tulilisko tietävät! Voisko joku auttaa....?

vielä kysymyksenä

Hei!
Minulla on akvaario tyhjillään, johon olen ajatellut hankkivani tuliliskon tai pari. Kävin eläinkaupoissa kiertelemässä ja katsomassa myytäviä liskoja. Löysin kaupan jossa liskoja myytiin puolet halvemmalla kuin muualla ja ensivaikutelmalla liskot oli jotenkin apaattisia, mielestäni vähän pulskia jne. Onko minun viisasta ostaa kyseisiä elukoita? Toisaalta haluaisin auttaa ja tehdä ainakin heidän loppuelämästään hyvän, mutta jos ne kuolevatkin jo matkalla. Mitä mieltä olette?

Ja voiko akvaarioon jossa on ollut tuliliskoja, laittaa myöhemmin vielä kaloja?

Kiitos jos joku viitsii vastata outoihin kysymyksiini :)

2

1462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonas @ Sammakkolampi.net

      Älä osta eläimiä joita epäilet sairaiksi. Todennäköisesti heikon oloiset, erityisen edulliset eläimet ovat jostain ei niin hyvästä lähteestä, mikä helposti tarkoittaa että niiden elinikäennuste on kehno. Voivat siis vaikka kuolla kotimatkalla. Riski siihen että kauppa on sinulle huono on aikas suuri.

      Lisäksi tässä on mukana eettinen pointti: jos eläimet ovat huonokuntoisia, ei niitä pitäisi edes olla myynnissä. Jos nyt ostat eläimet ja tarjoat niille kodin, kauppias vain ostaa samasta huonosta tukusta lisää kärsiviä eläimiä, ja myy jatkossakin sairaita eläimiä, koska edellisetkin menivät kaupaksi. Ja jälleen uudet salamanterit joutuvat kärsimään.
      Jos kauppias sen sijaan hoitaisi eläimet kuntoon ja myisi vasta sen jälkeen, hän varmaan seuraavalla kerralla ostaisi alunperinkin parempikuntoisia eläimiä. Tai jos käy niin että huonokuntoiset salamanterit kuolevat myyntialtaaseen, tulee kauppiaalle jälleen tappiota, ja hän alkaa hankkia eläimiä paremmasta tukusta. Ja näin vähitellen, toivottavasti, eläinten ala-arvoinen käsittely huonoissa tukuissa loppuisi, kun huonokuntoisia eläimiä eivät kauppiaat ja lemmikin ostajat enää osta.
      Kyllä, toki nämä nyt kaupassa olevat yksilöt kärsivät ja voivat kuolla, mutta ne uhrautuvat tuhansien muiden lajitovereidensa, ja ehkä jopa koko lajin puolesta.

      Tiedän että tässä ajatusmallisssa on paljon "täydellistä maailmaa", ja etteivät asiat aina todellisessa maailmassa mene näin kauniisti. Mutta jostain pitää aloittaa, ja vastuuntuntoinen, eettinen lemmikin hankkija ei osta huonokuntoista eläintä, vaan huomauttaa asiasta kohteliaasti kauppiaalle, ja jos se ei auta, tarvittaessa vaikka kutsuu eläinsuojeluvalvojan katsomaan tilannetta. Samaan tapaan kuin pentutehtailuakaan ei pidä tukea.


      Hanki eläimet joltakulta toiselta kauppiaalta joka myy hyväkuntoisia salamantereita. Vaikka se vähän enenmmän maksaisikin, ei ero varmasti voi olla kamalan valtava. Tai vilkaise olisiko vaikka www.Herppi.net :issä joku joka on luopumassa (vaikka muuton takia)salamantereistaan, ja voisit tarjota niille uuden kodin!

      ***

      Altaaseen jossa on ollut salamantereita voi myöhemmin laittaa kaloja. Kun akvaarion huuhtelee runsaalla vedellä, on se jälleen ihan käyttökelpoinen. Jos tuntee tarvitta pelata enemmän varman päälle, voi altaan pestä perusteellisemmin, tai vaikka desinfioida. Mutta yleensä tällaiselle ei ole tarvetta.

    • selkiää

      Kiitos laajasta vastauksesta!
      Taidamme liikkua samalla aaltopituudella tähän asiaan nähden. Ajattelin itse ihan samaa. Aion huomauttaa kauppiaita asiasta;tuntui että nuo salamanterit ei ollut ainoita siinä kaupassa jotka olivat huonovointisen oloisia.
      Ajattelen eläinten hyvinvointia, ja haluan auttaa "yksityisiä omistajia" jotka joutuvat luopumaan lemmikistä...ja taisinkin löytää jo sopin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1704
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1229
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1025
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe