KAHVIPIRTTI v. 2009

Oikein onnellista ja rakkautta täynnä olevaa uutta vuotta, pirttiin kirjoittajat ja lukijat.

Kovassa paukkeessa vaihtui vuosi, aivan uusi koskematon vuosi alkanut.
Mitä tuo tulessaan, synkiltä näyttää ennusteet, mutta eipä anneta periksi, elämä jatkuu.

Ajattelin kuunnellessani uutisia, miten paljon ihmisiä kuoleekaan tuolla mielettömissä sodissa, miksi?
Raha ja valtako sumentaa, eikä tätä maapallon yhteistä hyvää voisi tasapuolisesti jakaa?
Miksi on pienen osan ihmisistä kerättävä itselleen kaikki hyvinvointi, toisilta puuttuu ruoka, kodin lämpö.
Kerrotaan, että nyt kuoli niin ja niin monta sataa ihmistä, ne on numeroita, kukaan ei ajattele sen yhdenkin ihmisen hätää, jolta on viety koti ja omaiset, miten se koskee jokaisen itsensä kohdalla.
Surullista, voimaton on pieni ihminen tuon rahan mahdin edessä.

Pirtti kumminkin elää rauhaisasti, vuodesta toiseen ja taas on pirtti nostettava tänne korkeuksiin.
Onneksi maineemme on niin hyvä, että paikka aina löytyy ja muuttoväkeä tulee joka hetki auttamaan.

Villen tavoitin tuossa tullessani, oli jo aamulenkillä ja hän kaverina rahtasi tavarat.
Nurkkakaapin jätimme entiseen paikkaan, kunhan nyt Late ja muu väki heräilee, he varmaan sen paikalleen tuovat.
Tässä on pikkuhiljaa saatu tavarat paikalleen ja nyt laitan vuoden ensimäisen kahvipöydän kuntoon.
Tarjolla on suolaista ja makeaa, varmaan silliä mieli tekee;)

Laitoin siniharmaat ohuet verhot ikkunoihin, kivasti heijastavat valoa, valkeat orkideat ikkunalaudalle, pöydille vähän tummempaa harmaansinistä liinaa ja valkoisia tulppaaneja maljakoihin.
Kynttilät sytyttelen uudelle vuodelle ja pirtin väen ystävyydelle.

Kissat taas tyytyväisinä tuolla peikonlehden ruukun luona kellivät, kaikki on niin kodikasta ja rauhallista, tälläistä toivoisi olevan joka puolella maailmaa.

Istun nyt kiikkutuoliin ja tarkastelen tinanvaluni tulosta.
Vaikea on tulkita, rahaa on niukasti, mutta muuta söheröä runsaasti, esittäisivätkö ne pirtin ystäviä.
Kun pyörittelen tätä kädessäni, nään järven ja siellä rantakivillä joukon iloisen näköisiä ihmisiä, se tarkoittaneen sitä, että tapaaminen on luvassa.
Näin mielikuvani kertoilee, ei mikään mahdoton haave, eihän?

Tervetuloa nyt vuoden ensimäiseen pirttiin, myötävaikutamme pirtin ja koko vuoden onnistumisessa, tehkäämme oma osamme, oman ja toistemme mielen ilahduttamisessa.

113

3584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatta

      olet taas saanut aikaan siellä Pirtissä.
      Että nuo valkoiset orkideat ja tulppaanit ovat kauniita. Puhtaat, viattomat värit sopivat Uuteen-Vuoteen hyvin.

      Hyvät kahvitkin olet keittänyt ja suolaistahan sitä tekee mieli eilisen juhlinnan jälkeen.

      Minulta tinan valaminen meni sivu suun. Oli kyllä tarkoitus, mutta uni tuntui makeammalta. Hyvin nukutun yön jälkeen on mukava aloittaa tämä vuosi.

      Paukuttelunkin lopettivat hyvissä ajoin, ainakin sen suurimman räiskeen. On tainnu neuvot ja varoitukset mennä perille.

      Toivottovasti moni poikkeaa Pirtissä tänään. On täällä niin kaunista ja täältä on hyvä aloittaa tämä ihkauusi vuosi.
      Toivon kaikille siitä tulevan hyvän ja antoisan, vaikka nuo ennusteet ovatkin eri mieltä. Ja sitä terveyttä ja iloista mieltä toivon kaikille.

      Palataan.

      • Päivä on valjennut selkeänä, myös päässäni. Pientä pakkasta ja ei lumen tippaakaan. Onpa hyvä vedellä lenkkiä, ei ole pelkoa lipsahtelusta.

        Hulluteltua on tullut. Nyt pitää vetää pärstä peruslukemille, ettei "uskottavuus" kärsi enempää pelkän viihteen tuottajana. Ei vainenkaan, kyllä vapaudetkin ovat paikallaan.

        Muistelen kyllä kipaisseeni myös ilotulitusta vilkaisemassa. Kyllä ruuti paloi - rauhan merkeissä. Meitä oli puolenkymmentä karvahattulaista kimpassa. Nuorisojoukko hihkaisi ohi menneessään:" Vanhuksetkin ovat tulleet värjöttelemään! Kuin yhdestä suusta tuli vastaus; meistähän ei saa vanhuksia tekemälläkään! Käänsimme selkämme ja otimme "pienet" niin kuin ennen tanssilavan liepeillä. Että riittipä tuota uhoakin.

        Kiitos seurasta vuoden vaihteessa! Kaikkea hyvää teille!


    • Oikein hyvää alkanutta vuotta ja onnea uuteen pirttiin!!!Kuinka täällä taas osaakin olla kaunista ja viihtyisää! Ja lämmintäkin tuon takan ansiosta.

      Jouduimme lähtemään vähän kesken pois juhlista, kun kuitenkin tuo polvi kipeytyi niin paljon. Kiitoksia vaan kakille ystäville mukana olosta!! Ai jos se olisikin ollut aivan totta, mikä riemullinen kohtaaminen!! Ruokaa oli varmasti riittävästi ja juomistakin näytti kuluvan ihan kohtuullisesti, eli jokaisen tarpeen mukaan. Ihan mieli tekisi sanoa: Ylenpalttiset kiitokset!!

      Oli todella vaikea päästä uneen kotona, räiskettä kuului ja kuului, tuntui kuin ihan seinän veressä olisi paukuteltu. Kuinkahan monta kertaa ihan säikähdin niitä räjähdyksiä. Ja näkyy olevan joku ammuksen jäännös aivan portin pielessä ja rullaverhonkin läpi näkyi valot läiskivän. Kamalaa meteliä ja rahan tuhlausta, minun mielestäni.

      Oikein on komia aamu valkenemassa, pakkasta on n. 7 astetta, pilviä ei näy yhtään, ei edes harsomaisia. Tulin tänne pirttiin aamuteelle, takka hohtaa niin sulisesti ja paikka on juhlijoitten jäljiltä niin siistinä, miltei vaikea uskoa, että täällä on eilen illalla juhlittu. Vaan kyllähän se meiltä käy.

      Eräille niitä noita kokemuksiakin tulla tupsahtaa, ihan tosta vaan, vaikka nyt poliisiasemalle. Heh heh.

      Kyllä on kiva seurata aamun valkeamista, ei mene kauan kun aurinko tuolta taivaan rannasta pilkahtaa, aivan varmasti!! Toin tullessani evästä myös metsän eläville, kauralyhteen ja auringonkukansiemeniä. Ne käyvät taatusti kaupaksi. Missä piileskelevät punatulkut, ei niitä näy edelleenkään missään. Onko kukaan nähnyt niitä viime aikoina? Kertokaa minulle.

      No niin, pellon takana oleviin puihin jo aurinko antaa väriä, sieltä se kohta nousee ilahduttamaan meitä jokaista.

      Olkoon alkanut uusi vuosi jokaiselle armelias, rauhallinen, tervehdyttävä, rakkaudellinen, levollinen ja kaikella tavalla onnellinen!! Ihanaa kun saamme elää tätä päivää!

      Näissä mietteissä viivähti takan lämmössä Paulamaria

      • Se tuokoon mukanaan,mielenkiintoisia ja virkistäviä
        tapahtumia,jokaiselle..Minä en eilen oikein tehnyt mitään,täällä vaan kotona olimme.Minun piti olla pojan kanssa,niin tiiviisti,etten ehtinyt edes,
        Pirtin juhliin...Pirtti on taas niin kaunis ja kodikas,kyllä täällä viihtyy.Otanpa kahvia ja pullaa..Ulkona on pieni pakkanen ,kirkasta ja kaunista,puuttuu vain se lumi..Mietin,mitä oikein yrittäisin tehdä enemmän ,tänä vuonna..Ulkoilu,on
        kai se tärkein asia..helposti jää tähän koneelle istumaan ja pelaamaan jotain.Kotona viihtyy niin hyvin,paras paikka.Täällä keksii aina tekemistä.
        Ulkoilusta,p.o, nyt on niin ihana ilma,että on ihan pakko lähteä vähän kävelemään. Oikein mukavaa
        jatkoa päiväänne..Kiitos SkillaN,kun teit tästä taas niin viihtyisän paikan..Me näemme..Iloa! t.Irkku


      • Hyvää uudenvuoden jatkoa vaan.Päivä on mitä kaunein pakkasta 7,2 astetta lunta ei tippaakaan
        aurinko paistaa.
        Kävin yöllä pirtissä, olimme kakkossivulla kaikki olivat lähteneet. pirtin siirto jäi aamuun, mutta
        minä nukuin puoleenpäivään. Nyt huomasin että olemme taas samalla sivulla, kyllä oli helppo siirtää nurkkakaappi uuteen pirttiin.
        Tänne oli jäänyt paljon kuohuviiniä, joten poksautan yhden pullon auki ja kohotan maljan pirtin ja vuoden 2009 kunniaksi.
        Hyvää Uuttavuotta t: Late.


      • Hintriika*
        LateVaan kirjoitti:

        Hyvää uudenvuoden jatkoa vaan.Päivä on mitä kaunein pakkasta 7,2 astetta lunta ei tippaakaan
        aurinko paistaa.
        Kävin yöllä pirtissä, olimme kakkossivulla kaikki olivat lähteneet. pirtin siirto jäi aamuun, mutta
        minä nukuin puoleenpäivään. Nyt huomasin että olemme taas samalla sivulla, kyllä oli helppo siirtää nurkkakaappi uuteen pirttiin.
        Tänne oli jäänyt paljon kuohuviiniä, joten poksautan yhden pullon auki ja kohotan maljan pirtin ja vuoden 2009 kunniaksi.
        Hyvää Uuttavuotta t: Late.

        Oikein hyvää tätä vuotta kaikille! Minä lopetan luulemasta itseäni tärkeäksi tukihenkilöksi, koska Late saa nurkkakaapin ihan omin voiminkin siirretyksi.

        Mutta siitä tuli suorastaan kyynel silmäkulmaani, että olette olleet niin huolestuneita, pysyykö minulla lainkaan jalat maassa täällä myrskyn kourissa. Kiitos, ystävät, mutta ei ole mitään pelkoa, että tuuli jaksaisi minut mukaansa temmata!

        Sen sijaan näin eilen todella traagisen tapahtuman. Vastaani kadulla tuli mies, joka silminnähtävästi oli onnellinen muovikassissa rettuuttamastaan lasipullosta.

        Vaan kuinka ollakaan! Kovan kohinan kanssa tuli takaa raivokas tuulenpuuska, tarttui muovikassiin ja paiskasi sen sisälmyksineen vasten kiviseinää, jonka vieressä mies käveli! Rikkoutuvan lasin ääni oli lähes sydäntäsärkevä. Kenties mieheltä sydän särkyikin. Ainakin uudenvuodenyön ilo oli pirstaleina.

        Myrsky on ohi. Tuuli näyttää nyt suorastaan lempeältä. Pakkastakin on -10,6 astetta. Kyllä nyt lumilinnantekijät ovat onnellisia! Ja vastuttajat onnettomia, että se nousee sittenkin.
        Toisen onni on toisen korvapuusti, tiesi jo vanha kansa.


      • Hintriika* kirjoitti:

        Oikein hyvää tätä vuotta kaikille! Minä lopetan luulemasta itseäni tärkeäksi tukihenkilöksi, koska Late saa nurkkakaapin ihan omin voiminkin siirretyksi.

        Mutta siitä tuli suorastaan kyynel silmäkulmaani, että olette olleet niin huolestuneita, pysyykö minulla lainkaan jalat maassa täällä myrskyn kourissa. Kiitos, ystävät, mutta ei ole mitään pelkoa, että tuuli jaksaisi minut mukaansa temmata!

        Sen sijaan näin eilen todella traagisen tapahtuman. Vastaani kadulla tuli mies, joka silminnähtävästi oli onnellinen muovikassissa rettuuttamastaan lasipullosta.

        Vaan kuinka ollakaan! Kovan kohinan kanssa tuli takaa raivokas tuulenpuuska, tarttui muovikassiin ja paiskasi sen sisälmyksineen vasten kiviseinää, jonka vieressä mies käveli! Rikkoutuvan lasin ääni oli lähes sydäntäsärkevä. Kenties mieheltä sydän särkyikin. Ainakin uudenvuodenyön ilo oli pirstaleina.

        Myrsky on ohi. Tuuli näyttää nyt suorastaan lempeältä. Pakkastakin on -10,6 astetta. Kyllä nyt lumilinnantekijät ovat onnellisia! Ja vastuttajat onnettomia, että se nousee sittenkin.
        Toisen onni on toisen korvapuusti, tiesi jo vanha kansa.

        "Kun on usva uunna vuonna, niin on halla heinäkuussa", mainitsee vanha viisaus.
        Nyt ei ollut usvasta tietoakaan. Yö oli tähtikirkas, ja aurinko loisti koko päivän täysillä. Saapa nähdä,tuleeko helteinen heinäkuu.
        Upea oli tämän vuoden alku. Toivottavasti se jatkuu yhtä yhtä hyvänä ja onnellisena.

        Hintriikalle haluan tarjota virtuaalisen olkapään ikään kuin tukemaan häntä. Ymmärrän, miltä tuntuu, kun elämisen tärkeys mitätöidään.
        Itselleni kävi aikoinaan niin.
        Asuimme jokilaaksossa, josta oli jyrkkä nousu. Takavetoisella autolla piti liukkaitten kelien aikana olla painoa takapäässä. Naapureilla oli tiiliskiviä ja hiekkasäkkejä, mutta meillä olin minä. Ukko nosti takaluukun kannen, ja minä istahdin auton perään. Komeasti tultiin mäki ylös, ja tunsin olevani äärettömän tarpeellinen.
        Sitten ukonretale vaihtoi kärryn etuvetoiseen, ja minun merkitykseni romahti.
        Ammattiauttajan puoleen en sentään joutunut kääntymään, sillä meidän koiramme oli kirjeenvaihdossa ystäviemme kissan kanssa, ja tämäkin asia puitiin niin maan perusteellisesti, että melkein vieläkin naurattaa.

        Niin että älä ole milläsikään. Tulee se Latekin joskus vanhaksi ja heikoksi, ja silloin sinua taas tarvitaan!
        Muuten - onko kukaan tarkastanut, menikö pulloja rikki, kun kukaan ei ollut kaapin sisällä niitä tukemassa ja vartioimassa?

        Siispä surut pois ja kukkarintaan ja oikein onnellista ja tervettä uutta vuotta kaikille!


    • Tähtikirkkaan onnellista Uutta Vuotta pirttiläisille.

      Kyselenkin Varkauden seudun asujilta millainen on paikkakunnan suosikki ravintola "Kaksi ruusua" olen saanut kutsun lounaalle sinne.

      Jos ravintola on komea kuin kaksi freesiä ruusua, mietin mahdanko olla sopiva asiakas kun olen jo täydellisen kurttuinen ruusu ehkä peremminkin ohdake. Itsetunto on sentään vielä tallella.

      • käynyt, mutta olen kuullut kehuttavan.
        Laadukas paikka kuuluu olevan, siinä puiston takana, kaunis tehtaan rakennus edessä.

        Puisto on Ahlströmmin ajoilta, nyt kunnostettu, kesällä kaunis istuskella.

        Uskon että hyvin sovit ympäristöön, rypyt vain kaunistavat ihmistä, ilmeikkääksi sanotaan.
        Tule ja ole tervetullut minunkin puolestani pieneen kaupunkiimme.
        Toivon että viihdyt ja tulet toistekin.


    • Tosi on että haluaisi koko maailman elävän tällaisessa rauhassa. Mutta emme voi muuta kun olla onnellisia koka muuta emme voi.

      Katsoessa illalla brasilian 13.vuotiaita äitejä alkoi ihmetellä että kristitty maa ja lapset elätetään itseä myymällä. Kun kirkossa luettiin tänäaamuna Tarja Halosen kirjoitus lasten oikeuksista niin meillä on jotenkin paikallaan. Siellä kehitysmaissa menee alaspäin kaikki.

      Pakkanen on alkanut ja täällä saa lämmitellä kauniissa pirtissä. Onnea alkavalle vuodelle.

    • Hyvää Uutta Vuotta pirttiin.
      Kovin kauniiksi olet tapasi mukaan SkillaN laittanut taas pirtin. Onnea !!!
      Tässä ohikulkumatkalla poikkean lämmittelemään, ja tuon samanlaisen lakkakakun, kun joskus aiemminkin, kun urheilua seurattiin, ja suomalaiset pärjäsivät.
      No niinhän kävi tänäänkin. Mäkipoikamme Harri Olli hyppäsi kolmanneksi, no arvaatte, että miksi näin innostuneena... no rovaniemeläinen... hahah
      Täällä on pakkasta -15 ja ei ilman päähinettä enää tarkene tuolla lenkillä, nytkin on melkein kuin rosvolla, kasvot suojattu.

      Kovasti lämmitti kahvi, kiitos, ja jatkan matkaa.
      Oikein mukavaa jatkoa pirttiin, ja terveiset kaikille.

      • Hintriika*

        Missäs Maaritia on pidetty, kun niin harvoin ehtii pirtissä käydä? Olenkin kaipaillut vahvistusta Lapin edustusjoukkueeseen. Ei ole "ph":takaan koko tänä vuonna näkynyt!

        Meillä mittarissa on nyt lukema -12,7, mutta tämä tuulen tuivertaman rannikon pakkanen on aina paljon äkäisempää kuin siellä sisämaassa! Täytyy kyllä tunnustaa, etten ole koko päivänä käynyt ulkona. Alkaa melkein hävettää. Syy ei ole pakkasessa vaan saamattomuudessa. En ole viitsinyt ruveta pynttämään vaatetta päälle.

        Venlastiinaa täytyy taas kiitellä myötätunnosta, mutta pahoin pelkään, että minäkin vanhenen siinä, kun rupean odottamaan Laten vanhenemista. Ja onko se moraalistakaan toivoa, että toinen tulee vanhaksi ja voimattomaksi? Voi sattua kalikka omaan nilkkaan.

        Huh, vielä 364 päivää ja muutama tunti päälle tätä vuotta...


      • muori67§§§§
        Hintriika* kirjoitti:

        Missäs Maaritia on pidetty, kun niin harvoin ehtii pirtissä käydä? Olenkin kaipaillut vahvistusta Lapin edustusjoukkueeseen. Ei ole "ph":takaan koko tänä vuonna näkynyt!

        Meillä mittarissa on nyt lukema -12,7, mutta tämä tuulen tuivertaman rannikon pakkanen on aina paljon äkäisempää kuin siellä sisämaassa! Täytyy kyllä tunnustaa, etten ole koko päivänä käynyt ulkona. Alkaa melkein hävettää. Syy ei ole pakkasessa vaan saamattomuudessa. En ole viitsinyt ruveta pynttämään vaatetta päälle.

        Venlastiinaa täytyy taas kiitellä myötätunnosta, mutta pahoin pelkään, että minäkin vanhenen siinä, kun rupean odottamaan Laten vanhenemista. Ja onko se moraalistakaan toivoa, että toinen tulee vanhaksi ja voimattomaksi? Voi sattua kalikka omaan nilkkaan.

        Huh, vielä 364 päivää ja muutama tunti päälle tätä vuotta...

        Onnittelut Pirttiin,täällä on NIIN kotoista.

        Tässä on aamu mennyt Ruusu paraatia katsoessa.
        Onhan mahtavaa esitystä,kun pystyisi siirtämään tänne katsottavaksi.

        Ei täälä ihan kamalasti räiskineet rakettien kanssa,on aika rauhallista omakoti aluetta.

        Oikein hyvää vuoden jatkoa,kaikille siellä,pakkasen kourissa;)))
        Täällä lämmintä 14.8c,mutta on luvanneet jotain 24c.riittää muuten minulle hyvin.

        Nyt pitää mennä jatkamaan,tota paraatia;))

        näkyillään...


      • Jatta
        Hintriika* kirjoitti:

        Missäs Maaritia on pidetty, kun niin harvoin ehtii pirtissä käydä? Olenkin kaipaillut vahvistusta Lapin edustusjoukkueeseen. Ei ole "ph":takaan koko tänä vuonna näkynyt!

        Meillä mittarissa on nyt lukema -12,7, mutta tämä tuulen tuivertaman rannikon pakkanen on aina paljon äkäisempää kuin siellä sisämaassa! Täytyy kyllä tunnustaa, etten ole koko päivänä käynyt ulkona. Alkaa melkein hävettää. Syy ei ole pakkasessa vaan saamattomuudessa. En ole viitsinyt ruveta pynttämään vaatetta päälle.

        Venlastiinaa täytyy taas kiitellä myötätunnosta, mutta pahoin pelkään, että minäkin vanhenen siinä, kun rupean odottamaan Laten vanhenemista. Ja onko se moraalistakaan toivoa, että toinen tulee vanhaksi ja voimattomaksi? Voi sattua kalikka omaan nilkkaan.

        Huh, vielä 364 päivää ja muutama tunti päälle tätä vuotta...

        Hintriika*. Kyllä tämä vuosi menee, kuin siivillä vain.
        Katselin viime vuoden allakkaa ja siihen kirjoitettuja merkintöjä. On kuin eilinen päivä, kun niissäkin menopaikoissa ja erilaisissa tapahtumissa olen ollut.

        Aivan sama juttu minulla. Tänään en ole nokkaani pihalle pistänyt. On vain ollut mukava täällä lämpimässä olla ja lueskella lahjakirjoja. Sain niitä kaksi kappaletta, niin "kiltti" olen ollut.


        Huomenna pitää ottaa itseään niskasta ja lähteä lenkille. Pakkasta on täällä Pohjanmaalla n. 10 astetta. Se on sellainen siedettävä lenkki-ilma, pakkasrajana pidämme 20 astetta.
        Kivassa porukassa ei sitä kylmyyttä huomaakaan. Siellä Pohjoisessa näyttää olevan vähän kylmempää.


        Ainakin yksi iloinen uutinen on tiedossa tällekin vuodelle.Ilmaiset bussikyydit jatkuu tänäkin vuonna.
        Se on aika merkittävä etu kaupungin toimesta eläkeläisille.
        Talvella varsinkin sitä tulee käytettyä, enemmän, kuin kesäaikaan. Silloin on mukava pyöräillä tuo 2 km:n matka.

        Koitahan jaksaa nämä 364 päivää vielä. Ajattele, joka päivä ne vähenee yhdellä!


      • Pasadenasta
        muori67§§§§ kirjoitti:

        Onnittelut Pirttiin,täällä on NIIN kotoista.

        Tässä on aamu mennyt Ruusu paraatia katsoessa.
        Onhan mahtavaa esitystä,kun pystyisi siirtämään tänne katsottavaksi.

        Ei täälä ihan kamalasti räiskineet rakettien kanssa,on aika rauhallista omakoti aluetta.

        Oikein hyvää vuoden jatkoa,kaikille siellä,pakkasen kourissa;)))
        Täällä lämmintä 14.8c,mutta on luvanneet jotain 24c.riittää muuten minulle hyvin.

        Nyt pitää mennä jatkamaan,tota paraatia;))

        näkyillään...

        http://www.latimes.com/news/la-me-2009rose_parade-pg,0,1611971.photogallery


    • Aleksanteri Viidestoista

      On ilo ja kunnia toivottaa Teille onnea ja menestystä alkavana vuotena.

      • Jatta

        molempia mekin vielä tarvitsemme tälläkin ijällä.
        Onni on pääasiassa sitä, että tulee toimeen itsensä ja läheisten kanssa. Kaverit ja naapurit mukaanlukien.
        Menestymiset on jo eletty. Työelämässä sitä tarvittiin eniten, mutta kyllä vieläkin jotenkin pitää menestyä.

        Mitä se sana muuten oikein tarkoittaa?
        Menestyä elämässä? Onko se sitä, että tulee hyvin toimeen, on vaurautta ja varallisuutta? On millä mällätä.

        Onnea ja menestystä Sinulle Aleksanteri myös!


      • kun saamme noin korkea arvoisen vieraan pirttiin;)
        Todella mukava kun pistäydyit pirtissä pitkästä aikaa, mihinkäs matkalla tällä kertaa

        Huomenta vaan kaikille tähän eka arkipäivään tänä vuonna.
        Pakkasta 11 astetta, siis talvinen sää, lopultakin.

        Uutisista kuulin juuri, että kortilla maksaminen tulee lähitulevaisuudessa lisäämään loppusummaa, pankkikortilla halvin, vain kolme senttiä, mutta kansainvälisillä korteilla jopa kaksi euroa.
        Jälleen kannattaa maksaa seteleillä, juuri kun tuota korttiakin oppi käyttämään maksaessaan.
        Paljon mainostetaan ilmaisia palveluja, mutta loppujen lopuksi maksamme jostakin kautta kaikki kustannukset hinnoissa.
        Mikäpäs liikelaitos ilmaista palvelua antaisi, vaikka näinkin annetaan ymmärtää jossakin yhteydessä.
        Senttejä tippuu milloin mistäkin, todellisuus on toinen.
        Maksumiehiä/naisia ollaan, tämä on tämän päivän elämää.

        No hymyn ja hyvän sanan saattaa saada ihan ilmaiseksi, viljellään niitä;)

        Tuolla jutellaan Skypen ilmaisesta käytöstä, mistähän siihen kustannusten hinta otetaan?
        Hyvä laitos on, mutta pelkään, että siihenkin jotakin kautta maksumiehiksi siirrymme.
        Hyvä jos olen pelkoineni väärässä.

        Tälläisiä mietteitä näin vuoden alussa, mutta kaikken tottuu, ja ollaan totuttu, maksamista riittää.

        Kahvit valmiina, kissat ruokittu ja nyt suunnittelemaan mitä tänään tekisi.
        Hyvää ja mieleistä heräämistä tähän aamuun kaikille kirjoitajille ja lukijoille, tehdään hyvä päivä.


      • SkillaN kirjoitti:

        kun saamme noin korkea arvoisen vieraan pirttiin;)
        Todella mukava kun pistäydyit pirtissä pitkästä aikaa, mihinkäs matkalla tällä kertaa

        Huomenta vaan kaikille tähän eka arkipäivään tänä vuonna.
        Pakkasta 11 astetta, siis talvinen sää, lopultakin.

        Uutisista kuulin juuri, että kortilla maksaminen tulee lähitulevaisuudessa lisäämään loppusummaa, pankkikortilla halvin, vain kolme senttiä, mutta kansainvälisillä korteilla jopa kaksi euroa.
        Jälleen kannattaa maksaa seteleillä, juuri kun tuota korttiakin oppi käyttämään maksaessaan.
        Paljon mainostetaan ilmaisia palveluja, mutta loppujen lopuksi maksamme jostakin kautta kaikki kustannukset hinnoissa.
        Mikäpäs liikelaitos ilmaista palvelua antaisi, vaikka näinkin annetaan ymmärtää jossakin yhteydessä.
        Senttejä tippuu milloin mistäkin, todellisuus on toinen.
        Maksumiehiä/naisia ollaan, tämä on tämän päivän elämää.

        No hymyn ja hyvän sanan saattaa saada ihan ilmaiseksi, viljellään niitä;)

        Tuolla jutellaan Skypen ilmaisesta käytöstä, mistähän siihen kustannusten hinta otetaan?
        Hyvä laitos on, mutta pelkään, että siihenkin jotakin kautta maksumiehiksi siirrymme.
        Hyvä jos olen pelkoineni väärässä.

        Tälläisiä mietteitä näin vuoden alussa, mutta kaikken tottuu, ja ollaan totuttu, maksamista riittää.

        Kahvit valmiina, kissat ruokittu ja nyt suunnittelemaan mitä tänään tekisi.
        Hyvää ja mieleistä heräämistä tähän aamuun kaikille kirjoitajille ja lukijoille, tehdään hyvä päivä.

        Oikein hyvää arkista päivää kaikille! Mitkä tuhannet ja taas tuhannet timantit hangella, pensaissa ja puiden oksilla, suorastaan häikäisee! Mutta hyvin näkyvät lintujen ja jänöjen jäljet lumella, ihan pieni kerros sitäkin on saatu, on tainnut aivan aavistuksen verran vahvistua lumikerros viime yön aikana.
        Pakkasta oli aamulla-15,6, kirkas paiste on ollut koko päivän.Pieniä pilvilauttoja kuljettelee tuolta pohjoisen puolelta.

        Käyn täällä kupposen teetä hörppäämässä, puolen tunnin päästä on lähtö polviröntgeniin. Joku oli tehnyt ihania rouhesämpylöitä, sinihomejuustoa päälle, nam nam!

        Kyllä ne nuo pikkulinnut ahertavat päivän mittaan tosi paljon, on tosi tarpeen meidän ihmisten auttaa niitä syömisen saannissa. Ja kuinka mieleistä onkaan sitten seurata niitten ruokailua ja välillä tappeluakin eväistä. Puolensa kyllä näyttävät pitävän, vaikka kuinka pieniä ovat. Näin koventuneitten pakkasten myötä saattaa joku vesilintu jäätyä kiinni, usein palokuntalaiset joutuvat ajoissa apuun.

        Tänään on talven ennätys ulkomittarissa, tämä kyllä meille riittäisi. Vaan eipä se ole meidän säädettävussä, niinkuin ei moni muukaan asia. Vastaan on otettava sellaisena kuin se meille annetaan. Tänään ollaan kiitollisia kainiista säästä ja rakkaista läheisistämme, samoin tästäkin terveydestä. Hyvää tämän päivän jatkoa!!! Paulamaria


      • Hintriika*

        Hienoa, että vielä muistat meidätkin, Aleksanteri! Hyvää alkanutta vuotta Sinullekin! Vaan eivätkös ne vieneet Sinulta kuningaskunnan? Taitaa ihan väärät kunkut nyt määräillä siellä.

        Nokkelana miehenä voit tietenkin perustaa uuden ja paremman. Jos on avoimia hovineidon paikkoja, niin voisin sellaista pätkätyöksi hakea. Eihän eläkeläinen viitsi enää kokopäiväisesti huhkia. Täältä pirtistä meitä neitoja löytyy enemmänkin, voitaisiin vaikka vuorotella!


      • meri-kukka olen
        Hintriika* kirjoitti:

        Hienoa, että vielä muistat meidätkin, Aleksanteri! Hyvää alkanutta vuotta Sinullekin! Vaan eivätkös ne vieneet Sinulta kuningaskunnan? Taitaa ihan väärät kunkut nyt määräillä siellä.

        Nokkelana miehenä voit tietenkin perustaa uuden ja paremman. Jos on avoimia hovineidon paikkoja, niin voisin sellaista pätkätyöksi hakea. Eihän eläkeläinen viitsi enää kokopäiväisesti huhkia. Täältä pirtistä meitä neitoja löytyy enemmänkin, voitaisiin vaikka vuorotella!

        Ensin paljon terveisiä teille kaikille "hovinaisille ja miehille"! Matkat meni hyvin ja henkista latausta saatiin taas roppakaupalla. Tänne talven ja jään keskelle tullessa -niin ja vimmattu tuulikin oli uudenvuoden aikoihin. Meinasi tuuli ottaa kerralla mukaansa, kun koneesta päänsä ulos pisti.
        Eikä laskuvaiheessakaan saanut selvää ajeltiinko myhkyräistä perunapeltoa pitkin ,lievässä kylkimyötäisessä vai miten se nyt oli,,,
        No, tässäpä terveenä ollaan.

        Pirtti kukoistaa kauniina. Siniharmaat verhot kivasti siivilöivät auringonvaloa,, kaunista on!!
        helppoa meillä- tulla vaan valmiiseen pirttiin,,

        Selailin pitkästä aikaa kirjoituksia. Sattui "silmään" tuo Skypen käyttö. Hyvä varmaan kenellä on sille käyttöä. Omalla kohdalla on vähän kuin Maalaismiehellä. Ei oikein ole kenelle soittelisin. Niin omituinen otus olen ja tunnustankin sen.
        Siihen vaikuttaa sekin että lähiomaiset ovat lähellä, näkee soittelemattakin. Viestiä tulee paljon käytettyä, eikä nuo ulkomaan puhelutkaan enää maltaita maksa. Jos havoin tarvitsee voi kyllä soittaa.

        Siis minä vaan kateuksissani puhun, kun ei ole tullut hommattua sellaista, varmaan on hyvä!

        Tuosta ihmisen tuntemisesta itsensä tärkeäksi ja hyödylliseksi,kokemusta on!
        Isälläni oli joku vanha pakettiauto 50-luvulla.
        Silloin lapset lastattiin autoon, mukaan marjametsään. Jokaiselle kippo käteen ja marjoja jahtaamaan.
        Ennen metsään pääsyä oli jyrkkiä mäkiä tiellä.
        Edellisen mäen päältä otettiin vauhtia, puoleen väliin seuraavaa mäkeä päästiin. Sitten pennut ulos ja autoa työntämään.
        Aina jollain konstilla mäen päälle päästiin-ainakin työntäjillä hiki päässä.
        Niin että epäreilua on elämä,, VS sai sentään vaan istua painona kyydissä,,midän piti työntää
        kulkuneuvoa Ja H:n tarvitsee vaan pönkittää juomakaappia,,,
        Mut ei se mitään, anotaan vaan Aleksanterin hovineidoksi. Jos siinä aukeaisi vähän kevyempi bisnes,, ja hoviruuat ja kaikki, Vanhoja verhoja meiltä kyllä löytyy neidon asuiksi, ettei Aleksanterin tarvitse niistä hätääntyä,,,,,,,
        Oiskohan ihan kysely laitettava????

        Toivottelen pirttiläisille ja lukijoille kaikkea Hyvää ja mukavaa tälle jo alkaneelle vuodelle!
        Pidetään pirtti pystyssä!
        ps, joku tarvitsi lainata minun nikkiä?


      • meri-kukka olen kirjoitti:

        Ensin paljon terveisiä teille kaikille "hovinaisille ja miehille"! Matkat meni hyvin ja henkista latausta saatiin taas roppakaupalla. Tänne talven ja jään keskelle tullessa -niin ja vimmattu tuulikin oli uudenvuoden aikoihin. Meinasi tuuli ottaa kerralla mukaansa, kun koneesta päänsä ulos pisti.
        Eikä laskuvaiheessakaan saanut selvää ajeltiinko myhkyräistä perunapeltoa pitkin ,lievässä kylkimyötäisessä vai miten se nyt oli,,,
        No, tässäpä terveenä ollaan.

        Pirtti kukoistaa kauniina. Siniharmaat verhot kivasti siivilöivät auringonvaloa,, kaunista on!!
        helppoa meillä- tulla vaan valmiiseen pirttiin,,

        Selailin pitkästä aikaa kirjoituksia. Sattui "silmään" tuo Skypen käyttö. Hyvä varmaan kenellä on sille käyttöä. Omalla kohdalla on vähän kuin Maalaismiehellä. Ei oikein ole kenelle soittelisin. Niin omituinen otus olen ja tunnustankin sen.
        Siihen vaikuttaa sekin että lähiomaiset ovat lähellä, näkee soittelemattakin. Viestiä tulee paljon käytettyä, eikä nuo ulkomaan puhelutkaan enää maltaita maksa. Jos havoin tarvitsee voi kyllä soittaa.

        Siis minä vaan kateuksissani puhun, kun ei ole tullut hommattua sellaista, varmaan on hyvä!

        Tuosta ihmisen tuntemisesta itsensä tärkeäksi ja hyödylliseksi,kokemusta on!
        Isälläni oli joku vanha pakettiauto 50-luvulla.
        Silloin lapset lastattiin autoon, mukaan marjametsään. Jokaiselle kippo käteen ja marjoja jahtaamaan.
        Ennen metsään pääsyä oli jyrkkiä mäkiä tiellä.
        Edellisen mäen päältä otettiin vauhtia, puoleen väliin seuraavaa mäkeä päästiin. Sitten pennut ulos ja autoa työntämään.
        Aina jollain konstilla mäen päälle päästiin-ainakin työntäjillä hiki päässä.
        Niin että epäreilua on elämä,, VS sai sentään vaan istua painona kyydissä,,midän piti työntää
        kulkuneuvoa Ja H:n tarvitsee vaan pönkittää juomakaappia,,,
        Mut ei se mitään, anotaan vaan Aleksanterin hovineidoksi. Jos siinä aukeaisi vähän kevyempi bisnes,, ja hoviruuat ja kaikki, Vanhoja verhoja meiltä kyllä löytyy neidon asuiksi, ettei Aleksanterin tarvitse niistä hätääntyä,,,,,,,
        Oiskohan ihan kysely laitettava????

        Toivottelen pirttiläisille ja lukijoille kaikkea Hyvää ja mukavaa tälle jo alkaneelle vuodelle!
        Pidetään pirtti pystyssä!
        ps, joku tarvitsi lainata minun nikkiä?

        Vai loppuu Hartolan kuningskunta.Taitaa Aleksanteri Viidestoista perustaa jotain muuta kuin hovineidoille palatsin. Jos kuningaskunta lopetetaan loppuu hovikin, Aleksanteri jää työttömäksi, ei työttömyyskorvauksella makseta ropoakaan hovineidoille.Ellei stten perusta jotain ompeluseuraa, kilpailevaa yhdistystä martoille. Martat kutovat sukkaparin jokaiseen äitiyspakkaukseen,ehkä Aleksanterin ompeluseura parin kintaita samaan tarkoitukseen. Varmaan narkkinat säilyvät Hartolan kylässä. Sieltähän jotain tuloja heruisi ompeluseuran kassaan.

        Talvi se on täällä Eteläisessä Hämeessäkin pakkasta 11,4 astetta lunta ei nimeksikään.

        Huomenna on ikävä päivä, on mentävä yhteisen ystävämme hautajaisiin. Minä kaveri polvenkorkusesta ja vaimo koulutoveri, yhteinen ystävyys säilyi aina näihin päiviin saakka.
        Monet yhteiset leikit harrastukset ja elämän eri vaiheet, säilyvät aina mielessämme.


      • Jatta
        meri-kukka olen kirjoitti:

        Ensin paljon terveisiä teille kaikille "hovinaisille ja miehille"! Matkat meni hyvin ja henkista latausta saatiin taas roppakaupalla. Tänne talven ja jään keskelle tullessa -niin ja vimmattu tuulikin oli uudenvuoden aikoihin. Meinasi tuuli ottaa kerralla mukaansa, kun koneesta päänsä ulos pisti.
        Eikä laskuvaiheessakaan saanut selvää ajeltiinko myhkyräistä perunapeltoa pitkin ,lievässä kylkimyötäisessä vai miten se nyt oli,,,
        No, tässäpä terveenä ollaan.

        Pirtti kukoistaa kauniina. Siniharmaat verhot kivasti siivilöivät auringonvaloa,, kaunista on!!
        helppoa meillä- tulla vaan valmiiseen pirttiin,,

        Selailin pitkästä aikaa kirjoituksia. Sattui "silmään" tuo Skypen käyttö. Hyvä varmaan kenellä on sille käyttöä. Omalla kohdalla on vähän kuin Maalaismiehellä. Ei oikein ole kenelle soittelisin. Niin omituinen otus olen ja tunnustankin sen.
        Siihen vaikuttaa sekin että lähiomaiset ovat lähellä, näkee soittelemattakin. Viestiä tulee paljon käytettyä, eikä nuo ulkomaan puhelutkaan enää maltaita maksa. Jos havoin tarvitsee voi kyllä soittaa.

        Siis minä vaan kateuksissani puhun, kun ei ole tullut hommattua sellaista, varmaan on hyvä!

        Tuosta ihmisen tuntemisesta itsensä tärkeäksi ja hyödylliseksi,kokemusta on!
        Isälläni oli joku vanha pakettiauto 50-luvulla.
        Silloin lapset lastattiin autoon, mukaan marjametsään. Jokaiselle kippo käteen ja marjoja jahtaamaan.
        Ennen metsään pääsyä oli jyrkkiä mäkiä tiellä.
        Edellisen mäen päältä otettiin vauhtia, puoleen väliin seuraavaa mäkeä päästiin. Sitten pennut ulos ja autoa työntämään.
        Aina jollain konstilla mäen päälle päästiin-ainakin työntäjillä hiki päässä.
        Niin että epäreilua on elämä,, VS sai sentään vaan istua painona kyydissä,,midän piti työntää
        kulkuneuvoa Ja H:n tarvitsee vaan pönkittää juomakaappia,,,
        Mut ei se mitään, anotaan vaan Aleksanterin hovineidoksi. Jos siinä aukeaisi vähän kevyempi bisnes,, ja hoviruuat ja kaikki, Vanhoja verhoja meiltä kyllä löytyy neidon asuiksi, ettei Aleksanterin tarvitse niistä hätääntyä,,,,,,,
        Oiskohan ihan kysely laitettava????

        Toivottelen pirttiläisille ja lukijoille kaikkea Hyvää ja mukavaa tälle jo alkaneelle vuodelle!
        Pidetään pirtti pystyssä!
        ps, joku tarvitsi lainata minun nikkiä?

        hauska kuvaus noista marjamatkoista. Kyllä siinä onkin ollut lapsilla tekemistä, saada auto mäkeä ylös työntämällä.
        Kivoja muistojahan ne ovat lapsuudesta.
        Marjametsään meidätkin otettiin mukaan, kun sinne lähdettiin. Pienin istui kivellä ja lauloi "Ystävä Sä lapsien"- virttä.

        Tämä on jäänyt erityisesti mieleen ja olen sen kertonut veljellenikin, hän ei siitä mitään muista, oli niin pieni silloin.

        No, ei varmaan ollut kiva tulla tänne kylmään ja tuuleen jostain lämpimästä.
        Mutta "oma maa mansikka, muu maa mustikka", näinhän se on.

        Tulkaahan nyt hyvät ihmiset muutkin taas Pirttiin käväisemään. Keitin kahvit ja nurkkakaapista lirautin jotain sekaan. Taisi tulla plörökahvit. Oikein mukavasti lämmitti näin pakkaspäivän iltana.

        On se jollain tavalla helpotus, kun taas saa palata normaaliin arkeen ja hetkeksi unohtaa kaikki hössötykset ja ylensyömiset.
        Eihän tällaista enää jaksaisi.

        Nyt on vaan kiva lenkkeillä porukan kanssa , tai yksin, normaalisti. Iltalenkiltä palasin juuri. Jotenkin kaipaa tuota liikuntaa enemmän näin juhlien jälkeen.
        Pitäähän nuo vyötärömakkarat taas saada karistettua pois jollain konstein.

        Pirtti lämmin ja puhtoinen odottaa kävijöitä.


      • Hintriika*
        LateVaan kirjoitti:

        Vai loppuu Hartolan kuningskunta.Taitaa Aleksanteri Viidestoista perustaa jotain muuta kuin hovineidoille palatsin. Jos kuningaskunta lopetetaan loppuu hovikin, Aleksanteri jää työttömäksi, ei työttömyyskorvauksella makseta ropoakaan hovineidoille.Ellei stten perusta jotain ompeluseuraa, kilpailevaa yhdistystä martoille. Martat kutovat sukkaparin jokaiseen äitiyspakkaukseen,ehkä Aleksanterin ompeluseura parin kintaita samaan tarkoitukseen. Varmaan narkkinat säilyvät Hartolan kylässä. Sieltähän jotain tuloja heruisi ompeluseuran kassaan.

        Talvi se on täällä Eteläisessä Hämeessäkin pakkasta 11,4 astetta lunta ei nimeksikään.

        Huomenna on ikävä päivä, on mentävä yhteisen ystävämme hautajaisiin. Minä kaveri polvenkorkusesta ja vaimo koulutoveri, yhteinen ystävyys säilyi aina näihin päiviin saakka.
        Monet yhteiset leikit harrastukset ja elämän eri vaiheet, säilyvät aina mielessämme.

        Se oli sittenkin onneksi vain kuuloharha. Piti tarkistaa jälkikäteen ja huomata olevansa hökäle. Niin monta kuntaa hävisi Suomen kartalta, että olin kuulevinani Hartolan nimenkin. Paljon muutakin ja aika usein satun kuulemaan väärin!

        Mutta sehän oli tällä kertaa onni onnettomuudessa. Nyt voi entistä suuremmalla syyllä hakea sitä hovineidon paikkaa, kun ei Aleksanteri joudukaan tytöttömäksi!

        Epäilen kyllä, että hän on häippässyt taas reissun päälle eikä muista piipahtaa täällä kuin taas vuoden päästä. Taitaa hakemuspaperit joutaa takan sytykkeeksi ja sitä kautta harakoille.


      • Jatta kirjoitti:

        hauska kuvaus noista marjamatkoista. Kyllä siinä onkin ollut lapsilla tekemistä, saada auto mäkeä ylös työntämällä.
        Kivoja muistojahan ne ovat lapsuudesta.
        Marjametsään meidätkin otettiin mukaan, kun sinne lähdettiin. Pienin istui kivellä ja lauloi "Ystävä Sä lapsien"- virttä.

        Tämä on jäänyt erityisesti mieleen ja olen sen kertonut veljellenikin, hän ei siitä mitään muista, oli niin pieni silloin.

        No, ei varmaan ollut kiva tulla tänne kylmään ja tuuleen jostain lämpimästä.
        Mutta "oma maa mansikka, muu maa mustikka", näinhän se on.

        Tulkaahan nyt hyvät ihmiset muutkin taas Pirttiin käväisemään. Keitin kahvit ja nurkkakaapista lirautin jotain sekaan. Taisi tulla plörökahvit. Oikein mukavasti lämmitti näin pakkaspäivän iltana.

        On se jollain tavalla helpotus, kun taas saa palata normaaliin arkeen ja hetkeksi unohtaa kaikki hössötykset ja ylensyömiset.
        Eihän tällaista enää jaksaisi.

        Nyt on vaan kiva lenkkeillä porukan kanssa , tai yksin, normaalisti. Iltalenkiltä palasin juuri. Jotenkin kaipaa tuota liikuntaa enemmän näin juhlien jälkeen.
        Pitäähän nuo vyötärömakkarat taas saada karistettua pois jollain konstein.

        Pirtti lämmin ja puhtoinen odottaa kävijöitä.

        Vähän kiukuttaa, kirjoitin omasta mielestäni ihan mukavan ja pitkänkin "sepustuksen", enkä kuitenkaan saanut sitä lähtemään. Jossain vaiheessa kerrottiin, että joku toinen on käyttänyt nikkiäni. Voihan olla mahdollista, että olen tehnyt jonkun virheenkin. En edes yritä muistella mitä kaikkea kirjoitin.

        Tuota kuun sirppiä olen koko illan ihaillut, sää on niin kirkas. Joskus lapsuudestani muistan äitini sanoneen tuollaisen sirpin nähtyään: "Onpa kuu kummassa rustingissa" ja se tiesi hänen mielestään huonoja säitä. Tuo minun petikaverini sanoi pohjanmaalaisen version samasta asiasta: "Ainakin alkukuusta se tiesi pakkasia", no niitähän on luvassa. Meidän mittari näytti äsken -15,1, ja lisää taitaa aamuun mennessä tulla.

        Menkääpä nyt tilanteeseen, jossa voitte itsekin todeta kuinka kuun sirppi melkein roikkuu selällään ainakin täällä meillä eteläisellä Pirkanmaalla. Nyt toivonkin, että annatte oman kommenttinne näkemästänne vielä illan mittaan. Joka tapauksessa jotain ilmojen vaihdoksesta on kyse, olen melko varma.

        Saunassa on käyty, syöty hyvin ja vähän jälkkärinä nautittu vanhaa tallinnaa.

        Huomenna aion syventyä ompeluhommeleihin. Ostin alennusmyynnistä ulkoilupuvun, ja kuinka ollakaan, housut ovat "hieman" liian pitkät.Ja sitten minulla jo kauan (en kerron kuinka kauan)
        ollut valmiiksi leikattu oikein ihanasta kankaasta pyöreän pöydän liina, joka vaatii vielä huolitellun reunan, eli siitisti ommellun nauhan. Loppiaisena tulevat miehen läheiset ruokailemaan meille ja ajattelin saada liinan siihen mennessä valmiiksi.

        Muttatuolla se sirppi roikkuu tosi kummasti, katsokaa ja kommentoikaa. Mukavaa iltaa teille pirtissä viipyville toivottelee Paulamaria


      • Jatta
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Vähän kiukuttaa, kirjoitin omasta mielestäni ihan mukavan ja pitkänkin "sepustuksen", enkä kuitenkaan saanut sitä lähtemään. Jossain vaiheessa kerrottiin, että joku toinen on käyttänyt nikkiäni. Voihan olla mahdollista, että olen tehnyt jonkun virheenkin. En edes yritä muistella mitä kaikkea kirjoitin.

        Tuota kuun sirppiä olen koko illan ihaillut, sää on niin kirkas. Joskus lapsuudestani muistan äitini sanoneen tuollaisen sirpin nähtyään: "Onpa kuu kummassa rustingissa" ja se tiesi hänen mielestään huonoja säitä. Tuo minun petikaverini sanoi pohjanmaalaisen version samasta asiasta: "Ainakin alkukuusta se tiesi pakkasia", no niitähän on luvassa. Meidän mittari näytti äsken -15,1, ja lisää taitaa aamuun mennessä tulla.

        Menkääpä nyt tilanteeseen, jossa voitte itsekin todeta kuinka kuun sirppi melkein roikkuu selällään ainakin täällä meillä eteläisellä Pirkanmaalla. Nyt toivonkin, että annatte oman kommenttinne näkemästänne vielä illan mittaan. Joka tapauksessa jotain ilmojen vaihdoksesta on kyse, olen melko varma.

        Saunassa on käyty, syöty hyvin ja vähän jälkkärinä nautittu vanhaa tallinnaa.

        Huomenna aion syventyä ompeluhommeleihin. Ostin alennusmyynnistä ulkoilupuvun, ja kuinka ollakaan, housut ovat "hieman" liian pitkät.Ja sitten minulla jo kauan (en kerron kuinka kauan)
        ollut valmiiksi leikattu oikein ihanasta kankaasta pyöreän pöydän liina, joka vaatii vielä huolitellun reunan, eli siitisti ommellun nauhan. Loppiaisena tulevat miehen läheiset ruokailemaan meille ja ajattelin saada liinan siihen mennessä valmiiksi.

        Muttatuolla se sirppi roikkuu tosi kummasti, katsokaa ja kommentoikaa. Mukavaa iltaa teille pirtissä viipyville toivottelee Paulamaria

        Joka ikkunalta yritin katsella sitä kuuta, mutta on nyt varmaan just`tämän talon päädyn takana, kun ei näy. Pitäisi mennä tuonne ulos, mutta en viitsi nyt tähän aikaan enää pukea päälle.
        Olen juuri suihkusta tullut ja lämmin pyjama jo päällä.
        Huomenna on vasta sauna-ilta.

        Pohjalaisena olen samaa mieltä petikaverisi kanssa tuosta kuun sirppi ennusteesta. Pakkasia se tiesi. Nyt on mittarissa täällä 12 astetta.

        Minä olen tänä vuonna pystynyt olemaan erillään alennusmyyntien houkutuksilta. En mielestäni ole nyt tarvinnut mitään uutta ja sen takia en osta, kun halvalla saa. Täytyy sitten katsoa ensi vuonna.
        Oijoi, että Vana tallinnaa oikein!


    • euroja tuli lisää viitisenkymmentä euroa, lyhyeksi vain jäi sekin ilo.
      Ruuan hinta nousee, kerrottiin uutisissa, jo aiemmat hinnan korotukset söivät tätä viiskymppistä, maitotuotteden hinnan nousut jauhojen ja sähkön nousun myötä.
      Nyt sitten lihatuotteille ja leipomotuotteiden nousu vie loputkin, tuskin enää riittääkään, näin meitä narrataan.
      Viisaathan meitä johtaa, pitää vain tyytyä olemaan hiljaa, ei sitä tälläinen tallaaja ymmärrä omaa parastaan.
      Pitää vaan kuluttaa, kyllä se siitä;)

      No pirtissä on hoviväkeä ollut tarjolla, oliskohan kellään enää varaa sellaisia palkata, eiköhän kohta ole jo näiden hovienkin vuoro työtömiä tehdä.
      Mutta voimmehan sopia että Hartolan kunigaskunta elää ja voi hyvin, joten paperit vain hakuun.
      Minusta tulisi tarkka emannoitsija sellaiseen hoviin.

      No mutta asiaan, tervetuloa vaan meri-kukka pirtin maisemiin, on jo kaivattukin.
      Tanssit jäi Sinulta väliin, mutta tuleehan uusia.

      Tänään on ollut hieno ilma täällä keskisessä suomessa, aurinko paistoi, kauppareissu tuli jalkaisin käytyä.
      Pelkäsin liukautta, mutta pakkanen sen verran kelin muutti että hyvä oli kävellä.
      Käteni telominen vaan sai varovaisesti askeltamaan, onneksi taitaa nyt ruveta tervehtymään.
      On sitä täysin toistaitoinen, kun joku paikka pois jää toiminnasta.
      Minut yleensä nurin viskaa hetkessä, ei siinä horjuta, maastoon vain.
      Täytyy todeta että näistä kiloista joku hyötyäkin on, ei luut helpolla katkea.

      Ihan sekaisin näistä päivistä olen, nyt on siis viikonloppu edessä, vielä Loppiainen ja sitten alkaa ne pitkältä tuntuvat viikot.
      Päivä kumminkin pitenee, aurinkoa aina ja aina enemmän voimme odottaa.
      Sitten onkin jo pääsiäisen odotus, huhtikuun alkupuolella silloin ollaan.
      Pari viikkoa siitä on vappu ja melkein kesä, näin nopeaan aika kumminkin kuluu;)

      Nyt illan jatkoja toivottelen, tavataan huomenissa.

      • Ja kurkistella ulos joka ikkunasta. Ei näkynyt kuuta, ei! Taisi olla pilvessä sen verran tanakasti.
        Eilisestä muistan että jotenkin kallellaan kuun sirppi oli. Esim. Kanarialla se onkin aina ihan "selällään"tavallisestikin.
        Kovaa pakkasta, noin 20 astetta taisivat lupailla parina päivänä ainakin.Maanantaina hellittää -tuleneeko sitten sään muutos- sitä mieltäkö "säätieteilijät" ovat??

        itse en osaa ennustaa, minusta kun mikään ei juuri enää pidä paikkaansa,,, säätkin on mullinmallin.......
        Kiitos SkillaNille toivotuksista. Mukava on pirttiin astua toivottuna. Kuin jos kaulin ovensuussa sanoisi että käänny kantapäilläs ympäri, ja mene sinne mistä tulitkin!!!!!
        Kauniita unosia kaikille kummallisesta kuusta huolimatta.


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Ja kurkistella ulos joka ikkunasta. Ei näkynyt kuuta, ei! Taisi olla pilvessä sen verran tanakasti.
        Eilisestä muistan että jotenkin kallellaan kuun sirppi oli. Esim. Kanarialla se onkin aina ihan "selällään"tavallisestikin.
        Kovaa pakkasta, noin 20 astetta taisivat lupailla parina päivänä ainakin.Maanantaina hellittää -tuleneeko sitten sään muutos- sitä mieltäkö "säätieteilijät" ovat??

        itse en osaa ennustaa, minusta kun mikään ei juuri enää pidä paikkaansa,,, säätkin on mullinmallin.......
        Kiitos SkillaNille toivotuksista. Mukava on pirttiin astua toivottuna. Kuin jos kaulin ovensuussa sanoisi että käänny kantapäilläs ympäri, ja mene sinne mistä tulitkin!!!!!
        Kauniita unosia kaikille kummallisesta kuusta huolimatta.

        kuun sirppi, taikka ei se mikään sirppi ole vähän vajaa, mutta roikkuu kynsistään, mikä tietää kylmää kuukautta näin alkukuusta.

        Onnittelut uuteen pirttiin, vähän myöhässä, mutta näin kiireisenä en ole ehtinyt aikaisemmin. Mihin tään kiireen kanssa vielä joutuu.

        Löysin tietokoneeltani seisemäkymmentäluvun kirjoituksiani. Olen tallentanut vanhat tiedostot kun olen uusinut konetta ja sieltä löysin iankaikkisen vanhan C:aseman
        työt seitsemänkymmentäluvun lopulta ja kahdeksankymmentäluvun alusta. Pomppasin korkealle tuolissani.

        Mutta nyt hyvää loppuvuotta, eihän tätä enää paljoa ole tähteenä. se menee vilauksessa.

        Halaan teitä kaikkia oikein hellästi ja kauniita unia.

        ylikypsa/Kalle


      • Tämän päivän lehdestä luin kuinka kunnan virkamiehet ja valtuutetut nostavat palkkioitaan. suokatoon se heille. En vaan lähtisi enää mukaan mistään hinnasta, vaikka oma poika on kaupungin valtuutettu ja oman ryhmänsä puheenjohtaja.

        Olin aikoinani mukana liikakin, nyt olen eläkkeellä kaikesta. Paitsi harrastuksista ja niitä valitettavasti on liiksa.

        Mutta meillähän on tämä pirttimme kaikkien käytössä SkillaniN johdolla. Eiköhän järjetetä taas Loppiaistanssit, että saadaan vähän pudotettua pyhien aikaan hankittuja liikakiloja.

        Nyt oikein kauniita unia ja halaukset kaikille.


      • ylikypsa kirjoitti:

        Tämän päivän lehdestä luin kuinka kunnan virkamiehet ja valtuutetut nostavat palkkioitaan. suokatoon se heille. En vaan lähtisi enää mukaan mistään hinnasta, vaikka oma poika on kaupungin valtuutettu ja oman ryhmänsä puheenjohtaja.

        Olin aikoinani mukana liikakin, nyt olen eläkkeellä kaikesta. Paitsi harrastuksista ja niitä valitettavasti on liiksa.

        Mutta meillähän on tämä pirttimme kaikkien käytössä SkillaniN johdolla. Eiköhän järjetetä taas Loppiaistanssit, että saadaan vähän pudotettua pyhien aikaan hankittuja liikakiloja.

        Nyt oikein kauniita unia ja halaukset kaikille.

        molemmat, vaikka välilläkatosivat.

        Hyvää yötä, nukkulkaa hyvin.


      • muori67§§§§
        ylikypsa kirjoitti:

        molemmat, vaikka välilläkatosivat.

        Hyvää yötä, nukkulkaa hyvin.

        täälläkin sellainen selällään oleva kuun sirppi.

        Nyt kyllä minä ennustan tänne sään muutosta,tuo vasen lonkka riekoilee siihen malliin.

        Kävimme tänään sellaisessa kaupassa,josta sanovat"nainti nain"arvatkaa onko minulla ollut mokoman takia lystiä;)))))))

        Siellä tavarat maksavat 99senttiä,kappale taikka nippu.
        Tosi halpa kauppa,ostin tuliaisia sinne koto Suomeen.

        Sitten kävin kuvaamassa tuolla vähän matkan päässä sitä ihme pihaa,päivän valossa,mistä otin yks ilta niitä kuvia.

        Kalkkunasoppa on kiehumassa,tulee tosi maukasta.
        Taidan tuoda tänne pirttiinkin sitä,saatte maistella.

        Täällä on ollut pilvessä koko päivän,minne lie aurinko mennyt.
        Vaan kyllä se vielä paistaa,ainakin noiden säätiteilijöiden mukaan,viikon loppu pitäisi olla hyvä.

        Tuo hovi juttu on kyllä mielenkiintoinen,ei sieltä meidän mökiltä kovin pitkä matka sinne olisikaan.
        Näinköhän pitää laittaa minunkin hakemukset sinne;))

        Nyt menen sopalle.
        näkyillään...


      • SkillaN***
        muori67§§§§ kirjoitti:

        täälläkin sellainen selällään oleva kuun sirppi.

        Nyt kyllä minä ennustan tänne sään muutosta,tuo vasen lonkka riekoilee siihen malliin.

        Kävimme tänään sellaisessa kaupassa,josta sanovat"nainti nain"arvatkaa onko minulla ollut mokoman takia lystiä;)))))))

        Siellä tavarat maksavat 99senttiä,kappale taikka nippu.
        Tosi halpa kauppa,ostin tuliaisia sinne koto Suomeen.

        Sitten kävin kuvaamassa tuolla vähän matkan päässä sitä ihme pihaa,päivän valossa,mistä otin yks ilta niitä kuvia.

        Kalkkunasoppa on kiehumassa,tulee tosi maukasta.
        Taidan tuoda tänne pirttiinkin sitä,saatte maistella.

        Täällä on ollut pilvessä koko päivän,minne lie aurinko mennyt.
        Vaan kyllä se vielä paistaa,ainakin noiden säätiteilijöiden mukaan,viikon loppu pitäisi olla hyvä.

        Tuo hovi juttu on kyllä mielenkiintoinen,ei sieltä meidän mökiltä kovin pitkä matka sinne olisikaan.
        Näinköhän pitää laittaa minunkin hakemukset sinne;))

        Nyt menen sopalle.
        näkyillään...

        taas uusi aamu, lauantaipäivä alkamassa.
        Pakkasta viisitoista astetta, siis ihan kohtuullinen talvipäivä, paljon enenpään ei tarvetta olisikaan.

        Radiossa lupailivat apua kustannuksiin nyt jo tietokoneiden ja digilaitteiden korjauksiin, kotitalouden verovähennysten myötä, nyt vain ottamaan selvää miten se toimii.
        Kotitalous vähennykset,siis työt mitä voi saada verovähennysten piiriin on lisääntynyt.
        En ole ottanut selvää voisiko sitä minun tapauksessa käyttää, ainakin kiemuraiselta tuntui kuulemani, pitää yrittää paneutua asiaan.

        Hyvä asia varmasti kumminkin monelle, joilla on vaikeuksia siivousten ja sen tyyppisten hommien kanssa, avun saanti vähän halpenee.
        Kodin ja kesäpaikkojen korjaukseen myös nämä helpotukset ylettyy, näin ymmärsin.

        Kuuta yritin minäkin katsella illalla, mutta enpä löytänyt taivaalta jonkun talon taakse kai piiloutui.
        Eikös sitä sanota niin että, paha ilma pakkasesta, pakkanen pyryn perästä.
        Jos uusi kuu riippuu kynsistään se tietää huonoja ilmoja koko sen kuun ajaksi???
        Kyllä ne vanhat merkit aika usein paikkansa pitävät ja nuo kolotukset tietävät huonoa säätä, kuten muorikin todisti.

        Jospa tässä alkaisi suunnitella päivän viettoa, mitä sitä saisi tänään aikaan.
        Tuo käsi pakana vielä vaan kangertaa, ei kovin isoja asioita passaa aloittaa, vaikka mieli tekisi laittaa hyrskyn myrskyn.
        No kehitellään ajatuksia, eiköhän se ilta eteen tule, vaikka ei mitään suuria tekisikään.

        Käykää ystävät kertomassa tekemisiänne, siinä minullekin lukemista, moi, moi!

        Kyllä pitäisi olla pikakirjoittaja, niin nopsaan tuo kirjoitusaika loppuu, tai sitten rosvo kyttää oven raossa ja sieppaa nikin.


      • Hintriika*
        SkillaN*** kirjoitti:

        taas uusi aamu, lauantaipäivä alkamassa.
        Pakkasta viisitoista astetta, siis ihan kohtuullinen talvipäivä, paljon enenpään ei tarvetta olisikaan.

        Radiossa lupailivat apua kustannuksiin nyt jo tietokoneiden ja digilaitteiden korjauksiin, kotitalouden verovähennysten myötä, nyt vain ottamaan selvää miten se toimii.
        Kotitalous vähennykset,siis työt mitä voi saada verovähennysten piiriin on lisääntynyt.
        En ole ottanut selvää voisiko sitä minun tapauksessa käyttää, ainakin kiemuraiselta tuntui kuulemani, pitää yrittää paneutua asiaan.

        Hyvä asia varmasti kumminkin monelle, joilla on vaikeuksia siivousten ja sen tyyppisten hommien kanssa, avun saanti vähän halpenee.
        Kodin ja kesäpaikkojen korjaukseen myös nämä helpotukset ylettyy, näin ymmärsin.

        Kuuta yritin minäkin katsella illalla, mutta enpä löytänyt taivaalta jonkun talon taakse kai piiloutui.
        Eikös sitä sanota niin että, paha ilma pakkasesta, pakkanen pyryn perästä.
        Jos uusi kuu riippuu kynsistään se tietää huonoja ilmoja koko sen kuun ajaksi???
        Kyllä ne vanhat merkit aika usein paikkansa pitävät ja nuo kolotukset tietävät huonoa säätä, kuten muorikin todisti.

        Jospa tässä alkaisi suunnitella päivän viettoa, mitä sitä saisi tänään aikaan.
        Tuo käsi pakana vielä vaan kangertaa, ei kovin isoja asioita passaa aloittaa, vaikka mieli tekisi laittaa hyrskyn myrskyn.
        No kehitellään ajatuksia, eiköhän se ilta eteen tule, vaikka ei mitään suuria tekisikään.

        Käykää ystävät kertomassa tekemisiänne, siinä minullekin lukemista, moi, moi!

        Kyllä pitäisi olla pikakirjoittaja, niin nopsaan tuo kirjoitusaika loppuu, tai sitten rosvo kyttää oven raossa ja sieppaa nikin.

        On se vain kummallista, että kaikkien tietojen mukaan meillä pitäisi olla yli 20 astetta pakkasta, mutta mittari vain pomppoilee tuossa kahtapuolta -11 astetta. Ei silti, kyllä tämä minulle riittää.

        Jotenkin on sellainen muistikuva, että silloin 50-luvulla täällä oli tammikuussa lähes joka päivä -20-30 astetta. Siihen tuuli päälle. Mutta silloin oli myös lunta! Joka puolella oli hanget, korkeat nietokset ja vinkkelikeli jo marraskuussa. Nyt on nurmikoilla lunta vähän nimeksi, muualla vain kuuraa.

        Ei kannata meren jäällekään mennä vielä seikkailemaan. Lehdessä tänään varoittelivat uhkarohkeudesta. No, jos näitä pakkasia riittää, niin ehkäpä sinne kohta pääsee käppäilemään. Mutta pitäisi kyllä sataa luntakin, että pysyy pystyssä.

        Kas vain, aurinko paistaa naapurin katonreunaan! Täytyy varmaan lähteä tutkimaan, puraiseeko pohjoistuuli nokanpäästä. Ei se kamalan pahalta näytä, mutta ainahan se pakkasella tuntuu.


      • Hintriika* kirjoitti:

        On se vain kummallista, että kaikkien tietojen mukaan meillä pitäisi olla yli 20 astetta pakkasta, mutta mittari vain pomppoilee tuossa kahtapuolta -11 astetta. Ei silti, kyllä tämä minulle riittää.

        Jotenkin on sellainen muistikuva, että silloin 50-luvulla täällä oli tammikuussa lähes joka päivä -20-30 astetta. Siihen tuuli päälle. Mutta silloin oli myös lunta! Joka puolella oli hanget, korkeat nietokset ja vinkkelikeli jo marraskuussa. Nyt on nurmikoilla lunta vähän nimeksi, muualla vain kuuraa.

        Ei kannata meren jäällekään mennä vielä seikkailemaan. Lehdessä tänään varoittelivat uhkarohkeudesta. No, jos näitä pakkasia riittää, niin ehkäpä sinne kohta pääsee käppäilemään. Mutta pitäisi kyllä sataa luntakin, että pysyy pystyssä.

        Kas vain, aurinko paistaa naapurin katonreunaan! Täytyy varmaan lähteä tutkimaan, puraiseeko pohjoistuuli nokanpäästä. Ei se kamalan pahalta näytä, mutta ainahan se pakkasella tuntuu.

        Saattaapi olla että nuo vanhat merkit pitävätkin paremmin paikkansa. Vaikka tarkat välineet on nykyisin säitä ennustella, aina välillä pieleen menee. Vähän yli 10 pakkasta ja pyryä. Ei 20 ja selkeää,,,,, no tärkeintä kun jotain säitä pitelee.
        Siksi se kuukin "varjossa" piileksi,,,,,,
        Kyllä meilläkin asuu sääennustaja. Ja se en ole minä! Jalankolotos on hyvä ennuste säiden muuttumisesta. Varsinkin kun remppasäitä on tulossa. ja se pitää paikkansa paremmin, kuin nuo TV ennusteet.
        On se ihminen aika kummallinen ,, niinhän ne vielä vanhemmat sanoivat kautta aikojen: Kyll nyt kolottaa luita siihe mallii et säät huononoo

        Nyt pitänee siirtyä ruisleivän ja lohikeiton naatintaan tuonne kyökin puolelle, seuratkaa perässä !!Kaikille riitää,,,,,,,


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Saattaapi olla että nuo vanhat merkit pitävätkin paremmin paikkansa. Vaikka tarkat välineet on nykyisin säitä ennustella, aina välillä pieleen menee. Vähän yli 10 pakkasta ja pyryä. Ei 20 ja selkeää,,,,, no tärkeintä kun jotain säitä pitelee.
        Siksi se kuukin "varjossa" piileksi,,,,,,
        Kyllä meilläkin asuu sääennustaja. Ja se en ole minä! Jalankolotos on hyvä ennuste säiden muuttumisesta. Varsinkin kun remppasäitä on tulossa. ja se pitää paikkansa paremmin, kuin nuo TV ennusteet.
        On se ihminen aika kummallinen ,, niinhän ne vielä vanhemmat sanoivat kautta aikojen: Kyll nyt kolottaa luita siihe mallii et säät huononoo

        Nyt pitänee siirtyä ruisleivän ja lohikeiton naatintaan tuonne kyökin puolelle, seuratkaa perässä !!Kaikille riitää,,,,,,,

        Kaunis pakkaspäivä, aamulla 16.2 nyt 11,5 astetta.
        Eilinen kuunsirppi näkyi ja varmaan tänäänkin, joskin vähän leveämpi.
        Hautajaiset tuli käytyä, kaveri pääsi lepoon pitkäaikaisen sairauden jälkeen.
        Taitaa jäädä nyt vähiin kirjoittelu, tuli kaikki sanottua kaverin läksijäisissä.
        Oli hyvä ja lämmin tilaisuus.
        T: Late


      • LateVaan kirjoitti:

        Kaunis pakkaspäivä, aamulla 16.2 nyt 11,5 astetta.
        Eilinen kuunsirppi näkyi ja varmaan tänäänkin, joskin vähän leveämpi.
        Hautajaiset tuli käytyä, kaveri pääsi lepoon pitkäaikaisen sairauden jälkeen.
        Taitaa jäädä nyt vähiin kirjoittelu, tuli kaikki sanottua kaverin läksijäisissä.
        Oli hyvä ja lämmin tilaisuus.
        T: Late

        taas on mukavan raukea olo.

        Päivä oli hyvä, pieni pakkanen,aurinkokin näkyi.

        Pistäydyimme katsomassa joko Konnevesi on jäässä, kyllä oli ja varmasti nyt jo kaikki virtaamattomat järvet alkaa olla jääpeitteen saaneet.
        Tyttäreni pääsi korjaamaan mökiltään pois joululiinoja sun muut koristeet, mitkä joulua varten sinne viimeisellä reissullaan laittoi.
        Tarkoitus oli viettää joulu mökillä, mutta jäätä ei tullutkaan ja niin saivat hiiret koristellussa mökissä joulua viettää.
        Kertoivat laittaneensa verkkkoja järveen, joten kuhaa on luvassa, naapuri oli saanut kuusi kappaletta.
        Kuha on mielestäni parasta kalaa.

        Kyllä oli myrsky mellastanut Konnevedellä, risuja oli joka paikassa ja kaiketi oli sähköjohdot olleet vaarassa, koska olivat käyneet puita karsimassa linjan päältä.
        Kyllä nykymaailma on niin sähkön armoilla, että melkein kaikki pysähtyy, jos sähköt katkeaa.

        Taitaa olla niinpilvessä nyt, että kuuta ei katsella.

        Surullista se on aina kuoleman kohdatessa, vaikka kaikki sitä alitajuisesti osaamme odottaa.
        Jotenkin sen työntää pois mielestään ja stten kun sen kohtaa sukulaisten tai ystävien myötä, se satuttaa.
        Äidilläni oli tapana sanoa, kun joku kuoli, hänellä se on tehty, mikä meillä on tekemättä, vuoro tulee kaikille.

        Elämä jatkuu meillä, jotka täällä polkuja astelemme, onneksi emme tiedä ennalta miten pitkään.

        Nyt pitää katsoa tuleeko lotosta mitään, melkein uskon tässä vaiheessa että nyt tärppää;))
        Hyvät illan jatkot!


      • Jatta
        SkillaN kirjoitti:

        taas on mukavan raukea olo.

        Päivä oli hyvä, pieni pakkanen,aurinkokin näkyi.

        Pistäydyimme katsomassa joko Konnevesi on jäässä, kyllä oli ja varmasti nyt jo kaikki virtaamattomat järvet alkaa olla jääpeitteen saaneet.
        Tyttäreni pääsi korjaamaan mökiltään pois joululiinoja sun muut koristeet, mitkä joulua varten sinne viimeisellä reissullaan laittoi.
        Tarkoitus oli viettää joulu mökillä, mutta jäätä ei tullutkaan ja niin saivat hiiret koristellussa mökissä joulua viettää.
        Kertoivat laittaneensa verkkkoja järveen, joten kuhaa on luvassa, naapuri oli saanut kuusi kappaletta.
        Kuha on mielestäni parasta kalaa.

        Kyllä oli myrsky mellastanut Konnevedellä, risuja oli joka paikassa ja kaiketi oli sähköjohdot olleet vaarassa, koska olivat käyneet puita karsimassa linjan päältä.
        Kyllä nykymaailma on niin sähkön armoilla, että melkein kaikki pysähtyy, jos sähköt katkeaa.

        Taitaa olla niinpilvessä nyt, että kuuta ei katsella.

        Surullista se on aina kuoleman kohdatessa, vaikka kaikki sitä alitajuisesti osaamme odottaa.
        Jotenkin sen työntää pois mielestään ja stten kun sen kohtaa sukulaisten tai ystävien myötä, se satuttaa.
        Äidilläni oli tapana sanoa, kun joku kuoli, hänellä se on tehty, mikä meillä on tekemättä, vuoro tulee kaikille.

        Elämä jatkuu meillä, jotka täällä polkuja astelemme, onneksi emme tiedä ennalta miten pitkään.

        Nyt pitää katsoa tuleeko lotosta mitään, melkein uskon tässä vaiheessa että nyt tärppää;))
        Hyvät illan jatkot!

        ock de samma här. Tulin myös saunasta, voi kuinka se onkaan ihana, tuo suomalainen sauna. Kuumien löylyjen jälkeen on ihana mennä tuonne parvekkeelle vilvoittelemaan ja ottaa ne tavaksi tulleet saunakaljat.

        Katselin taivaalle ja siellähän se eriskummallinen kuu on edelleen. On melkein ylösalaisin, sakarat pystyssä vieläkin vähän.

        Lueskelin tässä erään ketjun kinastelua, ei tee mieli ottaa kantaa, saa nenilleen hyvin helposti.
        Jotain psykopaattista keskustelua ja toistensa mollaamista siellä on.
        Täällä Pirtissä on kiva käydä kertomassa vain yksinkertaisesti omista tuntemuksistaan ja tekemisistään. Täällä ei mollata ketään ja kivasti otetaan vastaan, kirjoitti mitä ja kuinka yksinkertaisesti hyvänsä.

        Lottoa en uskalla edes vilkaista, kun jäi viemättä. Pitäis kai ottaa ainakin kymmeneksi viikoksi kerralla, ei tarvitsi hetkeen kantaa siitä huolta.
        Niin taidan tehdä ensi viikolla.
        Olkoon se Uuden-Vuoden lupaus, kun ei tullut mitään muutakaan lupauksia tehtyä. En edes luvannut olla kiltimpi tänä vuonna.

        Toivotaan Sinulle tärppiä lotossa!


      • keskustella
        Jatta kirjoitti:

        ock de samma här. Tulin myös saunasta, voi kuinka se onkaan ihana, tuo suomalainen sauna. Kuumien löylyjen jälkeen on ihana mennä tuonne parvekkeelle vilvoittelemaan ja ottaa ne tavaksi tulleet saunakaljat.

        Katselin taivaalle ja siellähän se eriskummallinen kuu on edelleen. On melkein ylösalaisin, sakarat pystyssä vieläkin vähän.

        Lueskelin tässä erään ketjun kinastelua, ei tee mieli ottaa kantaa, saa nenilleen hyvin helposti.
        Jotain psykopaattista keskustelua ja toistensa mollaamista siellä on.
        Täällä Pirtissä on kiva käydä kertomassa vain yksinkertaisesti omista tuntemuksistaan ja tekemisistään. Täällä ei mollata ketään ja kivasti otetaan vastaan, kirjoitti mitä ja kuinka yksinkertaisesti hyvänsä.

        Lottoa en uskalla edes vilkaista, kun jäi viemättä. Pitäis kai ottaa ainakin kymmeneksi viikoksi kerralla, ei tarvitsi hetkeen kantaa siitä huolta.
        Niin taidan tehdä ensi viikolla.
        Olkoon se Uuden-Vuoden lupaus, kun ei tullut mitään muutakaan lupauksia tehtyä. En edes luvannut olla kiltimpi tänä vuonna.

        Toivotaan Sinulle tärppiä lotossa!

        eipä nyt tultaisi kantelemaan Skillanille.


      • SkillaN kirjoitti:

        taas on mukavan raukea olo.

        Päivä oli hyvä, pieni pakkanen,aurinkokin näkyi.

        Pistäydyimme katsomassa joko Konnevesi on jäässä, kyllä oli ja varmasti nyt jo kaikki virtaamattomat järvet alkaa olla jääpeitteen saaneet.
        Tyttäreni pääsi korjaamaan mökiltään pois joululiinoja sun muut koristeet, mitkä joulua varten sinne viimeisellä reissullaan laittoi.
        Tarkoitus oli viettää joulu mökillä, mutta jäätä ei tullutkaan ja niin saivat hiiret koristellussa mökissä joulua viettää.
        Kertoivat laittaneensa verkkkoja järveen, joten kuhaa on luvassa, naapuri oli saanut kuusi kappaletta.
        Kuha on mielestäni parasta kalaa.

        Kyllä oli myrsky mellastanut Konnevedellä, risuja oli joka paikassa ja kaiketi oli sähköjohdot olleet vaarassa, koska olivat käyneet puita karsimassa linjan päältä.
        Kyllä nykymaailma on niin sähkön armoilla, että melkein kaikki pysähtyy, jos sähköt katkeaa.

        Taitaa olla niinpilvessä nyt, että kuuta ei katsella.

        Surullista se on aina kuoleman kohdatessa, vaikka kaikki sitä alitajuisesti osaamme odottaa.
        Jotenkin sen työntää pois mielestään ja stten kun sen kohtaa sukulaisten tai ystävien myötä, se satuttaa.
        Äidilläni oli tapana sanoa, kun joku kuoli, hänellä se on tehty, mikä meillä on tekemättä, vuoro tulee kaikille.

        Elämä jatkuu meillä, jotka täällä polkuja astelemme, onneksi emme tiedä ennalta miten pitkään.

        Nyt pitää katsoa tuleeko lotosta mitään, melkein uskon tässä vaiheessa että nyt tärppää;))
        Hyvät illan jatkot!

        Illassa ollaan,lotto, urheiluruutu ja uutiset katsottu. Eikä tullut minkäänlaista voittoa, taaskaan.

        Pöytäliinasta tuli aika hieno, vaikka itse sanonkin, ihan piti "sovittaa" pöydälle ja ihailla. Vaan meni sinä useampi tunti, piti niin tarkasti harsia vinonauha. Ja housujen lahkeensuut lyhentyivät.

        Urheiluakin piti seurata, on tuo Virpi vaan mahtava menijä. Pidetään peukkuja huomiselle kisalle, toivottavasti selkä kestää.

        Sinne samaisen Konneveden , toiselle rannalle soitin äsken, tytär on miehensä kanssa mökillä. Siellä on vesi ollut ennenäkemättömän korkealla ja tietysti jäätynyt siihen korkeuteen, kuinka käynee laiturin kanssa ensi keväänä.

        On vielä ihan pakko ihmetellä tuon kun sirpin asentoa tänäkin iltana. Melkein sanoisin, että on vielä enemmän selällään kuin eilen illalla.
        Viime yönä on ollut melkein -20 astetta, tällä hetkellä taitaa olla jotain -12. Aamulla oli aivan tyyntä, ei edes hennoimmatkaan koivun oksat liikahtaneet, eikä kovin paljoa päivälläkään.

        Huomenna on taas syvennyttävä kirjoittamiseen, maanantaina puoleen päivään mennessä on oltava valmiina lähtemään opettajalle ja toisille kirjoittajille. Eikä aihekaan ole vielä ihan varmana selvillä. Jospa nyt auttaisi se kuulu sanonta: "Nukutaan yön yli". Ja petille tästä ihan kohta vääntäydyn minäkin. Nukkukee hyvin ja nähkee kaaniita unia ja oman kullan kuvia!!!
        Näen toivotteelloo Paulamaria


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Illassa ollaan,lotto, urheiluruutu ja uutiset katsottu. Eikä tullut minkäänlaista voittoa, taaskaan.

        Pöytäliinasta tuli aika hieno, vaikka itse sanonkin, ihan piti "sovittaa" pöydälle ja ihailla. Vaan meni sinä useampi tunti, piti niin tarkasti harsia vinonauha. Ja housujen lahkeensuut lyhentyivät.

        Urheiluakin piti seurata, on tuo Virpi vaan mahtava menijä. Pidetään peukkuja huomiselle kisalle, toivottavasti selkä kestää.

        Sinne samaisen Konneveden , toiselle rannalle soitin äsken, tytär on miehensä kanssa mökillä. Siellä on vesi ollut ennenäkemättömän korkealla ja tietysti jäätynyt siihen korkeuteen, kuinka käynee laiturin kanssa ensi keväänä.

        On vielä ihan pakko ihmetellä tuon kun sirpin asentoa tänäkin iltana. Melkein sanoisin, että on vielä enemmän selällään kuin eilen illalla.
        Viime yönä on ollut melkein -20 astetta, tällä hetkellä taitaa olla jotain -12. Aamulla oli aivan tyyntä, ei edes hennoimmatkaan koivun oksat liikahtaneet, eikä kovin paljoa päivälläkään.

        Huomenna on taas syvennyttävä kirjoittamiseen, maanantaina puoleen päivään mennessä on oltava valmiina lähtemään opettajalle ja toisille kirjoittajille. Eikä aihekaan ole vielä ihan varmana selvillä. Jospa nyt auttaisi se kuulu sanonta: "Nukutaan yön yli". Ja petille tästä ihan kohta vääntäydyn minäkin. Nukkukee hyvin ja nähkee kaaniita unia ja oman kullan kuvia!!!
        Näen toivotteelloo Paulamaria

        On pimeää,pakkasta -10 astetta,eikä lumesta mitään toivoakaan. Sytyttelen kynttilöitä,että näkee hieman..Keittelen aamukahvit ja pistän vesipannun viheltämään..Jaa'a,kisut heräsivät ja venyttelevät oikein,noin. Pistän heillekin ruokaa lautaselle ja vettä..Pistän takkaan tulen ja istun tässä ihailemassa, liekkien leiskuntaa..Tulisi nyt joku seurakseni ..Kahvi on valmista,syödään kaikkea,
        mitä vielä löytyy kaapista..On pullaa ja torttuja ainakin.,,Tein uudenvuodenlupauksen,että ulkoilen..hyvin on alkanut..olen tehnyt lenkkiä
        joka päivä,toivottavasti into säilyy..Minulla helposti lopahtaa ulkoilu,kun on kivaa nyhjätä kotona..Minun pitäisi ostaa silppuri..Myydäänköhän semmoisa jossain..
        Kotona on kaikenlaista paperia,joita pitää heittää pois ja onhan niissä ,henk.koht.tietoja..
        Pojan loma kohta loppuu..On mennyt ihan mukavasti,vaikka olin huolissani,miten jaksan..Tässä olen virkeenä edelleenkin,joten ei huolen häivää.Onneksi kuitenkin,että normaali
        arki,alkaa taas.Tulkaahan kahville,minä täällä
        vähän passailen,joten pitää mennä. Mukavaa päivää,
        voimia ja iloa! t.Irkku


      • irkku-37 kirjoitti:

        On pimeää,pakkasta -10 astetta,eikä lumesta mitään toivoakaan. Sytyttelen kynttilöitä,että näkee hieman..Keittelen aamukahvit ja pistän vesipannun viheltämään..Jaa'a,kisut heräsivät ja venyttelevät oikein,noin. Pistän heillekin ruokaa lautaselle ja vettä..Pistän takkaan tulen ja istun tässä ihailemassa, liekkien leiskuntaa..Tulisi nyt joku seurakseni ..Kahvi on valmista,syödään kaikkea,
        mitä vielä löytyy kaapista..On pullaa ja torttuja ainakin.,,Tein uudenvuodenlupauksen,että ulkoilen..hyvin on alkanut..olen tehnyt lenkkiä
        joka päivä,toivottavasti into säilyy..Minulla helposti lopahtaa ulkoilu,kun on kivaa nyhjätä kotona..Minun pitäisi ostaa silppuri..Myydäänköhän semmoisa jossain..
        Kotona on kaikenlaista paperia,joita pitää heittää pois ja onhan niissä ,henk.koht.tietoja..
        Pojan loma kohta loppuu..On mennyt ihan mukavasti,vaikka olin huolissani,miten jaksan..Tässä olen virkeenä edelleenkin,joten ei huolen häivää.Onneksi kuitenkin,että normaali
        arki,alkaa taas.Tulkaahan kahville,minä täällä
        vähän passailen,joten pitää mennä. Mukavaa päivää,
        voimia ja iloa! t.Irkku

        irkku oli ehtinyt lähteä, kiitos vaan kahvista, Sinä passaat pirtissä ja sitten kotonakin, jaksamista vaan delleen, voimia koetteleva on osasi.
        Tuo ulkoilu on varmasti hyväksi jaksamista edistävä, minäkin yritän nyt sitä samaa harrastaa.

        Huomenta kaikille teille ystävät, sunnutai aamua eletään.
        Viisitoista astetta pakkasta ja luntakin on, paljon enempää ei tarvitsis tulla, aina vähän että luonto pysyisi puhtaana.
        Eilen tuolla ajellessa katselin ja ihastelin luontoa, ohut harso puki puita ja taivas auringon säteitä heijasteli, vaikka aurinko piilossa olikin.

        Olen samaa mieltä Jatta, ei auta nenäänsä työntää tuollaisiin keskusteluihin, roppakaupalla saisi takaisin.
        Mieli kyllä tekisi ottaa kantaa, vaikkakin tämä tieto ja osaaminen ei loistokasta olekkaan.
        Silti tuntuu joskus että tätä elämänkoulun käynyt joskus asiat paremmin ymmärtää, kuin nämä oppikirjojen kautta oppineet.

        Muuten ei tullut Jatan kertoma utena asiana ei kanteluna, luen kyllä kaikki ketjut sujuvasti.
        Ne parin sanan viestiketjut jätän suosiolla, minusta keskustelua käydessä pitää ainakin yksi kokonainen lause syntyä;)

        Minulla on sellainen kokemus, että aika useasti kun jonnekin viesteihin kirjoitan saan perääni keljuilua ja se johtaa siihen, että poistuu omani ja myös perääni kirjoittavat,se harmittaa ketjun aloittajan ja muiden kirjoittajien puolesta.

        No kirjoitellaan jos tarvetta tulee ja kestetään seuraukset.
        Pirtissä ei sellaisia tarvitse pelätä, sopuisaa on kirjoittelu.

        Nyt toivottelen hyvää heräämistä ja mukavaa sunnuntai päivää.


      • Jatta
        SkillaN kirjoitti:

        irkku oli ehtinyt lähteä, kiitos vaan kahvista, Sinä passaat pirtissä ja sitten kotonakin, jaksamista vaan delleen, voimia koetteleva on osasi.
        Tuo ulkoilu on varmasti hyväksi jaksamista edistävä, minäkin yritän nyt sitä samaa harrastaa.

        Huomenta kaikille teille ystävät, sunnutai aamua eletään.
        Viisitoista astetta pakkasta ja luntakin on, paljon enempää ei tarvitsis tulla, aina vähän että luonto pysyisi puhtaana.
        Eilen tuolla ajellessa katselin ja ihastelin luontoa, ohut harso puki puita ja taivas auringon säteitä heijasteli, vaikka aurinko piilossa olikin.

        Olen samaa mieltä Jatta, ei auta nenäänsä työntää tuollaisiin keskusteluihin, roppakaupalla saisi takaisin.
        Mieli kyllä tekisi ottaa kantaa, vaikkakin tämä tieto ja osaaminen ei loistokasta olekkaan.
        Silti tuntuu joskus että tätä elämänkoulun käynyt joskus asiat paremmin ymmärtää, kuin nämä oppikirjojen kautta oppineet.

        Muuten ei tullut Jatan kertoma utena asiana ei kanteluna, luen kyllä kaikki ketjut sujuvasti.
        Ne parin sanan viestiketjut jätän suosiolla, minusta keskustelua käydessä pitää ainakin yksi kokonainen lause syntyä;)

        Minulla on sellainen kokemus, että aika useasti kun jonnekin viesteihin kirjoitan saan perääni keljuilua ja se johtaa siihen, että poistuu omani ja myös perääni kirjoittavat,se harmittaa ketjun aloittajan ja muiden kirjoittajien puolesta.

        No kirjoitellaan jos tarvetta tulee ja kestetään seuraukset.
        Pirtissä ei sellaisia tarvitse pelätä, sopuisaa on kirjoittelu.

        Nyt toivottelen hyvää heräämistä ja mukavaa sunnuntai päivää.

        Oikein säikähdin, että mitähän sitä tuli taas tehtyä. Joskus on ajattelematon ja kirjoittaa jotakin, joka saattaa loukata toista, vaikka ei missään nimessä sellaista tarkoita. Kanteluksi en sitä tarkoittanut, vaan mielipiteen ilmaisuksi vain.

        Päivä on vielä hämärä, vaikka pikkuhiljaa ne pitenevätkin. On se mukavaa taas, paljon pirteämpikin on olo ja jaksaa enemmän.

        Pitää tästä mennä puuron keittoon, jotta jaksaa lähteä lenkille. Lenkkikaverini kanssa ajattelimme mennä pitkästä aikaa kirkkoon käväisemään.
        On tuossa sopivan kävelymatkan päässä.

        Oikein hyvää pakkaspäivän alkua ja loppua tälle päivälle kaikille Pirttiläisille!


      • Jatta kirjoitti:

        Oikein säikähdin, että mitähän sitä tuli taas tehtyä. Joskus on ajattelematon ja kirjoittaa jotakin, joka saattaa loukata toista, vaikka ei missään nimessä sellaista tarkoita. Kanteluksi en sitä tarkoittanut, vaan mielipiteen ilmaisuksi vain.

        Päivä on vielä hämärä, vaikka pikkuhiljaa ne pitenevätkin. On se mukavaa taas, paljon pirteämpikin on olo ja jaksaa enemmän.

        Pitää tästä mennä puuron keittoon, jotta jaksaa lähteä lenkille. Lenkkikaverini kanssa ajattelimme mennä pitkästä aikaa kirkkoon käväisemään.
        On tuossa sopivan kävelymatkan päässä.

        Oikein hyvää pakkaspäivän alkua ja loppua tälle päivälle kaikille Pirttiläisille!

        Säätiedotus, aurinko paistaa pakkasta 10,1 astetta
        Odotettavissa iltaan asti, sää jatkuu samankaltaisena, tuuli vähän heikkenee ja alkaa hämärtää, kuunsirppi vähän suurenee eilisestä, mutta on yhä kallellaan.Yöllä pakkanen kiristyy ja tähdet kimaltelee.


      • LateVaan kirjoitti:

        Säätiedotus, aurinko paistaa pakkasta 10,1 astetta
        Odotettavissa iltaan asti, sää jatkuu samankaltaisena, tuuli vähän heikkenee ja alkaa hämärtää, kuunsirppi vähän suurenee eilisestä, mutta on yhä kallellaan.Yöllä pakkanen kiristyy ja tähdet kimaltelee.

        Mitä ihaninta sellaista!Aurinko kimaltelee hangilla, ei tuulta, pakkasta nyt 17.
        Missä Irkku asuikaan kun noin lumetonta ja pimeää tuntui olevan ???

        Puolentoista tunnin kävelylenkin tein ja nyt on olo kuin uudestisyntynyt. Se on pelkästään pukeutumiskysymys- mieluummin kuuma oli.

        Suu ymmyrkäisenä luin minäkin tuota kyseistä ketjua. Eikä selvinnyt miten se voi jotakuta noin rankasti ärsyttää.
        Aloitusviesti oli ihan hyvä. Muistutusta aina kaipaa ,muun tekemisen tiimellyksessä unohtaa monta hyvää juttua. Vaikka olisi ajatellut katsoa, niin unohtaa.
        Sitäpaitsi mielipiteensä voi sanoa (olevinaan),Ystävällisessä mielessä. Solvauksia ja syyttelyä lukuunottamatta.
        (Mitähän tästäkin seuraa)? No olen sanojeni takana kuin "Mies" !!

        Kaivoin vielä kilon torttutaikina levyt pakasteesta- aion ne kohta paistaa.
        Muut ovat varmaan jo kurkkua myöten täynnä joulujuttuja. Meiltä kun jäi tuo "tortuttelu" väliin. Siis: sen eestään löytää minkä taakseen jättää. Menikö se niin?????
        Tosi mukavaa sunnuntaipäivää kaikille.


      • Hintriika*
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Mitä ihaninta sellaista!Aurinko kimaltelee hangilla, ei tuulta, pakkasta nyt 17.
        Missä Irkku asuikaan kun noin lumetonta ja pimeää tuntui olevan ???

        Puolentoista tunnin kävelylenkin tein ja nyt on olo kuin uudestisyntynyt. Se on pelkästään pukeutumiskysymys- mieluummin kuuma oli.

        Suu ymmyrkäisenä luin minäkin tuota kyseistä ketjua. Eikä selvinnyt miten se voi jotakuta noin rankasti ärsyttää.
        Aloitusviesti oli ihan hyvä. Muistutusta aina kaipaa ,muun tekemisen tiimellyksessä unohtaa monta hyvää juttua. Vaikka olisi ajatellut katsoa, niin unohtaa.
        Sitäpaitsi mielipiteensä voi sanoa (olevinaan),Ystävällisessä mielessä. Solvauksia ja syyttelyä lukuunottamatta.
        (Mitähän tästäkin seuraa)? No olen sanojeni takana kuin "Mies" !!

        Kaivoin vielä kilon torttutaikina levyt pakasteesta- aion ne kohta paistaa.
        Muut ovat varmaan jo kurkkua myöten täynnä joulujuttuja. Meiltä kun jäi tuo "tortuttelu" väliin. Siis: sen eestään löytää minkä taakseen jättää. Menikö se niin?????
        Tosi mukavaa sunnuntaipäivää kaikille.

        Samat sanat kuin Meri-Kukalla! Tulin juuri toista tunnin kävelylenkiltä. Meillä pakkasta on ollut noin -14 astetta, nyt juuri mittari heilahti yli -15:n rajan. Ei meinannut malttaa kotiin tulla ollenkaan!

        Kävelin ensin rantaan. Aurinko oli juuri häikäisevän oranssina pallona tipahtamassa Selkäsaaren nokkaan. Upea näky! Lumilinnasta oli yksi muurin pätkä pystyssä ja kaksi tykkiä syyti kidastaan lunta, joka levisi pilvenä korkealle. Heh! Se nousee sittenkin!

        En kyllä ymmärrä, mikä sitä teidän kuutanne vaivaa. Asuntooni ei näy kuu, enkä voi vannoa, etteikö se kellahtaisi selälleen yöllä, mutta kummalliselta tuntuisi. Kahten päivänä olen sitä tarkkaillut.

        Eilenkin oli jo pimeää, kun tulin kotiin. Kuunsirppi oli ryhdikkäästi pystyssä kuten pitääkin. Äskenkin puolikkaaksi palloksi lihonut kuuherra seisoi selkä suorana. Teillä on varmaan ihan eri kuu kuin meillä! Taitaa olla juoppo.

        Keuhkot ovat vallan ihmeissään äkillisestä happitulvasta. Kunpa pysyisi tuo tuuli aioissa, niin innolla voisi jatkaa ulkoiluharrastusta - tuli siitä niin hyvä olo...


      • Hintriika* kirjoitti:

        Samat sanat kuin Meri-Kukalla! Tulin juuri toista tunnin kävelylenkiltä. Meillä pakkasta on ollut noin -14 astetta, nyt juuri mittari heilahti yli -15:n rajan. Ei meinannut malttaa kotiin tulla ollenkaan!

        Kävelin ensin rantaan. Aurinko oli juuri häikäisevän oranssina pallona tipahtamassa Selkäsaaren nokkaan. Upea näky! Lumilinnasta oli yksi muurin pätkä pystyssä ja kaksi tykkiä syyti kidastaan lunta, joka levisi pilvenä korkealle. Heh! Se nousee sittenkin!

        En kyllä ymmärrä, mikä sitä teidän kuutanne vaivaa. Asuntooni ei näy kuu, enkä voi vannoa, etteikö se kellahtaisi selälleen yöllä, mutta kummalliselta tuntuisi. Kahten päivänä olen sitä tarkkaillut.

        Eilenkin oli jo pimeää, kun tulin kotiin. Kuunsirppi oli ryhdikkäästi pystyssä kuten pitääkin. Äskenkin puolikkaaksi palloksi lihonut kuuherra seisoi selkä suorana. Teillä on varmaan ihan eri kuu kuin meillä! Taitaa olla juoppo.

        Keuhkot ovat vallan ihmeissään äkillisestä happitulvasta. Kunpa pysyisi tuo tuuli aioissa, niin innolla voisi jatkaa ulkoiluharrastusta - tuli siitä niin hyvä olo...

        Taas piti repäistä ikkuna auki, ja katsoa. Niin kyllä se niin on. Suorassa seisoo kuin tinasotilas. Nimittäin KUU ! kuten tähänkin asti.
        Mutta mennäpä vastaan väittämään jos se jossain on selälään makoilemassa, niin sitten on.
        Mutta täällä se on terhakasti pystyssä kuten Suomessa pitää ollakin.
        Mikähän sen asentoon muuten mahtaa vaikuttaa ????????niitä on muutama juttu,,,,,,

        Huomeseksi vielä lupailivat tuota ihanaa
        aurinko- pakkas-säätä. Joten kaikki muu jonotuslistalle ja ulkoilemaan,,,,,,,, tekemiset eivät karkaa mihinkään,, säät voi karata.


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Taas piti repäistä ikkuna auki, ja katsoa. Niin kyllä se niin on. Suorassa seisoo kuin tinasotilas. Nimittäin KUU ! kuten tähänkin asti.
        Mutta mennäpä vastaan väittämään jos se jossain on selälään makoilemassa, niin sitten on.
        Mutta täällä se on terhakasti pystyssä kuten Suomessa pitää ollakin.
        Mikähän sen asentoon muuten mahtaa vaikuttaa ????????niitä on muutama juttu,,,,,,

        Huomeseksi vielä lupailivat tuota ihanaa
        aurinko- pakkas-säätä. Joten kaikki muu jonotuslistalle ja ulkoilemaan,,,,,,,, tekemiset eivät karkaa mihinkään,, säät voi karata.

        Kyllä ennustukseni pitää paikkansa, täällä etelässä se on vieläkin vähän kallellaan, mutta
        myös vähän eilistä suurempi. Ilta on tumma mutta tähtiä näkyy. pakkasta on 11,4 astetta.
        On kumma, kukaan ei ole käynyt nurkkakaapilla, vaikka eihän siellä moni ole muutenkaan käynytkään, pistän tulta takkaan,ja juon lämmintä mehua.
        T.Late


      • Hintriika* kirjoitti:

        Samat sanat kuin Meri-Kukalla! Tulin juuri toista tunnin kävelylenkiltä. Meillä pakkasta on ollut noin -14 astetta, nyt juuri mittari heilahti yli -15:n rajan. Ei meinannut malttaa kotiin tulla ollenkaan!

        Kävelin ensin rantaan. Aurinko oli juuri häikäisevän oranssina pallona tipahtamassa Selkäsaaren nokkaan. Upea näky! Lumilinnasta oli yksi muurin pätkä pystyssä ja kaksi tykkiä syyti kidastaan lunta, joka levisi pilvenä korkealle. Heh! Se nousee sittenkin!

        En kyllä ymmärrä, mikä sitä teidän kuutanne vaivaa. Asuntooni ei näy kuu, enkä voi vannoa, etteikö se kellahtaisi selälleen yöllä, mutta kummalliselta tuntuisi. Kahten päivänä olen sitä tarkkaillut.

        Eilenkin oli jo pimeää, kun tulin kotiin. Kuunsirppi oli ryhdikkäästi pystyssä kuten pitääkin. Äskenkin puolikkaaksi palloksi lihonut kuuherra seisoi selkä suorana. Teillä on varmaan ihan eri kuu kuin meillä! Taitaa olla juoppo.

        Keuhkot ovat vallan ihmeissään äkillisestä happitulvasta. Kunpa pysyisi tuo tuuli aioissa, niin innolla voisi jatkaa ulkoiluharrastusta - tuli siitä niin hyvä olo...

        täälläkin päin lenkkeiltäessä ja aurinkoista on ollut meilläkin.

        Monena iltana olen katsellut kuuta ja sen seuralaista, kirkasta tähteä siinä lähellä.

        Onkohan se Venus?
        Onko täällä asiantuntijoita?

        Kuu on minustakin kellellään, ihan kuin jossain tropiikissa oltaisiin.
        Siis kuun asennon suhteen, ei ilman lämpötilan. Asteitä taitaa olla -14 tällä hetkellä
        ja vielä maanantaiaamuna saman verran.
        Sen jälkeen kai hiukan hellittää.

        Vei pakasteet parvekkeelle eilen ja sulatin pakastimen.
        Helpompi homma tuo sulatus pakkasella kuin kesällä.

        Onnellista uutta vuotta pirtissä poikkeaville!
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Taas piti repäistä ikkuna auki, ja katsoa. Niin kyllä se niin on. Suorassa seisoo kuin tinasotilas. Nimittäin KUU ! kuten tähänkin asti.
        Mutta mennäpä vastaan väittämään jos se jossain on selälään makoilemassa, niin sitten on.
        Mutta täällä se on terhakasti pystyssä kuten Suomessa pitää ollakin.
        Mikähän sen asentoon muuten mahtaa vaikuttaa ????????niitä on muutama juttu,,,,,,

        Huomeseksi vielä lupailivat tuota ihanaa
        aurinko- pakkas-säätä. Joten kaikki muu jonotuslistalle ja ulkoilemaan,,,,,,,, tekemiset eivät karkaa mihinkään,, säät voi karata.

        Tuota kuuta minäkin kurkistelin junan ikkunasta ja melkein puolikkaana oli ja pystyssä.
        Katselin muutenkin ohi kiitäviä maisemia, sininen hämärä alkamassa, metsä huurrutettu, mökeistä ja taloista nousi savut pystysuoraan.
        Oli kuin joulukorteissa maalataan, maisema aivan henkeä salpaava.

        Siinä ajatukset vilistivät niihin pieniin vanhoihin mökkeihin, kuin myös öky talojen sisälle.
        Minkälaista onkaan ollut elämä, pienen nyt jo huonossa kunnossa olevan mökin syntyvaiheissa.
        Oliko leipä tiukassa, suuri lapsikatras, muutama lehmä, sika ja joitakin lampaita.
        Mitkä olikaan tunnot emännällä ja isännällä, kun illalla pään tyynyyn laittoivat.
        Olivatko he onnellisia, vai oliko ainainen taistelu toimeentulosta näännyttänyt kaiken ilon ja rakkauden.

        Entäs se läheinen ulospäin onnea tulvivan perheen koti.
        Oliko siellä onni ja rakkaus, toiko raha onnen, lähtökohdat siihen varmaan oli.
        Näitäpä mietin kun junan ikkunasta katselin, tietoa näiden monien mökkien, talojen elämästä en milloinkaan saa, vaikka mielelläni kuuntelisin, mitä seinät kertovat.

        Mahtava on kehitys, mikä minun elinaikanani on meitä eteenpäin vienyt, monikaan ei voi kuvitella minkälaisissa olissa on ihmiset eläneet.
        Minun muistissa on vielä nämä miettimäni ajatukset, omassa kodissanikin oli tiukkaa, mutta luulen että kumminkin helpompaa kuin monien muiden perheiden elämä.
        Rakkautta oliko sitä, no vanhempien kesken en muista mitään ihmeellistä, mutta me lapset olimme tärkeitä ja sen ajan rakkauden sain kokea, olin hyväksytty.

        Tälläisiä mietin junamatkani aikana, katsellen ohi kiitäviä maisemia.
        Tavallaan käsityö on matkassa, mutta nyt ei ole mitään menneillään ja siksi annoin ajatuksien lentää.
        Sitten joku sanoo, että ei mielikuvitusta pitäisi viljellä, tämähän oli minulle kuin matka menneisyyteen ja näistä matkoista nautin.
        Parempi tietenkin olisi jos joku kertoilisi, mutta kun ei kerro, on ajatukset itse lennätettävä.

        No voittoja taas tuli tuolta urheilun parista, täytyy myöntää että sisukkaita on suomalaiset, silläkin saralla.

        Huomenna puran joulun pois, näin siinä aina käy, kovalla touhulla sitä laitetaan ja sitten kohta jo joutaa pois.

        Ei taida uudellakaan vuodella loppua nuo "kireät" ketjut, toivoin jo loppuvan ainaisen ilkeilyn, milloin ketäkin kohtaan, turha toivo.
        Keskustelua perätään ja varmaan jokainen voi arvioida mitä se on tämä kirjoittelu.

        Nyt lopetan taas, tulipa nyt vaan jututtua, jospa ei kenenkään verenpaine nousisi;))


      • satu kirjoitti:

        täälläkin päin lenkkeiltäessä ja aurinkoista on ollut meilläkin.

        Monena iltana olen katsellut kuuta ja sen seuralaista, kirkasta tähteä siinä lähellä.

        Onkohan se Venus?
        Onko täällä asiantuntijoita?

        Kuu on minustakin kellellään, ihan kuin jossain tropiikissa oltaisiin.
        Siis kuun asennon suhteen, ei ilman lämpötilan. Asteitä taitaa olla -14 tällä hetkellä
        ja vielä maanantaiaamuna saman verran.
        Sen jälkeen kai hiukan hellittää.

        Vei pakasteet parvekkeelle eilen ja sulatin pakastimen.
        Helpompi homma tuo sulatus pakkasella kuin kesällä.

        Onnellista uutta vuotta pirtissä poikkeaville!
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

        Kuun asennon tarkistin juuri, se näkyy makkarin ikkunaani, joten ei tarvinnut kuin kurkistaa.

        Se ei ihan niin kellellään ole kuin aiempina päivinä, paremminkin kallellaan taaksepäin, siis pyöreätä reunaa kohti.

        Melkein se on puolikuu jo tänään.


      • Jatta
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Taas piti repäistä ikkuna auki, ja katsoa. Niin kyllä se niin on. Suorassa seisoo kuin tinasotilas. Nimittäin KUU ! kuten tähänkin asti.
        Mutta mennäpä vastaan väittämään jos se jossain on selälään makoilemassa, niin sitten on.
        Mutta täällä se on terhakasti pystyssä kuten Suomessa pitää ollakin.
        Mikähän sen asentoon muuten mahtaa vaikuttaa ????????niitä on muutama juttu,,,,,,

        Huomeseksi vielä lupailivat tuota ihanaa
        aurinko- pakkas-säätä. Joten kaikki muu jonotuslistalle ja ulkoilemaan,,,,,,,, tekemiset eivät karkaa mihinkään,, säät voi karata.

        vinossa on, niin kuin Latenkin kuu.
        Onkohan se usein noin? Voi ollakin, siihen ei vain ole tullut kiinnitettyä huomiota.

        Piti vain mennä tarkistamaan, että onko jo muuttanut asentoaan, mutta ei ole. Siinä se kyljellään makoilee, vähän vain paksumpana kuin eilen. Onpa kiva seurata, kun vain pysyis taivas pilvettömänä.


      • kaakattaa
        Jatta kirjoitti:

        ock de samma här. Tulin myös saunasta, voi kuinka se onkaan ihana, tuo suomalainen sauna. Kuumien löylyjen jälkeen on ihana mennä tuonne parvekkeelle vilvoittelemaan ja ottaa ne tavaksi tulleet saunakaljat.

        Katselin taivaalle ja siellähän se eriskummallinen kuu on edelleen. On melkein ylösalaisin, sakarat pystyssä vieläkin vähän.

        Lueskelin tässä erään ketjun kinastelua, ei tee mieli ottaa kantaa, saa nenilleen hyvin helposti.
        Jotain psykopaattista keskustelua ja toistensa mollaamista siellä on.
        Täällä Pirtissä on kiva käydä kertomassa vain yksinkertaisesti omista tuntemuksistaan ja tekemisistään. Täällä ei mollata ketään ja kivasti otetaan vastaan, kirjoitti mitä ja kuinka yksinkertaisesti hyvänsä.

        Lottoa en uskalla edes vilkaista, kun jäi viemättä. Pitäis kai ottaa ainakin kymmeneksi viikoksi kerralla, ei tarvitsi hetkeen kantaa siitä huolta.
        Niin taidan tehdä ensi viikolla.
        Olkoon se Uuden-Vuoden lupaus, kun ei tullut mitään muutakaan lupauksia tehtyä. En edes luvannut olla kiltimpi tänä vuonna.

        Toivotaan Sinulle tärppiä lotossa!

        ...ei saa rauhassa maatakkaa...


    • Eipä ensin ollut mahdollista vastata Skillanin viestiin, hierarkia on kuulema liian syvä. No onnistuin kuitenkin. Katotaan, lähteekö eteenpäin.

      Oltiin tuossa vajaa tunti ulkona, tosi kaunista, tuhannet timantit taas lumella ja puiden oksilla. Muutama tuikku laitettiin palamaan. Kuuta katsottiin ja on se taivahan tosi, ettei se ihan suoraan alaspäin ole, vähän on kuin selällään olisi.

      Oli taas se urakkapäivä, kun sain valmiiksi tekstin opistolle. Aiheenani oli tällä kertaa muistelo vuodelta -52. Olin oppikoulun ekalla luokalla, oli syksy, satoi ensimmäisen kerran lunta.Ei välttämättä ollut edes kovin kylmää, mutta äitini pakotti laittamaan jalkaan hänen itsensä neulomat "pässinpökkimät". Ja se hävetti ihan kamalasti, varsinkin, kun olin sillä viikolla järjestäjänä, jonka piti mennä luokan eteen, kateederille opettajan viereen näyttämään kirjasta mikä oli ollut läksynä. Eikä silloin pidetty pitkiä housuja, korkeintaan hiihtäessä, minulla niitä ei ollut ladullakaan. Olin ainoa tyttö meidän luokalla, mikä hiihti hame päällä. Kyllä oli kurjaa, mutta äidin sana oli niin kova, ettei sitä uskaltanut eikä voinut vastustaa.

      Joskus olen kyllä noiden omien lapsenlapsieni kanssa asiasta keskustellut, ja se on ollut heille aivan uskomaton asia. Hyvin vaatimatonta se on ollut minunkin lapsuus, vaikka nyt oppikouluun pääsinkin. Äiti vaan oli melkoinen"styranki".

      Kello rientää, on pakko päästä seuraamaan Ihanaa Elisaa, en millään ennätä huomenna katsomaan uusintaa. meille tulee loppiaisena kaikkiaan 15 henkeä "jouluaterialle", se teettää aika paljon töitä huomenna ja varmaan vielä ylihuomennakin.
      Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja rauhallista yötä!
      Paulamaria

      • Olenpa tainnut jäädä koukkuun tuon Ihanan Elisan kanssa, vaan pahempiakin koukkuja varmaan löytyy. Enkä taida olla ainut pirtin väestäkään, niinolen asian ymmärtänyt. Kaikenkaikkiaan katson aika vähän telkkaria, mutta tuo äsken katsomani nyt on mieleiseni, niin romanttinen!!

        Kuu siellä vaan jatkaa loistamistaan, hyvin näkyy tähän tuolilleni. Yöksi taitaa taas pakastua lisää,nyt mittari näyttää -15,2, onneksi järvien jäät vahvenevat. Jospa nyt kukaan ei enää eksyisi heikoille jäille, kohtalokkain seurauksin, toivotaan oikein hartaasti niin.

        Eipä nyt enää muuta, iltapesulle tästä ja sitten vaakatasoon. Voikaa hyvin! Yksi päivä arkea ja sitten taas pyhä. On mukava pitää yhteyttä tällä tavalla. Jatketaan tätä! Paulamaria


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Olenpa tainnut jäädä koukkuun tuon Ihanan Elisan kanssa, vaan pahempiakin koukkuja varmaan löytyy. Enkä taida olla ainut pirtin väestäkään, niinolen asian ymmärtänyt. Kaikenkaikkiaan katson aika vähän telkkaria, mutta tuo äsken katsomani nyt on mieleiseni, niin romanttinen!!

        Kuu siellä vaan jatkaa loistamistaan, hyvin näkyy tähän tuolilleni. Yöksi taitaa taas pakastua lisää,nyt mittari näyttää -15,2, onneksi järvien jäät vahvenevat. Jospa nyt kukaan ei enää eksyisi heikoille jäille, kohtalokkain seurauksin, toivotaan oikein hartaasti niin.

        Eipä nyt enää muuta, iltapesulle tästä ja sitten vaakatasoon. Voikaa hyvin! Yksi päivä arkea ja sitten taas pyhä. On mukava pitää yhteyttä tällä tavalla. Jatketaan tätä! Paulamaria

        Moikka!!!

        Tämä näyttää olevan nyt pelkkää ylikypsää. Hyväähän se on.

        Olin juuri tyttäreni perheen kanssa yhteydessä Skaipissa New Yorkiin. He olivat hankkineet kameran ja hyvin näkyi koko perhe.

        Lauloimme karaogea Jonathan, tyttäreni mies säesti pianolla ja minä lauloin mm. Jo Karjalan kunnailla lehtii puu"

        Omasta mielestä hyvin meni. Eipä olisi 50-vuotta sitten voinut kuvitellakaan moista.

        Heidän kohta kymmenvuotias tyär soitti selloa ja lauloi ihanasti. Kyllä siinä papan sydän sykähti ylimääreisen lyönnin. Lopuksi Jonathan soitti Finlandian.

        Nukkukaa hyvin ja herttaisia unia.


    • "pelkkää hyvää"

      Yö ei ollutkaan niin kylmä, ennusteista huolimatta saimme vain käydä -18 asteen tietämillä.

      Terassilla on kolme jäälyhtyä tekeytynyt yön aikana, josko niistä tuli poikien potkittavia tai ei. Jos jäätyivät melkein kokonaan, laitan etupihalle, jos ohuelti, laitan suojaan takapihalle.

      Vaikka kuinkakin halpoja, mutta harmitti kyllä, kun särkivät naapurista uuden vuoden aikaan.

      Arkirytmistä on tullut lipsuttua, nyt heräämiset ja nukkumiset taas kohdallaan.

      Miten se olikaan, vanhassa allakassa, ilmaus: Anna, oi, Herra, onni ja menestys. (Muistanenko oikein? Jostain säiliömuistista ovat tulevinaan.)

      Nuo sanat ovat melkein kuin horoskoopin lukijoille, kaikille sen mukaan, mitä itsekukin noilla sanoilla ajattelee olevan sisältöä. Mikä on onnea, mikä on menestystä?

      Muistanetteko sen vanhan kertomuksen kirjoitustaidottomasta äidistä ja hänen apuristaan? "Terveisiä."- oli paljonpuhuva sana, sekin sisältäen kirjoittajalle tai lukijalle erilaisia asioita.

      Siis terveisiä toivottaa pohjoisen trion "keskimmäinen".

      • SkillaN***

        heräilemme, pakkasta pohjois ja etelä-savon rajalla seitsemäntoista astetta.
        Lupailivat lauhtuvaa muutaman päivän, sitten taas pakkasta, talven merkit on voimassa.
        Tuntui eilen kolmen maissa, että päivä olisi jo silmin nähden valoistunut, johtuiko siitä, kun oli kirkas ilma.

        Oikein pisti miettimään tuo "pelkkää hyvää" sanominen, että hän on kolmas pohjoisesta ja keskeltä.
        Sain pitkään miettiä että kukas kolmas, no Maarithan on pohjoisesta ja onhan pääsky, mutta neljähän teitä sitten, vai eikös Hintriika pohjoiseen lukeudukkaan?
        Oli mitä oli, mutta kiva kun pitkästä aikaa näytit nenusi (kirjoitit) "pelkkää hyvää".

        On ne jäälyhdyt niin kauniita, minäkin ennen, siis silloin kun oli pakkasta joulun aikaan, tein haudalle pieniä jäälyhtyjä laitoin kaareen ja kynttilät sisään oli kaunis.
        Mikä paraste ei jäänyt haudalle mitään roskaa, kun sulivat pois.
        Haudoilla on valtavasti niitä kynttilänkuoria, lumien sulettua ja ne on rumia, ja mitkä vuoret niistä tulekaan jätettä.
        Tuleeko ne ilkiöt ( siis pojat) pihaankin särkemään niitä lyhtyjä?

        Kiitos onnen ja menestyksen toivotuksista, jos menestys tarkoittaa hyvinvointia kunnon ja talouden suhteen, otan mielelläni sitä pienen osan itselleni.
        Onnea aina vaan lisää, vaikka olen kyllä jo aika paljon sitä saanutkin, se lottovoitto kiertää.
        Toisiko se onnen,,, epäilen, mieliharmia, mutta jos vähäsen saisi sanoo ikuinen optimisti.

        Tänään sitten viedään joulu pois, pois, pois, mutta toivon mukaan sitten loppuvuodesta taas kovalla tohinalla saan laittaa joulua, Luoja sen tietää.
        Se on vintille kipuamisen pakko, yritän ponnistaa ajatellen, että se kipuaminen on vain hyväksi minulle.
        Puuskuttamaan moinen homma laittaa, siitä huomaa että huono on kunto Skillanilla.

        Nyt latailen kahvit tulemaan, tosccakakun toin kahvin kaveriksi, olkaa hyvät.
        Odottelen että irkku sattuisi samaan aikaan pirttiin, voisi vaihtaa kuulumisia ja parantaa maailmaa, eikös ne miehet aina torilla niin tee, kun yhteen sattuvat.
        Taitaa useinkin kalajuttuihin, tai urheiluun mennä ne jutut.
        Naiset taas kyselevät terveystilan, lasten voinnit ja ehkä uusien vaatteiden hankinnasta.
        No keväällä on kukkien laitosta ja se ruokapolitiikka on myös aina ajankohtainen aihe;)
        Paljon laajempi on aihepiiri naisilla, kuten huomataan, väittäkää vastaan miehet, jos olen väärässä;)

        Tulkaa pirtin lämpöön, takassa tuli loimuaa, saatte kissoilta tervetulo naukaisut, ovat tyytyväisiä kun on masu täynnä.
        Hyvää aattopäivää ystävät, älkää palentuko.

        Ylläpito on sitä mieltä, että kirjoitan liian pitkiä kirjoituksia, nikkini on lainattu toisille, mutta haittaakos se mitään;)
        Kyllähän minun sepustukset tuntee, vaikka tähtien kanssa.


      • SkillaN*** kirjoitti:

        heräilemme, pakkasta pohjois ja etelä-savon rajalla seitsemäntoista astetta.
        Lupailivat lauhtuvaa muutaman päivän, sitten taas pakkasta, talven merkit on voimassa.
        Tuntui eilen kolmen maissa, että päivä olisi jo silmin nähden valoistunut, johtuiko siitä, kun oli kirkas ilma.

        Oikein pisti miettimään tuo "pelkkää hyvää" sanominen, että hän on kolmas pohjoisesta ja keskeltä.
        Sain pitkään miettiä että kukas kolmas, no Maarithan on pohjoisesta ja onhan pääsky, mutta neljähän teitä sitten, vai eikös Hintriika pohjoiseen lukeudukkaan?
        Oli mitä oli, mutta kiva kun pitkästä aikaa näytit nenusi (kirjoitit) "pelkkää hyvää".

        On ne jäälyhdyt niin kauniita, minäkin ennen, siis silloin kun oli pakkasta joulun aikaan, tein haudalle pieniä jäälyhtyjä laitoin kaareen ja kynttilät sisään oli kaunis.
        Mikä paraste ei jäänyt haudalle mitään roskaa, kun sulivat pois.
        Haudoilla on valtavasti niitä kynttilänkuoria, lumien sulettua ja ne on rumia, ja mitkä vuoret niistä tulekaan jätettä.
        Tuleeko ne ilkiöt ( siis pojat) pihaankin särkemään niitä lyhtyjä?

        Kiitos onnen ja menestyksen toivotuksista, jos menestys tarkoittaa hyvinvointia kunnon ja talouden suhteen, otan mielelläni sitä pienen osan itselleni.
        Onnea aina vaan lisää, vaikka olen kyllä jo aika paljon sitä saanutkin, se lottovoitto kiertää.
        Toisiko se onnen,,, epäilen, mieliharmia, mutta jos vähäsen saisi sanoo ikuinen optimisti.

        Tänään sitten viedään joulu pois, pois, pois, mutta toivon mukaan sitten loppuvuodesta taas kovalla tohinalla saan laittaa joulua, Luoja sen tietää.
        Se on vintille kipuamisen pakko, yritän ponnistaa ajatellen, että se kipuaminen on vain hyväksi minulle.
        Puuskuttamaan moinen homma laittaa, siitä huomaa että huono on kunto Skillanilla.

        Nyt latailen kahvit tulemaan, tosccakakun toin kahvin kaveriksi, olkaa hyvät.
        Odottelen että irkku sattuisi samaan aikaan pirttiin, voisi vaihtaa kuulumisia ja parantaa maailmaa, eikös ne miehet aina torilla niin tee, kun yhteen sattuvat.
        Taitaa useinkin kalajuttuihin, tai urheiluun mennä ne jutut.
        Naiset taas kyselevät terveystilan, lasten voinnit ja ehkä uusien vaatteiden hankinnasta.
        No keväällä on kukkien laitosta ja se ruokapolitiikka on myös aina ajankohtainen aihe;)
        Paljon laajempi on aihepiiri naisilla, kuten huomataan, väittäkää vastaan miehet, jos olen väärässä;)

        Tulkaa pirtin lämpöön, takassa tuli loimuaa, saatte kissoilta tervetulo naukaisut, ovat tyytyväisiä kun on masu täynnä.
        Hyvää aattopäivää ystävät, älkää palentuko.

        Ylläpito on sitä mieltä, että kirjoitan liian pitkiä kirjoituksia, nikkini on lainattu toisille, mutta haittaakos se mitään;)
        Kyllähän minun sepustukset tuntee, vaikka tähtien kanssa.

        Tulin kahville..kiva juoda toisen keittämää..tuoksuukin paremmalta.Mikähän taika siinäkin on..Edelleenkään ei ole lunta täällä.
        Pimeää on.. Olen aika meren rannalla,Espoossa..
        Tämä rantakaistale,on aina aivan omassa sää-kartassaan.. kosteaa ja koleaa..Muuten on
        kaikki hyvin..Arki alkaa,kunhan tuon huomisen vielä vietämme..Niin meni tämäkin joulunaika ,muistojen joukkoon..SkillaNille terveisiä,en taitaisi kaloista jutella..Miestäni kiusasin,kun oli innokas kala-mies,että on kolmen harmin kalastusta;Pyytää,perata ja syödä. Hih..sen kalan syömisen kyllä jätin väliin..vielä perkasin ja paistoin niitä.No,,nyt on yksi lapsenlapseni innokas kalastaja..onkohan geeneissä..Nyt tuli kuitenkin ,kalajuttua. Minulla on aika mukavia lapsenlapsia,piipahtavat,kun ehtivät,minusta mukavaa..Ei niitä haittaa,vaikka istuisin tässä koneella kirjoittamassa,löytävät kaapista syötävää kuitenkin itse ja keittävät minullekin kahvia,jos haluan sitä.. Nyt pitää mennä taas auttamaan tälle puolelle.. Hyvää tätä päivää,olkoon se kaikille tapahtumarikas ja iloa tuottava.
        Hei vaan..t.Irkku


      • Hintriika*
        irkku-37 kirjoitti:

        Tulin kahville..kiva juoda toisen keittämää..tuoksuukin paremmalta.Mikähän taika siinäkin on..Edelleenkään ei ole lunta täällä.
        Pimeää on.. Olen aika meren rannalla,Espoossa..
        Tämä rantakaistale,on aina aivan omassa sää-kartassaan.. kosteaa ja koleaa..Muuten on
        kaikki hyvin..Arki alkaa,kunhan tuon huomisen vielä vietämme..Niin meni tämäkin joulunaika ,muistojen joukkoon..SkillaNille terveisiä,en taitaisi kaloista jutella..Miestäni kiusasin,kun oli innokas kala-mies,että on kolmen harmin kalastusta;Pyytää,perata ja syödä. Hih..sen kalan syömisen kyllä jätin väliin..vielä perkasin ja paistoin niitä.No,,nyt on yksi lapsenlapseni innokas kalastaja..onkohan geeneissä..Nyt tuli kuitenkin ,kalajuttua. Minulla on aika mukavia lapsenlapsia,piipahtavat,kun ehtivät,minusta mukavaa..Ei niitä haittaa,vaikka istuisin tässä koneella kirjoittamassa,löytävät kaapista syötävää kuitenkin itse ja keittävät minullekin kahvia,jos haluan sitä.. Nyt pitää mennä taas auttamaan tälle puolelle.. Hyvää tätä päivää,olkoon se kaikille tapahtumarikas ja iloa tuottava.
        Hei vaan..t.Irkku

        Kyllä taatusti olen pohjoisen väkeä. Minä puhuin LAPIN triosta, mutta "ph" laajensi sen pohjoiseksi trioksi. Pääsky edustaa Oulun lääniä.

        Vastikään luin lehdestä, että kuusamolaiset torjuivat Lapin kutsun. Matkailumarkkinoinnissa haluavat silti olla yhteistyössä Lapin kanssa. Lääninraja tekee nimittäin Kuusamon kohdalla hassun koukkauksen pohjoiseen. Rajanvetäjien historiallisia perusteluja en tunne.

        Pakkanen on tippunut -7 asteeseen, välillä käy lähellä kuuttakin. Mutta kovaa tuulta lupailtiin, joten saattaa tuntua kylmemmältä kuin eiliset kaksinkertaiset pakkaslukemat. Vielä ei näy ulkona juuri muuta kuin pimeää.

        Yksi pyhä vielä kestettävänä ja pääsee normaaliin elämänrytmiin. Kummasti ne ylimääräiset pyhät eläkeläisenkin ajantajuun vaikuttavat!

        Mitä kalaan tulee, niin minä voisin elää pelkällä kalalla! Mutta norjalaiseen loheen kyllästyy äkkiä. Muu kala on kamalan kallista, jos sitä yleensä on tarjolla. Ei ole edes sitä mökkiä, jossa voisi kesällä mato-ongella ahvenia narrata ja herkutella niillä.


      • Hintriika* kirjoitti:

        Kyllä taatusti olen pohjoisen väkeä. Minä puhuin LAPIN triosta, mutta "ph" laajensi sen pohjoiseksi trioksi. Pääsky edustaa Oulun lääniä.

        Vastikään luin lehdestä, että kuusamolaiset torjuivat Lapin kutsun. Matkailumarkkinoinnissa haluavat silti olla yhteistyössä Lapin kanssa. Lääninraja tekee nimittäin Kuusamon kohdalla hassun koukkauksen pohjoiseen. Rajanvetäjien historiallisia perusteluja en tunne.

        Pakkanen on tippunut -7 asteeseen, välillä käy lähellä kuuttakin. Mutta kovaa tuulta lupailtiin, joten saattaa tuntua kylmemmältä kuin eiliset kaksinkertaiset pakkaslukemat. Vielä ei näy ulkona juuri muuta kuin pimeää.

        Yksi pyhä vielä kestettävänä ja pääsee normaaliin elämänrytmiin. Kummasti ne ylimääräiset pyhät eläkeläisenkin ajantajuun vaikuttavat!

        Mitä kalaan tulee, niin minä voisin elää pelkällä kalalla! Mutta norjalaiseen loheen kyllästyy äkkiä. Muu kala on kamalan kallista, jos sitä yleensä on tarjolla. Ei ole edes sitä mökkiä, jossa voisi kesällä mato-ongella ahvenia narrata ja herkutella niillä.

        Pakkasta on vieläkin 15,5 astetta aamulla aiemmin 16,5. Eilen tarkkailin kuuta, alkuillasta se oli vähemmän kallellaan, mutta myöhemmin se kallistui yhä enemmän. Kuun lähellä on tähtitaivaan kirkkain
        tähti (planeetta) Venus, on se komea nähtävyys näin keskitalvella.
        Kalan syönti on aika kallista,norjalaista lohta en osta,kirjolohi kotimainen sopivan kokoinen, on mielestäni parempaa,kraavaan toisenpuolen, toisen yleensä paistan.Paistetut silakat nekin ovat kalliita fileistä puhumatikaan.Mutta hyviä ovat.
        Lupaavat tänään ilmojen lauhtumista, minun täytyy laittaa auto lämpiämään, on siellä vielä niin pirun kylmää. Kiitos kahvista.
        Mukavaa päivänjatkoa t:Late


      • Satu*

        tuli mieleeni.

        Viime vuoden lopussa:

        "Ylistys, kiitos ja kunnia sinulle, oi Isä rakas!"

        Ja uuden vuoden alkuun:

        "Anna, oi Luoja, onni ja menestys!"

        Näin se seisoi siihen aikaan allakassa.


      • Satu* kirjoitti:

        tuli mieleeni.

        Viime vuoden lopussa:

        "Ylistys, kiitos ja kunnia sinulle, oi Isä rakas!"

        Ja uuden vuoden alkuun:

        "Anna, oi Luoja, onni ja menestys!"

        Näin se seisoi siihen aikaan allakassa.

        Katicatin ketjussa kerroin ostaneeni Yliopiston almanakan, sen kellervän vanhanaikaisen. Minäkin on kuuhun ja tähtiin tähyilijä, ja tästä allakasta voi tarkkaan katsoa planeettojen liikkumisaikoja. Nyt on meneillään ensimmäinen neljännes, puolikuu iltaivaalla, ensi sunnuntaina on täysikuu.Kuu nousi tänään Hgissä 11.00 ja laskee 2.04. Arvelen, että se selvästi vieressä näkyvä tähti on Venus, joka 9.1 nousee 10.44 ja laskee 20.58 Hgissä.Allakka sanoo sen näkyvän tänä vuonna mukavasti lounaisella ja läntisellä iltataivaalla tammi-maaliskuussa. Venus on planeetoista kirkkain ja löytyy helposti.

        SkillaN edellä kertoili naisten ja miesten eroista, ja yksi selitys on, että naiset ovat Venuksesta, miehet Marsista. ;)

        Pirttiin on tapana tuoda tuliaisia, ja ripustan paperinarulla tällaisen allakan ynnä lyijykynän ikkunankarmiin, siihen kävijät voivat muistaessaan raapustaa vaikka säätietoja (tai vaikka kenen kanssa kävivät...).

        Hyvää loppiaisaattoa ja loppiaista!


      • Ramoona1 kirjoitti:

        Katicatin ketjussa kerroin ostaneeni Yliopiston almanakan, sen kellervän vanhanaikaisen. Minäkin on kuuhun ja tähtiin tähyilijä, ja tästä allakasta voi tarkkaan katsoa planeettojen liikkumisaikoja. Nyt on meneillään ensimmäinen neljännes, puolikuu iltaivaalla, ensi sunnuntaina on täysikuu.Kuu nousi tänään Hgissä 11.00 ja laskee 2.04. Arvelen, että se selvästi vieressä näkyvä tähti on Venus, joka 9.1 nousee 10.44 ja laskee 20.58 Hgissä.Allakka sanoo sen näkyvän tänä vuonna mukavasti lounaisella ja läntisellä iltataivaalla tammi-maaliskuussa. Venus on planeetoista kirkkain ja löytyy helposti.

        SkillaN edellä kertoili naisten ja miesten eroista, ja yksi selitys on, että naiset ovat Venuksesta, miehet Marsista. ;)

        Pirttiin on tapana tuoda tuliaisia, ja ripustan paperinarulla tällaisen allakan ynnä lyijykynän ikkunankarmiin, siihen kävijät voivat muistaessaan raapustaa vaikka säätietoja (tai vaikka kenen kanssa kävivät...).

        Hyvää loppiaisaattoa ja loppiaista!

        jota eilen kyselin täällä mahdollisilta asiantuntijoilta.
        Tuo tähti on aina kaikkialla liikkuessani minulle
        tuikkinut tutusti, ja Venukseksi olen sen myöskin ollut tunnistavinani,
        aamu- ja iltatähti, kirkas ja kaunis.

        Kiitos pirttiläisetn puolesta vuoden allakasta! Paperinaru ja lyijykynä sopivat siihen tutusti,
        tulevat sota-ajan ja sen jälkeisen ajan karut olot mieleen.

        Pyhäkouluun mennessäni siitä katsottiin vielä
        päivän tekstit; ne luettiin ja sitten osattiin vastata oikein. :)

        Lataudun iltamenoon tänään, siksi olen vain
        roskienvientireissulla käynyt auton laittamassa
        lämpiämään tiettyyn aikaan; muuten vain viihtynyt puhelimessa
        ja täällä koneella.

        Loppiaisaattoon rauhaa ja rakkautta kaikille
        toivottelee Satu.


      • "pelkkää hyvää"
        Hintriika* kirjoitti:

        Kyllä taatusti olen pohjoisen väkeä. Minä puhuin LAPIN triosta, mutta "ph" laajensi sen pohjoiseksi trioksi. Pääsky edustaa Oulun lääniä.

        Vastikään luin lehdestä, että kuusamolaiset torjuivat Lapin kutsun. Matkailumarkkinoinnissa haluavat silti olla yhteistyössä Lapin kanssa. Lääninraja tekee nimittäin Kuusamon kohdalla hassun koukkauksen pohjoiseen. Rajanvetäjien historiallisia perusteluja en tunne.

        Pakkanen on tippunut -7 asteeseen, välillä käy lähellä kuuttakin. Mutta kovaa tuulta lupailtiin, joten saattaa tuntua kylmemmältä kuin eiliset kaksinkertaiset pakkaslukemat. Vielä ei näy ulkona juuri muuta kuin pimeää.

        Yksi pyhä vielä kestettävänä ja pääsee normaaliin elämänrytmiin. Kummasti ne ylimääräiset pyhät eläkeläisenkin ajantajuun vaikuttavat!

        Mitä kalaan tulee, niin minä voisin elää pelkällä kalalla! Mutta norjalaiseen loheen kyllästyy äkkiä. Muu kala on kamalan kallista, jos sitä yleensä on tarjolla. Ei ole edes sitä mökkiä, jossa voisi kesällä mato-ongella ahvenia narrata ja herkutella niillä.

        Roissa syntyneenä en ole mielestäni asunutkaan Lapissa, vaikka Lapin läänissä olenkin ollut. Pohjoista ulottuvuutta on helpompi astella, mutta vain minun aatoksissani. =))

        Tuolla pohjoisempana se on vielä tarkempaa, kuka on kuka ja mistä itsekukin lähtöisin.

        Nyt lähden metsästämään lipeäkalaa, olisikohan jäänyt myymättä, nykyisin niin harvat osaavat/haluavat syödä. Pidän siitä kalasta, valkokastikkeen ja mustapippurin kanssa, lapsuusmuistoja sekin.

        Jos kaloista saisi/voisi valita ottaisin kuhan, muikun, lohen ja käsiteltynä hauen. Hauesta tulee aivan ihania pihvejä ja pullia. Ja ilmaiseksi tietty, aivan kummasti kalojenkin hinta on kivunnut korkealle. (Eipäs kehtaa markoiksi edes muutella.)

        Niin ja muutenkin voisi olla sopivampi olla rajatapaus, ei mihinkään leiriin kuuluva, marginaali-ilmiö näyttää pahemmalta, hm, kukahan tuonkin tietää? "PG" vaiko "ph"- no, terveisiä kuitenkin.


      • Hintriika*
        "pelkkää hyvää" kirjoitti:

        Roissa syntyneenä en ole mielestäni asunutkaan Lapissa, vaikka Lapin läänissä olenkin ollut. Pohjoista ulottuvuutta on helpompi astella, mutta vain minun aatoksissani. =))

        Tuolla pohjoisempana se on vielä tarkempaa, kuka on kuka ja mistä itsekukin lähtöisin.

        Nyt lähden metsästämään lipeäkalaa, olisikohan jäänyt myymättä, nykyisin niin harvat osaavat/haluavat syödä. Pidän siitä kalasta, valkokastikkeen ja mustapippurin kanssa, lapsuusmuistoja sekin.

        Jos kaloista saisi/voisi valita ottaisin kuhan, muikun, lohen ja käsiteltynä hauen. Hauesta tulee aivan ihania pihvejä ja pullia. Ja ilmaiseksi tietty, aivan kummasti kalojenkin hinta on kivunnut korkealle. (Eipäs kehtaa markoiksi edes muutella.)

        Niin ja muutenkin voisi olla sopivampi olla rajatapaus, ei mihinkään leiriin kuuluva, marginaali-ilmiö näyttää pahemmalta, hm, kukahan tuonkin tietää? "PG" vaiko "ph"- no, terveisiä kuitenkin.

        No niin, eipäs ruveta saivartelemaan! Oikea Lappi tietenkin alkaa sieltä mistä tunturitkin, mutta Lapin läänissä asuvina kuulumme Lapin väestöön - tuntui itsestä vaikka miltä!

        Turisti uskoo olevansa Lapissa, kun laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle. Pohjoinen minun aatoksissani alkaa Oulun läänin etelärajalta. Syntymäkaupunkini on pohjoisessa - vaikkakaan ei Lapissa. Peräpohjola minun mielikuvassani ylittää läänin rajan. Mihin Peräpohjola loppuu?

        Kaikki on suhteellista, kuten jo Einstein aikanaan huomasi.


      • Hintriika* kirjoitti:

        No niin, eipäs ruveta saivartelemaan! Oikea Lappi tietenkin alkaa sieltä mistä tunturitkin, mutta Lapin läänissä asuvina kuulumme Lapin väestöön - tuntui itsestä vaikka miltä!

        Turisti uskoo olevansa Lapissa, kun laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle. Pohjoinen minun aatoksissani alkaa Oulun läänin etelärajalta. Syntymäkaupunkini on pohjoisessa - vaikkakaan ei Lapissa. Peräpohjola minun mielikuvassani ylittää läänin rajan. Mihin Peräpohjola loppuu?

        Kaikki on suhteellista, kuten jo Einstein aikanaan huomasi.

        aiheutinko minä nyut rajariidan.
        Minulle kaikki Oulun yläpuolella olevat ovat pohjoista, sama kuin Lappi.
        Tiedän että napapiiri on Rovaniemellä ja munusta se on keski Lappi, älkääs nyt suuttuko tälläisen savolaisen puheista.

        Minulla kiehuu lohen "roippeista" kalakeitto ja pari kertaa saan ainakin vielä syödä noin kiloisesta lohesta.
        Maksoi 4,59 kilo, aika edullista ruokaa tulee.
        Tottahan jotakin lisäkettä, mutta silti edullista.

        Joulu on vintillä ja koti on väljän ja rauhaisan näköinen.
        Kuusen pienin, kunhan pakkanen hellittää.
        Imuroin enimmät roskat, sitten loppuviikolla matot ulos.

        Riisirieskaa laitan myös uuniin jäi noita piimäksi muuttuneita maitoja ja kermoja, niistäpä se rieska syntyy.
        Nyt sopan syöntiin.


      • "pelkkää hyvää"
        SkillaN kirjoitti:

        aiheutinko minä nyut rajariidan.
        Minulle kaikki Oulun yläpuolella olevat ovat pohjoista, sama kuin Lappi.
        Tiedän että napapiiri on Rovaniemellä ja munusta se on keski Lappi, älkääs nyt suuttuko tälläisen savolaisen puheista.

        Minulla kiehuu lohen "roippeista" kalakeitto ja pari kertaa saan ainakin vielä syödä noin kiloisesta lohesta.
        Maksoi 4,59 kilo, aika edullista ruokaa tulee.
        Tottahan jotakin lisäkettä, mutta silti edullista.

        Joulu on vintillä ja koti on väljän ja rauhaisan näköinen.
        Kuusen pienin, kunhan pakkanen hellittää.
        Imuroin enimmät roskat, sitten loppuviikolla matot ulos.

        Riisirieskaa laitan myös uuniin jäi noita piimäksi muuttuneita maitoja ja kermoja, niistäpä se rieska syntyy.
        Nyt sopan syöntiin.

        maata, että rajasta riitaa syntyisi, eikä sen vertaa jäätä, että railo aukeaisi, ollos huoletta!

        Muuten, ne jäälyhdyt käytiin rikkomassa alle kahden metrin päässä ulko-ovesta, helinä vain kuului. Nyt omani ovat niin vahvoja, että parkaisukin kuuluu, jos potkaisee.

        Yllättävän kauan vaatii, jotta hyvin jäätyy ämpärillinen vettä.

        Uunissa paistuu lipeäkala ja sinne on menossa jotain muutakin, vaikkei ihan samoille lämpimille.

        Nuo verhot ovat aina jäämässä viimeisiksi joulujutuiksi, ylös kiikkuminen tuo mieleen ystäväni putoamisen ja leukaluun murtumisen. Hitaasti kiiruhtaen nekin lähtevät.


      • Jatta
        "pelkkää hyvää" kirjoitti:

        maata, että rajasta riitaa syntyisi, eikä sen vertaa jäätä, että railo aukeaisi, ollos huoletta!

        Muuten, ne jäälyhdyt käytiin rikkomassa alle kahden metrin päässä ulko-ovesta, helinä vain kuului. Nyt omani ovat niin vahvoja, että parkaisukin kuuluu, jos potkaisee.

        Yllättävän kauan vaatii, jotta hyvin jäätyy ämpärillinen vettä.

        Uunissa paistuu lipeäkala ja sinne on menossa jotain muutakin, vaikkei ihan samoille lämpimille.

        Nuo verhot ovat aina jäämässä viimeisiksi joulujutuiksi, ylös kiikkuminen tuo mieleen ystäväni putoamisen ja leukaluun murtumisen. Hitaasti kiiruhtaen nekin lähtevät.

        aattoa tässä vietellään ja viimeistä joulupyhää odotellaan. Minulla on kahvipöytä katettuna vieraita varten ja viimeisiä torttuja lämmittelin.
        Sitten saakin riisua Joulun pois ja jotenkin haikealta tuntuu, että vasta vuoden kuluttua taas niitä voi esille ottaa.
        Ajattelen vain, että mitähän tämä vuosi tuo tullessaan? Millainen on maailma vuoden kuluttua.
        Niin paljon tapahtui viime vuoden aikana kaikenlaista pahaa, koulusurmista lähtien.

        Toivottavasti ei sellaisia kauheuksia tarvitse nähdä tänä vuonna.

        Taidankin lopetella ja toivotan kaikille Hyvää Loppiaista!


      • ylikypsa***
        satu kirjoitti:

        jota eilen kyselin täällä mahdollisilta asiantuntijoilta.
        Tuo tähti on aina kaikkialla liikkuessani minulle
        tuikkinut tutusti, ja Venukseksi olen sen myöskin ollut tunnistavinani,
        aamu- ja iltatähti, kirkas ja kaunis.

        Kiitos pirttiläisetn puolesta vuoden allakasta! Paperinaru ja lyijykynä sopivat siihen tutusti,
        tulevat sota-ajan ja sen jälkeisen ajan karut olot mieleen.

        Pyhäkouluun mennessäni siitä katsottiin vielä
        päivän tekstit; ne luettiin ja sitten osattiin vastata oikein. :)

        Lataudun iltamenoon tänään, siksi olen vain
        roskienvientireissulla käynyt auton laittamassa
        lämpiämään tiettyyn aikaan; muuten vain viihtynyt puhelimessa
        ja täällä koneella.

        Loppiaisaattoon rauhaa ja rakkautta kaikille
        toivottelee Satu.

        Löylyt oli hyvät, itse lämmittämäni. On se vain hyvä keksintö tuo sauna, en voisi kuvitellakaan pärjääväni ilman saunaa. Kun olin lkapääleikkauksessa kaksi kertaa ja eikä päässyt saunaan, ennen kuin oli tikit poistettu, se oli ikuisuus, melkein viikko.

        Anteeksi, mutta en ole varma. Vietetäänkö Loppiaista sen muistoksi, kun kivi vieritettiin pois haudan suulta ja Jeesus jätti ihokkaansa, lähtiessään isänsä luokse.

        Hyvää Loppiaista kaikille pirttiläisille.


      • tulenlieskat
        satu kirjoitti:

        jota eilen kyselin täällä mahdollisilta asiantuntijoilta.
        Tuo tähti on aina kaikkialla liikkuessani minulle
        tuikkinut tutusti, ja Venukseksi olen sen myöskin ollut tunnistavinani,
        aamu- ja iltatähti, kirkas ja kaunis.

        Kiitos pirttiläisetn puolesta vuoden allakasta! Paperinaru ja lyijykynä sopivat siihen tutusti,
        tulevat sota-ajan ja sen jälkeisen ajan karut olot mieleen.

        Pyhäkouluun mennessäni siitä katsottiin vielä
        päivän tekstit; ne luettiin ja sitten osattiin vastata oikein. :)

        Lataudun iltamenoon tänään, siksi olen vain
        roskienvientireissulla käynyt auton laittamassa
        lämpiämään tiettyyn aikaan; muuten vain viihtynyt puhelimessa
        ja täällä koneella.

        Loppiaisaattoon rauhaa ja rakkautta kaikille
        toivottelee Satu.

        Pakkanen neniä nipistää
        aivoja vähän piristää.
        Annettu kun on vähän
        mun on tyytyminen tähän.
        Paleltumiselta koitan estää
        pikkupakkasen nääs kestää.
        Ehtoota kaikille ja mukavaa loppiaista. Nysse taas siirtyy kokonaan muistojen joukkoon tääki joulu. Tuleehan niitä uusia jos, Luoja suo.

        Oli aamulla sevverran pakkasta etku kissan piti mennä ulos, käänty heti kannoiltaan ja ryntäs takasi sisälle. Siin meinasin määki purota pyrstölleni. Oli nii noppee pyärährys.
        Kohta se nuuttipukki viä si lahjat pois jos ei oo ollu kilttinä. Juuh, mut meil ei oo sitä vaaraa. Me nääs ollaan oltu aiva varmana kilttejä palstalaisia, eiks totta.

        Mää toinki nyh kahveepaketin ja kaurakeksiä. Olkaapa hyvät. Kiitos taas kahveesta ja mukavasta seurasta. Vaikka täs näyttää ussein käyvän niin et toinen ehtii karota viimeistää ulkorapulla. Ei siinä ehri muuta ku kiljasee hyvänpäivän toivotukset. Mihkähä meillä on aina kiire? Hyvvää illan jatkoo, poikkeillaan taas. Seo moro


      • tulenlieskat kirjoitti:

        Pakkanen neniä nipistää
        aivoja vähän piristää.
        Annettu kun on vähän
        mun on tyytyminen tähän.
        Paleltumiselta koitan estää
        pikkupakkasen nääs kestää.
        Ehtoota kaikille ja mukavaa loppiaista. Nysse taas siirtyy kokonaan muistojen joukkoon tääki joulu. Tuleehan niitä uusia jos, Luoja suo.

        Oli aamulla sevverran pakkasta etku kissan piti mennä ulos, käänty heti kannoiltaan ja ryntäs takasi sisälle. Siin meinasin määki purota pyrstölleni. Oli nii noppee pyärährys.
        Kohta se nuuttipukki viä si lahjat pois jos ei oo ollu kilttinä. Juuh, mut meil ei oo sitä vaaraa. Me nääs ollaan oltu aiva varmana kilttejä palstalaisia, eiks totta.

        Mää toinki nyh kahveepaketin ja kaurakeksiä. Olkaapa hyvät. Kiitos taas kahveesta ja mukavasta seurasta. Vaikka täs näyttää ussein käyvän niin et toinen ehtii karota viimeistää ulkorapulla. Ei siinä ehri muuta ku kiljasee hyvänpäivän toivotukset. Mihkähä meillä on aina kiire? Hyvvää illan jatkoo, poikkeillaan taas. Seo moro

        kiva olisi ollut saunassa käydä, mutta meneepä perjantai iltaan ennen kuin on vuoro.

        Meillä tuulee nyt kovaa ja lumi tuiskuna alas tulee, pakkanen pudonnut kuuteen asteeseen.
        Loppiaissää näin kuulema kuuluu ollakin.

        Kiitos Ramoona allakasta, se onkin hyvä juttu, voi todella merkata ylös tapahtumia ja jos joku haluan tähtitaivasta ja muitakin asioita tutkia, kyllä allakka tietää.

        Kalasoppa janottaa, ei se liian suolasta ollut, mutta sanovat että kalaa vaatii vettä, vielä syötynäkin;)

        Tulenliekit pitää meidät kahvissa ja voi miten hyviä kaurakekesejä.
        Eipä ole meidänkään mirrit ulos pyrkineet, tuolla takan päällä kellivät.

        Nyt sitten on nukkumatin kanssa treffit, pitää joutua, ettei karkaa, hyvää yötä.


      • SkillaN kirjoitti:

        kiva olisi ollut saunassa käydä, mutta meneepä perjantai iltaan ennen kuin on vuoro.

        Meillä tuulee nyt kovaa ja lumi tuiskuna alas tulee, pakkanen pudonnut kuuteen asteeseen.
        Loppiaissää näin kuulema kuuluu ollakin.

        Kiitos Ramoona allakasta, se onkin hyvä juttu, voi todella merkata ylös tapahtumia ja jos joku haluan tähtitaivasta ja muitakin asioita tutkia, kyllä allakka tietää.

        Kalasoppa janottaa, ei se liian suolasta ollut, mutta sanovat että kalaa vaatii vettä, vielä syötynäkin;)

        Tulenliekit pitää meidät kahvissa ja voi miten hyviä kaurakekesejä.
        Eipä ole meidänkään mirrit ulos pyrkineet, tuolla takan päällä kellivät.

        Nyt sitten on nukkumatin kanssa treffit, pitää joutua, ettei karkaa, hyvää yötä.

        Huh huh, olipa aika huiskeinen päivä. Vielä on kolme vuokaa ruisleipää uunissa, ensin paistoin muropohjaisen omena-mansikkapiirakan, ihan oma versio. Huomista suvun ruokailua olen jo valmistellut muutenkin, jotain jätin tarkoituksella aamuun. Piti vielä yksi annos perunalaatikkoa laittaa imeltymään, toisia onkin pakastimessa.

        Pakkasta ei ole enää kymmentäkään astetta, taitaa lauhtua lisää aamuun mennessä. Tänä iltana ei näy kuuta lainkaan, vaikka kuinka kurkkisi. Sitä oikein kirkasta tähteä olen minäkin ihaillut joka ilta, tästä ikkunasta on hyvä katsella, melkein mihin vuorokauden aikaan tahansa.

        Nuorempi tyttäreni asuu Roissa ja siellä käydessäni aikoinaan kuulin sen perän ihmisten kysyvän: "Mistä sie oot pois?" Tarkoittivat muistaakseni sitä, että mistä olen kotoisin. Olenko oikeassa? Sanokaa te pohjoisen ihmiset! Olen itsekin asunut pari kuukautta siellä, ensimäiseen avioliittoon vihittin Rovaniemen kirkossa v-60. Nyt kun asustelen näinkin etelässä, tulee harvemmin käytyä siellä asti, nuoremmat tulevat meidän luoksemme.

        Vielä tässä vartin verran on ootettava leipien kypsymistä, tekisi kyllä jo niin mieli peiton alle. Komiasti olivat kohonneet, kun äsken kävin kurkkaamassa.

        Hyvää loppiaista pirttiläisille!!! Paulamaria


      • "pelkkää hyvää"
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Huh huh, olipa aika huiskeinen päivä. Vielä on kolme vuokaa ruisleipää uunissa, ensin paistoin muropohjaisen omena-mansikkapiirakan, ihan oma versio. Huomista suvun ruokailua olen jo valmistellut muutenkin, jotain jätin tarkoituksella aamuun. Piti vielä yksi annos perunalaatikkoa laittaa imeltymään, toisia onkin pakastimessa.

        Pakkasta ei ole enää kymmentäkään astetta, taitaa lauhtua lisää aamuun mennessä. Tänä iltana ei näy kuuta lainkaan, vaikka kuinka kurkkisi. Sitä oikein kirkasta tähteä olen minäkin ihaillut joka ilta, tästä ikkunasta on hyvä katsella, melkein mihin vuorokauden aikaan tahansa.

        Nuorempi tyttäreni asuu Roissa ja siellä käydessäni aikoinaan kuulin sen perän ihmisten kysyvän: "Mistä sie oot pois?" Tarkoittivat muistaakseni sitä, että mistä olen kotoisin. Olenko oikeassa? Sanokaa te pohjoisen ihmiset! Olen itsekin asunut pari kuukautta siellä, ensimäiseen avioliittoon vihittin Rovaniemen kirkossa v-60. Nyt kun asustelen näinkin etelässä, tulee harvemmin käytyä siellä asti, nuoremmat tulevat meidän luoksemme.

        Vielä tässä vartin verran on ootettava leipien kypsymistä, tekisi kyllä jo niin mieli peiton alle. Komiasti olivat kohonneet, kun äsken kävin kurkkaamassa.

        Hyvää loppiaista pirttiläisille!!! Paulamaria

        Niinhän sitä oli ainakin ennen tapana kysyä, että mistä olet pois?

        Löysin y-tuubin ja sieltä olen nuoruutta kuunnellut. Muistoja.

        Levollisia öitä itsekullekin!


      • "pelkkää hyvää" kirjoitti:

        Niinhän sitä oli ainakin ennen tapana kysyä, että mistä olet pois?

        Löysin y-tuubin ja sieltä olen nuoruutta kuunnellut. Muistoja.

        Levollisia öitä itsekullekin!

        Olen monena iltana ihaillut luonnon taituruutta:
        parvekkeen ikkunat ovat olleet täynnä mitä upeimpian huurrekukkia.
        Pakkasta on ollut reippaasti toistakymmentä astetta, mutta osittain selällään keikkuneen kuun ympärillä on jo kolmena iltana ollut usvakehä ennustamassa, että pakkanen menee pyllylleen.
        Nyt on enää kuutisen miinusastetta, ja hyvin harvakseltaan satelee lunta.
        Huurrekukat ovat tämän illan aikana tyystin kadonneet. Päivällä laseissa vielä kimalsivat kristallit, kun aurinko paistoi niihin.
        Todennäköisesti saamme vielä moneen kertaan tämän talven aikana ihailla huurrekukka-asetelmia, ja olisihan se lumikin tervetullutta.
        Paukkupakkasista ei ole niinkään väliksi.
        Saavat nekin päättyä,kun juhlakausikin päättyy.
        Hyvää loppiaista!


      • muori67§§§§
        Venlastiina kirjoitti:

        Olen monena iltana ihaillut luonnon taituruutta:
        parvekkeen ikkunat ovat olleet täynnä mitä upeimpian huurrekukkia.
        Pakkasta on ollut reippaasti toistakymmentä astetta, mutta osittain selällään keikkuneen kuun ympärillä on jo kolmena iltana ollut usvakehä ennustamassa, että pakkanen menee pyllylleen.
        Nyt on enää kuutisen miinusastetta, ja hyvin harvakseltaan satelee lunta.
        Huurrekukat ovat tämän illan aikana tyystin kadonneet. Päivällä laseissa vielä kimalsivat kristallit, kun aurinko paistoi niihin.
        Todennäköisesti saamme vielä moneen kertaan tämän talven aikana ihailla huurrekukka-asetelmia, ja olisihan se lumikin tervetullutta.
        Paukkupakkasista ei ole niinkään väliksi.
        Saavat nekin päättyä,kun juhlakausikin päättyy.
        Hyvää loppiaista!

        Teille pirtin ystäville.

        Täällä ei vietetä loppiaista,muut kuin Suomalaiset.

        Sauna on lämpiämässä meilläkin.

        Tuuli on tuivertanut täällä ja nuo lehtipuut on aika alastomia.
        Palmut sen sijaan pitää lehtensä.
        10,1c ei siis mikään helle,näin illalla.

        Kaupoilla kävimme tänäänkin(sitä maitoa);)))

        Kuukausi meni että hurahti,joulua touhusimme mekin.Nyt sitten täytyy käydä niitä nähtävyyksiä katselemassa,kun pääsee oikeaan päiväjärjestykseen;))

        Toin pirttiin sellaisia kesäkurpitsa muffinseja
        itse leivottuja.
        Hyviä on.

        kupillisen kahvia hörppäsin,kiitos vain keittäjälle.

        näkyillään...


      • SkillaN***
        muori67§§§§ kirjoitti:

        Teille pirtin ystäville.

        Täällä ei vietetä loppiaista,muut kuin Suomalaiset.

        Sauna on lämpiämässä meilläkin.

        Tuuli on tuivertanut täällä ja nuo lehtipuut on aika alastomia.
        Palmut sen sijaan pitää lehtensä.
        10,1c ei siis mikään helle,näin illalla.

        Kaupoilla kävimme tänäänkin(sitä maitoa);)))

        Kuukausi meni että hurahti,joulua touhusimme mekin.Nyt sitten täytyy käydä niitä nähtävyyksiä katselemassa,kun pääsee oikeaan päiväjärjestykseen;))

        Toin pirttiin sellaisia kesäkurpitsa muffinseja
        itse leivottuja.
        Hyviä on.

        kupillisen kahvia hörppäsin,kiitos vain keittäjälle.

        näkyillään...

        ja heräräämisiä tähän viimeiseen joulunajan pyhään, eli Loppiaiseen.
        Alkaa härkäviikot, eikös tästä rupeamasta niin sanota, kun ei moneen kuukauteen juhlapyhiä ole.
        Joskus muistini mukaan oli Marianpäivä kaksi pyhäinen, nyt vasta pääsiäisenä pyhiä useampi.
        Toisaalta ihan mukavakin elää normaalia viikkoa ja pyöriä arjen kuvioissa.

        Mukava kun muistat meitä täällä lumen ja pakkasen kourissa olevia, muori, tosin ei lunta vielä kaikilla ole, mutta täällä minun korkeudella mukavasti pakkastakin.
        Nyt tosin putosi pakkanen yhteen asteeseen, tuuli yrittää lumisadetta nostaa, voi olla että pilvet tuovat sitä tullessaan.

        Noita jääkukkia en muista nähneeni ikkunoissani aikoihin, onko ikkunani niin hatarat, että pitävät jäätymisen poissa, vai mikä ilmiö nyt lieneekään, ei edes parvekelaseissa niitä ole.

        Kuuta ja tähtiä on oikein joukolla katseltu, nyt ei kuu ukkoa näy, mutta Satuko vai Ramoona lupaili että ensi pyhänä on täysikuu.
        Pakkasta ovat taas loppuviikoksi luvanneet, toivossa siis katsella kuuta täytenä.
        Minä en paljonkaan tähdistä tiedä, katselen taivaalle ja nimeän tähtiä oman pääni mukaan, on Iltatähti, Kointähti ja Pohjantähti, lienevätkö kaikki sama tähti.
        Kaunista kyllä on katsottavat, varsinkin maalla, missä valot ei tee haittaa, taivas on todella tähtösiä täynnä.
        Onhan meille maan lapsosille tätä kauneutta annettu, kunpa kaiken kiireen melskeessä nämä ihanuudet huomattaisiin.
        Muistelen että nuorempana ei tälläisiin tullut mitään ajatusta annettua, iän karttuessa on tältä osin huomiointi ja ihastelu kasvanut.
        Kai se on niin, että kaikki aikanaan, onnekseni edes nyt tajuaa, miten ihana maa meillä on asua.

        Tänään on sitten vieraita (perhe) Paulamarian pöytään astumassa iso joukko, hyvää ruokahalua toivottelen ja mukavaa yhdessä oloa.
        Minä yksin istun napostelemaan lohimedaljongia ja uusia perunoita.
        Muuten ihan on kuin maasta otettuja perunat, pakkasesta otetuna ja keitettynä.
        Vielä muutama pussi on jäljellä.
        Nyt on jätettävä laatikot vielä pakkaseen, ei oikein mieli tee enää, pitää vähän taukoa pitää, tuli liikaa niitäkin tehtyä.
        Ehkäpä maistuu muutaman viikon päästä.

        Nyt laitan kahvit pöytään, toin sitä riisirieskaa, homejuustoa riputtelin päälle ja mielestäni se maistui kivalta, kuka nyt homejuustosta tykkää.
        Piparkakkuja tulee homejuuston kanssa napsittu, muuten en niistä välitä.

        Laitan kaikki kynttilät palamaan ja takkaankin tulen loimuavaan, viimeistä joulun ajan päivää vietetään.
        Kissoille toin lohta aamuateriaksi, palat riittää niillekin.

        Toivottelen oikein lupsakkaa Loppiaispäivää, pirttiläisille, kuin kaikille lukijoillekin, käykää kahvilla.

        Olenko todella näin hidas kirjoittaja, että aina aika loppuu, vai onko "varas" nopea liikkeinen, taas joudun tähtöset perään laittamaan.
        No tähtiä joka paikassa, nimimerkinkin perässä;)


      • SkillaN*** kirjoitti:

        ja heräräämisiä tähän viimeiseen joulunajan pyhään, eli Loppiaiseen.
        Alkaa härkäviikot, eikös tästä rupeamasta niin sanota, kun ei moneen kuukauteen juhlapyhiä ole.
        Joskus muistini mukaan oli Marianpäivä kaksi pyhäinen, nyt vasta pääsiäisenä pyhiä useampi.
        Toisaalta ihan mukavakin elää normaalia viikkoa ja pyöriä arjen kuvioissa.

        Mukava kun muistat meitä täällä lumen ja pakkasen kourissa olevia, muori, tosin ei lunta vielä kaikilla ole, mutta täällä minun korkeudella mukavasti pakkastakin.
        Nyt tosin putosi pakkanen yhteen asteeseen, tuuli yrittää lumisadetta nostaa, voi olla että pilvet tuovat sitä tullessaan.

        Noita jääkukkia en muista nähneeni ikkunoissani aikoihin, onko ikkunani niin hatarat, että pitävät jäätymisen poissa, vai mikä ilmiö nyt lieneekään, ei edes parvekelaseissa niitä ole.

        Kuuta ja tähtiä on oikein joukolla katseltu, nyt ei kuu ukkoa näy, mutta Satuko vai Ramoona lupaili että ensi pyhänä on täysikuu.
        Pakkasta ovat taas loppuviikoksi luvanneet, toivossa siis katsella kuuta täytenä.
        Minä en paljonkaan tähdistä tiedä, katselen taivaalle ja nimeän tähtiä oman pääni mukaan, on Iltatähti, Kointähti ja Pohjantähti, lienevätkö kaikki sama tähti.
        Kaunista kyllä on katsottavat, varsinkin maalla, missä valot ei tee haittaa, taivas on todella tähtösiä täynnä.
        Onhan meille maan lapsosille tätä kauneutta annettu, kunpa kaiken kiireen melskeessä nämä ihanuudet huomattaisiin.
        Muistelen että nuorempana ei tälläisiin tullut mitään ajatusta annettua, iän karttuessa on tältä osin huomiointi ja ihastelu kasvanut.
        Kai se on niin, että kaikki aikanaan, onnekseni edes nyt tajuaa, miten ihana maa meillä on asua.

        Tänään on sitten vieraita (perhe) Paulamarian pöytään astumassa iso joukko, hyvää ruokahalua toivottelen ja mukavaa yhdessä oloa.
        Minä yksin istun napostelemaan lohimedaljongia ja uusia perunoita.
        Muuten ihan on kuin maasta otettuja perunat, pakkasesta otetuna ja keitettynä.
        Vielä muutama pussi on jäljellä.
        Nyt on jätettävä laatikot vielä pakkaseen, ei oikein mieli tee enää, pitää vähän taukoa pitää, tuli liikaa niitäkin tehtyä.
        Ehkäpä maistuu muutaman viikon päästä.

        Nyt laitan kahvit pöytään, toin sitä riisirieskaa, homejuustoa riputtelin päälle ja mielestäni se maistui kivalta, kuka nyt homejuustosta tykkää.
        Piparkakkuja tulee homejuuston kanssa napsittu, muuten en niistä välitä.

        Laitan kaikki kynttilät palamaan ja takkaankin tulen loimuavaan, viimeistä joulun ajan päivää vietetään.
        Kissoille toin lohta aamuateriaksi, palat riittää niillekin.

        Toivottelen oikein lupsakkaa Loppiaispäivää, pirttiläisille, kuin kaikille lukijoillekin, käykää kahvilla.

        Olenko todella näin hidas kirjoittaja, että aina aika loppuu, vai onko "varas" nopea liikkeinen, taas joudun tähtöset perään laittamaan.
        No tähtiä joka paikassa, nimimerkinkin perässä;)

        Hyvää huomenta!
        Todella vähäistä oli eilisiltainen lumisade. Jos oikein optimisti on, pystyy kuvittelemaan, että maassa on lunta. Pimeähköä on vielä, ja säästä näyttää tulevan pilvinen. Pakkastakaan ei ole kuin 3,6 astetta.
        Noilla asteilla uskaltaa nokkansa ulos pistää, ja pikku lenkille olenkin lähdössä etten kolistele petikaveriani hereille.

        Niistä jääkukkasista vielä sen verran, että vuosikymmeniin en ole niitä nähnyt. Ennen vanhaan ne kukoistivat talvisaikaan ikkunoilla. Mahtoikohan johtua siitä, että fyllistä huolimatta ikkunat hieman falskasivat?
        Nykyisinhän talot ovat tiiviitä kuin pullot, eikä tuuletus pelaa ´luonnostaan´samalla tavalla kuin entisinä aikoina. Siinä on kuulemma esim. homekoulujen syy.
        Ennen tuuletettiin avaamalla ikkunat välituntien ajaksi, ja lämpimään aikaan ne usein olivat oppituntienkin aikana avoinna.
        Tarkkaavaisuus siinä varsinkin keväällä saattoi jonkin verran kärsiä, mutta kaiken maailman homeallergioita ei ollut.

        Ja tästä tuleekin mukavasti aasinsilta Kahvipirtin herkkuihin. Minä olen ihan hulluna homejuustoon, ja sitähän on nyt tarjolla.
        En voi olla santsaamatta. Älkää kertoko kenellekään, että tämä on jo kolmas rieskan pala, jossa on paksulti homejuustoa päällä!
        Kyllä nyt jaksaa lenkkeillä.
        Kiitos!


      • Venlastiina kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Todella vähäistä oli eilisiltainen lumisade. Jos oikein optimisti on, pystyy kuvittelemaan, että maassa on lunta. Pimeähköä on vielä, ja säästä näyttää tulevan pilvinen. Pakkastakaan ei ole kuin 3,6 astetta.
        Noilla asteilla uskaltaa nokkansa ulos pistää, ja pikku lenkille olenkin lähdössä etten kolistele petikaveriani hereille.

        Niistä jääkukkasista vielä sen verran, että vuosikymmeniin en ole niitä nähnyt. Ennen vanhaan ne kukoistivat talvisaikaan ikkunoilla. Mahtoikohan johtua siitä, että fyllistä huolimatta ikkunat hieman falskasivat?
        Nykyisinhän talot ovat tiiviitä kuin pullot, eikä tuuletus pelaa ´luonnostaan´samalla tavalla kuin entisinä aikoina. Siinä on kuulemma esim. homekoulujen syy.
        Ennen tuuletettiin avaamalla ikkunat välituntien ajaksi, ja lämpimään aikaan ne usein olivat oppituntienkin aikana avoinna.
        Tarkkaavaisuus siinä varsinkin keväällä saattoi jonkin verran kärsiä, mutta kaiken maailman homeallergioita ei ollut.

        Ja tästä tuleekin mukavasti aasinsilta Kahvipirtin herkkuihin. Minä olen ihan hulluna homejuustoon, ja sitähän on nyt tarjolla.
        En voi olla santsaamatta. Älkää kertoko kenellekään, että tämä on jo kolmas rieskan pala, jossa on paksulti homejuustoa päällä!
        Kyllä nyt jaksaa lenkkeillä.
        Kiitos!

        Minä olen ollut aika innokas tähtitaivaan tutkija. Minulla on aika hyvä Instrun kaukoputki,
        sillä kyllä näkee Saturnuksen renkaat hyvin, Venuksen, Marsin, kuun pinnan ja monen muun tähden ja planetan kauneuden. Nyt kun asumme keskellä kirkkaasti valaistua kylää, se tuntuu tarpeettomalta.
        Varsin usein kun olemme käyneet ulkomailla, ensimmäinen tehtävä on löytää otava ja siinä oleva pohjantähti. Kiinan muurilla käydessämme oli päiväs aika pilvinen ja muutenkaan emme tainneet tähtitaivasta nähdä, mutta yksi maailman seitsemännestä ihmeestä kuitekin, hieno reissu.
        Nyt on melkein pilvistä, lunta ei nimeksikään,
        pakkasta 1,8 astetta lupaavat nollakeliä.
        Iltapäivällä menemme nuorimman pojan tyttären syntymäpäiville.Siinä on tämänpäivän ohjelma.
        Nyt juon jo pirtissä päiväkahvit,homejuustoon en koske, se on jo valmiiksi homeessa.
        Syökää muut minun puolestani, se parantaa laulunääntä t: Late


      • Hintriika*
        LateVaan kirjoitti:

        Minä olen ollut aika innokas tähtitaivaan tutkija. Minulla on aika hyvä Instrun kaukoputki,
        sillä kyllä näkee Saturnuksen renkaat hyvin, Venuksen, Marsin, kuun pinnan ja monen muun tähden ja planetan kauneuden. Nyt kun asumme keskellä kirkkaasti valaistua kylää, se tuntuu tarpeettomalta.
        Varsin usein kun olemme käyneet ulkomailla, ensimmäinen tehtävä on löytää otava ja siinä oleva pohjantähti. Kiinan muurilla käydessämme oli päiväs aika pilvinen ja muutenkaan emme tainneet tähtitaivasta nähdä, mutta yksi maailman seitsemännestä ihmeestä kuitekin, hieno reissu.
        Nyt on melkein pilvistä, lunta ei nimeksikään,
        pakkasta 1,8 astetta lupaavat nollakeliä.
        Iltapäivällä menemme nuorimman pojan tyttären syntymäpäiville.Siinä on tämänpäivän ohjelma.
        Nyt juon jo pirtissä päiväkahvit,homejuustoon en koske, se on jo valmiiksi homeessa.
        Syökää muut minun puolestani, se parantaa laulunääntä t: Late

        Sinihomejuusto on yksi maailman katalimmista keksinnöistä. Siinä on kamalasti suolaa ja hirvittävästi rasvaa ja se on syntisen hyvää! Sitä täytyy aina vain saada lisää, kunnes viimeinenkin murunen on lapettu suuhun.

        Toinen katala keksintö on suolakala. Etenkin suolasilakat. Lienee onneni, että tuoreita silakoita on niin ani harvoin saatavilla. Kun maistan hiukaani yhden, niin en voi olla ottamatta toistakin... kymmenen silakkaa ihan siltänsä menee vaikka ilman leipäpalastakaan.
        Sitten meinaa kuolla janoon ja seuraavana päivänä on sormet kuin nakit.

        Makeanhimoa en ole tuntenut edes lapsena. Voin minä maistaa jotakin äkkimakeaakin, mutta en ahmia. Makea alkaa nopeasti äklöttää. Ja sitten vasta tekeekin mieli jotakin tönkkösuolaista!

        Suolaa, suolaa, enemmän suolaa!


      • Jatta
        Hintriika* kirjoitti:

        Sinihomejuusto on yksi maailman katalimmista keksinnöistä. Siinä on kamalasti suolaa ja hirvittävästi rasvaa ja se on syntisen hyvää! Sitä täytyy aina vain saada lisää, kunnes viimeinenkin murunen on lapettu suuhun.

        Toinen katala keksintö on suolakala. Etenkin suolasilakat. Lienee onneni, että tuoreita silakoita on niin ani harvoin saatavilla. Kun maistan hiukaani yhden, niin en voi olla ottamatta toistakin... kymmenen silakkaa ihan siltänsä menee vaikka ilman leipäpalastakaan.
        Sitten meinaa kuolla janoon ja seuraavana päivänä on sormet kuin nakit.

        Makeanhimoa en ole tuntenut edes lapsena. Voin minä maistaa jotakin äkkimakeaakin, mutta en ahmia. Makea alkaa nopeasti äklöttää. Ja sitten vasta tekeekin mieli jotakin tönkkösuolaista!

        Suolaa, suolaa, enemmän suolaa!

        ovat minunkin herkkua, kun teen niistä sitä ihanaa suutarinlohta. Keitän veden, johon lisään etikkaa ja pikkuriikkisen sokeria.
        Silakoitten väliin tietenkin suolaa ja sipulirenkaita ja mustapippuria. Siinä ne sitten hetkessä kypsyvät herkuksi.

        Vaikka kuinka paljon sitä menisi, jos ei yhtään toppuuttelisi.
        Auran sinihomejuustoa on nytkin jääkaapissa.
        Aivan makuhermoja kutkuttaa, kun ajattelenkin.

        Suklaa ja jäätelö ovat sitten niitä toisen ääripään herkkuja.
        Tummaa suklaatahan suositellaankin, en nyt tarkkaan muista mitä varten, (dementiaako), mutta ei kiellettyjen listallakaan ole.
        Olikohan se peräti dementian ehkäisyyn, samoin kahvi? Näin muistaisin.
        Jospa edes vähän hidastaisi tuon sairauden puhkeamista.
        No, ei kannata ruveta etukäteen sairastamaan mitään, se tulee mikä on tullakseen.


      • Jatta kirjoitti:

        ovat minunkin herkkua, kun teen niistä sitä ihanaa suutarinlohta. Keitän veden, johon lisään etikkaa ja pikkuriikkisen sokeria.
        Silakoitten väliin tietenkin suolaa ja sipulirenkaita ja mustapippuria. Siinä ne sitten hetkessä kypsyvät herkuksi.

        Vaikka kuinka paljon sitä menisi, jos ei yhtään toppuuttelisi.
        Auran sinihomejuustoa on nytkin jääkaapissa.
        Aivan makuhermoja kutkuttaa, kun ajattelenkin.

        Suklaa ja jäätelö ovat sitten niitä toisen ääripään herkkuja.
        Tummaa suklaatahan suositellaankin, en nyt tarkkaan muista mitä varten, (dementiaako), mutta ei kiellettyjen listallakaan ole.
        Olikohan se peräti dementian ehkäisyyn, samoin kahvi? Näin muistaisin.
        Jospa edes vähän hidastaisi tuon sairauden puhkeamista.
        No, ei kannata ruveta etukäteen sairastamaan mitään, se tulee mikä on tullakseen.

        Kesämökin ikkunoissa on mitä kauniimpia jääkukkasia. Siellä on sen verran hararat nuo ikkunat -väliin pääsee lämmin ja toisaalta kylmä ilma. Syntyy mitä kauniimpia jääkukkia.
        Täällä kaupunkiasunnossa ei niitä näe. Isäni 50-luvulla rakennetussa kodissa oli ikkunat usein jäässä, ja lumikukkia sai ihailla,, aina talvisin.

        Sitten herkkuihin. Paahdettu ruispalanen, siihen päälle valkosinihome juustoa. Kun se vähän sulahtaa siihen,, voikohan suurempaa makunautintoa ollakkaan,,,
        vai ne kielletyt aineetko(rasva ja suola) tekee niin makeaksi, tiedä häntä, mutta hyvää on !!!
        Itse en ole makean enkä suklaan ystävä. Mitäs se auttaa kun heti perään pitäisi rynnätä sinne silli tai silakkapurkille-olen sen verran kuitenkin tutustunut "makeaan elämään" !!
        Saikohan siitä suklaasta lavonoideja olevinaan, vai muistankohan väärin,,,, ainakin punaviinin juomista sillä puolusteltiin.
        Toisaalta niitä on ,marjoissa ja monessa muussakin ruoka-aineissa. Että lavonoidien takia sitä ei tarvitsisi juoda

        Säätiedoitus: lunta pyryttää sakeanaan, ettei sekaan sovi. Pakkasta pari astetta.
        Semmoinen loppiaisen sää. Joulunpyhät menivät menojaan. nyt asetutaan arkielämään. Ihan hyvä niin!
        Hyvää loppiaisen loppua, ja hyvää arkiviikkojen alkua kaikille !


      • Hintriika*
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Kesämökin ikkunoissa on mitä kauniimpia jääkukkasia. Siellä on sen verran hararat nuo ikkunat -väliin pääsee lämmin ja toisaalta kylmä ilma. Syntyy mitä kauniimpia jääkukkia.
        Täällä kaupunkiasunnossa ei niitä näe. Isäni 50-luvulla rakennetussa kodissa oli ikkunat usein jäässä, ja lumikukkia sai ihailla,, aina talvisin.

        Sitten herkkuihin. Paahdettu ruispalanen, siihen päälle valkosinihome juustoa. Kun se vähän sulahtaa siihen,, voikohan suurempaa makunautintoa ollakkaan,,,
        vai ne kielletyt aineetko(rasva ja suola) tekee niin makeaksi, tiedä häntä, mutta hyvää on !!!
        Itse en ole makean enkä suklaan ystävä. Mitäs se auttaa kun heti perään pitäisi rynnätä sinne silli tai silakkapurkille-olen sen verran kuitenkin tutustunut "makeaan elämään" !!
        Saikohan siitä suklaasta lavonoideja olevinaan, vai muistankohan väärin,,,, ainakin punaviinin juomista sillä puolusteltiin.
        Toisaalta niitä on ,marjoissa ja monessa muussakin ruoka-aineissa. Että lavonoidien takia sitä ei tarvitsisi juoda

        Säätiedoitus: lunta pyryttää sakeanaan, ettei sekaan sovi. Pakkasta pari astetta.
        Semmoinen loppiaisen sää. Joulunpyhät menivät menojaan. nyt asetutaan arkielämään. Ihan hyvä niin!
        Hyvää loppiaisen loppua, ja hyvää arkiviikkojen alkua kaikille !

        Pitääkö tässä laittaa itsensä lähestymiskieltoon kahvipirtin suhteen? Jos joku vielä kirjoittaa homejuustosta, niin minua ei enää pidättele mikään syöksymästä jääkaapille. Siellä nimittäin ON uudenvuoden jäljiltä puoli palasta homejuustoa. Olen aktiivisesti yrittänyt unohtaa asian.

        Söin äsken makkara-papukeittoa. Hyvää oli sekin (ja terveellisempää). Sattui silmään resepti viimeisessä Yhteishyvän ruokalehdessä ja huomasin, että minullahan on kaikkia aineksia kaapissa entuudestaan. Nyt on onneksi kylläinen olo, että kestää homejuustokiusausta.

        Ennen sopantekoa kävin reilun tunnin käveleskelemässä raikkaassa -10 asteen pakkassäässä. Ai, että teki kutaa! Kun vain saisi itsensä liikkeelle säännöllisesti - edes pari-kolme kertaa viikossa. Mutta sitä on niin hyvä keksimään tekosyitä, että en minä nyt...

        Tein äkkipikalopetuksen joululle. Otin töpselit pois seinästä! Niin sammuivat jouluvalot parvekkeelta. Kai ne jossakin vaiheessa pitää korjata kunnolla pois, mutta ei niitä nyt pimeässä kukaan näe.

        Onkohan minultakin joku ottanut töpselin pois? Taisivat lenkki ja papusoppa sammuttaa virtasen, kun on niin raukea olo.


      • Hintriika* kirjoitti:

        Pitääkö tässä laittaa itsensä lähestymiskieltoon kahvipirtin suhteen? Jos joku vielä kirjoittaa homejuustosta, niin minua ei enää pidättele mikään syöksymästä jääkaapille. Siellä nimittäin ON uudenvuoden jäljiltä puoli palasta homejuustoa. Olen aktiivisesti yrittänyt unohtaa asian.

        Söin äsken makkara-papukeittoa. Hyvää oli sekin (ja terveellisempää). Sattui silmään resepti viimeisessä Yhteishyvän ruokalehdessä ja huomasin, että minullahan on kaikkia aineksia kaapissa entuudestaan. Nyt on onneksi kylläinen olo, että kestää homejuustokiusausta.

        Ennen sopantekoa kävin reilun tunnin käveleskelemässä raikkaassa -10 asteen pakkassäässä. Ai, että teki kutaa! Kun vain saisi itsensä liikkeelle säännöllisesti - edes pari-kolme kertaa viikossa. Mutta sitä on niin hyvä keksimään tekosyitä, että en minä nyt...

        Tein äkkipikalopetuksen joululle. Otin töpselit pois seinästä! Niin sammuivat jouluvalot parvekkeelta. Kai ne jossakin vaiheessa pitää korjata kunnolla pois, mutta ei niitä nyt pimeässä kukaan näe.

        Onkohan minultakin joku ottanut töpselin pois? Taisivat lenkki ja papusoppa sammuttaa virtasen, kun on niin raukea olo.

        lunta vaan.
        Tuiskuttaa aika tavalla, pakkanen taas kirimässä, nyt viisi astetta.
        Huomen aamulla herään varmaan aurojen jyrinään.

        Lenkkeilystä juttelette, hyvä te jotka olette itsenne ulos saaneet, vieläköhän ehtisin minäkin, eihän sitä tarvitse kuin nutun niskaan ja menoksi.
        Eipä tuolla juuri kävelijöitä näy, toisetkin sujuvasti ikkunasta katsovat tuiskua.

        Kuule Hintriika*, juustot homehtuu, älä liian kauan säästele, vaikka jo homeessa onkin.
        En aiemmin ole homejuustosta tykännyt, mutta nyt kyllä, samoin oli oliivit ja nyt nekin maistuvat, niin se maku muuttuu.

        Tuo lumisade on kaunista katsella katuvaloja vasten, muutenkin luonto ympärillä on kuin pumpulissa, kuusen oksat lumen kantavat, mutta koivujen oksilta pois lumi tippuu, sen verran on tuulta.

        Paulamaria on kai vieraistaan selvinnyt, paikkojen kuntoon saaminen on työläs homma sekin.
        Jouluaikaan minullakin on jouluastiat käytössä ja kun viimeisen kupin saa tyhjäksi, tuntuu hyvältä työtää hyllyn perille.
        Pääsiäis astioita ei ole, lasilautaset laitan, sitten juhannuksena kukkasia lautasissakin.
        Harmi, että on vaan neljä kumpaakin sorttia, mutta harvoin sitä enemmän yhtäaikaa pöytään istuukaan.
        Ennen oli se puolitusinaa ja tusina mittana, kun astioita ostettiin, nyt pakkaavat neljän sarjoihin, no saahan niitäkin kerätttyä, mutta en ole enää innostunut.
        Entisistäkin voisi jo luopua.
        Kaksi lautasta hyvin riittäisi, pari mukia ja sillä siisti;)

        Olen katsellut noita tavaroita sillä silmällä, että rupean jakamaan perillisille, mutta oudolta se kirjahyllykin näyttää, jos kirjat pois annan.
        Kai sitä kumminkin on niin rakastunut näihin tavaroihin, että ei meinaa hennoa luopua, onhan niillä oma hankinta historia niilläkin.

        Nytpäs meni taas ulalle tämä pulputtamisen halu, kai se siitä johtuu, kun yksin koko päivän olen ollut, seinille vain jutellut, tätä tulee nyt vaikka aidan seipäistä;)
        Kukille olen kuiskaillut ja kaksi mukulaa työntää aivan kuin lohduttaakseen vielä vaan kukkanuppua.
        Kolmas varsi jo samasta mukulasta, hienoa.

        No jääköön kukat vielä vähäksi aikaa, sitten parin kuukauden päästä on mullan vaihdon aika.

        Menenpä katsomaan miten mäkimiehet pärjäävät, siinä välillä aina ärtymystä puran noita selostajia kohtaan, kun aina ovat äänessä, pieni tauko saisi olla välillä.

        Illan jatkoja vaan kaikille teille toisillekin.


    • Hyvin sujui"jouluaterialla" kaikki. Kyllä melkein nauru pääsi, kun Espoon porukka toi itse tehtyjä ja -koristeltuja pipareita.Oli nimittäin elämäni ensimmäinen joulu, kun en leiponut pipareita, saatiin kylkiäisenä karkkikaupasta pussit mukavia, pieniä pipareita. Itse tehtyä perunasalaattia kehuivat kovasti ja piirakkakin näkyi tekevän kauppansa. Vaan niin olivat vieraatkin jo kyllästettyjä joululaatikoilla, etteivät mukaansa ottaneet, vaikka muutamalle tarjosin. Onhan se tuommoisen vierasjoukon jälkeen melkoinen siistiminen, se on selvää. Ja uusi liinakin pysyi puhtaana, pari läikkää tuli mehusta, suihkutin heti laimeaa fairyvettä ja säästyn pesulta.

      Hauskaa tuntui porukalla olevan, ja ihan mukavasti meni itseltänikin, mutta väsynyt on olo. Tuskin tarvitsee paljon tuutulauluja laulella, kun jo unten maille on matkalla. Nyt tässä kolme päivää huilia ja sitten koko päivä opistolla kirjoittamisen parissa. Taidan huomenna syventyä vastaamattomiin sähköposteihin ja niitä kyllä on aika paljon, tai sitten en tee mitään.

      Tänne tuli melkoinen lumisade, vaan nyt näkyy jo lakanneen, mittarissa on-1,1. Ulos en nyt sitten ennättänyt muuta kuin ovelta saattamaan vieraitamme, enkä taatusti enää nokkaani pihalle pistä, en vaikka maksettaisiin. Naapurin Rontti-kissa sen sijaan näkyy ulkoilevan, autotallin nurkalle syttyivät valot ja tuoreessa lumessa näkyy tassujen jäljet.

      Joulukoristeet saavat minun puolestani olla vielä muutaman päivän. En heti loppiaiselta
      kerää pois. Muttanyt sanon Hyvvee yötä ja kaanita unia! Paulamaria

      • Jatta

        kerroit tuon tarinasi, aivan kuin omalla suullani. Minä laitoin Uuden-Vuoden aattona kahdelle eri porukalle samana päivänä ruokaa. Laitoin myös vähän vielä jouluista, laatikoita ja rosollia ym.

        Kyllä siinä saa touhuta aamusta lähtien, kun salaatteja tekee, paistaa karjalanpaistin ja muut uunissa.
        Jälkiruokakin pitää olla.

        Sitten ne kattaukset paremmalle pöydälle olohuoneeseen parempiin astioihin. Ei ole mikään ihme, jos tällä iälläkin on illalla niin lopen uupunut, ettei osaa kissaa sanoa. Se pitkäaikainen jalkojen päällä oleminen rasittaa.

        Sama tapakin Sinulla näyttää olevan, että mukaan sitä yrittää valmista ruokaa tyrkyttää.
        Muutkin kaapit katselee´ja pakastimet, että jos sitten jotain muuta löytyisi.

        Hyvää yötä ja levätään, että taas jaksetaan!
        Kivaahan se on kun käyvät.


      • muori67§§§§
        Jatta kirjoitti:

        kerroit tuon tarinasi, aivan kuin omalla suullani. Minä laitoin Uuden-Vuoden aattona kahdelle eri porukalle samana päivänä ruokaa. Laitoin myös vähän vielä jouluista, laatikoita ja rosollia ym.

        Kyllä siinä saa touhuta aamusta lähtien, kun salaatteja tekee, paistaa karjalanpaistin ja muut uunissa.
        Jälkiruokakin pitää olla.

        Sitten ne kattaukset paremmalle pöydälle olohuoneeseen parempiin astioihin. Ei ole mikään ihme, jos tällä iälläkin on illalla niin lopen uupunut, ettei osaa kissaa sanoa. Se pitkäaikainen jalkojen päällä oleminen rasittaa.

        Sama tapakin Sinulla näyttää olevan, että mukaan sitä yrittää valmista ruokaa tyrkyttää.
        Muutkin kaapit katselee´ja pakastimet, että jos sitten jotain muuta löytyisi.

        Hyvää yötä ja levätään, että taas jaksetaan!
        Kivaahan se on kun käyvät.

        Tulla nielaistua KIELI;)) nii in uskokaa pois.

        minua lellitään täällä.
        Sitä hyvää kurpitsa kakkua ja jäätelöä...nammm.....

        Aurinko paistaa täällä ja 15.2c

        Tuolla takapihalla ei tuulekaan,taidan mennä löhöilemään sinne,appelsiini puun siimekseen.

        näkyillään...


      • Jatta
        muori67§§§§ kirjoitti:

        Tulla nielaistua KIELI;)) nii in uskokaa pois.

        minua lellitään täällä.
        Sitä hyvää kurpitsa kakkua ja jäätelöä...nammm.....

        Aurinko paistaa täällä ja 15.2c

        Tuolla takapihalla ei tuulekaan,taidan mennä löhöilemään sinne,appelsiini puun siimekseen.

        näkyillään...

        kelpaa, melkein vois sanoa, että kateeksi käy.
        Vaikka löhöilemistähän tämä elämä pääasiassa on, tai ei nyt sentään. Pitäähän sitä itsestään huolta pitää, ettei nyt ala ihan vaan laakereilla lepäämään.

        Joskus pitää sitä tohinaa ollakin ja itselleen järjestää tekemistä ja menemistä, vaikka tyhjästä.
        Tekstailen yhden lenkkikaverini kanssa, hän on pari kuukautta Inglisissä. Siellä on ollut tuulista, eikä niin kovin lämmintä, no samanlaista, kuin Sinullakin.

        Saisitko mitenkään reseptiä siitä kakusta, mikä vie kielenkin, vai onko luvallista tällaita kysyäkään?

        Minä olen niin innokas kokeilemaan kaikkea uutta, vaikka usein käy niin, että niihin vanhoihin, totuttuihin sitä kuitenkin aina päätyy.
        Kuulosti niin hyvältä ja vielä jäätelön kera. Voi että!!!


      • muori67§§§§ kirjoitti:

        Tulla nielaistua KIELI;)) nii in uskokaa pois.

        minua lellitään täällä.
        Sitä hyvää kurpitsa kakkua ja jäätelöä...nammm.....

        Aurinko paistaa täällä ja 15.2c

        Tuolla takapihalla ei tuulekaan,taidan mennä löhöilemään sinne,appelsiini puun siimekseen.

        näkyillään...

        sinne suurinpiirtein saamaan lukemaan lämmintä.
        Mittari näyttää kuuttatoista, äkkiä taas vaihtui lämpötila, eilen nollasssa kävi.

        En herännytkään lumiaurojen ääneen, ihmeen myöhään aloittavat ja kumminkin melkein pääkatu on kyseessä.
        Tämän katuosuuden juuri työnsivät ja tuli mieleen, miten ennen talonmiehet tuntisotalla kolasivat, nyt muutama minuutti, kun lumet kasassa.
        Olipa kumminkin kauniin näköiset penkat silloin käsin tehtynä, nyt vain rumat epämääräiset röykkiöt.
        Edellisessä asunnossani tehtiin talonmiehen tehtävät vuoroviikoin ja minä nautin siitä lumipenkkojen tekemisistä.
        Talo oli kuuden asunnon rivitalo, suojelukohde, Aallon vuonna 1945 piirtämä, vanhat puut pihaa koristivat niiden välissä tiet puhdistettuina, kauniit lumipenkat reunoilla, oli se kaunista.
        Oikein ikävä sinne tuli, mutta muutin pois siinä pelossa, että en jaksa tehdä niitä lumitöitä, kun yksin jäin ja asuntokin oli kolmessa kerroksessa, rappuja riitti.
        Harvapa se lumitöistä tykkää, minä siltäkin osin vähän erikoinen ja kuntoa siinä samalla tuli hoidettua.
        Nyt joskus rapun tuosta lakasen, kun eivät yhtäaikaa joka paikkaan ehdi, niljaantuu lumet rappuun.

        Tulipas nyt lumesta juttua, näin nämä ajatukset pyörii.
        Tuossa joku pyörällä vingertää, eipä käy kateeksi.

        Todella muori, lähetäppäs se kakkuohje meille, kiva olisi kokeilla,,,, vai että appelsiini puun alle löhöilemään.
        Jospa ilkikurinen orava tulee ja pudottaa appelsiinin päähäsi;)
        Tuli mieleen, että ei taida kumminkaan niin kovasti pääsi hikoilla, kun täällä kerroit kuumaan aikaan?
        Potkulaudallako siellä niitä isoja halleja kierrellään, vai onko ihan sähköiset laitteet?
        Taitaa lenkistä käydä, kun kauppoja kiertelee.
        Kyllä Sinä nyt kaikkeen isoon ja mahtavaan totut, miten sitten osaatkaan pieneen maitokauppaan mennä?

        Hyvänen aika nyt taas menee aikaa ja nikkivaras kyttää, on viisainta lähteä menemään.

        Laitoin kahvin lataukseen, syötin kissan, tein tulen takkaan ja katoin pöydälle purtavaa.
        Tulkaa, tulkaa lämpimään, aamutarjoilut valmiina.
        Jokos etelään tuli lunta?

        Hyvää arkeen astumista kaikille, aloitetaan härkäviikot.

        Vielä pitää kertoa miten kaupankassa kyseli minulta olenko huomannut miten nopeaan aika kuluu, no olenhan minä.
        Ennen oli tammikuu pitkä ja ikävä, nyt ei kerkeä oikein tajuamaankaan ja taas on "tilipäivä";)
        Heippa, tapaillaan!


      • SkillaN kirjoitti:

        sinne suurinpiirtein saamaan lukemaan lämmintä.
        Mittari näyttää kuuttatoista, äkkiä taas vaihtui lämpötila, eilen nollasssa kävi.

        En herännytkään lumiaurojen ääneen, ihmeen myöhään aloittavat ja kumminkin melkein pääkatu on kyseessä.
        Tämän katuosuuden juuri työnsivät ja tuli mieleen, miten ennen talonmiehet tuntisotalla kolasivat, nyt muutama minuutti, kun lumet kasassa.
        Olipa kumminkin kauniin näköiset penkat silloin käsin tehtynä, nyt vain rumat epämääräiset röykkiöt.
        Edellisessä asunnossani tehtiin talonmiehen tehtävät vuoroviikoin ja minä nautin siitä lumipenkkojen tekemisistä.
        Talo oli kuuden asunnon rivitalo, suojelukohde, Aallon vuonna 1945 piirtämä, vanhat puut pihaa koristivat niiden välissä tiet puhdistettuina, kauniit lumipenkat reunoilla, oli se kaunista.
        Oikein ikävä sinne tuli, mutta muutin pois siinä pelossa, että en jaksa tehdä niitä lumitöitä, kun yksin jäin ja asuntokin oli kolmessa kerroksessa, rappuja riitti.
        Harvapa se lumitöistä tykkää, minä siltäkin osin vähän erikoinen ja kuntoa siinä samalla tuli hoidettua.
        Nyt joskus rapun tuosta lakasen, kun eivät yhtäaikaa joka paikkaan ehdi, niljaantuu lumet rappuun.

        Tulipas nyt lumesta juttua, näin nämä ajatukset pyörii.
        Tuossa joku pyörällä vingertää, eipä käy kateeksi.

        Todella muori, lähetäppäs se kakkuohje meille, kiva olisi kokeilla,,,, vai että appelsiini puun alle löhöilemään.
        Jospa ilkikurinen orava tulee ja pudottaa appelsiinin päähäsi;)
        Tuli mieleen, että ei taida kumminkaan niin kovasti pääsi hikoilla, kun täällä kerroit kuumaan aikaan?
        Potkulaudallako siellä niitä isoja halleja kierrellään, vai onko ihan sähköiset laitteet?
        Taitaa lenkistä käydä, kun kauppoja kiertelee.
        Kyllä Sinä nyt kaikkeen isoon ja mahtavaan totut, miten sitten osaatkaan pieneen maitokauppaan mennä?

        Hyvänen aika nyt taas menee aikaa ja nikkivaras kyttää, on viisainta lähteä menemään.

        Laitoin kahvin lataukseen, syötin kissan, tein tulen takkaan ja katoin pöydälle purtavaa.
        Tulkaa, tulkaa lämpimään, aamutarjoilut valmiina.
        Jokos etelään tuli lunta?

        Hyvää arkeen astumista kaikille, aloitetaan härkäviikot.

        Vielä pitää kertoa miten kaupankassa kyseli minulta olenko huomannut miten nopeaan aika kuluu, no olenhan minä.
        Ennen oli tammikuu pitkä ja ikävä, nyt ei kerkeä oikein tajuamaankaan ja taas on "tilipäivä";)
        Heippa, tapaillaan!

        Hyvää huomenta! Kovin on vielä hämärää, etten sanoisi pimeää ja varmaan aika viileää tuolla ulkona. Meidän mittari näyttää-18,3, saattaapi vielä kiriäkin ennen auringon nousua, kirkkaalta vaikuttaa sää tuolta idän kajastuksen suunnalta.

        Hartaasti vielä repii suupieliä, ihankohan vielä pötkähdän peiton alle, ainakin kokeeksi, pakko ei ole mihinkään ryhtyä vielä. Se tässä iässä on ihanaa, eikä minua täällä kotona hoputeta, päinvastoin passataan. Ihan liikaakin joskus. Yritän opetella ottamaan sitä vastaan, ei se nyt ihan tuosta vaan käy, sillä en ole tottunut sellaiseen. Mutta olenhan minä ihan hyvä oppilas, uskokaa pois.

        No, ainakin aamulehden lukemisen verran menen takaisin petille, katsotan, kuinka kauan sen jälkeen viihdyn vaakatasossa. Antoisaa päivää näin aamusta lähtien!!! Paulamaria


      • Hintriika*
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Hyvää huomenta! Kovin on vielä hämärää, etten sanoisi pimeää ja varmaan aika viileää tuolla ulkona. Meidän mittari näyttää-18,3, saattaapi vielä kiriäkin ennen auringon nousua, kirkkaalta vaikuttaa sää tuolta idän kajastuksen suunnalta.

        Hartaasti vielä repii suupieliä, ihankohan vielä pötkähdän peiton alle, ainakin kokeeksi, pakko ei ole mihinkään ryhtyä vielä. Se tässä iässä on ihanaa, eikä minua täällä kotona hoputeta, päinvastoin passataan. Ihan liikaakin joskus. Yritän opetella ottamaan sitä vastaan, ei se nyt ihan tuosta vaan käy, sillä en ole tottunut sellaiseen. Mutta olenhan minä ihan hyvä oppilas, uskokaa pois.

        No, ainakin aamulehden lukemisen verran menen takaisin petille, katsotan, kuinka kauan sen jälkeen viihdyn vaakatasossa. Antoisaa päivää näin aamusta lähtien!!! Paulamaria

        Miten ihmeessä Paulamaria pystyy lukemaan sanomalehteä vaakatasossa? Minulta lehden lukeminen ei onnistu edes istuallaan käsissä. Minä tarvitsen (tai ainakin olkapäät ja käsivarret vaativat) ehdottomasti pöydän, jolle lehden levittää! Ei meillä kyllä tänään lehti edes ilmestynyt.

        Reilua -17 näyttää mittari. Muusta ei taas pysty sanomaan ennen valkenemista. Tuulesta riippuu, onko tänään ulkoilusäätä vai pitääkö sisällä käpristellä.

        Kai edes kaupassa tulee piipahdettua, vaikka ei asiaakaan olisi. Onpahan ohjelmanumero päivää rytmittämässä. Hassua tämä eläkeläisen elo ja olo! Ihanaa, että ensi viikolla harrastukset normalisoituvat.

        Minustakin lumitöissä oli oma viehätyksensä silloin, kun niitä tarvitsi tehdä ensin rivitalossa ja sitten omakotitalossa. Tosin joskus töistä tullessa otti päähän, kun ei autoa saanut talliin eikä edes tallin eteen, ennen kuin oli kolannut koko edustan. Tie oli niin kapea, ettei siihen voinut jättää autoa.

        Sekin täytyy muistaa iän karttuessa, että etenkin suojakelillä lumen luonti saattaa jäädä viimeiseksi teoksi. Moni mies (varmaan joku nainenkin) on sananmukaisesti kuollut työn ääreen märälle lumelle.

        Päivän aloitus on hölmöä ilman lehteä! Mikähän lehti Ylikypsille tulee, että ilmestyy loppiaisen jälkeisenä päivänä...


      • Hintriika* kirjoitti:

        Miten ihmeessä Paulamaria pystyy lukemaan sanomalehteä vaakatasossa? Minulta lehden lukeminen ei onnistu edes istuallaan käsissä. Minä tarvitsen (tai ainakin olkapäät ja käsivarret vaativat) ehdottomasti pöydän, jolle lehden levittää! Ei meillä kyllä tänään lehti edes ilmestynyt.

        Reilua -17 näyttää mittari. Muusta ei taas pysty sanomaan ennen valkenemista. Tuulesta riippuu, onko tänään ulkoilusäätä vai pitääkö sisällä käpristellä.

        Kai edes kaupassa tulee piipahdettua, vaikka ei asiaakaan olisi. Onpahan ohjelmanumero päivää rytmittämässä. Hassua tämä eläkeläisen elo ja olo! Ihanaa, että ensi viikolla harrastukset normalisoituvat.

        Minustakin lumitöissä oli oma viehätyksensä silloin, kun niitä tarvitsi tehdä ensin rivitalossa ja sitten omakotitalossa. Tosin joskus töistä tullessa otti päähän, kun ei autoa saanut talliin eikä edes tallin eteen, ennen kuin oli kolannut koko edustan. Tie oli niin kapea, ettei siihen voinut jättää autoa.

        Sekin täytyy muistaa iän karttuessa, että etenkin suojakelillä lumen luonti saattaa jäädä viimeiseksi teoksi. Moni mies (varmaan joku nainenkin) on sananmukaisesti kuollut työn ääreen märälle lumelle.

        Päivän aloitus on hölmöä ilman lehteä! Mikähän lehti Ylikypsille tulee, että ilmestyy loppiaisen jälkeisenä päivänä...

        ihan vaivattomasti luen lehteä petilläni, maaten siinä selälläni, kyynärpäät vartalon sivuilla nojaten patjaan. Sitä ennen olen taivutellut lehden sivun puolikkaaksi, joskus luen myös ihan sivun kokoisenakin. Näin kun on tehnyt jo kymmeniä vuosia, niin ihan helppoa se on. Kun joskus=hyvin harvoin olen yrittänyt lukea päivän lehteä pöydän ääressä, en edes näe tekstiä kunnolla, näössäni ei tosin ole vikaa, vaan en ikäänkuin ymärrä lukemaani, en sisäistä sitä. Ymmärrätkö? Tänä aamuna tuli Aamulehti ja Valkeakosken Sanomat, ihan normaalisti keskiviikkona.

        Voi kuinka muuttuu nopeasti sää. Äsken oli aivan henkeä salpaava näky: aurinko nousi, taivaanrannassa tummia pilviä lähes samalla suunnalla.Koivujen latvan upean huurteisia, timantteja oksilla ja jostain sieltä alaviistosta puiden takaa paistoi aurinko, aivan kuin joku suuri valonheittäjä. Itse aurinkoa en siinä vaiheessa vielä nähnyt.Se oli kyllä elämäni upeinpia auringonnousuja. Meni harmittavan nopeasti ohi, se tumma pilvi lähestyi ja alkoi pudotella lumihiutaleita maahan. Ei silti, kaunis näky nytkin, on tyyntä ja hiutaleet leijuvat hyvin hiljaa alas. Ei minkäänlaista näkymää auringosta, harmaata, harmaata.

        Päätä särkee, vatkuvasti aivastuttaa ja pää tuntuu olevan täynnä. Mitähän sieltä löytyisi jos tutkimaan alkaisi? Lienee parempi kun en tiedä.

        Tänään voisin yrittää järjestellä noita kirjoittajapiirin tekstejä aiemmilta kerroilta ja vaikka lukeakin niitä, että edes itse muistaisin, mitä olen kahden ja puolen vuoden aikana saanut paperille. Katsotaan nyt illalla, kuinka aikomukseni toteutui. Siihen saakka moikka! Paulamaria


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        ihan vaivattomasti luen lehteä petilläni, maaten siinä selälläni, kyynärpäät vartalon sivuilla nojaten patjaan. Sitä ennen olen taivutellut lehden sivun puolikkaaksi, joskus luen myös ihan sivun kokoisenakin. Näin kun on tehnyt jo kymmeniä vuosia, niin ihan helppoa se on. Kun joskus=hyvin harvoin olen yrittänyt lukea päivän lehteä pöydän ääressä, en edes näe tekstiä kunnolla, näössäni ei tosin ole vikaa, vaan en ikäänkuin ymärrä lukemaani, en sisäistä sitä. Ymmärrätkö? Tänä aamuna tuli Aamulehti ja Valkeakosken Sanomat, ihan normaalisti keskiviikkona.

        Voi kuinka muuttuu nopeasti sää. Äsken oli aivan henkeä salpaava näky: aurinko nousi, taivaanrannassa tummia pilviä lähes samalla suunnalla.Koivujen latvan upean huurteisia, timantteja oksilla ja jostain sieltä alaviistosta puiden takaa paistoi aurinko, aivan kuin joku suuri valonheittäjä. Itse aurinkoa en siinä vaiheessa vielä nähnyt.Se oli kyllä elämäni upeinpia auringonnousuja. Meni harmittavan nopeasti ohi, se tumma pilvi lähestyi ja alkoi pudotella lumihiutaleita maahan. Ei silti, kaunis näky nytkin, on tyyntä ja hiutaleet leijuvat hyvin hiljaa alas. Ei minkäänlaista näkymää auringosta, harmaata, harmaata.

        Päätä särkee, vatkuvasti aivastuttaa ja pää tuntuu olevan täynnä. Mitähän sieltä löytyisi jos tutkimaan alkaisi? Lienee parempi kun en tiedä.

        Tänään voisin yrittää järjestellä noita kirjoittajapiirin tekstejä aiemmilta kerroilta ja vaikka lukeakin niitä, että edes itse muistaisin, mitä olen kahden ja puolen vuoden aikana saanut paperille. Katsotaan nyt illalla, kuinka aikomukseni toteutui. Siihen saakka moikka! Paulamaria

        Ja upeaa päivää. Pakkasta on alle kolmetoista astetta, ja aurinko paistaa. Olisivatpa puut nyt huurteessa, niin kyllä siinä kristallit kimaltelisivat.
        Lunta ei ole kuin nimeksi.

        Olen syksyn mittaan haikeudella lukenut Paulamarian mainintoja kirjoittajapiiristä, ja päätin palata kevätlukukaudella kansalaisopistoon ja aloittaa uudelleen kirjoittamisen.
        Tuli sitten opiston kurssiluettelo, eikä kirjoittajapiiriä ole!

        Poikani on uhkaillut taas restauroida tätä henkilökohtaista tietokonettani,ja siirryn kuulemma Linuxiin. Siinä sitä on mummulle askartelua kirjoittamisen parissa, kun opettelen uuden järjestelmän.
        Perilliseni on tosin niin menevä ja kiireinen, että muutos ehkä toteutuu aikaisintaan vuonna 2990. Eipä siis ole mitään syytä hermoilla etukäteen.

        Taidan heittäytyä urheilulliseksi ja lenkkeillä lähikauppaan. Maitoa pitää shoppailla.
        Kaikkea hyvää toivotellen Vs


      • Venlastiina kirjoitti:

        Ja upeaa päivää. Pakkasta on alle kolmetoista astetta, ja aurinko paistaa. Olisivatpa puut nyt huurteessa, niin kyllä siinä kristallit kimaltelisivat.
        Lunta ei ole kuin nimeksi.

        Olen syksyn mittaan haikeudella lukenut Paulamarian mainintoja kirjoittajapiiristä, ja päätin palata kevätlukukaudella kansalaisopistoon ja aloittaa uudelleen kirjoittamisen.
        Tuli sitten opiston kurssiluettelo, eikä kirjoittajapiiriä ole!

        Poikani on uhkaillut taas restauroida tätä henkilökohtaista tietokonettani,ja siirryn kuulemma Linuxiin. Siinä sitä on mummulle askartelua kirjoittamisen parissa, kun opettelen uuden järjestelmän.
        Perilliseni on tosin niin menevä ja kiireinen, että muutos ehkä toteutuu aikaisintaan vuonna 2990. Eipä siis ole mitään syytä hermoilla etukäteen.

        Taidan heittäytyä urheilulliseksi ja lenkkeillä lähikauppaan. Maitoa pitää shoppailla.
        Kaikkea hyvää toivotellen Vs

        Vasta aamu oli ,, vai millon se nyt olikaan...
        Ota selvää näistä päivistä. Muuta en tiedä, kuin ett normaali päivälehti tulla tupsahti postiluukusta. Tosin muutakin postia, kuten uudet verokortit ym.

        Meilläkin käy aina tuo "tietsikan operoija". Oikein hyvä onkin.
        Viimeksi marraskuussa, pyysin laittamaan uuden viruksen torjunta ohjelman. (nyt paljastui, miten avuton olen). No ,ehkä se olisi tullut laitettua, mutta on hänelläkin joutavaa aikaa, ja käy niin kätevästi ja jahkailematta ja tulee varmasti kerralla hyvä !

        Samalla sanoi ottavansa pois kaikki joutavat jutut tukkona olemasta, hitauttaa toimintaa kaikki joutava. Muutti uuden sivun ja mitä kaikkea muuta, en osaa edes sanoa.
        Seurasin vaan vierestä huuli pyöreenä.
        Komentoa tuli, kaikki pankkiasiat suosikkeihin ettei ulkopuoliset niihin pääse ja sitä sun tätä.
        Varmaan kaikilla muilla niin onkin ,ei vaan tule ajateltua nenäänsä pidemmälle.
        Onhan sitä aikaa opetella uutta, ja konehan on tuttu.
        Ja oikeasti hyvä kun on kenenpuoleen kääntyä.
        Kyllähän nykyisin jo 14-16 vuotiaat pystyvät neuvomaan vaikka mitä.
        Varsinkin ammatikseen tekevä 42:nen
        kafeet ryystän tässä lähtiessä,,
        ennen pakkkaseen astumista.


      • Venlastiina kirjoitti:

        Ja upeaa päivää. Pakkasta on alle kolmetoista astetta, ja aurinko paistaa. Olisivatpa puut nyt huurteessa, niin kyllä siinä kristallit kimaltelisivat.
        Lunta ei ole kuin nimeksi.

        Olen syksyn mittaan haikeudella lukenut Paulamarian mainintoja kirjoittajapiiristä, ja päätin palata kevätlukukaudella kansalaisopistoon ja aloittaa uudelleen kirjoittamisen.
        Tuli sitten opiston kurssiluettelo, eikä kirjoittajapiiriä ole!

        Poikani on uhkaillut taas restauroida tätä henkilökohtaista tietokonettani,ja siirryn kuulemma Linuxiin. Siinä sitä on mummulle askartelua kirjoittamisen parissa, kun opettelen uuden järjestelmän.
        Perilliseni on tosin niin menevä ja kiireinen, että muutos ehkä toteutuu aikaisintaan vuonna 2990. Eipä siis ole mitään syytä hermoilla etukäteen.

        Taidan heittäytyä urheilulliseksi ja lenkkeillä lähikauppaan. Maitoa pitää shoppailla.
        Kaikkea hyvää toivotellen Vs

        Valkeakoskelle. Meillä käy yksi rouva Tuusulasta saakka, on käynyt jo monta vuotta. Useimin ajaa omalla autolla, mutta käyttää myös yleisiä kulkuneuvoja.

        Tertulemaks.

        Hyvää illanjatkoa kaikille. Toin tervaksia, kun tuo pakkanen näyttää vain kiristyvän. Täytyyhän takassa tulta pitää. Toin myös perinteiset lämpimät pusut myös.

        Toin jätkänkynttilät vielä polun kahdenpuolen, kun jäi Jouluna polttamatta.

        Kiitokset pöydän herkuista ja kahvista.


      • Hintriika*
        ylikypsa kirjoitti:

        Valkeakoskelle. Meillä käy yksi rouva Tuusulasta saakka, on käynyt jo monta vuotta. Useimin ajaa omalla autolla, mutta käyttää myös yleisiä kulkuneuvoja.

        Tertulemaks.

        Hyvää illanjatkoa kaikille. Toin tervaksia, kun tuo pakkanen näyttää vain kiristyvän. Täytyyhän takassa tulta pitää. Toin myös perinteiset lämpimät pusut myös.

        Toin jätkänkynttilät vielä polun kahdenpuolen, kun jäi Jouluna polttamatta.

        Kiitokset pöydän herkuista ja kahvista.

        Voisipa melkein puhua kulttuuriskandaalista, jos Venlastiinalta on viety kirjoittajapiiri! Etkös Sinä asua vanhassa kulttuurimaisemassa, jota on moni taiteilija astunut ja asuttanut? Nosta kapina!

        Tännekin voisi houkutella, mutta lähempänä on Helsingin työväenopisto. Sen kirjoittajapiiriä uskallan suositella lämpimästi kaikille, joilla kynäsormi syyhyää. Lienee niitä harvoja asioita, joita sieltä kaipaan.

        Kaipaan silti, vaikka täällä piiri pieni pyörii kaiken aikaa ja minä hyörin mukana korviani myöten. Nytkin pitäisi jotakin vuodenvaihteen vaatimia entrauksia tehdä nettisivuille...

        Voi että minusta olisi mukava lukea teittien tekstejä! Siis oikeita kaunokirjallisia tekstejä. Palstalle kirjoittamiset antavat vain kalpean aavituksen kunkin kyvyistä.


      • Venlastiina kirjoitti:

        Ja upeaa päivää. Pakkasta on alle kolmetoista astetta, ja aurinko paistaa. Olisivatpa puut nyt huurteessa, niin kyllä siinä kristallit kimaltelisivat.
        Lunta ei ole kuin nimeksi.

        Olen syksyn mittaan haikeudella lukenut Paulamarian mainintoja kirjoittajapiiristä, ja päätin palata kevätlukukaudella kansalaisopistoon ja aloittaa uudelleen kirjoittamisen.
        Tuli sitten opiston kurssiluettelo, eikä kirjoittajapiiriä ole!

        Poikani on uhkaillut taas restauroida tätä henkilökohtaista tietokonettani,ja siirryn kuulemma Linuxiin. Siinä sitä on mummulle askartelua kirjoittamisen parissa, kun opettelen uuden järjestelmän.
        Perilliseni on tosin niin menevä ja kiireinen, että muutos ehkä toteutuu aikaisintaan vuonna 2990. Eipä siis ole mitään syytä hermoilla etukäteen.

        Taidan heittäytyä urheilulliseksi ja lenkkeillä lähikauppaan. Maitoa pitää shoppailla.
        Kaikkea hyvää toivotellen Vs

        meilläkin: Mitarissa on -19,3, taivas kyllä vetäytyi pilveen, aamuksi muistaakseni luvattiin huomattavasti lauhempaa.

        Vasta nyt illemmmalla helpotti pään kivistys ja aivasteleminen, tosin se vaati pari Buranaa. 11-vuotias tuli koulusta ja halusi taas herkutella paistetuilla sipuleilla, kuori vaikka kuinka monta, sekä keltasipuleita, että valkosipuleita, paistoi pannulla ja söi ihan siltään. Herkkunsa kullakin. Oli saanut tuliterät luistimet, niitä piti päästä kokeilemaan. Eskarilainen oli täällä kanssani reilun tunnin, vanhempiensa lenkkeilyn ajan, pelattiin hirsipuuta ja luettiin paria kirjaa.

        Puolenpäivän maissa yritin olla vaakatasossa, vaan aika pian se katkesi koululaisen soittaessa ovikelloa jne.

        Eipä muuta mainittavaa. Sähköposteja on tullut läheteltyä ihan kiitettävästi, muutama on tullut välittömästi takaisin, ilmeisesti vaillinaisen tai väärän osoitteen vuoksi. Jatkuu se homma huomenna. Nyt taidan jatkaa isä Mitron kirjaa, on jäänyt monena iltana lukematta.

        Rauhaisaa yön seutua!!! Nukkukee hyvin!! Paulamaria


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        meilläkin: Mitarissa on -19,3, taivas kyllä vetäytyi pilveen, aamuksi muistaakseni luvattiin huomattavasti lauhempaa.

        Vasta nyt illemmmalla helpotti pään kivistys ja aivasteleminen, tosin se vaati pari Buranaa. 11-vuotias tuli koulusta ja halusi taas herkutella paistetuilla sipuleilla, kuori vaikka kuinka monta, sekä keltasipuleita, että valkosipuleita, paistoi pannulla ja söi ihan siltään. Herkkunsa kullakin. Oli saanut tuliterät luistimet, niitä piti päästä kokeilemaan. Eskarilainen oli täällä kanssani reilun tunnin, vanhempiensa lenkkeilyn ajan, pelattiin hirsipuuta ja luettiin paria kirjaa.

        Puolenpäivän maissa yritin olla vaakatasossa, vaan aika pian se katkesi koululaisen soittaessa ovikelloa jne.

        Eipä muuta mainittavaa. Sähköposteja on tullut läheteltyä ihan kiitettävästi, muutama on tullut välittömästi takaisin, ilmeisesti vaillinaisen tai väärän osoitteen vuoksi. Jatkuu se homma huomenna. Nyt taidan jatkaa isä Mitron kirjaa, on jäänyt monena iltana lukematta.

        Rauhaisaa yön seutua!!! Nukkukee hyvin!! Paulamaria

        joutaa ja jo tuo silmiä kaivertaa.

        On ollut sekava päivä, tietokoneesta meni näyttö, ajattelin jo että nyt sitten taas euroja kuluu, mutta eipä paljon maksanut, kun eko torilta haettiin.
        Vasta huolsin tuon koneosaston, ajattelin että uusiks meni koko kone, mutta näkyy osiakin saavan, eli koko tämä iso häkkyrä on vanha uus.
        Kestäköön minkä kestää.
        hyvin pelaa.

        Voi kauheeta kun ihan hävettää tämä meikä mamman kirjoittelu, kun kaikki toiset kursseja käytte, minä vaan tällä virhellisellä tavalla sohellan.
        Kamala miten pientä tekstiä tulee, isoneeko sitten kun lähetän menemään.
        Kai sitä jostakin voi suurentaa, ainakin tuolla postin puolella voi suurentaa, en nyt rupea selaamaan, menee koko kirjoitus sekaisin.

        No pakkasta on täälläkin seitsemätoista astetta, vielä huomenna pitäisi pakkasen ryskää, sitten tänne leutonee.
        Savolaisia taidetaan taas pistää matalaksi tuolla yläilmoissa, no eipä meissä kehumista, siinä vaan mukana pullistellaan niin kuin toisetkin;)

        No minä menen nukkumatin seuraan, tapaillaan aamulla, hyvää yötä.

        Ihan hyvän kokoinen teksti onkin, katsoin ennen kuin lähetän.


      • Hintriika*
        SkillaN kirjoitti:

        joutaa ja jo tuo silmiä kaivertaa.

        On ollut sekava päivä, tietokoneesta meni näyttö, ajattelin jo että nyt sitten taas euroja kuluu, mutta eipä paljon maksanut, kun eko torilta haettiin.
        Vasta huolsin tuon koneosaston, ajattelin että uusiks meni koko kone, mutta näkyy osiakin saavan, eli koko tämä iso häkkyrä on vanha uus.
        Kestäköön minkä kestää.
        hyvin pelaa.

        Voi kauheeta kun ihan hävettää tämä meikä mamman kirjoittelu, kun kaikki toiset kursseja käytte, minä vaan tällä virhellisellä tavalla sohellan.
        Kamala miten pientä tekstiä tulee, isoneeko sitten kun lähetän menemään.
        Kai sitä jostakin voi suurentaa, ainakin tuolla postin puolella voi suurentaa, en nyt rupea selaamaan, menee koko kirjoitus sekaisin.

        No pakkasta on täälläkin seitsemätoista astetta, vielä huomenna pitäisi pakkasen ryskää, sitten tänne leutonee.
        Savolaisia taidetaan taas pistää matalaksi tuolla yläilmoissa, no eipä meissä kehumista, siinä vaan mukana pullistellaan niin kuin toisetkin;)

        No minä menen nukkumatin seuraan, tapaillaan aamulla, hyvää yötä.

        Ihan hyvän kokoinen teksti onkin, katsoin ennen kuin lähetän.

        Eikös ne juuri tuolla ylhäällä väittäneet, että savolaiset ne vasta itseään kehuvat! Mitä Sinä nyt omaa persoonaasi tuollalailla menet mollaamaan? Sitä paitsi nämä kirjoittajapalstojen tekstit eivät kenelläkään ole nobelin arvoisia. Ei näihin kursseja tarvita!

        Hyvin oomma kaikki toisiamma ymmärtänneet!


      • muori67§§§§
        Hintriika* kirjoitti:

        Eikös ne juuri tuolla ylhäällä väittäneet, että savolaiset ne vasta itseään kehuvat! Mitä Sinä nyt omaa persoonaasi tuollalailla menet mollaamaan? Sitä paitsi nämä kirjoittajapalstojen tekstit eivät kenelläkään ole nobelin arvoisia. Ei näihin kursseja tarvita!

        Hyvin oomma kaikki toisiamma ymmärtänneet!

        Ei oo salainen resepti tässä tulee

        Kesäkurpitsa muffins.

        7,5 Desilitraa pieneksi raastettua kesäkurpitsaa.
        7,5dl vehnäjauhoja
        7,5dl sokeria
        4dl öljyä
        2,5dl hienonnettua pähkinää
        4kpl munia.
        ½ tl suolaa
        1½ tl leivinjauhetta
        1 tl ruokasuudaa
        1½ tl kanelia
        1½ tl neilikkaa
        1 tl maustepippuria
        ½tl jauh,muskottipähkinää
        2 tl vaniljasokeria.
        Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi,ja laitetaan muffinki kuppeihin,
        Paistetaan 175asteisessa uunissa noin 45min.ovat valmiita kun varpu tulee puhtaana ulos.
        Sitten pakastimeen noin viikoksi,niin tulevat parempia siten.

        Ja sitten EI KUN SYÖMÄÄN;))

        Ne muffinki kupit on niitä paperisia pieniä,kyllä te tiedätte.

        Jaa a,meinasin hermostua,kun luin sitä juttua savolaisista,sitten aattelin että mitäpä turhia,kaatta aekaenhan ne on meitä tönineet,vua haetanneeko tuo mittää,männä porskutettaa vua.

        Täällä on nyt mittarissa 19,2c ja tun tuu tosi kesäiselle.Piti tulla auringosta pois,kun rupesi ihan polttelemaan.

        Lämpimiä ajatuksia laitan teille sinne kylymään;))

        näkyillään...


      • Lokari-x
        muori67§§§§ kirjoitti:

        Ei oo salainen resepti tässä tulee

        Kesäkurpitsa muffins.

        7,5 Desilitraa pieneksi raastettua kesäkurpitsaa.
        7,5dl vehnäjauhoja
        7,5dl sokeria
        4dl öljyä
        2,5dl hienonnettua pähkinää
        4kpl munia.
        ½ tl suolaa
        1½ tl leivinjauhetta
        1 tl ruokasuudaa
        1½ tl kanelia
        1½ tl neilikkaa
        1 tl maustepippuria
        ½tl jauh,muskottipähkinää
        2 tl vaniljasokeria.
        Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi,ja laitetaan muffinki kuppeihin,
        Paistetaan 175asteisessa uunissa noin 45min.ovat valmiita kun varpu tulee puhtaana ulos.
        Sitten pakastimeen noin viikoksi,niin tulevat parempia siten.

        Ja sitten EI KUN SYÖMÄÄN;))

        Ne muffinki kupit on niitä paperisia pieniä,kyllä te tiedätte.

        Jaa a,meinasin hermostua,kun luin sitä juttua savolaisista,sitten aattelin että mitäpä turhia,kaatta aekaenhan ne on meitä tönineet,vua haetanneeko tuo mittää,männä porskutettaa vua.

        Täällä on nyt mittarissa 19,2c ja tun tuu tosi kesäiselle.Piti tulla auringosta pois,kun rupesi ihan polttelemaan.

        Lämpimiä ajatuksia laitan teille sinne kylymään;))

        näkyillään...

        Minkä nimisestä kaupasta hän niitä kesäkurpitsoita löytyy.
        Mää kuh olen niitä katellu kanssa , olisin tehny semosta leipää niistä.

        Toi muhvinki resetti on melkeen sama mikä tää mun leipäresettini on.
        Leipään pistetään vaan vähemmän öljyä. tota taitaa siinä jotainmuutakin eroo olla, en nyt muista ihan tarkasti pitäis mennä kattomaan tuolta resetti pinostani.

        En viitti kuh en niitä kurpitsojakaan olle nähny kaupoissa enään , kesällä niitä kyllä löytyy.

        Tota mää tehen leipiä , nääs kuh neet on paljo helpompija tehtä, senkun vaan kaattaa leipä taikinan vuokaan.

        Minäkih kyl pistän jää puoalelle muutamaks päiväks, paistamisen jälkeen,

        Nyt mää sitten kiahautan aamukahveet pirttiin jah juoan ittekin , sit mää voinkih mennä nukkumaan.

        Ottasinko pienen yöä myssynkih, meinaan näkyy oloeva montaa hyvää merkkiä tota vallkosta kermaa.
        Terv: Lokari-x


      • muori67§§§§ kirjoitti:

        Ei oo salainen resepti tässä tulee

        Kesäkurpitsa muffins.

        7,5 Desilitraa pieneksi raastettua kesäkurpitsaa.
        7,5dl vehnäjauhoja
        7,5dl sokeria
        4dl öljyä
        2,5dl hienonnettua pähkinää
        4kpl munia.
        ½ tl suolaa
        1½ tl leivinjauhetta
        1 tl ruokasuudaa
        1½ tl kanelia
        1½ tl neilikkaa
        1 tl maustepippuria
        ½tl jauh,muskottipähkinää
        2 tl vaniljasokeria.
        Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi,ja laitetaan muffinki kuppeihin,
        Paistetaan 175asteisessa uunissa noin 45min.ovat valmiita kun varpu tulee puhtaana ulos.
        Sitten pakastimeen noin viikoksi,niin tulevat parempia siten.

        Ja sitten EI KUN SYÖMÄÄN;))

        Ne muffinki kupit on niitä paperisia pieniä,kyllä te tiedätte.

        Jaa a,meinasin hermostua,kun luin sitä juttua savolaisista,sitten aattelin että mitäpä turhia,kaatta aekaenhan ne on meitä tönineet,vua haetanneeko tuo mittää,männä porskutettaa vua.

        Täällä on nyt mittarissa 19,2c ja tun tuu tosi kesäiselle.Piti tulla auringosta pois,kun rupesi ihan polttelemaan.

        Lämpimiä ajatuksia laitan teille sinne kylymään;))

        näkyillään...

        sain ylös otettua ja aion kokeilla ainakin kesällä, kun kurpitsa on halpaa.
        Jos vaikka onnistuisi itse kasvattaa, viime kesänä ei yhtään satoa tullut.
        Eiväthän kesät veljeksiä ole, jospa ensi kesänä tulisi hyvä sato, sanoo ikuinen optimisti;)

        Huomentakin sanoo sama optimisti, vaikka nyt onkin selkä kipeä, kai tästä hyvä päivä tulee.
        Niitä kulumia ja pullistumia, nehän ne selässä kummittelee, toivottavasti saan pois ajettua.

        Aion työtää matot ja vuodevaatteet tuonne pakkaseen, pakkasta on 17 astetta, kyllä ne olemattomat punkit jo siinä kuolee.

        Kuuta keittiön ikkunasta katselin, ei sitä oikein kuuksi edes tunnistanut, sellainen vähän kallellaan olevan munan näköinen on.
        Minä nään kuun vai keittiön ikkunasta ja silloin on päivä alkamassa.
        Parvekkeelta näen iltayöstä, jos siihen aikaan olen katselemassa, tavallaan nukkumatin kanssa unten mailla.

        Nukuin taas huonosti, vähän väliä heräsin ja niitä unia, niitä tuli katsottua, en edes yritä muistella, ei mitään pahaa kumminkaan.

        Hyvin olette ymmärtäneet kirjoitustani, se on totta, tai sitten ette ilkeä mollata, kun minulle tulisi paha mieli;)
        En ehken ole oikea savolainen, vaikka sekä äidin ja isän puolelta suvut on savossa asuneet.
        Tai sitten olen niin vaatimaton, etten osaa itseäni kehua, joopa joo, sitä se onkin.
        Ei sillä etteikö kehumista löytyisi(*_*).

        Mihinkäs ynnämuu on kadonnut?
        Ville vallatonkaan ei muista pirtissä käydä, kävisivät nyt kurkkaamassa, muuttokin häämöttää, miehiä tarvitaan.
        Nyt menen kokeilemaan, jos selkä vertyisi, kun alan mattoja kasaamaan, ellei se onnistu, tulee laiska päivä.

        Tulen teen takkaan ja kahvit ovat valmiina, kuppi vaan alle, löytyy kastettavaakin, tulkaa lämpimään.


      • SkillaN kirjoitti:

        sain ylös otettua ja aion kokeilla ainakin kesällä, kun kurpitsa on halpaa.
        Jos vaikka onnistuisi itse kasvattaa, viime kesänä ei yhtään satoa tullut.
        Eiväthän kesät veljeksiä ole, jospa ensi kesänä tulisi hyvä sato, sanoo ikuinen optimisti;)

        Huomentakin sanoo sama optimisti, vaikka nyt onkin selkä kipeä, kai tästä hyvä päivä tulee.
        Niitä kulumia ja pullistumia, nehän ne selässä kummittelee, toivottavasti saan pois ajettua.

        Aion työtää matot ja vuodevaatteet tuonne pakkaseen, pakkasta on 17 astetta, kyllä ne olemattomat punkit jo siinä kuolee.

        Kuuta keittiön ikkunasta katselin, ei sitä oikein kuuksi edes tunnistanut, sellainen vähän kallellaan olevan munan näköinen on.
        Minä nään kuun vai keittiön ikkunasta ja silloin on päivä alkamassa.
        Parvekkeelta näen iltayöstä, jos siihen aikaan olen katselemassa, tavallaan nukkumatin kanssa unten mailla.

        Nukuin taas huonosti, vähän väliä heräsin ja niitä unia, niitä tuli katsottua, en edes yritä muistella, ei mitään pahaa kumminkaan.

        Hyvin olette ymmärtäneet kirjoitustani, se on totta, tai sitten ette ilkeä mollata, kun minulle tulisi paha mieli;)
        En ehken ole oikea savolainen, vaikka sekä äidin ja isän puolelta suvut on savossa asuneet.
        Tai sitten olen niin vaatimaton, etten osaa itseäni kehua, joopa joo, sitä se onkin.
        Ei sillä etteikö kehumista löytyisi(*_*).

        Mihinkäs ynnämuu on kadonnut?
        Ville vallatonkaan ei muista pirtissä käydä, kävisivät nyt kurkkaamassa, muuttokin häämöttää, miehiä tarvitaan.
        Nyt menen kokeilemaan, jos selkä vertyisi, kun alan mattoja kasaamaan, ellei se onnistu, tulee laiska päivä.

        Tulen teen takkaan ja kahvit ovat valmiina, kuppi vaan alle, löytyy kastettavaakin, tulkaa lämpimään.

        En ole maailmasta kadonnut, ei ole kuntonikaan romahtanut ja päästäni...jäävi olen sanomaan, mutta nyt tässä näytettä puhallan.

        On ollut pirskatin moista, täysin vapaehtoista kiirettä. Viikossa olen tehnyt melkeimpä lukuennätykseni. Kuntoilusta en tinkinyt, niissä se aika mennä hurahtaa.

        Vilkaisin kyllä keskustelusivustoja. Eipä tuolla kummoisia tapahtunut. Täällä Pirtissäkin pientä rauhallista "liikettä". Olin jo alkamassa kalajuttua, mutta hylkäsin. Eipä siinä kuolemantonta ajatusta jäänyt tekemättä.

        Yhden kerron. Minähän kalastan kesän riittävästi omiksi tarpeiksi. Enimmäkseen tulee pientä ahventa. Nehän ovat hyviä esim. patakukossa.
        Sittenpä tulla napsahti kihti. Eikun lekuriin ja kuulusteluihin. Syy: pienkalojen nahka!
        Aloin nylkemään kalat ja otin harvemmin olutta janoon. Kihti lähti, ukkovarvas jäi vähän vääräksi, haitanneeko tuo mitään, kun ei ole kipeä.

        No niin, eiköhän tämä elonmerkisi riittäne.
        Oikein hyvää jatkoa teille!


      • Hintriika*
        ynnämuu kirjoitti:

        En ole maailmasta kadonnut, ei ole kuntonikaan romahtanut ja päästäni...jäävi olen sanomaan, mutta nyt tässä näytettä puhallan.

        On ollut pirskatin moista, täysin vapaehtoista kiirettä. Viikossa olen tehnyt melkeimpä lukuennätykseni. Kuntoilusta en tinkinyt, niissä se aika mennä hurahtaa.

        Vilkaisin kyllä keskustelusivustoja. Eipä tuolla kummoisia tapahtunut. Täällä Pirtissäkin pientä rauhallista "liikettä". Olin jo alkamassa kalajuttua, mutta hylkäsin. Eipä siinä kuolemantonta ajatusta jäänyt tekemättä.

        Yhden kerron. Minähän kalastan kesän riittävästi omiksi tarpeiksi. Enimmäkseen tulee pientä ahventa. Nehän ovat hyviä esim. patakukossa.
        Sittenpä tulla napsahti kihti. Eikun lekuriin ja kuulusteluihin. Syy: pienkalojen nahka!
        Aloin nylkemään kalat ja otin harvemmin olutta janoon. Kihti lähti, ukkovarvas jäi vähän vääräksi, haitanneeko tuo mitään, kun ei ole kipeä.

        No niin, eiköhän tämä elonmerkisi riittäne.
        Oikein hyvää jatkoa teille!

        Tarvittiin minua tai ei, niin piiloudun nurkkakaappiin, ennen kuin olemme putoamassa tyhjyyteen. Tehän tiedätte tämän minun korkeanpaikankammoni, etten meinaa uskaltaa pirtin portaillekaan astua enää siinä vaiheessa. Ainakin minä uskottelen itselleni olevani tärkeä tukihenkilö. Uskokaa te, mitä uskotte!

        Vajaa -13 ja savusta päätellen heikkoa tuulta. Voi, voi sentään, tuonkin savun alla olevia varjostaa pakkolomautus... Tänä aikana tuntuu ihmeen turvalliselta edes se pieni eläke. Sitä tuskin voidaan viedä, eikä pakkolomautukset tai työttömyys ole mielenrauhaa viemässä itseltä. Sama kituutus jatkuu, kunnes tulee viikatemies ja korjaa pois.

        Taivaanranta on hennon pinkin värinen. Enteilee aurinkoa, joka ylittää horisontin rajan klo 10.31. Tänään voisi olla mainio ulkoilusää, kun vain saisi itsensä liikkeelle.


      • ville vallaton
        SkillaN kirjoitti:

        sain ylös otettua ja aion kokeilla ainakin kesällä, kun kurpitsa on halpaa.
        Jos vaikka onnistuisi itse kasvattaa, viime kesänä ei yhtään satoa tullut.
        Eiväthän kesät veljeksiä ole, jospa ensi kesänä tulisi hyvä sato, sanoo ikuinen optimisti;)

        Huomentakin sanoo sama optimisti, vaikka nyt onkin selkä kipeä, kai tästä hyvä päivä tulee.
        Niitä kulumia ja pullistumia, nehän ne selässä kummittelee, toivottavasti saan pois ajettua.

        Aion työtää matot ja vuodevaatteet tuonne pakkaseen, pakkasta on 17 astetta, kyllä ne olemattomat punkit jo siinä kuolee.

        Kuuta keittiön ikkunasta katselin, ei sitä oikein kuuksi edes tunnistanut, sellainen vähän kallellaan olevan munan näköinen on.
        Minä nään kuun vai keittiön ikkunasta ja silloin on päivä alkamassa.
        Parvekkeelta näen iltayöstä, jos siihen aikaan olen katselemassa, tavallaan nukkumatin kanssa unten mailla.

        Nukuin taas huonosti, vähän väliä heräsin ja niitä unia, niitä tuli katsottua, en edes yritä muistella, ei mitään pahaa kumminkaan.

        Hyvin olette ymmärtäneet kirjoitustani, se on totta, tai sitten ette ilkeä mollata, kun minulle tulisi paha mieli;)
        En ehken ole oikea savolainen, vaikka sekä äidin ja isän puolelta suvut on savossa asuneet.
        Tai sitten olen niin vaatimaton, etten osaa itseäni kehua, joopa joo, sitä se onkin.
        Ei sillä etteikö kehumista löytyisi(*_*).

        Mihinkäs ynnämuu on kadonnut?
        Ville vallatonkaan ei muista pirtissä käydä, kävisivät nyt kurkkaamassa, muuttokin häämöttää, miehiä tarvitaan.
        Nyt menen kokeilemaan, jos selkä vertyisi, kun alan mattoja kasaamaan, ellei se onnistu, tulee laiska päivä.

        Tulen teen takkaan ja kahvit ovat valmiina, kuppi vaan alle, löytyy kastettavaakin, tulkaa lämpimään.

        hukkaan joutunut,täällä steppailen,pakkanen kipristelee varpaitani.Siksipä poikkesin tänne tuttuun Kahvipirttiin lämmittelemään ja voisimpa hörppäistä kupposen kahviakin,kun näyttää tuossa termarissa olevan.Otanpa leivostakin,en tiedä mitä on ,mutta maistuu minullekkin.Kiitos hyvää oli.
        Mutta,,täällähän tulee pian muuttopuuhat ajan kohtaiseksi. Jäänkin odottelemaan,jospa kohta tulisi muutakin porukkaa,niin laitettais taas pirtti uudellepaikalle.Tulkaahan muuttotalkoisiin.näin pyytelee ville vallaton.


      • ville vallaton kirjoitti:

        hukkaan joutunut,täällä steppailen,pakkanen kipristelee varpaitani.Siksipä poikkesin tänne tuttuun Kahvipirttiin lämmittelemään ja voisimpa hörppäistä kupposen kahviakin,kun näyttää tuossa termarissa olevan.Otanpa leivostakin,en tiedä mitä on ,mutta maistuu minullekkin.Kiitos hyvää oli.
        Mutta,,täällähän tulee pian muuttopuuhat ajan kohtaiseksi. Jäänkin odottelemaan,jospa kohta tulisi muutakin porukkaa,niin laitettais taas pirtti uudellepaikalle.Tulkaahan muuttotalkoisiin.näin pyytelee ville vallaton.

        että kaikki tallessa olette ja muutonkin huomioitte.
        Hintriika* tottakai Sinä olet kaapin sisällä, ei kukaan osaa niin hyvää huolta pitää kaapin sisällöstä.
        En muista edes mainita, pidän niin itsestään selvänä että homman hoidat.

        Menen tästä paikkaa uudelle pirtille tekemään, varmasti ville rupeaa pakkailemaa ja toisetkin mukaan joutuvat.

        Jääköön nyt vaatteet tuonne parvekkeelle, jatkan sitten tämän oikean huushollin siivousta, kun pirtille paikan löydän.

        Hyvä muuten että kihtisi parani ynnämuu, se on kuuleman mukaan kovin ikävä sairaus.
        Miten voi muuten pienten kalojen nahka saada tuollaisen vaivan aikaan, ihmeellistä.
        Paljon sitä kertyy aina tuota ihmettelyä elämässä.

        No moi nyt, laittelen jo verhoja ikkunaan, kun paikan löydän.


      • Jatta
        muori67§§§§ kirjoitti:

        Ei oo salainen resepti tässä tulee

        Kesäkurpitsa muffins.

        7,5 Desilitraa pieneksi raastettua kesäkurpitsaa.
        7,5dl vehnäjauhoja
        7,5dl sokeria
        4dl öljyä
        2,5dl hienonnettua pähkinää
        4kpl munia.
        ½ tl suolaa
        1½ tl leivinjauhetta
        1 tl ruokasuudaa
        1½ tl kanelia
        1½ tl neilikkaa
        1 tl maustepippuria
        ½tl jauh,muskottipähkinää
        2 tl vaniljasokeria.
        Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi,ja laitetaan muffinki kuppeihin,
        Paistetaan 175asteisessa uunissa noin 45min.ovat valmiita kun varpu tulee puhtaana ulos.
        Sitten pakastimeen noin viikoksi,niin tulevat parempia siten.

        Ja sitten EI KUN SYÖMÄÄN;))

        Ne muffinki kupit on niitä paperisia pieniä,kyllä te tiedätte.

        Jaa a,meinasin hermostua,kun luin sitä juttua savolaisista,sitten aattelin että mitäpä turhia,kaatta aekaenhan ne on meitä tönineet,vua haetanneeko tuo mittää,männä porskutettaa vua.

        Täällä on nyt mittarissa 19,2c ja tun tuu tosi kesäiselle.Piti tulla auringosta pois,kun rupesi ihan polttelemaan.

        Lämpimiä ajatuksia laitan teille sinne kylymään;))

        näkyillään...

        muffinssireseptistä.
        Kyllä aion kokeilla, tuntuu niin erinomaiselta ja kaikenlaista pähkinää ja mausteita on. En tiedä löytyykö kaikkia aineksia kaapista, mutta jos tuota kesäkurpitsaakaan ei ole vielä saatavilla, niin sitten, kun saa, niin ehdottomasti kokeilen.

        Laitan reseptivihkooni nimellä "Muorin muffinsit"
        Samoin, kun minulla siellä jo on:

        "SkillaNin kakku".
        Sitä olen jo tehnytkin ja täytyy sanoa, että tosi hyvää kakkua oli.


      • ville vallaton kirjoitti:

        hukkaan joutunut,täällä steppailen,pakkanen kipristelee varpaitani.Siksipä poikkesin tänne tuttuun Kahvipirttiin lämmittelemään ja voisimpa hörppäistä kupposen kahviakin,kun näyttää tuossa termarissa olevan.Otanpa leivostakin,en tiedä mitä on ,mutta maistuu minullekkin.Kiitos hyvää oli.
        Mutta,,täällähän tulee pian muuttopuuhat ajan kohtaiseksi. Jäänkin odottelemaan,jospa kohta tulisi muutakin porukkaa,niin laitettais taas pirtti uudellepaikalle.Tulkaahan muuttotalkoisiin.näin pyytelee ville vallaton.

        Meinasin nukkua pommiin, pakkasta on nyt 15 astetta, aurinko paistaa. Lunta voi olla 1cm verran,joten talviselta näyttää.
        Tu ny hyvä Hintriikka pois vielä sieltä kaapista, minä keitän kunnon päiväkahvit ja pyydän anteeksi viimekertaista töppäystä, kyllä nyt muistan odotella jos siellä aikaisemmin olen.
        No niin päiväkahvi on valmista, otetaan konjakit sitten siirron jälkeen.
        Puol savolainen Late


      • LateVaan kirjoitti:

        Meinasin nukkua pommiin, pakkasta on nyt 15 astetta, aurinko paistaa. Lunta voi olla 1cm verran,joten talviselta näyttää.
        Tu ny hyvä Hintriikka pois vielä sieltä kaapista, minä keitän kunnon päiväkahvit ja pyydän anteeksi viimekertaista töppäystä, kyllä nyt muistan odotella jos siellä aikaisemmin olen.
        No niin päiväkahvi on valmista, otetaan konjakit sitten siirron jälkeen.
        Puol savolainen Late

        Kaipa suhdaudun kuin kihot parkkipaikalla. Avaappas autosi konepelti, niin johan jostain syystä uteliaita ja neuvonantajia riittää. Jos ei olekaan mitään propleemaa, niin tarkalla sihdillä niitä löytyy.
        Nyt karkas aihe... en tietenkään tule turhaa neuvomaan Pirtin siirrossa, enkä kehittele uusia kikkoja. Olen vaan muuten ynnämuu.

        Tulikohan kateuden pisto? Ei, ei vilppittömästi.
        On hyvä, että on kouliintuneet siirto...henkilöt.
        Hintriikalla on tosi luottohomma. Ei kaikkia voi uskoa väkijuomien seuralaiseksi. Ja Late, hänhän on vuorenvarma muuttomies ja pönkä tarvittaessa.

        Ette varmaan huomaakaan, kun sieltä suuren yleisöjoukon takaa katselen kuinka ammattilaisilta homma sujuu.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Kaipa suhdaudun kuin kihot parkkipaikalla. Avaappas autosi konepelti, niin johan jostain syystä uteliaita ja neuvonantajia riittää. Jos ei olekaan mitään propleemaa, niin tarkalla sihdillä niitä löytyy.
        Nyt karkas aihe... en tietenkään tule turhaa neuvomaan Pirtin siirrossa, enkä kehittele uusia kikkoja. Olen vaan muuten ynnämuu.

        Tulikohan kateuden pisto? Ei, ei vilppittömästi.
        On hyvä, että on kouliintuneet siirto...henkilöt.
        Hintriikalla on tosi luottohomma. Ei kaikkia voi uskoa väkijuomien seuralaiseksi. Ja Late, hänhän on vuorenvarma muuttomies ja pönkä tarvittaessa.

        Ette varmaan huomaakaan, kun sieltä suuren yleisöjoukon takaa katselen kuinka ammattilaisilta homma sujuu.

        Kissat unohtui, ota Sinä ynnämuu tuo häkki ja juoksuta nopsaan ettei poloiset palennu.

        Aina löytyy hommia takamiehenäkin meinaavalle, ähäkutti;)


      • pullia
        Jatta kirjoitti:

        muffinssireseptistä.
        Kyllä aion kokeilla, tuntuu niin erinomaiselta ja kaikenlaista pähkinää ja mausteita on. En tiedä löytyykö kaikkia aineksia kaapista, mutta jos tuota kesäkurpitsaakaan ei ole vielä saatavilla, niin sitten, kun saa, niin ehdottomasti kokeilen.

        Laitan reseptivihkooni nimellä "Muorin muffinsit"
        Samoin, kun minulla siellä jo on:

        "SkillaNin kakku".
        Sitä olen jo tehnytkin ja täytyy sanoa, että tosi hyvää kakkua oli.

        nehän kasvattaa vatsaa.


    • hyvä,

      avaus

    • kutsusta

      tullaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe