tulilisko tietävät! Voisko joku auttaa....?

vielä kysymyksenä

Hei!
Minulla on akvaario tyhjillään, johon olen ajatellut hankkivani tuliliskon tai pari. Kävin eläinkaupoissa kiertelemässä ja katsomassa myytäviä liskoja. Löysin kaupan jossa liskoja myytiin puolet halvemmalla kuin muualla ja ensivaikutelmalla liskot oli jotenkin apaattisia, mielestäni vähän pulskia jne. Onko minun viisasta ostaa kyseisiä elukoita? Toisaalta haluaisin auttaa ja tehdä ainakin heidän loppuelämästään hyvän, mutta jos ne kuolevatkin jo matkalla. Mitä mieltä olette?

Ja voiko akvaarioon jossa on ollut tuliliskoja, laittaa myöhemmin vielä kaloja?

Kiitos jos joku viitsii vastata outoihin kysymyksiini :)

2

1448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonas @ Sammakkolampi.net

      Älä osta eläimiä joita epäilet sairaiksi. Todennäköisesti heikon oloiset, erityisen edulliset eläimet ovat jostain ei niin hyvästä lähteestä, mikä helposti tarkoittaa että niiden elinikäennuste on kehno. Voivat siis vaikka kuolla kotimatkalla. Riski siihen että kauppa on sinulle huono on aikas suuri.

      Lisäksi tässä on mukana eettinen pointti: jos eläimet ovat huonokuntoisia, ei niitä pitäisi edes olla myynnissä. Jos nyt ostat eläimet ja tarjoat niille kodin, kauppias vain ostaa samasta huonosta tukusta lisää kärsiviä eläimiä, ja myy jatkossakin sairaita eläimiä, koska edellisetkin menivät kaupaksi. Ja jälleen uudet salamanterit joutuvat kärsimään.
      Jos kauppias sen sijaan hoitaisi eläimet kuntoon ja myisi vasta sen jälkeen, hän varmaan seuraavalla kerralla ostaisi alunperinkin parempikuntoisia eläimiä. Tai jos käy niin että huonokuntoiset salamanterit kuolevat myyntialtaaseen, tulee kauppiaalle jälleen tappiota, ja hän alkaa hankkia eläimiä paremmasta tukusta. Ja näin vähitellen, toivottavasti, eläinten ala-arvoinen käsittely huonoissa tukuissa loppuisi, kun huonokuntoisia eläimiä eivät kauppiaat ja lemmikin ostajat enää osta.
      Kyllä, toki nämä nyt kaupassa olevat yksilöt kärsivät ja voivat kuolla, mutta ne uhrautuvat tuhansien muiden lajitovereidensa, ja ehkä jopa koko lajin puolesta.

      Tiedän että tässä ajatusmallisssa on paljon "täydellistä maailmaa", ja etteivät asiat aina todellisessa maailmassa mene näin kauniisti. Mutta jostain pitää aloittaa, ja vastuuntuntoinen, eettinen lemmikin hankkija ei osta huonokuntoista eläintä, vaan huomauttaa asiasta kohteliaasti kauppiaalle, ja jos se ei auta, tarvittaessa vaikka kutsuu eläinsuojeluvalvojan katsomaan tilannetta. Samaan tapaan kuin pentutehtailuakaan ei pidä tukea.


      Hanki eläimet joltakulta toiselta kauppiaalta joka myy hyväkuntoisia salamantereita. Vaikka se vähän enenmmän maksaisikin, ei ero varmasti voi olla kamalan valtava. Tai vilkaise olisiko vaikka www.Herppi.net :issä joku joka on luopumassa (vaikka muuton takia)salamantereistaan, ja voisit tarjota niille uuden kodin!

      ***

      Altaaseen jossa on ollut salamantereita voi myöhemmin laittaa kaloja. Kun akvaarion huuhtelee runsaalla vedellä, on se jälleen ihan käyttökelpoinen. Jos tuntee tarvitta pelata enemmän varman päälle, voi altaan pestä perusteellisemmin, tai vaikka desinfioida. Mutta yleensä tällaiselle ei ole tarvetta.

    • selkiää

      Kiitos laajasta vastauksesta!
      Taidamme liikkua samalla aaltopituudella tähän asiaan nähden. Ajattelin itse ihan samaa. Aion huomauttaa kauppiaita asiasta;tuntui että nuo salamanterit ei ollut ainoita siinä kaupassa jotka olivat huonovointisen oloisia.
      Ajattelen eläinten hyvinvointia, ja haluan auttaa "yksityisiä omistajia" jotka joutuvat luopumaan lemmikistä...ja taisinkin löytää jo sopin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe