla muuttaa kyseisiä asetuksia. Jos tarkoitit että ongelma on omassa käynnistetyssä ohjelmassa, niin silloin kannattaa varmistaa, että ohjelman kaikki käyttöliittymänkutsut tehdään säieturvallisesti, ja ohjelmassa on käytetty vain Swing komponentteja. AWT:n ja Swing:n lisäksi Javaan on saatavilla myös muita käyttöliittymäkirjastoja Swing:n ja AWT:n lisäksi. Jokaisella käyttöliittymäkirjastolla kuitenkin voi tulla samanlainen tilanne eteen, jossa editorissa olevan ikkunan ulkoasu ja käyttäytyminen eivät vastaa todellista, tai käynnistetyssä järjestys on jotenkin väärin. Muissa kielissä ja käyttöliittymäkirjastojen kanssa törmää usein samoihin ongelmiin, (eli joku komponentti peittääkin toisen, jne.).


      Se mitä käyttöliittymäkirjastoa kannattaa käyttää, riippuu mielestäni siitä mitä käyttöliittymä komponentteja tarvitsee ja mitä kehitystyökalua haluaa käyttää. Swing ja AWT:n välillä on myös muita eroa kuin tuo mainitsemasi, (esim. komponentti tarjonnassa), joten ne eivät ole mielestäni useimmissa tapauksissa edes vaihtoehtoisia korvaajia toisilleen. Ja tosiaan tuo mainitsemasi "ongelma" kuulosti johtuvan enemmänkin koodista tai kehitystyökalussa, eikä varsinaisesti käytetytyssä käyttöliittymä kirjastossa.

    • jaded83

      > Ainakin Netbeans Swing -yhdistelmässä on bugi

      Niinku missä mielessä, missä versiossa? No en itse kyllä käytä sitä suoraan graafisesti käyttöliittymän tekoon, kirjoitan käsin.

      Windows 'Look And Feel' parantunut jo aika huomattavasti siitä mitä se joskus on ollut, harmi että XPStyle on natiivi ja kielletty luokka. Muuten ei mielestäni niin mitään kummia puutteita ole tullut. Vista:sta ei tietoo, en käytä enkä tuu käyttään, liian raskas, hidas ja ei mitenkään mullistava (no joo off topic).


      Onko Heavyweight / Lightweight tuttu käsite javassa?

      Heavyweight (eli AWT) on natiivi pohjaista, eli siinä tulee tiettyjä rajoituksia vastaan. Jokaisella komponentilla oma 'peer' (kutsuu natiivia graafista käyttöliittymää). Voidaan piirtää vain neliskanttisia muotoja. ym...

      Lightweight (eli Swing). Swing:ssä koko helahoidos on vain yksi 'peer', jolloin voidaan mahdollistaa erinäköisiä käyttöliittymiä eri järjestelmille (LookAndFeel). Läpinäkyvyys (Transparency) mahdollista pyöreiden, ym... muotojen piirron. Hyvät avut SwingWorker, Timer, ym... http://letmegooglethatforyou.com/?q=Java Lightweight

      Kuka se AWT komponentteja käyttää, niitä käyttää ne jotka tekee java pohjaisia PELEJÄ.

    • jaded83

      > Kun avaat ohjelman päätason menun, niin pudotusvalikot jäävät Java -lomakkeen komponenttien "alle" jolloin pudotusvalikon tekstejä voi olla mahdotonta lukea.

      Ei mun aivot ny käännä tollaasta, ehkä päivitän ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe